HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2019 Cuma - 16:09

CHP adayı Aksoy: Menemen'de kadın devrimi gerçekleştireceğiz

Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li Serdar Aksoy, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında eşi Dilek Aksoy ile birlikte Menemenli kadınlarla bir araya geldi. Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk sunma töreninin ardından 2 bin kadının katıldığı kahvaltı toplantısında konuşan Aksoy, kadına yönelik şiddete vurgu yaparak, ‘Menemen, kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı bölgedir. Bunu bitireceğiz. Menemen’de kadın devrimi gerçekleştireceğiz’ dedi.

CHP adayı Aksoy: Menemen de kadın devrimi gerçekleştireceğiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında, CHP’li Serdar Aksoy tarafından, Menemenli kadınlar için kahvaltı verildi. Kahvaltıya, Menemen CHP Kadın Kolları Başkanı Behiye Karakaplan ile beraber yaklaşık 2 bin kadın katılım gösterdi.

8 Mart’ta yaşanan trajik olayı hatırlatarak söze başlayan CHP’li Serdar Aksoy, “Bugün, kutlamadan öte anma günüdür. 8 Mart günü ekmeği ve emeği için can veren kadınları rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Kadın, emekçidir, emektir” diyen Aksoy, “Bir milletin, bir ulusun ayakları üzerinde durabilmesi için ilk önce kadınların ayağa kalkması gerekir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusumuzun ayaklarının yere sağlam basması için ‘önce kadın’ demiştir. Kadınlara haklar ve özgürlükler tanınarak demokrasiyi güçlendirmiş ardından milletimizi kalkındırma yolunda ilk adımı atmıştır” ifadelerini kullandı.“MENEMEN’DE KADIN DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
“Kadın haklarına sahip çıkılırsa, bir ulus, bir ülke ve millet daha hızlı kalkınacaktır” diye konuşan CHP’li Aksoy, “Eğer sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta kadın varsa o ülke kalkınmış ülkedir. O ülke demokratik bir ülkedir. Demokrasinin yegane koşulu kadınların var olmasıdır. Şunu çok iyi biliyoruz; Bir kadın Özgürleştikçe erkekte özgürleşecektir. Bu çok önemlidir. Çünkü kendi çorabını dahi yıkamaktan aciz erkekler, özgürleşen kadınların yanında ayakta kalamıyorlar. Kadın özgürleşecek ve ardından erkek özgürleşmenin ne olduğunu öğrenecektir. Bu karşılıklı bir süreçtir. Kadınlarımız bu ülkede, birisinin eşi, kardeşi ya da kız çocuğu olarak anılıyor. Bu bitecek. Artık kadınlarımız başka kimliklerle değil, kendi kimlikleriyle var olmalı ve birisinin bir şeyi değil, kendi benliğiyle varlığını ortaya koymalıdır. O yüzden Menemen’de ‘Kadın Dayanışma Merkezleri’ kuracağız. Bu merkez sayesinde kadınlarımıza, üretim için alan yaratıp kooperatifler kurarak ekonomik özgürlük sağlayacağız. İlk hedefimiz budur. 2’nci hedef ise, kadına yönelik şiddeti durduracak ve bitirecek çalışmaları hızlandırmak olacaktır. Şu kadar söylüyorum ki, Menemen, kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı bölgedir. Bunu bitireceğiz. Biz, Menemen’de kadın devrimi gerçekleştireceğiz’ şeklinde konuştu.

AKP iktidarının kadın haklarına yönelik politikalarına eleştiri yapan Aksoy, “Bu iktidar döneminde kadına yönelik şiddet yüzde 500 artmıştır. Kadınlar üzerinden sürekli kendisini var etmeye çalışan iktidar var karşımızda. Günümüzdeki iktidar ve bunlar gibi iktidarlar her zaman , kadınlar üzerinden kendilerini var etmek isterler. Açık ve net söylüyorum, bugün türban tak diyen iktidar yarın onu çıkar diyecektir. Erkekler üzerinden toplum organize etmez böyle iktidarlar, hep kadınlar üzerinden yaparlar bunu. Bunlara prim vermeyeceğiz” dedi.‘KADIN ODAKLI’ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Nisan ayı itibariyle ‘Kadın Odaklı’ projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Dilek Aksoy, “Eşimin aday adaylığından bu güne kadar süren çalışmalarına bende CHP Kadın kolları ve gönüllü kadınlarımızla beraber hız veriyorum. Gittiğimiz yer herde ve çaldığımız her kapıda bizleri sevgi ve dostlukla karşılayan her kadının gözlerinde öyle güçlü bir inanç var ki onların sayesinde ben ve çalışma arkadaşlarım daha da güçleniyoruz. Başaracağımıza olan inancımız daha da büyüyor. Çünkü ben biliyorum ki, kadın isterse, inanırsa başarır. Bildiğiniz gibi bizim öncelikli projemiz kadınlarla ilgili olanlardır. Nisan ayından itibaren de ‘Kadın Odaklı’ projelerimizi uygulamaya başlayacağız.Bizler Menemen’de kadının adını en güçlü şekilde var edeceğiz. Kadınımızı güçlendireceğiz. Bugün bize uzattığınız eli asla bırakmayacağız. Sizlere eşim adına söz veriyorum ki hep el ele ve omuz omuza olacağız. Birlikte başaracağız” diye konuştu.

 
'Bu trenden inen bir daha binemez'
 
Emeklilikte yaşa takılanlardan Cumhurbaşkanı'na mektup
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu trenden inen bir daha binemez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da halka seslendi. 'İhanet ...
AK Partili kadınlardan Zübeyde Hanım'ın kabrine ziyaret
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
Kırat'ın Afro adayı... '400 yıllık İzmirliyim' dedi, yola çıktı
İzmir’de yaşayan Afro-Türk Mesut Mercan, Demokrat Parti’nin Selçuk Belediye ...
 
CHP Selçuk adayı Sengel: Belediyeden bir kişi bile işten çıkarılmayacak!
CHP Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
AK Parti adayı Eroğlu: Konak sahipsiz değil
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, Emek isteyen yürek isteyen ...
AK Parti Adayı Eroğlu: Benim için değil çocuğunuz için oy verin
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, İzmir’deki AK Partili ...
 
AK Parti Adayı Aslan: Buca 5 yıl daha bu ıstırabı kaldırmaz!
Cumhur ittifakı Buca Belediye Meclis üyesi adaylarının seçim ofisi açılışlarına ...
Cumhur İttifakı'ndan Üçyol'da miting gibi açılış
Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan ...
Eş Zeybekci: İzmirlinin ulaşım eziyeti bitecek
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva