HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2019 Cumartesi - 11:00

CHP Çiğli Adayı Gümrükçü’den 8 Mart mesaisi

Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı CHP’li Utku Gümrükçü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret etti. Çiğli’de kadınlara karanfil dağıtan Gümrükçü:  “Kadınların elinin değdiği her şey güzelleşir. ‘Gülümseyen Çiğli’ hedefiyle çıktığımız bu hizmet yolunda kadınlarımıza yönelik projelerimiz ile fark yaratacağız” dedi.

CHP Çiğli Adayı Gümrükçü’den 8 Mart mesaisi

CHP’li Gümrükçü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı ve dua etti. Atatürk’ün açtığı yolda ilerlediklerini vurgulayan Gümrükçü: “Laik Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele dönemindeyken kadınlara yönelik düşüncelerini notlarına almış ve Cumhuriyetin ilanı ile birlikte bu fikirlerini hayata geçirmiştir. Kadınlarımıza dönemin koşullarına göre gelişmiş birçok ülkesinde bile görülmeyen haklar elde etmesini sağlamıştır. Cumhuriyet devriminin en önemli göstergelerinden biri de budur ve bununla da gurur duyuyoruz. Böyle bir evladı yetiştiren ve bir ulusun kaderini değiştiren Zübeyde Hanımı da bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

KADINLARA YÖNELİK PROJELERİMİZLE FARK YARATACAĞIZ
Çiğli’de vatandaşlarla bir araya gelen Gümrükçü kadınlara çiçek vererek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gümrükçü, Belediye Başkanlığı görevine başladıktan itibaren kadınlara yönelik çalışmalara hemen başlanacağını vurgulayarak “Bizim 6 temel önceliğimiz var. Bunlardan biri de ‘Kadınlar işe, çocuklar kreşe’ projemiz. CHP’nin parti politikası da bu yönde... Bizim hedefimiz her mahallemize bir kreş kazandırmak. Çalışmak isteyen annelerimiz bu kreşlere çocuklarını gönül rahatlığı ile emanet edebilecek ve iş yaşamına katılarak hem ekonomik bağımsızlığını elde edecek hem de ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak” dedi.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ
Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyleyen Gümrükçü “Fiziksel şiddetin de psikolojik şiddetin de savunulur bir yanı olamaz. Maalesef günümüzde kadınlara yönelik şiddet içerikli haberleri üzülerek takip ediyoruz. Kadın cinayetleri bu ülkenin başlıca sorunlarından biridir. Şiddet gören, öldürülen, okulda olması gerekirken çocuk yaşta anne olmaya zorlanan kızlarımızın sorunları ne acıdır ki ülkemizin en vahim tablolarından birini oluşturmaktadır. Bilinç yoksunluğu ve eğitim eksikliğinden kaynaklanan bu sorunun çözümü için bizler de bir çözüm noktası olmalıyız” dedi.

KADIN DANIŞMA MERKEZİ AKTİF FAALİYET GÖSTERECEK
Kadın Dayanışma ve Psikoterapi Merkezi projesinden de bahseden Gümrükçü “Çiğli’de yaşayan tüm kadınların gerek özel hayatlarında gerekse iş ve sosyal hayatlarında yaşadıkları sorunlarla ilgili destek vermek üzere Belediye tarafından Kadın Dayanışma ve Psikoterapi Merkezi kuracağız.  Tüm danışan bilgilerinin gizli tutulacağı bu merkezin hizmetleri ücretsiz olacak. Gerekirse hukuksal anlamda da destek vereceğiz. Kadınlarımız bizi bir güvence olarak görebilmeli” dedi.

ÜRETİCİ KADIN KOOPERATİFİ İLE KADINLAR ÜRETİME KATILACAK
CHP’li Utku Gümrükçü Üretici Kadın Kooperatifi projeleri konusunda da bilgi vererek “Bu bizim en çok önem verdiğimiz projelerimizden biri. Bu proje ile kadınların evden yapabilecekleri süsleme, katlama, işleme, paketleme, iplik temizleme, nikâh şekeri vb... işler kooperatif kanalı ile teşkilatlı bir şekilde şirketlerden alınıp hak odakları göz önünde bulundurularak tüm kooperatif üyelerine dağıtılacaktır. Böylece kadınların evden yapabileceği işler düzenli hale getirilecektir. Meslek edindirme kursları ile kadınlarımızın iş gücüne katılımlarına katkı sağlayacağız. Pastacılık, Evsel gıda üretimi (reçel, turşu, sirke, erişte, tarhana, salça vb...) Evde çocuk bakımı, Sabun atölyesi, butik alan süsleme -evcil hayvan bakıcılığı -Ders verme-Dikiş-nakış -nikah şekeri yapım atölyeleri -Süsleme sanatı gibi kurslar açarak hem sosyal yaşamın içine dahil edeceğiz” diyerek kadın istihdamına verdikleri önemin altını çizdi.

1000’E YAKIN PARTİ EMEKÇİSİ SOKAKTAYDI
Göreve geldikleri günden bugüne yerel seçimler için çıtayı hep yüksek tuttuklarını söyleyen CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan: “Adayımızın örgütün içinden biri olması, genç bir aday olması bizi daha da şevklendiriyor. Tam bir uyum içerisinde gece-gündüz demeden çalışıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Çiğli’nin 26 mahallesinde eş zamanlı 1000’e yakın CHP emekçisiyle Çiğli’deki kadınlara karanfil dağıttılar ve taleplerini dinlediler” dedi.

Türkiye’nin siyasal ve ekonomik anlamda elle tutulur bir şeyin kalmadığını vurgulayan Mert Özcan “1 oyun bile iktidarı indirebileceğini ve bu milletin bu sefaleti hak etmediğini düşünüyoruz. O yüzden ısrarla söylüyoruz: hedefimiz sadece seçimi kazanmak değil rekor oyla kazanmak. Halkın artık sabrı kalmadı ve inanıyoruz ki Martın sonu bahar.”

 
Foça sahnesinde 'Hiç Kimse'ye yoğun ilgi
 
Akansu, Mersin’de gençlere kürsel ısınmayı anlatacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Bize her gün kadınlar günü
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan 8 Mart ...
SP’den 'geri dönüş' raporu: Cumhur İttifakı’ndan İzmir'de kaç kişi koptu?
Saadet Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mustafa Erduran, ‘Yuvaya dönüşler ...
CHP’li Polat, Karkamış’a ‘İzmir Modeli’ni önerdi
Karkamış Belediye Başkan adayı Ali Doğan ile ziyaretler gerçekleştiren ...
 
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan 3 bin 500 gence mektup
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, 31 Mart’ta ilk kez oy ...
Gençlik Kolları'ndan 'İnce’ şarkı
CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları seçim kampanyası için CHP Güzelbahçe Belediye ...
Zeybekci: İzmir'i fuarlar kenti yapmak istiyorum
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, " İzmir'i ...
 
Seçim kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ...
Bakan Soylu: Kendilerine truva atları bulmuşlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kendilerine truva atları bulmuşlar. İstanbul'da ...
Mehmet KARABEL yazdı... Esnaf ziyareti yapan adaylara taktikler!
Mehmet KARABEL yazdı... Esnaf ziyareti yapan adaylara taktikler!
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva