HABERLER>EGE
8 Haziran 2016 Çarşamba - 12:38

Çevre kirliliğini hükümlüler çözecek

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde çevre kirliliği şikayetlerinin arttığı koy, plaj ve seyir teraslarının turizm sezonu boyunca temizlenmesi için denetimli serbestlikte kamu yararına ücretsiz çalışan hükümlüler görevlendirildi.

Çevre kirliliğini hükümlüler çözecek

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından başlatılan günübirlik çevre temizliği çalışmaları, ilçede çevre kirliliği şikayetlerinin artması üzerine genişletildi. Koy, plaj ve manzara seyir teraslarında yapılan temizlik çalışmalarının geçici ve kısa süreli fayda sağlaması üzerine turizm sezonunu kapsayan 1 Haziran- 30 Ekim tarihleri arasında devam edecek 'Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Projesi' başlatıldı. Buna göre, denetimli serbestlikte kamu yararına ücretsiz çalışan hükümlüler, çevre kirliliğinden şikayet edilen turistik bölgelerde sezon boyunca temizlik yapacak. Hafta içi her gün 3 ile 9 hükümlünün katılacağı temizlik çalışması 4 saat sürecek. Böylelikle yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun şikayetine neden olan çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Projeye, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, Fethiye Ziraat Odası, Fethiye Belediyesi Kaydem Plastik Geri Dönüşüm, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve AKUT Fethiye Ekibi destek veriyor.



İPLE İNİŞ İSTASYONU KURULDU
Proje kapsamında, yaklaşık bir haftadır yürütülen temizlik çalışmalarında Karagözler Mahallesi Koylar Yolu Mevkii'ndeki seyir teraslarının bulunduğu sarp yamaçlarda biriken çöp yığınları temizlenemedi. Yardım çağrısı üzerine harekete geçen AKUT Fethiye Ekibi bölgeye gelerek iple iniş istasyonu kurdu. İpe bağlanan AKUT gönüllüleri ve hükümlüler, yamacın sarp bölümüne inerek çöpleri poşetlere doldurdu. 4 saat süren temizlik çalışmaları sırasında bir kısmı geri dönüşüme gönderilmek üzere 2 kamyonet dolusu çöp toplandı. 

'ÇEVRE TEMİZLİĞİ İBADET, KİRLETMEK GÜNAHTIR'
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da bölgeye gelerek çalışmaları denetledi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün çevresel anlamda güzel projelere imza attığını belirten Kaymakam Çalık, projenin uzun ömürlü ve kalıcı olacağını söyledi. Çevre temizliğinin ibadet, çevreyi kirletmenin ise günah olarak kabul edilmesi gerektiğini anlatan Kaymakam Çalık, "Proje Fethiye'deki yol kenarları ve kıyıların temizlenmesi için hazırlandı. Toplumun oluşturduğu bu kirliliği bir diğer anlamıyla günahı, denetimli serbestlikteki hükümlüler temizleyecek. Böylece onlar da topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirmiş olacak" dedi.

Büyük orman yangınlarının küçük cam kırıklarının mercek etkisi yapması sonucu çıktığını vurgulayan Kaymakam Çalık, "Yangınlarda milyonlarca canlı yanarak telef oluyor. Canlıların ölmesi gelecekteki yaşamın olumsuz etkilenmesi demektir. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir ortam bırakmak istiyorsak çevremizi kirletmeyelim" diye konuştu.

'TOPLUMDA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ'
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San da "Ziraat Odası ve Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde protokoller imzaladık. Bakanlığımızdan gerekli izinleri aldık. 1 Haziran- 30 Ekim tarihleri arasında tüm koylarımızı, Fethiye'nin çevresinde toplu kullanılan alanları temizlemek için günlük 4 saat, hükümlülerimiz tarafından koylarımız temizlenecek. Çevreyi temiz tutmaya çalışacağız. En önemlisi toplumumuzda çevre bilinci oluşturmaya çalışacağız" dedi. (dha)

 
Bakanlıktan orman yangını risk haritası!
 
AK Parti belediye çukuruna çiçek dikti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ortaokulda 'korku filmli din dersi' iddiası
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki bir ortaokulun 6'ncı  sınıf öğrencilerine, ...
Engelleri kaldıran ikili
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde işitme ve zihinsel engelli iki gencin yaptıkları ...
Manisa'da baba dehşeti: Oğlunu bıçaklayarak öldürdü!
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, 65 yaşındaki Alaaddin Uygun, tartıştığı ...
 
İstanbul’daki ateş Afyonkarahisar’ı yaktı!
İstanbul’daki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Yaşar Özlem'in, ...
Orman yangınlarında Rus pilotlara görev yok!
Türkiye- Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle, Muğla'da yaz sezonu ...
Lanetli koltuğun son kurbanına veda…
Aydın’ın İncirliova ilçesinde, son yerel seçimlerin ardından beldeyken ...
 
Bodrum’da ‘Sahilimizi istiyoruz’ eylemi
Bodrum’a bağlı Torba Mahallesi'nin sakinleri, bir işletmeci tarafından ...
Unakıtan’a ait AB Gıda’da yangın: Tavuklar telef oldu
Maliye eski Bakanlarından Kemal Unakıtan'ın oğlunun, Manyas'ın Eşen Mahallesi ...
Tatil dönüşü kazada can verdiler!
Muğla’nın Milas ilçesinde, şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü 54 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva