HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2012 Salı - 10:10

Çevre Şenliği Bornova’da 5 gün boyunca kutlanacak

Avrupa’nın en çevreci belediyelerinin yer aldığı Energy Cities’e üyeliği kabul edilen Bornova Belediyesi bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor.

Çevre Şenliği Bornova’da 5 gün boyunca kutlanacak

İZMİR - 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle şenlik düzenleyen Bornova Belediyesi bir hafta boyunca ilçede çevre seferberliği başlattı. 4-11 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Çevre Şenliği protokol ve ödül töreni başladı. Etkinliklerin ilk gününde lösemi hastası 7 yaşındaki Neriman Alacalı’nın 40 litre atık yağ toplayarak çevrecilikte örnek olması herkesi duygulandırdı. Alacalı’ya bir dizüstü bilgisayar hediye edildi
 
Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törende “Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne imza atarak 2020 yılına kadar karbondioksit salımını (CO2) yüzde 20 düşürmeyi garanti eden Bornova Belediyesi’nin Energy Cities’e üyeliği oybirliği ile kabul edilmişti. Çevre konusunda Avrupa’nın öncü belediyeleri arasında yer alan Bornova Belediyesi bu yıl da yurttaşların dikkatini bu konuya çekmek için Çevre Şenliği düzenledi. 4-11 Haziran arasında gerçekleştirilecek şenlik 7’den 70’e tüm vatandaşlarda çevre duyarlılığı oluşturmayı hedefliyor.
 
Çevre Şenliği, Büyükpark içindeki Nikah Salonu tesislerinde düzenlenen protokol ve ödül töreni ile başladı. Ev sahipliğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yaptığı protokol törenine Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sahnelenen mini tiyatro oyunu ve koronun ardından en çevreci belediye personeli ve muhtara bilgisayar ödülleri verildi.
 
Bornova Belediyesi tarafından 2011 yılının Mayıs ayında başlatılan atık yağ toplama kampanyasında 120 litre atık yağ getirerek birinci olan Bornova Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanı Naciye Balcı ve 80 litre atık yağ getirerek Bornova mahalleleri arasında birinciliği kazanan Barbaros Mahallesi Muhtarı Ayşe Cankurtaran’a ödülleri olan dizüstü bilgisayarı Başkan Sındır verdi. Törende KOSKA firması Başkan Sındır’a çevre için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi sundu.
 
Lösemi hastalığı minik Neriman’ın çevreciliğini engelleyemedi
Sadece belediye personeli ve mahalle muhtarları arasında yapılan en çok atık yağ toplama yarışmasına katılmak için başvuran 7 yaşındaki lösemi hastası Neriman Alacalı da dizüstü bilgisayarına kavuştu. 40 litre atık yağ toplayan Alacalı’ya, Davut Say isimli vatandaş, Bornova Belediyesi aracılığıyla dizüstü bilgisayar hediye etti. Protokol ve ödül töreninin ardından Kaymakam Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral Büyükpark içinde Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu ve Fatoş Nurcan Abla İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen gösterileri izledi. Ardından yine Büyükpark içinde belediye müdürlükleri, okullar ve firmalar tarafından kurulan çevreci çalışmaların sergilendiği stantları gezen Kaymakam Hakkı Uzun ve Başkan Sındır, Honda firmasının ürünü olan sadece elektrik enerjisiyle çalışan aracı test etti.
Bornova Belediyesi çevre etkinlikleri 6 Haziran Çarşamba günü Kayadibi Köyü’nde “Homeros’tan Günümüze Çevre” temalı Uçurtma Şenliği’yle devam edecek. 11.00’de başlayacak Uçurtma Şenliği 15.00’e kadar sürecek. İklim Dostu Kentler Paneli 7 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak. Ardından saat 19.00’da Engelliler Çevre için Dostluk Basketbol Maçı Evka-4 Spor Salonu’nda oynanacak. 8 Haziran Cuma günü Ambalaj Atıkları Etkinliği Nevvar Salih İşgören Huzurevi’nde gerçekleştirilecek. Çevre Şenliği etkinlikleri 11 Haziran’da Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Korosu tarafından “Çevre İçin Türk Halk Müziği” konseriyle sona erecek.
Bu yıl İzmir Valiliği programına da alınan Bornova Belediyesi Çevre Şenliği’ne tüm İzmirlileri davet eden Başkan Sındır, “İnsan doğanın bir parçasıdır. Doğa yok olduğu zaman insanlığın da sonu gelmiş demektir. Her geçen gün insanlar tarafından kirletilen dünyamızda bir bilinç yaratmak için Çevre Şenliği düzenledik. Yaptığımız etkinliklerle tüm yurttaşlarımızın dikkatini çevre konusuna çekmek istiyoruz. Çünkü dünyamızı böyle hor kullanmaya devam edersek bir süre sonra yaşayacak bir gezegenimiz olmayacak. Dünyamızı kurtarmak için hala şansımız var. Ancak bu hep birlikte sürdürülebilir yaşam adına koruma önlemleri aldığımız zaman gerçekleşir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hilal “Halkapınar gibi” olacak, raylı sistem rahatlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN-Metro aktarmasında büyük rahatlık sağlayacak ...
İzmir’i İsviçre’de tanıtacaklar
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konak Belediyesi ve Ege Turistik ...
Büyükşehir zabıtasından pazar mesaisi
50 kişilik bir ekiple Kemeraltı ve Konak’taki işportacılara müdahale eden ...
 
Büyükşehir yüz taramada geri adım attı
Büyükşehir Belediyesi'nin, işe geliş ve çıkışlarda yüz tanıma teknojisini ...
Cittaslow EXPO’su Seferihisar’da yapılacak
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı’nda ...
Karşıyaka önce spor demeye devam ediyor
Sağlıklı Kentler Birliği üyesi Karşıyaka Belediyesi, anaokulu öğrencilerinden ...
 
Körfez’in ‘gizlisi-saklısı’ kalmayacak
Büyükşehir Belediyesi, “yüzülebilir körfez” hedefi doğrultusunda önemli ...
Seferihisar’dan Nazım Hikmet ve Ahmed Arif’i anma gecesi
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen programla ünlü Türk Ozanları ...
Selçuklu minikler ilk okullarını bitirdiler
Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi yıl sonu etkinlikleri oldukça ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva