HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2015 Çarşamba - 17:17

CHP’de ziyaret krizi büyüyor: Aksünger’den Serter’e sert tepki

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in tepki gösterdiği Genel Başkan Başdanışmanı İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger sert konuştu. Aksünger, “İl başkanı işine baksın. Partide oyların nasıl arttırılacağını düşünsün... İlçe başkanlarının genel başkan ile görüşmesi suç değildir” dedi.

CHP’de ziyaret krizi büyüyor: Aksünger’den Serter’e sert tepki

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de krize neden olan ilçe başkanlarının genel merkez ziyaretinin ardından yaşanan süreç devam ediyor.

10 ilçe başkanını Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüren eski Milletvekili Erdal Aksünger’den açıklama geldi. Aksünger, kendisini eleştiren İl Başkanı Bedri Serter’e tepki gösterdi.
 
Aksünger, “İlçe başkanları kiminle görüşmek isterlerse görüşürler. Böyle bir taleple geldiler. Ben ‘hayır görüşemezsiniz’ diyemezdim. Bunda ne var? Ayrıca Sayın genel başkanımız ayrım yapmaz ve herkesle görüşür. Burası askeri kışla mı? Ayrıca AKP genel başkanı ya da MHP genel başkanı ile görüşme gibi bir görüşme bizim partimizde olmaz. Genel başkanımız gayet nazik ve kibar bir şekilde dinler, değerlendirmesini yapar. İlçe başkanlarının Ankara’ya gitmesini kusur gibi göstermek yanlıştır. Seçilmiş insanlar neden gelmesin? Herkes geliyor. Biz burada gelenlere ‘İl başkanı nerede’ diye mi soruyoruz? Burada il başkanlığı makamı ile ters düşecek uygulama yok” dedi.


 
KENDİSİ DE GELDİ
Serter’e partiye daha çok oy kazandıracak faaliyetlerde bulunması önerisi getiren Aksünger, partideki kopma ve örgütte yaşanan sorunları çözmesi gerektiğini söyledi. Aksünger, “İl başkanı bence bu işlere baksın. Muhalefet ile uğraşsın. Parti içindeki meselelere enerjisini harcamasın. Partinin MYK’sında ya da üst yönetiminde İzmirli yok. Biz gelen davetleri, talepleri organize edebiliriz. Daha önce de kendisi geldi. Hatta yanındaki bazı isimleri de getirdi. O zaman burada ‘Örgütten izin aldın mı, danıştın mı’ diye mi soruldu? Bu yapılmadığına göre ilçe başkanlarının sormasına, izin almasına gerek yok. Ayrıca kaldı ki bu ziyaret kendisinin bilgisi dahilindedir. Çıkıp ters konuşmak doğru değildir. Bunu polemik konusu yapmak da doğru değil” diye konuştu.
 
ZİYARET PROVOKE EDİLİYOR
Aksünger, ilçe başkanlarının genel başkandan kendisini milletvekili listesine yazmasını istediği iddialarına da yanıt verdi. Aksünger, “Konuşulan konular arasında benim milletvekili listesinde yer almam zaten yok. Çünkü ben aday olmadım. Görevimin başındayım. Ayrıca ilçe başkanları ‘seni istiyoruz’ deseler de ben buna izin vermem. Birileri bu ziyareti provoke ediyor. İl başkanı da buna alet oluyor” dedi.
 
HERKES CEBİNDEN ÖDEDİ
Aksünger, ilçe başkanlarının uçak biletlerini alıp, konaklama masraflarını da karşılamadığını söyledi. Aksünger, “Birlikte çalıştığımız arkadaşları arayan başkanlar ‘yer ayarlaması yapalım’ demişler. Biz sadece biletlerin toplu olarak alınması organizasyonunu yaptık. Herkes parasını kendi cebinden ödedi. Ben kimsenin bilet parasını yada konaklama parasını ödemedim” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’e ‘Yıldırım’ ziyaret: AK Parti’de karşılama hazırlığı
 
89 yaşında 3 günde 3.intihar girişimi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Genç ihtiyar 17 Eylül 2015 Perşembe 10:08

21 yıldır siyasetin içindeyim Shp de girdiğim bu yolda Chp ile devam ediyorum BUNCA YIL TEK KAYBETME NEDENİMİZ İKTİDAR OLAMAMA NEDENİMİZ BİR OLAMAMAKTIR BUNCA SENEDİR NE İLBAŞKANLARI NE İLÇE BAŞKANLARI GÖRDÜM BİRLİK OLMAYAN DİRLİK BULAMAZ siyasette su kavramı es geçmemek lazım tabandan tavana kadar çark olmayı ve bur çarkın hepimiz bir dişlisi olduğumuzu ve birbirimizi harekete geçirmekte olmalıyız Yani işin kısacası üyeler delegelerle delegeler ilçe yöneticilerinle ilçe yönetimi ilçe başkanı ilçe başkanı ilbaşkanı il başkanı milletvekili ile koordineli ve bir bütünlük içinde çalışmalı ki dev bir güç olabilsin SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      14      5  
Can 17 Eylül 2015 Perşembe 09:48

sayın il başkanı genel seçim döneminde örgüte hiç bir katkı yapmamakla beraber basiretsiz vepasıf mualefet yaparak izmirde chp geriye gitmesine sebeb olmuştur sayın erdal aksüngere laf söyleyecegine il yönetim kurulu üyelerinin dedikodu ve siyaset üretememe örgüttle iletişim kuramama eksiklilerine baksın gerci bitmiş bir yönetim ama en azından gider ayak partiye zarar vermesinler

Yorumu oyla      13      5  
serkan can 17 Eylül 2015 Perşembe 09:45

Ya bu ilçe başkanları her seçim öncesinde kendilerine ile ve bölgeye ayar vermeyi görev biliyorlar. partiyi kamu oyunda tartıştırıyorlar. sayın Aksünger bu ilçe başkanlarının yerel seçimde ne kadar çalıştıkları biliniyor.Bazıları örgütten çok kendini düşünüyor.örnek görmek istiyorsanız bakırçaydaki kayıp yerlere bakın görürsünüz. İl örgütünü tanımamak örgüt disiplinine uyuyormu.il işine baksın derken İl yönetiminin görevlerinin farkındamısınız. İl yönetimini desteklememe rağmen yapılanı doğru bulmuyorum.ilçe başkanları seçim çalışması yapmak yerine yer çalışması yapıyorlar kendilerine çalışıyorlar. bu örgütlerle seçime gitmek riskli ve tehlikeli gözüküyor.

Yorumu oyla      13      6  
Can Ege 16 Eylül 2015 Çarşamba 22:07

Başdanışman demiş ki, il başkanı ildeki sorunlarla ilgilensin partinin oyunu artırsın. Yahu Şu CHP mantığı AKP yi 14 yıldır iktidara getirdi ve indiremiyor. Danışman arkadaşa sormak gerek yarın iktidar olursanız bu birlik ve beraberliği sürdürebilecek misiniz? Bence asıl suç Genel Başkanda, ben yerinde olsam il başkanı ve diğer ilçe başkanları bir arada olmadan randevu vermem. İl Başkanının olmadığı bir toplantıda İzmir'in sorunları nasıl tartışılır. Genel Başkanı ya tufaya getirmişler, yada yakında kokusu çıkar ama yakışmamış... Üstelik CHP'nin kalesi İzmir'de böyle sorunların yaşanması çok manidar.... Nasılsa çeket koysalar kazanıyorlar ya.. ondan...

Yorumu oyla      23      12  
menderes2 16 Eylül 2015 Çarşamba 20:43

Erdal bey siyasete çabuk ısınmış. Partilerin oylarını il başkanları arttırmaz. Genel başkanlar ile danışmanlar oy arttırır.

Yorumu oyla      20      12  
ahmet 16 Eylül 2015 Çarşamba 17:55

Böyle saçma bir olaydan dolayı da ancak chpde kriz çıkardı zaten şaşırmadık.

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e ‘Yıldırım’ ziyaret: AK Parti’de karşılama hazırlığı
Genel seçim öncesinde gerçekleştirilen AK Parti büyük kongresinde MKYK ...
Göçmenler'den Şeboy’a yeni meclis yolunda ‘imzalı' destek!
Kentteki göçmen dernekleri AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy’a 1 ...
Ve Abdullah Gül sessizliğini bozuyor
Eski Cumhurbaşkanı Gül, yarın 21:10'da NTV'de Murat Yetkin, Ali Bayramoğlu ...
 
O ziyaret CHP İzmir’i karıştırdı: Serter’den zehir zemberek sözler!
CHP İzmir’de ilçe başkanlarının Ankara ziyareti partiyi karıştırdı. Olağanüstü ...
Flaş! Erdoğan Merkel ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bir telefon görüşmesi ...
Bakan Doğan’dan ziyaret raporu: Toprak ve Kocaoğlu ile ne konuştu?
İzmir’de iki günlük ziyaret turunda önce Başkan Kocaoğlu sonra da Vali ...
 
Erdoğan: Sorun katlanarak büyüyebilir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki iç savaş sona ermediği sürece mülteci ...
‘10 başkan’la zirvenin arka planı: Kılıçdaroğlu listeler için ne dedi?
Genel seçim öncesinde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
CHP’de Murat Özçelik depremi
CHP'de Dış Politakadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva