HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2022 Pazar - 08:46

ÇEŞTOB Başkanı umut dolu... Bu sezon daha da iyi olacak!

Covid 19 salgını gölgesinde olmasına rağmen geçen sezon Türk turizminin çok iyi geçtiğini hatırlatan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Önümüzdeki sezon çok daha iyi olacak. Çünkü geçen yıl salgına rağmen çok iyi bir sınav verdik. Türkiye’ye uçuşlarda herhangi bir iptal yok ve rezervasyonlar artıyor. Direct İzmir projesi de İzmir turizmine çok büyük katkı koyacak” dedi

ÇEŞTOB Başkanı umut dolu... Bu sezon daha da iyi olacak!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi  Başkanı, aynı zamanda İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) Başkanı Tunç Soyer’in, “Direct İzmir” başlıklı projeyi, İzmir turizm potansiyeline katkı koymak amacıyla hayata geçirmesi, turizmcileri sevindirdi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, bu projenin İzmir’e daha çok uçak ineceğini, uçakların daha çok turist getireceğini belirterek, “Geçen yıl Covid 19 salgınının gölgesinde çok başarılı bir sınav veren Türk turizmi, önümüzdeki sezon daha da iyi olacak” dedi. Yurtdışı tatil satışlarının tam zamanı olduğuna vurgu yapan Başkan Demir, Türkiye’ye uçuşların hiçbirinde iptal olmadığını, otel rezervasyonlarının da yoğun biçimde sürdüğünü bildirdi.

AVRUPA’DA PEK ÇOK ÜLKEYE UÇUŞ YOK AMA TÜRKİYE AÇIK

Görüştüğü dış pazar acentelerinden sevindirici bilgiler aldığının altını çizen ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Direct İzmir” projesindeki protokol törenine katılan şirketlerin temsilcilerinden biri beş uçakla, diğeri 18 uçakla İzmir’e turist taşıyacaklarını açıkladığını, bu söylemlerin bile umutlarının artmasına yettiğini söyledi. İzmir’in yeni sezona çok ciddi bir uçuşla gireceğini anlatan Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Avrupa’da pek çok ülkeye uçuşlar iptal edilirken, Türkiye’ye açık olması, Türk turizmi açısından son derece sevindirici, umut verici. Türkiye’ye uçuşlarda herhangi bir iptal olmayınca, rezervasyonlar da açık ve bir hayli yoğun talep var. Talepler yüksek. Bunu acenteler de söylüyor. Önümüzdeki dönemde, rezervasyonların artacağını öngörüyoruz. Görünen o ki, Türkiye’ye olan talepte bir azalma yok, artma var. Avrupalı turistler, Türkiye her şartta açık, aldığımız bilet yanmaz, beklediğimiz tatili yaparız, düşüncesini benimsemiş durumda. Çünkü Türkiye, geçen yaz verdiği sınavı başarılı bir şekilde geçti ve Avrupalı turistleri cesaretlendirdi, ülkemize olan güveni artırdı.”

COVİD 19’U, TURİZM İÇİN SORUN OLMAKTAN ÇIKARDIK

Avrupalı turistin belirsizlik yaşamak istemediğini, bu nedenle tercihini kararlı bir şekilde turistik tesislerini açık tutan Türkiye lehine kullandığını anlatan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, geçen yılki tutumuyla, acaba kapanır mı, soru işareti ortadan kaldırdı. Bu da Avrupa’da karşılık buldu. İngiltere, İspanya açıyor, kapatıyor; sonra yine açıyor, kapatıyor ama Türkiye hep açık. Avrupalı turist tatil konusunda belirsizlik yaşamak istemiyor. Belirsizliğin olmadığı ortam, Türk turizmine hava verdi. Biz geçen sezon, yurtdışından daha çok, Avrupa’da yaşayan Türk turistleri ağırlamıştık. Önümüzdeki sezon, yabancı turistleri de ağırlayacağız, daha çok yabancı turist göreceğiz ülkemizde. Yabancılar, covid salgınıymış, omicronmuş artık önemsemiyor, tatil yapmak istiyor ve bunu ötelemek istemiyor. Türkiye, covid’i turizm açısından sorun olmaktan çıkardı. Önümüzdeki dönemde bu tablo daha da netleşecek. Kafasında covid korkusu olmayan turist, Türkiye’de kendini güvende hissedeceği için şimdiden rezervasyonları hızlandırdı.”

NE OLMUŞTU?

Direct İzmir projesi kapsamında, İzmir’den dünyaya, dünyanın her yerinden İzmir’e yapılan direkt uçuşların tanımını yapan directizmir.com web sitesi, İZTAV, Corendon Airlines, Pegasus Havayolları, SunExpress Hava Yolları ve Türk Hava Yolları’nın imzaladığı ortaklık protokolüyle hizmete açılmıştı. Bu çalışmayla, İzmir’in yılın 12 ayı turist çeken bir şehir haline getirmek ve yeni destinasyonların açılması amaçlanıyor.

 
Stockholm'de gökyüzünü yeşile boyandı
 
Yolcu otobüsü kaza yapan tıra çarpıp devrildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Anacığından 'Çakır'ına son mektup!
Mehmet KARABEL yazdı... Anacığından 'Çakır'ına son mektup!
Yazar Hekimoğlu İsmail vefat etti
Asıl adı Ömer Okçu olan ve "Minyeli Abdullah" romanıyla tanınan gazeteci, ...
Cumhurbaşkanı, Adnan Menderes Müzesi'ni açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koçarlı ilçesinde inşa edilen Adnan ...
 
Ödemiş'te Türk okçuluğu müsabakası yapıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde geleneksel Türk okçuluğu müsabakaları düzenlendi.
Baro başkanları AYM adayını belirledi
Baro Başkanları sırasıyla en yüksek oyu alan Çorum Baro Başkanı Avukat ...
Cumhurbaşkanlığı’nda 3 başlıkta “nafaka” tespiti!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında geçtiğimiz Salı günü ...
 
Vicdanları sızlatan görüntüye ceza!
Antalya'da işçisini alışverişe otomobilinin bagajında getirip götüren ...
Milli Eğitim'den teknoloji tabanlı hibrit öğrenme çalıştayı
Teknoloji Tabanlı Hibrit Öğrenme ve Öğretme Çalıştayı, İzmir İl Milli ...
Mesleki eğitim öğrencisi artıyor!
Milli Eğitim Bakanlığının Mesleki ve Teknik Eğitim stratejisi doğrultusunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva