HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2021 Perşembe - 12:52

CHP’den İzmir’de iktidara çağrı:  OHAL komisyonu lağvedilsin!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İzmir’de KHK’larla ilgili olarak yapılan toplantıda yaptığı konuşmada "OHAL’i 2018’de kalırdık dediler. Devletin mahkemelerinde aklanan ya da aklanacakları kesinleşen arkadaşlarımız neden OHAL Komisyonu’nun insafına terk edilmiştir. OHAL komisyonu derhal lav edilmelidir. Kendisini Anayasa Mahkemesi’nden üstünde gören bir kişiyi kabul etmemiz mümkün değdir" ifadelerini kullandı.

CHP’den İzmir’de iktidara çağrı:  OHAL komisyonu lağvedilsin!

EGEDESONSÖZ-  Cumhurbaşkanlığı kararı ile 15 Temmuz 2016’da yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile 100 binin üzerinde çalışan işlerinden ihraç edilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) KHK ile işinden atılan kişilerin mağduriyet yaşadığı gerekçesi ile Genel Merkez koordinasyonu tarafından 'KHK mağdurları buluşmaları' düzenleme kararı aldı. Bu kapsamda CHP Genel Merkezi, ilk buluşmayı ise İzmir' il yönetimi ev sahipliğinde İzmir Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdi.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Yüksel Taşkın, PM üyesi Gizem Özcan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, il yönetim kurulu üyeleri ve KHK mağdurları katıldı.

“SUÇLU-SUÇSUZ AYRIMI YAPILMADAN…”
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yaptığı açıklamada "Ülkemizde maalesef darbe fırsatçılığı ile bir hesap görme, intikam alma duyularıyla hareket eden, suçlu-suçsuz ayrımı yapmadan 20 Temmuz sivil darbesinin ardından art arda çalışma yaşamının birçok alanından ihraçlarla işsiz, aşsız ama her şeyden önce de hukuka, adalete, devlete olan inançları törpüleyen anlayışa dur diyebilmek için KHK mağduru arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Biz bu toplantılarda ilk seçimlerde iktidara gelecek parti olarak sizler için neler yapabileceğimiz anlatacağız. Bunu seçim vaadi olarak algılamayın. Biz, bunu bir seçim vaadi değil; anayasaya, adalete, hukuka, bağımsız yargıya ve Cumhuriyet’in 100. Yılında cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma amacı olan 84 milyonun partisi olarak hukuksuzluğa karşı verilecek bir mücadele için bu yola çıktık” diye konuştu.

HUKUKSUZ BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ
KHK kararları ile bazı hukuksuzlukların yaşandığı açıklayan Karaca, “Hepimizin yaşadığı ve yaşananlara tanıklık ettiği, hukuksuzluğu ve adalete olan inancının yok olmaya yüz tuttuğu olaylar yaşıyoruz. Öncelikle 20 Temmuz sivil darbesinin ardından sonra art arda KHK’larla ihraçların gündeme geldi. İnsanların akşam işten çıkıp eve gitti ve sabah birden bire işten ihraç edilmesini şokunu yaşadığı ve ne yaptığına dair bilgi sahibi bile olmadığı hukuksuz bir süreci yaşıyoruz. Oysaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, insanların neye suçlandığının kendisine bildirilmesi gerektiğini söyler. Ama ben biliyorum ki binlerce vatandaşımız neyle suçlandığını bilmeden o girdabın içerisinde hem psikolojik hem maddi hem de toplumsal ve sosyal anlamda ciddi bir travmayla baş etmek zorunda kalıyor. İnsanların lekelenmeme hakkı vardır Bunun yanında adil yargılanma hakkı vardır. Yine yasaların geçmişe uygulanmaması yani uygulama yasağı vardır. Ama size dendi ki; ‘Yeşil ışık yanıyor, geçebilirsiniz’ ama günü geldi ki size ‘O yeşildi ama kırmızımsı yeşildi’ gibi bir ucube bir anlayışla sizleri işlerinden ettiler. Bu arkadaşlarımız sadece işlerini ve aşlarını talep etme mücadelesi vermiyor. Ayrıca ülkemizde yok edilmiş olan, Saray’daki bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmış bağımsız hukukun, adaletin ve demokratik Türkiye mücadelesi veriyorsunuz. CHP olarak bu mücadelenizde ilk günden beri yanınızda olmaya gayret gösterdik ve bugünden itibaren 4,5 yıldır yaşanan bu hukuksuzluğa karşı mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğiz. Suçların şahsiliği ilkesinin yok sayıldığı, 4,5 yıldır neden ihraç edildiği bir babanın oğlunun babasının suçu yüzünden eğitiminin yarım kaldığı bir ülkede yaşıyoruz.  Ardından kişi tatildeyken ihraç edildiğini öğrendi. Neden ihraç edildiğini bilemeden apar topar gözaltına alınıp tutuklandı. 6 ay içeride kaldı, perişan oldu. Üstüne terörist damgası yapıştırıldı ve sonrasında ‘Sizin numaranız ve isminiz GSM şirketi tarafından yanlışlıkla verildi’ dedin. Ama hala işine geri dönmedi ve pasaportu kendine iade edilmiş değil” dedi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZI İŞLERİNE İADE EDECEĞİZ
OHAL Komisyonu’nun feshedilmesine rağmen hala kararlarının bağlayıcı olarak görüldüğünün altını çizen Karaca, “OHAL Komisyonu’nun elinde hala 11 bin 500’e yakın dosya var. O vatandaşlarımız belki 3 yıl daha sivil ölüme terk edilmiş olacak. Ben şunu sormak istiyorum Yargıda, hakkında terör örgütüyle hakkında bağlantı bulunamadığı için beraat kararı alan ya da haksızlığa uğradıkları mahkeme kararıyla belirlenmiş olan Barış Akademisyenleri, OHAL Komisyonu kapılarında bekletilmemeli. OHAL’i 2018’de kalırdık dediler. O halde o komisyon da olmamalı. Devletin mahkemelerinde aklanan ya da aklanacakları kesinleşen arkadaşlarımız neden OHAL Komisyonu’nun insafına terk edilmiştir. OHAL komisyonu derhal lav edilmelidir. Kendisini Anayasa Mahkemesi’nden üstünde gören bir kişiyi kabul etmemiz mümkün değildir. OHAL Komisyonunun verdiği hukuksuz kararların derhal yok sayılması gerekmektedir. Biz hak ve hukuk mücadelenizde sizlerle birlikte yürüyeceğiz.  Hakkında takipsizlik kararı verilen bütün arkadaşlarımızı işlerine iade edeceğiz. İktidar eleştirilmeyi göze almalı, eleştirilere objektif yaklaşmalıdır. Barış Bildirisi’ne imza atan tüm birim inşaların görevlerine iadesi mutlaka gerçekleştirilecek. Hepimizin tek bir talebi var. Hepimiz bir kişinin iki dudağı arasındaki yönetim şeklinde ‘hayır’ diyoruz. Hepimiz demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla iktidarda olduğu, tüm insan haklarından eşit ve adil faydalanılabilen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Halkımızın önüne sandık konulduğunda tüm adaletsizliklerin hesabını soracağımız günler yakındır” dedi.

BARIŞ BİLDİRİSİ'NE İMZA ATTIM, HAYATIM DEĞİŞTİ
Kendisinin Barış Akademisyenleri bildirisine imza attığını söyleyen CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Barış Bildirisi’ne imza attım hayatım değişti. Biraz adrenalin iyidir ama bizim yaşadığımız süreçler çok fazla heyecan, endişen ve kaygının olduğu süreçler. Ben üstüne para verdikleri hobimi yapıyordum. Hepimiz, demokrasinin ekmek ve su kadar gerekli olduğunu kavradık. Ben kimseyi düşman olarak tanımlamıyorum. Ben bana karşı zulümle yaklaşanlara adaletle yaklaşacağım. Bize karşı olanlara benzememek onlara en büyük cezadır Çok büyük bir toplumsal sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunu görmezlikten gelmek sorunu çözmüyor. Sorunları çözmek için faal olmak zorundayız. Demokrasi sabırlı karıncaların rejimidir. Dünyada bu tür bir siyasal tasfiye yok. İran devriminde kendileri kaçan inşalar var, tasfiye yok. Bu utanç verici. Bunun gündeme gelmemesi de utanç verici. Demokrasi ancak insanların faal olarak harekete geçmesiyle oluyor. Bir de iktidarı denetlemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Kimseyi kahramanlaştırmayın. Demokrasi, kurumların olduğu bir rejimdir. 130 bin kişi KHK’larla işten atıldı ama toplamda 2 milyon kişi etkileniyor. Bizim KHK’lı iki milletvekilimiz var. Öte yandan OHAL komisyonu 2nun yasla dayanağı yoktur bunun la bugünden itibaren hesaplaşmaya başlamamız lazım Böyle bir yapı olmaz. Dolayısıyla biz bunu kaldırıp hukuk mekanizmasıyla ilerleyeceğiz. 10 bin dosyada KESK ve Barış akademisyenlerin dosyaları en sona bırakılıyor. Siyasi rüzgara göre karar verilecek. Şunu da ekleyeyim. OHAL komisyonu zar atarak da karar verebilirdi. Masumiyet karinesi hiçe sayılıyor. Dolayısıyla gecikmiş adalet adale değildir. Barış akademisyenlerinden bahsetmiştim. Ortada bir belirsizlik var ve ben de bunu kemiklerime kadar hissediyorum. Bunu bir insana nasıl yaşatırsınız. Barış Bildirisi ya… Zaten Anayasa Mahkemesi, kararını vermiş. Tek kararı bütün dosyaya uygulayacaksın. Neyi bekliyorsun? Bir de şöyle bir durum var. Ben bugün iade edildim diyelim. Ama bana diyor ki seni eski kurumuna göndermiyorum. Neden dönemiyorum? İade edilenler cennete gidiyor gibi bir algı var. O yok. Bizim hak etmediğimiz bu süreçlerden ders çıkaralım ve yozlaşmadan uzlaşmayı öğrenelim” diye konuştu.

 
Varank duyurdu: Milyar dolarlık rezerv keşifleri!
 
Ankara Barosu Başkanı ifade verdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 10 Haziran 2021 Perşembe 14:07

Chp artık batının hdp si oldu yazıklar olsun Atatürk bunun neresinde oylar Muharem inceye

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'451 HDP'li hakkında siyasi yasak isteniyor'
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'ye kapatma davasının iddianamesinde ...
AK Parti'li Sürekli'den Büyükşehir'e 'yeni Çevre yolu' eleştirisi: Soyer kaçak güreşiyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Partili Dağ açıkladı: Buca’ya dev sağlık yatırımları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, hükümetin ...
 
AK Partili Nasır’dan CHP’li Sındır’a ‘duygusallık’ yanıtı: Sorsaydın anlatırdım!
Deprem sonrası Bayraklı’daki deprem konutlarında yaşanan eksiklik iddiaları ...
CHP İzmir yönetiminden istifa haberi!
Geçtiğimiz ay eşi Mehmet Tokan’ın intiharı ile sarsılan CHP İzmir İl Başkan ...
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı iptal edildi
Kademeli normalleşme adımları ile ilgili kararlar alınması beklenen bugünkü ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bir başkanın evrak-ı metrukesi!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir başkanın evrak-ı metrukesi!
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e Bergama tepkisi: Siyaset; hizmet engelleme aracı değildir!
Ülke genelinde kişi başı yeşil alanı 15 metrekareye çıkarmak üzere başlatılan ...
CHP Genel Merkezi ile AK Partili Dağ arasında sosyal medya atışması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva