HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Şubat 2022 Perşembe - 13:17

Çeşme Meydan Projesi eleştirilerine Oran'dan sert çıkış: Siyasi operasyon yapılıyor!

Çeşme Meydan Projesi için yapılan söylemlerin siyasi operasyon olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Benden önce oluşan kötü görüntülere neden kimse sesini çıkarmadı? Bu tamamen siyasi bir operasyon. Bu benim önüme geçmeye çalışanların değil, Çeşme'nin önüne geçmek isteyenlerin yaptığı bir operasyon. Neden geçmişte sesleri çıkmadı?" diye sordu.

Çeşme Meydan Projesi eleştirilerine Oran dan sert çıkış: Siyasi operasyon yapılıyor!

EGEDESONSÖZ - Çeşme'nin en büyük meydanları arasın yer alan ve Çeşme Belediyesi ile Çeşme Kalesi önünde bulunan meydanda yapılan düzenlemeler Çeşmeliler arasında tartışmalara neden olmuştu.

Geçmiş dönemde 2 büyük kafenin bulunduğu ve meydan ile denizin buluşmasının önünde barikat olan kafelerin yıkılarak yerlerine 3 adet 6 metrekarelik büfelerin yapılmak istenmesi bazı kişiler tarafından 'rant' olarak yorumlanırken, birçok yeniliği kapsayan projeye tepkiler gelmişti.

Geçtiğimiz hafta açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise 'rant' gibi bir durumun söz konusu olmadığından bahsederken vatandaşların istemesi durumunda projeden vazgeçebileceklerini belirtmişti.

Sonsöz TV'nin konuğu olan ve süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Oran, kendisine tepki gösterenlere geçmiş dönemleri hatırlatarak eleştirilerde bulundu.

BİR RANT VARSA O DA ÇEŞME HALKININ ALACAĞI RANT
Çeşme'de uzun yıllardır yapılmak istenen projeyi kendilerinin başardığını belirten Oran, 'rant' iddiaları olan kafeleri belediyenin işleteceğini belirterek şunları söyledi:

"Müze yapmak için restore ettiğimiz yer, daha önce belediyemize ait olan ve Ertan ailesi tarafından haciz ile belediyemizden alınan binamız... Diğeri de kalenin dibinde duran büfeler yer alıyor. Tarihi Kervan Sarayı'n önü... Kaldırımda kafe kondu var! Daha önce imar barışı aldı ve sarayı komple kapatmıştı. Bizim yapmak istediğimiz proje 50-60 yıldır yapılmak istenen proje. Müzemizin yeni ve eski hali çok açık ortada. Kale önünde yapılan alanlar sadece belediye tarafından işletilecek. Kimseye verilmeyecek. Burada ne rantı olabilir? 2,5 TL kahve sattığımız yerde ne rantı olacak? Bir rant varsa Çeşme halkının alacağı rant. Çünkü ucuza çayını kahvesini içebilecek.

Benden önce oluşan kötü görüntülere neden kimse sesini çıkarmadı? Bu tamamen siyasi bir operasyon. Bu benim önüme geçmeye çalışanların değil, Çeşme'nin önüne geçmek isteyenlerin yaptığı bir operasyon. Neden geçmişte sesleri çıkmadı? Salih Güney neden daha önce sesini çıkarmadı? Çeşme'de yaşamıyor muymuş? Salih Güney'i ben tanımam, böyle bir eleştiri gelince Google'dan arattım kendisini ve oradan gördüm... Salih Güney 4 senedir Çeşme'de yaşıyorum diyor ancak 4 senedir bu görüntüler varken nerdeydi?"

'Projeyi kendi başına yapıyor' gibi eleştirilere de yanıt veren Oran, "Kendi başıma yapsam şimdiye kadar neler olurdu… Koruma Kurulu'nda çalışmalar oldu ve onaylandı. Kalenin önüne çekilmiş setler kalktı ve 23 bin metrekarede 24 metrekareye takılmış durumdalar" dedi.

ÇEŞMELİNİN MUTLU OLMASINI İSTEMEYENLER RAHATSIZ
Proje ile ilgili ilçenin vizyonunun değişeceğini dile getiren Oran, eleştirenlerin kimler tarafından olduğunun belli olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Çeşme'nin vizyonu ve talihi değişiyor. Bundan kim rahatsız? Ekrem Oran'ın başarılı olmasını istemeyenler rahatsız. Çeşme'nin ve Çeşmelinin mutlu olmasını istemeyenler rahatsız. Hesapta Ekrem Oran'ı buradan yıpratıyorlar. Ancak tersine benim Çeşme ailem eski ve yeni halini görüyor. Kim eleştiriyor? Çeşme meydanına bir hançer gibi 5 katlı otel binasını saplayan eski belediye başkanı."

Eleştirilere açık olduğunu vurgulayan Oran, "Eleştiriyorlar ancak başka konular bulmaları lazım. Haklı olmaları, çamur atmamaları lazım. 23 bin metrekarelik Çeşme'nin vizyon projesi, daha önce kalenin önü set gibi kapalı bunların hepsi açılmış, 6 metrekareden büfeler konmuş buna takılıyorlar... Ben iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Kafeler varken itiraz edenler nerdeydi? Canım pahasına oradaki yapıları kaldırdım. Benim Çeşme aileme canım feda olsun. Ben seçildiğim gündeki heyecandayım. Benim en büyük aşkım Çeşme" dedi

MEMNUN KALINACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK
Belediye başkanı olarak kendisinin kimseyi ayırmadığını dile getiren Oran, kafelerin sıkıntı yaratması durumunda zimmet parasını kendi cebinden ödeyeceğini söyledi ve sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Ben mücadeleden kaçmam. Beni tersine motive ediyor. Benim Çeşme ailemi benle yakınlaştırıyor. Bana oy veren vermeyen her bireyi ben kucakladım. Kimse diyemez ki 'Ben oy vermedim diye bana şunu yaptı.'. Gerçek Çeşme ailesi görüyor. Bana yapılan haksızlığın farkında. Sokakta yürürken herkes bana 'Helal olsun sana' diyor. Bir çocuğun doğması 9 ay 10 gün sürüyor. Bir bitsin projemiz sonra konuşsunlar. 6 metrekare büfe. Gerekirse,zimmet çıkacaksa; maaşımdan öderim. Bu iş bitecek sonra hep beraber gezip göreceğiz. Ben Çeşme halkını içinden geliyorum. Ben Çeşme'nin Eko'suyum. O ayarı ben biliyorum. Bitsin bittikten sonraki refleksten göreceğiz. Memnun olacaklarına hiç şüphem yok."

 
İzmir'de DEAŞ operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
 
Halit Kıvanç'tan korkutan haber!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yusuf Rıza 25 Şubat 2022 Cuma 22:59

Güzellikler sancılı doğar..! Meyve veren ağaç taşlanır..! Çalışmaya devam, yaz kapıda. Kolaygelsin.

Yorumu oyla      2      3  
[email protected] 25 Şubat 2022 Cuma 22:53

Bülent Işık bey isteğiniz takım tutmaktır Ben başka bir şey söyleyeyim Park olarak ayrılan bir yer vatandaşa verilirse ne olur????

Yorumu oyla      2      3  
[email protected] 25 Şubat 2022 Cuma 22:49

Geldiniz otobüsleri girişe kadar getirdiniz çok iyi görmüşsunüz Uğur Mumcu parkından çarşıya kadar elde valiz ile sıcakta eziyettir insanlarımıza Otobüs ler alaçatidan çeşmeye kadar yolcuyu istediği yerde indirsinler inceleyin lütfen

Yorumu oyla      2      3  
[email protected] 25 Şubat 2022 Cuma 22:42

O 3 kafeyi karakol tarafına yapınız 3 değil 5 bile yapın tabiiki bizler orada yiyip içeceğiz Teşekkürler

Yorumu oyla      2      3  
Salih Güney 25 Şubat 2022 Cuma 18:01

Demogoji yapmayın Lutfen Beyinlerimiz çatışsın isterdim ama karşı taraf silahsız....

Yorumu oyla      2      3  
Gülsüm Nas 25 Şubat 2022 Cuma 17:21

Çeşme için çok güzel bir proje olacağına inanıyorum.Başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Muhlis Yeşilay 25 Şubat 2022 Cuma 14:41

Çalışmalar daha kaliteli daha refah ve olması gereken olgunlukta çok güzel bir çevre dizaynı. Bence karşı olunuan şey kale kapısının hemen karşısına yapılan büfelerdir.eskiler yıkıldı çok güzel yenisi geldi aynı yere. Yani bu bufeler emniyet müdürlüğü tarafına çekilebilirdi . Kalenin görüntüsü muhteşem olarak deniz yönünden açık olabilirdi. Bunu siyasi ranta çevirmek kötülemek güzel değil. Halk güzel yapılan herşeyi destekler Burası bizim Çeşmemiz.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 24 Şubat 2022 Perşembe 21:25

Çeşme meydanında bulunan 5 katlı oteller yıkılıp 2 kata indirilsin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den anlamlı paylaşım: Çok geç olmadan!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından ...
Aydın Büyükşehir’den bebek ve hasta bezi desteği
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun toplumun tüm kesimlerine ...
Bayraklı Belediyesinden ‘kan bağışı’ kampanyası
Bayraklı Belediyesi, son dönemde kan stokları azalan Türk Kızılayı’na ...
 
Başkan Kılıç köylerin taleplerini dinledi
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, saha ekibiyle beraber başladığı köy ...
Tatar Kırım Türkleri Evi Mart ayında hizmete açılıyor
Başkan Batur, İzmir Kırım Türkleri Derneği yönetim kurulunu konuk ettiği ...
Havuz İzmir’e Avrupa’dan Mimarlık Ödülü
Güneydoğu Avrupa ülkelerinde tasarımın birçok dalında verilen BigSEE Ödülleri ...
 
Wizmirnet ağı genişliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in gençlere iletişim özgürlüğü ...
Belediyeler yeşil gelecek için Karşıyaka'da buluşacak
Türkiye’nin farklı kentlerinden belediye başkanları, iklim değişikliğini ...
Başkan İduğ en büyük sanayi sitesinin kuruluna katıldı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçenin en büyük sanayi sitesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva