HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 12:34

CHP'den Bergama çıkarması... Hükümete ve yerel yönetime eleştiri bombardımanı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel önderliğinde saha çalışmalarına hız veren İzmir Milletvekilleri, Bergama'da basın mensupları ile bir araya geldi. CHP heyeti iktidara sert sözlerle yüklenirken, Bergama'ya 'ayrımcılık' yapıldığına iddiasında bulundu. Başkan Yücel ve İzmirli Vekiller ayrıca iktidara erken seçim çağrısı yaptı.

CHP den Bergama çıkarması... Hükümete ve yerel yönetime eleştiri bombardımanı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesini fırsata çevirmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, beraberindeki Milletvekili heyeti ile bugün startını verdiği iki günlük Bergama ziyaretleri kapsamında bugün Bergama İlçe Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına ayrıca, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Bedri Serter'in yer aldığı heyete Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de katıldı.

YÜCEL: KÖYLÜ EKONOMİK BUHRAN İLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALMIŞTIR
Düzenlenen basın açıklamasında açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak düzenlediğimiz iki günlük Bergama programımız kapsamında, İl yöneticilerimiz, İzmir Milletvekillerimiz ve Bergama ilçe örgütümüzle birlikte başta Bergama köyleri olmak üzere meslek odaları ile bir araya gelip Bergamalı hemşehrilerimizle bir birimizi dinledik. İzmir Milletvekillerimiz Atila Sertel, Bedri Serter, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu ile birlikte 22 köy ziyareti gerçekleştirdik. Bergama programımız bugün ziraat odası ziyareti, sanayi sitesi ziyareti ve yine köy ziyaretleriyle devam edecek. İzmir Milletvekillerimizle birlikte köylerde çalışma yaparken covit-19 küresel salgınında köylerdeki üreticinin desteklenmediğini, hastalık koşullarında kısıtlamalardan muaf tutularak çalışmak zorunda bırakılan çiftçinin ürettiği ürünlerin değerinde satılamadığını ya da çiftçinin elinde kaldığı bizzat köylülerimizce dile getirilmiştir. Köylümüz, çiftçimiz yüksek girdi maliyetleri altında ezilmiş ve üretemez hale getirilmiştir. İthalata yönelik tarım politikası, Türk Lirası’nın döviz karşısında adeta erimesi ve 128 milyar doların buharlaşmasıyla halkımız temel gıda maddelerini alamaz hale gelmiş ve adeta hayatta kalma mücadelesi vermeye başlamıştır. Küresel salgınla mücadele eden halkımız, liyakatsiz ve birkaç maaş alan yöneticiler nedeniyle bir de ekonomik buhranla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu kötü gidişatı Bergamalı hemşerilerimizle, esnafımızla, köylülerimizle, çiftçimizle ve dostlarımızla birlikte değiştireceğiz. İlk seçimde, saray değil, bilgi üreten, 5’li çeteyi değil çiftçiyi destekleyen kamucu, toplumcu yönetim anlayışını liyakatli kadrolarla oluşturacak, sömürü ve talan düzenine sandık eliyle son vereceğiz" dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BELEDİYECİLİĞİNE TEKRAR KAVUŞACAKLAR
Son yerel seçimde AK Parti’ye geçen yerel yönetimi hedef alan Yücel, "Yaptığımız incelemelerde, görüşmelerde şunu tespit ettik. 2,5 senedir bırakın köylere hizmet götürmeyi, kent merkezini dahi yönetemeyen bir belediyecilik anlayışı Bergama’yı yönetiyor. Bergama kent merkezinin büyük bir yol problemi mevcut. Temas kurduğumuz herkes yol probleminden yakınmakta. En net şekilde ifade etmek gerekirse Bergamalılar mevcut İlçe belediyesinden umudunu kesmiş durumda.  2014’te yürürlüğe giren Büyükşehir yasası kapsamında, belde belediyelerinin kapatılması ve köy tüzel kişiliğinin kaldırılması konusunda en büyük mağduriyeti yaşayan kentlerden biri Bergama’dır. Bunun da ötesinde köylülerin üretim arazilerini, tarihi tekstil fabrikasını parsel parsel satmaya çalışarak bütçe denkleştirmeye çalışan belediye yönetiminin, tıpkı geneldeki AKP iktidarı gibi satmak, harcamak ve buharlaştırmak üzerine kurulu yönetim anlayışı Bergamalıları bezdirmiş. Umuyoruz ki Bergamalıların haklı ve insani taleplerine birileri; çay atarak cevap vermez. Yerel seçim üzerinden 2,5 yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen gördük ki Bergamalı hemşerilerimiz halkçı belediyeciliği çok çabuk özlemiştir. Büyükşehir Belediyemizin köylerde yapmış olduğu çalışmaları görünce gururlandık. Birçok köyümüzde yol, kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları devam etmekte. Bu çalışmaların bitmesiyle birlikte yapılacak ilk yerel seçimde Bergamalıların özlediği Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğine tekrar kavuşacaklar" dedi.

TARIM VE ORMAN BAKANI BUGÜN YİNE AYNI ŞEKİLDE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİYLE ORMANLARIN YANIŞINI İZLEME
Yangın söndürme konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Türk Hava Kurumu uçaklarının aktif hale getirilmesi çağrısı üzerinden hükümete seslenen Yücel, "Özellikle son bir haftadır Türkiye’nin dört bir yanında başlayan ve her ne hikmetse söndürülemeyen orman yangınları tüm Türkiye’yi kaygılandırıyor. Ormanlarımız yanıyor, ağaçlarımız yanıyor, insanlarımız yanıyor, geleceğimiz yanıyor ama yangınlar bir türlü söndürülemiyor. Tarım Orman Bakanı; işgal ettiği bakanlığın görev ve sorumluluklarını unutmuş açıklama yapıyor, “yangın söndürmek belediyelerin görevi diyor”, Yangın bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı; insanlara çay fırlatıyor. Türk Hava Kurumuna kayyum atayanlar, geçtiğimiz yıllarda İzmir yangınına boş boş bakan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bugün yine aynı şekilde güneş gözlükleriyle ormanların yanışını izlemektedir. Biz ülke yanıyor derken, ekonomik çıkmazı ve tek adam sisteminin bir padişahlık rejimi olduğunu vurgulamak istiyorduk. Ancak AKP iktidarı basiretsiz ve liyakatsiz yöneticileriyle ülkeyi gerçekten yakıyor. Yanan ormanları söndürmek yerine günlük kirası 1.3 milyon olan Rus uçaklarına ülkeyi teslim etmiş durumdalar ve Türk Hava Kurumu’nun uçaklarını eski diyerek kullanmamaya devam ediyorlar. Eğer bu yangınlar bir an önce söndürülmek isteniyorsa Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediyelerine uçak kiralama yetkisi verilmesi çağrısı ve 11 Büyükşehir Belediye Başkanımızın Türk Hava Kurumunun yangın söndürme uçaklarını aktif hale getirmeye hazır olduklarına dair açıklamaları iktidar tarafından dikkate alınması gerekmektedir. Yangında 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Dün de Bergama Tırmanlar Köyünde yaşayan ve yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için Manavgat’a giden ve görev başında hayatını kaybeden Erdal Tovka’nın acılı ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Ben yangında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ve kamu görevlilerine Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." İfadelerini kullandı.

BİR AN ÖNCE DİKKATE ALINSIN
Sözlerine ülke genelindeki yangınla devam eden Yücel, "Özellikle son bir haftadır Türkiye'nin dört bir yanında başlayan ve söndürülemeyen orman yangınları herkesi kaygılandırdı. Ormanlarımız, ağaçlarımız insanlarımız, şehitlerimiz ve insanlarımız yanıyor ancak yangınlar söndürülemiyor. Tarım ve Orman Bakanı işgal ettiği görev ve sorumlulukları unutup yangın söndürmek belediyelerin sorumluluğu diyor, Cumhurbaşkanı çay fırlatıyor.  Biz ülke yanıyor derken ekonomik çıkmazı ve tek adam sisteminin padişahlık sistemini vurgulamak istiyorduk ancak AKP’nin basiretsiz yöneticileri ile ülkemiz gerçekten yanıyor. THK uçaklarını eski diye kullanmamaya devam diyorlar. Bu yangınlar bir an önce söndürülmek isteniyorsa Genele Başkanımızın büyükşehirlere uçak kiralama yetkisinin verebilmesi çağırısı ve uçakların çalışır duruma getirilmesi için hazır duruma getirilmesine hazır oldukları çağırısı bir an önce dikkate alınmalı" diye konuştu.

SERTER: DEREYE İNDİM, AYAĞIM 1 HAFTA KAŞINDI
Toplantıda açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise Bergama'daki gözlemleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bergama bildiğiniz gibi CHP  olarak çok  önemsediğimiz bir kentimiz. Bu kentte çalışmalar ile ilgili ufak bilgiler vereceğim. Burada son 2,5 yılda, Bergama'yı AKP aldıktan sonra neler değiştiğini belirteceğim. Bir Sümerbank Fabrikası var ve hükümet burayı ele alır alamaz harekete geçti TOKİ konutlarını yapmak için... Biz de buna el koyduk ve Bergama'nın üniversiteye ihtiyacı olduğunu  söyledik. Tarım Arkeoloji, tekstil kısmı konusunda bir bölüm açılması lazım dedik. Bir diğeri de Bergama'nın ortasında bir stadyumumuz var. Burada bizim dönemimizde de sosunlar çıkmış ancak etrafında 100 e yakın ekmek yiyen esnafımız var, burasını tutturdular millet bahçesi yapacağız diye ancak burada belediye meclis üyelerimize projeleri bile göstermediler. Biz üstüne basa basa söyledik ve sonrasında bir proje çıkardırlar. 100 esnafı yok ederek sadece 30 esnafın yer alacağı bir proje belirttiler. Burada bir koku sorunu vardır ve Bakırçay deresine inip fotoğraf çektik. 1 hafta ayaklarımda kaşıntı geçmedi. Havzanın bir an önce temizlenmesi gerekir. Oradaki kullanılan sular sizlere sebze olarak geliyor. Üçüncü konu ise satışa çıkartılana araziler. Köy arazilerini satışa çıkartıp belediyeye katkı konulsun dendi ancak burası yüzyıllardır bölge halkının ürelerini yetiştirdiği yerlerdi. Burası köylüler değeri verilecek ve burada sistem aynı şekilde devam edecek" diye konuştu.

POLAT: BERGAMA'YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ
Vekil Mahir Polat ise, “Bergama bizim için çok önemli. Büyükşehir belediyemiz var gücü ile çalışıyor. Burada halkın mallarının var gücü ile yağmalandığını görüyoruz. Kozak Yaylası’ndaki fıstık çamları ile ilgili özel çalışmaları 2-3 yıldır iletiyoruz. Tarım Bakanı maalesef burası ile ilgili herhangi bir adım atmış değil. Bergama'da dünya çam fıstığı rezervinin yüzde 10'unu üretiyor. Susuzluk bu bölgedeki insanlar için büyük bir problem. Özel bir çiftliğe köylüye verilmesi gereken su aktarılıyor. Biz köylüye gittiğimizde bugünde susuzluktan yakınırken, suyun oraya verildiğin görüyoruz. Bergama sunağımız var, Bergama gelirinden daha büyüğü ve Almanya da sergilenerek daha fazla kazanıyor. Bu iktidar bununla ilgili hiçbir çalışma yapmadı, biz iktidara geldiğimizde bunun için canla başla çalışacağız. Bergama'ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz ve hak ettiği değeri kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

SINDIR: 3 PROJE İÇİN AYRILAN ÜCRET 3 BİN TL
Polat'ın ardından açıklamalarda bulunan Kamil Okyay Sındır ise devlet yatırımları konusundaki Bergama'ya gösterilen tutuma vurgu yaptı. Sındır, "Bergama'yı ülkenin genel sorunlarından ayırmak mümkün değil. Özellikle tarım konularında.  Kutsal kitaplara adı giren bir kent Bergama...  Maalesef bugün hakettiği yerde değil. Hükümet, her halde Bergama'yı Türkiye'nin bir ilçesi olmaktan çıkarmış. 2021 yılı kamu yatırımlarına bakıyorum 3 tane yatırım var. Bunlardan bir tanesi Etüt proje işinde olan Bergama-Soma demiryolu projesi... Bu 2018 yılında başlamış 11 milyon TL kaynak ayrılmışa ancak hiç harcama yapılmamış, 2021 de ayrılan ödenek bin TL.. İkincisi ise Bergama halkının özlemle beklediği Aliağa-Çandarlı-Bergama İZBAN hattı. Bunu yapması gereken TCDD… Büyükşehir Belediyemiz de hat yapılınca istasyonlarını yapacak. 2015 yılında proje devreye konmuş, bugünkü değerden başlangıç ödeneği 1 milyar 154 milyon TL… 2015'den bu güne kadar 96 bin TL harcanmış. İşçiye verseniz bundan fazla tutar. 2021 yılında bununla ilgili TCDD, bin TL ödenek ayırmış. İzmir'in ulaşımında katkı koymak, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki bağlantıya katkı koymak gibi dertleri yok. Üçüncü ise Bergama-Soma karayolu... Bugünkü değerden başlangıç ödeneği 409 milyon TL… Bu proje 2024'de bitmesi gerekiyor 2021 yılı kamu yatırımından bin TL ayrılmış. Yani Bergama'nın projelerine harcanmış 3 bin TL var. Bergama'yı İzmir'den koparmaya çalışan bir anlayış var.  Memleket yangın içinde, hepimizi yanıyoruz, ciğerlerimiz yanıyor, 3 tane uçak kiralamışız, Tarım ve Orman Bakanı diyor ki biz ihale yapmadık biz kiraladık diyor. Bu uçaklar kiralama dışında başka işlerde kullanılamıyor. Bu uçakların sahibi özel sektöre kiralayabiliyorsa para kazanıyorsa neden biz uçak almıyoruz. Yunanistan 33 tane yangın söndürme uçağına sahipken neden bizim 1 tane kendimize ait bir uçağımız yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevreyi unutmuş, aklı fikri rant... Tarım ve Orman Bakanı'ında ne tarımla ne ormanla işi var! Bergama sahip değil. CHP Bergama'da herkese sahip çıkmaya devam ediyor" dedi.

SEÇİMDEN KAÇILMAZ KAÇMAYIN, HALK ERKEN SEÇİM İSTİYOR
Son olarak söz alarak hükümete 'hodri meydan' çağrısında bulunan Atila Sertel, "Tek adam yönetimin Türkiye ilçelerine olduğu gibi medeniyetin beşiği Bergama'yı da gözden çıkardığını görüyoruz. Çünkü bunlar halkı, insanları, emekçileri, tarımla uğraşanı, emekliyi, memuru sevmiyorlar. Sevdikleri kesim 5'li çete başta olmak üzere yandaşlar… Ziraat Bankası Genel Müdürü'nün yüzüne söyledim… 26 yıllık genel müdürüsün, Tüpçü'nün (Yıldırım Demirören) medya sahibi olması için 750 milyon doları hangi teminatla verdiniz? Bakıyoruz ve görüyoruz ki, tüpçüye 750 milyon dolar veren banka çiftçiye 50 bin TL kredi vermek için evini tarlasını traktörünü ipotek ediyor. Ziraat Bankası çiftçinin bankası olmaktan çıkmış tüpçünün bankası olmuştur. Dün dram yaşadık. Erdal Tovka… Işıklar içinde yatsın. Yangında canını kaybeden genç kardeşimizin eşi ve evlatları yalnız kaldı. Ailesini ziyaret etik. Bir dram yaşanıyor… Bu iktidar sorumlu bu dramdan… Ailenin aldığı yoksulluk maaşı 740 TL. Bununla insanları yoksulluğa muhtaç eden tek adam rejimi var. 248 makam aracı 13 uçakla ne yapıyorsunuz?  Herkes kendi ormanlarını korumak için uçakla donanmış bizimki de kendine donanmış. Türkiye sadece senin ailen ve seninle yaşayan senin şatafatını sürdürmek için yaşayan bir ülke değil. Yeter artık!  Türkiye'yi bitirdiler… Yakıyorlar ülkeyi. En kıymetli araziler yanıyor. İçimiz yanıyor, o sırada 2 gün önce kararname çıkıyor ve yanan bölgelerde yetki Turizm Bakanı'ndadır deniliyor. Bu iktidardan kurtulma zamanı gelmiştir. CHP iktidarında garibanların çiftçilerin, köylerin, ezilenlerin yanında olacağız. Birlikte üreteceğiz. Bu Türkiye bizim. Bu Türkiye'yi beraber kazandıracağız. Türkiye aç değil açıkta değildi. Şimdi 25 milyon kişi sosyal yardımlara muhtaç hale geldi. Cesaretiniz varsa bir an önce seçime giderseniz. Hodri meydan.  Seçimden kaçılmaz kaçmayın, halk erken seçim istiyor!" ifadelerini kullandı.

 
Ukrayna parlamentosunda canlı bomba paniği
 
Katledilen Azra'ya gözyaşlarıyla veda
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABY 4 Ağustos 2021 Çarşamba 13:56

Sayın İl Başkanım, Çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum ve teşekkür ediyorum. Kırsal kalkınma çok önemli, üretim çok önemli. Ancak konuşmanızda belirttiğiniz kamucu, toplumcu politikalar, 2020 yılında, İBB Meclisinde, Karşıyaka Atakent Venedik sitesindeki imar değişikliği konusunda uygulanmadı. TOKİ nin sitedeki sosyal alanları özelleştirdiği 2012 yılından bu yana Atakent sakinleri olarak mücadele etmemize rağmen 2020 yılında İBB Meclisinde sosyal alanlarımızın imar vasfı sosyal alandan özel okul alanına değiştirildi. Bu kararda kamucu, toplumcu politikalar yerine rantçı politikalar uygulanmış oldu. Şimdide konu Karşıyaka Meclisinde, kat ve emsal artışı talep ediliyor. Biz tüm bu kararlara karşıyız ve mücadeleye devam ediyoruz. Atakent teki bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Karşıyaka'ya, Atakent seçmenine sahip çıkacakmısınız? Burada da kamucu toplumcu politikaların uygulanması konusunda Karşıyakalı İl ve İlçe Meclis üyeleri ile bir çalışma yapacakmısınız?

Yorumu oyla      3      6  
Oğuz Kaan 4 Ağustos 2021 Çarşamba 13:33

Özellikle Aliağa-Çandarlı-Bergama İZBAN hattı İzmir turizmine çok değer katacak bir proje. Tamamlandığında kuzey-güney İzmir birleşecek ve Efes ve Bergama antik kentlerine ulaşım kolay olacak. Lütfen bu projeye sahip çıkalım.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: Sansür memurları RTÜK eliyle yeniden hortladı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), orman yangınlarına ilişkin yapılan ...
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yollar açıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Yangının yerleşim yerleriyle ...
Bakanlar yangınlarla ilgili açıklamada bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile İçişleri Bakanı Soylu, Marmaris Öğretmenevi’nde ...
 
Erdoğan yangınlar hakkında bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı, "İnşallah ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yangın salvosu: Buca'daki eğitim kampını kapattılar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaptı. Orman yangınları ...
İYİ Partili Çıray’dan Bakan Ersoy’a: Belek’teki yangın üssünü otel alanına çevirdiniz mi?
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
 
Menemen Meclisi'ndeki kavgada yeni perde... Neden 'ihanet' ettiğini açıkladı!
Menemen Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclis oturumuna CHP'li Meclis üyeleri ...
Akar ve Şentop'tan yangınla mücadele mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin terörle mücadelede yürüttüğü ...
AK Partili Nasır sahada… Mobil ofisin ikinci durağı Bornova
Saha ziyaretlerini ara vermeden sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Necip ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva