HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2015 Cumartesi - 10:37

CHP’de gençlerin kongresine 1 kala 3 flaş gelişme

İl Eski Yöneticisi Tuğçe Onbaşı ve İl Gençlik Kolları Eski Sekreteri Melih Tıraş adaylıklarını açıklarken, Sarıküse’ye 10 ilçeden açık destek geldi.

CHP’de gençlerin kongresine 1 kala 3 flaş gelişme

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  Geride kalan hafta nefes kesen bir yarışla Alaattin Yüksel’i yeniden il başkanı seçen CHP İzmir Örgütü’nde gözler gençlik kongresine çevrildi.

CHP Gençlik Kolları’nda Pazar günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak kongre öncesi önemli gelişmeler yaşandı.

Yarıştan çekilen mevcut başkan Mustafa Evsen’in desteğini alarak aday olan Gençlik Kolları Eski Başkanı Sinan Sarıküse’ye 2 rakip daha çıktı.



DEVRİMCİLİĞİN OLANCA ATEŞİYLE…
İl Eski Yöneticisi Tuğçe Onbaşı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını duyurdu. Çarpıcı mesajlar veren Onbaşı, “Bir okul olarak gördüğümüz ve eğitim aldığımız bu gençlik kollarında hem eğitim almaya devam etmek için hem de daha nice kardeşimizin bu okulda kendini daha iyi yetiştirebilmesi, sol ve sosyalist, devrimci çizgide duruş sergilemek adına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na devrimciliğimin olanca ateşiyle adayım” ifadelerini kullandı.



TIRAŞ: ADAYIM
Öte yandan bir süredir çalışmalarını İl Gençlik Kolları Eski Sekreteri Melih Tıraş da ‘yarışta ben de varım’ dedi. Buca ve Karabağlar temasları sonrası delegelerden yeterli destek gördüğüne kanaat getiren Tıraş, yeni bir gençlik modeliyle örgütlenerek partiyi daha iyi noktalara getirme hedefiyle adaylığa karar verdiği söyledi. Tıraş, “Birleştirici bütünleştirici olup, gençlerin hakkını her platformda savunmak istiyorum” mesajı verdi.



SARIKÜSE’YE 10 İLÇE DESTEĞİ
Kongre öncesi adaylığını ilk açıklayan isim olan Gençlik Kolları Eski Başkanı Sinan Sarıküse de çalışmalarını sürdürüyor. Sarıküse’ye sandığa 1 gün kala önemli bir destek geldi. Torbalı öncülüğünde Tire’de bir araya gelen ve seçimde 60 oyu temsil eden 10 ilçe başkanı ortak aday olarak Sarıküse’yi belirledi. Toplantıya Torbalı’nın yanı sıra Ödemiş, Bayındır, Tire, Selçuk, Kiraz, Menderes, Kemalpaşa, Gaziemir ve Balçova ilçelerinin gençlik kolları başkanları katıldı.

CHP Torbalı Gençlik Kolları Başkanı İsmail Takak, “CHP gençlik kolları bu ülkenin geleceğidir. Biz genç bireyler olarak ülkemizin geleceği için elimizden geleni yapıyoruz. 10 ilçe bir araya geldik. İzmir’in gençlik kolları başkanı seçimi önemli bir yol aşımı. Bizim adayımız da ortak fikir çerçevesinde belirlendi. İzmir’de gençliği aydınlatacak, partimizi bir adım öteye taşıyacak bir ismi seçmek için güç birliği yaptık. Diğer ilçelerimizdeki üyelerimizin de bu ortak akıl çalışmalarında yer alacağını ümit ediyoruz” dedi.

“İLÇE BAŞKANLARI ARADI”
Kongre öncesi açıklama yapan Sarıküse ise “İl başkanlığı görevini bir dönem yapmıştım. Milletvekilliği aday adaylığı için görevimizi Mustafa arkadaşımıza devretmiştik. İlçe başkanlarımızın aramasıyla tekrar adaylığımızı açıkladık. İlçe başkanlarımız destek oluyor. Bizim için önemli olan, örgütümüzün görev vermesi, çıtayı yükseltmek, birlik ve beraberliği sağlayabilmektir. Bütün adaylarla birlikle yola çıkacağız. Tercih edilsek de edilmesek de sonuna kadar yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

 
İzmir’de faciadan dönüş: Otobüsün lastiği patladı…
 
Sındır: Doğal afetin faturası üreticiye kesilmemeli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmett 27 Aralık 2015 Pazar 10:49

gençler büyükler gibi delegeleri baskı altına almayın bırakın gençler özgür iradesine göre izmiri en iyi yönetecek genci seçer delegelerinize güvenin.bu 10 ilçenin ortak açıklaması açıkça kendi delegelerinin özgür iradesine güvenmediğinin göstergesidir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli’den ortak akıl çağrısı: İzmir ruhu!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’den ortak akıl çağrısı geldi. ...
Bakan Işık uyardı: O dosyaları açmayın!
Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'ye yönelik siber saldırılara karşı ...
Arınç'tan Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tepki!
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın ...
 
Flaş! Delican revizyona gitti: İşte yeni A Takımı!
AK Parti İl Başkanı, genel seçimlerin ardından A Takımı’nı yineledi. Yeni ...
Yüksel’den Delican’a çağrı: Sözünüzü tutun!
CHP İl Başkanı Yüksel yeni dönemde ilk toplantısını ilçe başkanlarıyla ...
CHP İzmir'de flaş istifa: Sandalye sayısı 3'e düştü
CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman istifa etti. Yaman, Belediye ...
 
Bakan'dan 'siber saldırı' açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, internet sitelerine yönelik siber saldırılara ...
Demirtaş 39 gün sonra yemin etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 39 gün sonra bugün Meclis’te ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan bir intiharı önledi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi köprüsünde makam aracını durdurarak intihar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva