HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2023 Pazar - 16:46

CHP'de yapacağı değişimleri açıkladı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultayda delege sistemini kaldıracaklarını belirterek, "Gelsinler üyeler seçsinler" ifadesini kullandı. Milletvekilleri için 3 dönem kuralının getirileceğini duyuran Kılıçdaroğlu, "3 dönemden sonra milletvekili olmayacak" dedi.

CHP de yapacağı değişimleri açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay döneminde tartışmaların doğal olduğunu belirterek, "Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak durumundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum" açıklamasında bulundu.

CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı Kocaeli’nde yapılıyor. Toplantıya katılan Kılıçdaroğlu ağırlıklı olarak, yerel seçim, kurultay ve Türkiye'de yabancı asker konuşlandırılmasına olanak sağlayacak olan tezkereye değindi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle:

SINIRLAR KORUNUYOR MU?
Bir sığınmacı deposuna döndü koskaca Türkiye Cumhuriyeti... Ne deniyor? Sınır namustur. Şu soruyu iktidar sahiplerine sormak zorundayız; o sınırda yazan 'Sınır namustur' sözünün gereğini yapıyor musunuz? 2020 yılında Suriyelilere 40 milyar lira dolar para harcandığı söylendi. 2023'teyiz, herhalde 10 milyar dolar harcanmıştır. 100 milyar dolarlık bir kaynağı sığınmacılara harcarken 3-5 milyar doları nerede bulurum diye kapı kapı dolaşan bir Türkiye var.

ÇÖZEMEDİĞİMİZ BİR CÜMLE VAR
Önümüzdeki hafta parlamentoda bir tezkere görüşülecek. Tezkere, teröre karşı mücadele. Güzel... Teröre karşı hepimiz karşı çıkmak zorundayız. Çözemediğimiz bir cümle var; 'Gerektiğinzde yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilmesi.' Niçin? 30-35 yıl teröre karşı mücadele eden bizim Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işimiz var. Eğer sizler CHP'liler olarak bunu bütün Türkiye sathına anlatmazsanız sorumluluğunuz var demektir

İKİSİNE DE SORDUM, KİM BU YABANCI ASKERLER?
Sayın Bahçeli'ye de sordum. Diyor ya 'Ben milliyetçiyim.' Sayın Erdoğan'a sordum. O da her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir kişi. Nasıl olduysa bunlar yan yana geldi! İkisine de sordum, kim bu yabancı askerler? Geçen gün Meclis Başkanı'nı ziyaret ederken kendisine sordum. Oradan da bir haber gelmedi.

SEÇİMDE YENİ BELEDİYELER DE KAZANACAĞIZ
İstanbul, İzmir'in, Mersin'in, Antalya'nın, Muğla'nın, Adana'nın, Ankara'nın, Aydın'ın, Tekirdağ'ın, Hatay'ın büyük başarılar sağladığını biliyoruz. Kocaeli İl Başkanımız söyledi, Kocaeli'yi de dahil edeceğiz. Balıkesir'i dahil edeceğiz, Manisa'yı dahil edeceğiz, Bursa'yı dahil edeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Çalışarak ve yaptıklarımızı geniş kitlelere anlatarak bu başarıları elde edeceğiz. En çok halk diyelim İstanbul, diyelim Ankara, diyelim İzmir... CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gelmek ister. CHP'li belediyelerin olduğu yerde huzur vardır çünkü.

3 DÖNEM KURALI GETİRİLECEK
Milletvekilleri için 3 dönem sınırı getireceğiz, 3 dönemden sonra milletvekili olmayacak. Kurultayda delege sistemini kaldıracağız. Gelsinler üyeler seçsinler. Fermuar sistemine geçeceğiz. Ayrıca bana göre cinsiyet kotası yüzde 50 olmalı.

KURULTAY SONRASI PARTİ ALEYHİNE KONUŞANI AYIRACAĞIM
Kongre döneminde tartışmalar normal. Kongre biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlar tartışılır hale getirirse, kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım. Çok açık çok net söylüyorum. 

 
Tarım Kredi'de indirim kampanyası!
 
Başkan Soyer şehit Ünal Sipahi'nin mevlidine katıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 17 Ekim 2023 Salı 08:16

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu sizin bol maaşlar ile atadığınız genel başkan başdanışmanları sizi doğru yola götürüyor bu yol tasfiye yoludur sizde onlar ile yeni bir parti kurunuz belki iktidar hatta cumhurbaşkanı dahi olursunuz...

Yorumu oyla      5      3  
Yukarı köylü 15 Ekim 2023 Pazar 22:27

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,Izmır'den her hafta kendisini ziyaret ederek güven mektubu sunan belediye başkanlarını görünce her yer güllük gülistan sanıyor haydi sayın başkan bir miting yapta görelim neyin ne olduğunu...

Yorumu oyla      6      3  
Az Bilmiş 15 Ekim 2023 Pazar 20:57

GELİYOR GELMEKTE OLAN ne demiş. Kurultayda delege sistemini kaldıracağız. Gelsinler üyeler seçsinler. Demiş. Kim demiş. Hesap uzmanı demiş. YersennnNNNNNN. Kendi seçmenini manipüle ediyor. Kendine oy verenleri kandırıyor. İtibarsızlaştırıyor. Zaten CHP delege yapısı aileden olanlardır. CHP aile partisidir. Kitlelerin partisi olamamıştır. Bu delegelerde belediyelerde yuvalanır. Yeni adı HEDEP olan yapılanmaya sonsuz destek olan HESAP UZMANI teskereye hayır diyeceklerini açıklamış. Zaten sen evet deme. Bizim oyumuz bize yeter. Senden iyi DİKTATÖR mü olur. MART a az kaldı. Millet boyunuzun ölçüsünü bir kere daha alacak. Bakalım Marttan sonra kendi seçmenine ne söyleyip de KANDIRACAKSIN. Hep birlikte göreceğiz. Bay bay KEMAL. Bay bay KEMAL. Bay bay KEMAL. Bay bay KEMAL. Bay bay KEMAL.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Size iktidara koşan bir CHP sunuyorum'
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Düzce İl Kongresi'nde yaptığı açıklamada ...
Taksideki dehşet meclise taşınıyor
İzmir’de 62 yaşındaki taksi sürücüsü Selim Keleş’e kaldırım taşlı saldırıyla ...
Yeşil Sol Parti'nin yeni ismi 'HEDEP' oldu
Yeşil Sol Parti'nin yeni ismi ve eş genel başkanlarının belirleneceği ...
 
Özel: İstanbul mesajı kurultaya da yansıyacak!
CHP Genel Başkan aday adayı Özgür Özel, değişimcilerin önde çıktığı İstanbul ...
AK Partili İnan Foça'da konuştu: Hizmet getirmek gibi dertleri yok
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Bakan Tekin'den öğretmenlere şiddete tepki!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına ...
 
İzmir siyasetinde fair-play... Soyer- Özlale yan yana!
Koku ve adaylık tartışmaları üzerinden sık sık karşı karşıya gelen İzmir ...
Kılıçdaroğlu: Madenci aileleri adalet istiyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Madencilerimiz, alın teri dökenler, ...
'31 Mart'ta hep birlikte çalışarak başaracağız'
CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, Denizli Pamukkale Halk ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva