HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2015 Perşembe - 09:42

CHP’de o ilçede seçime 3 gün kala dengeleri değiştirecek gelişme

CHP’de delege seçimlerinin ardından ilçe kongresinin gerçekleştirileceği ilçelerden birisi olan Bornova’da işler karıştı. İlçede “ağabey” formülü ile aday olan Kavalar, çalışmaları tek başına yapınca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimler saf değiştirdi. Ekip, Kudret Yiğit’i destekleme kararı aldı. Bu karar tüm dengeleri değiştirdi.

CHP’de o ilçede seçime 3 gün kala dengeleri değiştirecek gelişme

EGEDESONSÖZ - CHP’de ilçe kongreleri süreci tüm hızıyla devam ederken kritik ilçelerden birisi olan Bornova’da dengeleri değiştirecek kararlar çıktı.  İlçe Başkanı Fatma Doğru’nun aday olmadığı 6 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede Bornova eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve muhalif isimlerin adayı Kudret Yiğit ile Milletvekili Adayı Nevzat Kavalar’ın yarışması bekleniyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın da destek verdiği Kavalar, “ağabey” formülü ile yola çıkmış Kocaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sarayı’nda yaptığı görüşme ile adaylığı kabul etmişti.


 
Kocaoğlu’nun yıllarca birlikte hareket ettiği ekip de Kavalar’a destek kararı alırken Eski İlçe Başkanı Enver Dündar, Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent Çetinkaya, İZBETON Genel Müdürü ve Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer gibi isimler de Kavalar’ın yanında yer aldı. Bu ekibe, şu anda il başkanlığında siyaset yapan Seçim İşleri Başkanı Bahattin Özdemir, İl Sekreteri Osman Peri ve İl Başkan Yardımcısı Metin Atmaca gibi isimler de destek verdi.  Geçtiğimiz hafta Yiğit’i destekleyen isimlerden eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Atmaca arasında sosyal medya üzerinden tartışma yaşanmış, Atmaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun tavrına gönderme yaparak, “Biz saraya gitmedik, saray bize geldi” açıklamasında bulunmuştu.
 
Kongreye günler kala ilçede yeni bir kriz patlak verdi. Kocaoğlu’nun ekibi Bornova’da Kavalar’ın tek başına liste yapma çalışmasına, koordinasyon kurulamamasına ve sürecin tek elden yürütülmesine karşı çıktı. Ekip, Kavalar’ın yanından ayrılma kararı alırken Kudret Yiğit’i destekleme sürecine girdi. Başkan Kocaoğlu’na da tavrını ifade eden isimler, “Bu süreç böyle gitmez. Bizi dinleyen yok” mesajı verdi. Kocaoğlu’nun da kendisiyle hareket eden ilçedeki ekibin kararına saygı duyduğu öğrenildi. Kavalar’ın yanında şimdilik İl Başkanı Bedri Serter ile siyaset yapan Bornova kökenli ekip kalırken Yiğit’in durumu avantaja çevrildi.
 
İLÇE DE SAFINI BELLİ ETTİ
Bornova’da bir dönem belediye başkan yardımcılığı da yapan Yiğit’e,  İlçe Başkan Yardımcısı Mahir Polat ve ekibi de destek verme kararı aldı. İlçe Başkanı Doğru’nun yerine delege seçimleri sürecinde potansiyel aday olarak çıkan Polat, bazı kritik mahallelerde seçimleri kaybedince delege hakimiyeti de düştü. Partide, ittifak adayı olarak nabız yoklayan Polat’a Kocaoğlu ekibi sıcak bakmamıştı. O dönemden itibaren Yiğit’in yanında yer alan ve şu anda ilçe yönetimine hakim isimleri kapsayan yapı kesin kararını vermiş oldu.



KARŞIYAKA’DA MUHALİFLER ADAYINI BULDU
Öte yandan CHP’de Pazar günü yapılacak Karşıyaka kongresi öncesi de önemli bir gelişme yaşandı. Karşıyaka’da mevcut İlçe Başkanı Mustafa Özuslu aday olmayacağını açıkladığı kongre öncesi Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Eski Başkanı Ali Engin, İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay ve Eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Uğur Yıldırım ismi üzerinde uzlaşmıştı.

Muhalif hareketin başını çeken Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen ise bu isme sıcak bakmıyordu. Bostanlı-Mavişehir-Yalı ve Atakent gibi mahallelerden başlayarak hakim olduğu 50’nin üzerindeki delege ile aday arayışına başlayan Türsen çalışmalarını sonlandırdı. Muhalefet Rafet Yacan isminde karar kıldı.

 
Erdoğan'a hakaret davasında Jackson konuştu: O Smeagol!
 
Flaş! Bir dünya devi daha Suriye’yi bombalıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: Vaatler 3 ay içinde gerçekleştirilecek
Başbakan Davutoğlu, "3 ay içinde, verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yapacağız" dedi.
CHP Bayraklı adayı Gök: Bu bir Amazon hareketi
6 Aralık Pazar günü gerçekleşecek Bayraklı kongresi öncesi İlçe Başkanı ...
Kaynaşma zirvesi: AK Parti İzmir, Tekirdağ’ı ağırladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye'deki tüm AK Parti teşkilatlarının ...
 
IŞİD iddiasını yanıtlayan Erdoğan’dan yaptırım resti!
Katar'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın orantısız ...
CHP İzmir’de flaş gelişme: O ismin delegeliği düştü
Seçim Kurulu Narlıdere’de ilçe, Güzelbahçe’den ise il kongresi delegesi ...
Basmane’den dünyaya mesaj: CHP’li vekiller umuda yolculuk yapacak!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Katip Üyesi İzmir Milletvekili ...
 
Serter'den 3 Aralık mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Dünya Engelliler ...
Delican'dan Engelliler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Dünya Engelliler günü dolayısıyla ...
Kılıçdaroğlu'ndan Tahir Elçi'nin eşine taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva