HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2019 Çarşamba - 10:59

Çeşme'de Ot Festivali zamanı: Programda neler var?

31 Mart yerel seçimlerinin bitmesinin ardından, seçim stresini de sona erdirecek Alaçatı Ot Festivali 4 Nisan Perşembe günü başlıyor. Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali, 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sadece Çeşme'ye değil, yarımadaya, hatta İzmir,'den Selçuk'a ve Kuşadası'na kadar geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getiren Alaçatı Ot Festivali'ne, bu yıl da Türkiye'nin her yerinden, yüzlerce tur otobüsü ile, yüzbinlerce ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Çeşme de Ot Festivali zamanı: Programda neler var?

Nisan ayı başında yaz sezonu hareketliliği yaşatan Alaçatı Ot Festivali nedeniyle Çeşme'deki otellerde rezervasyonlarda yüzde 100 doluluğa ulaşılırken, tur operatörlerinin düzenlediği turlarla, günübirlik Alaçatı Ot Festivali'ne gelecek olan ziyaretçiler için yapılan rezervasyonlarla, İzmir, Selçuk ve Kuşadası'ndaki otellerde de doluluk yaşanması bekleniyor. BU YILIN TEMA BITKISI "PAZI"
10. Alaçatı Ot Festivali'nde bu yılın teması "Pazı" olarak belirlenirken, pazı otuyla yapılan yiyecekler, yöresel yiyeceklerin satıldığı stantlarda öne çıkacak. Ayrıca festival boyunca düzenlenecek olan yemek atölyelerinde de pazı otu ile çeşitli yemekler yapılacak.FESTIVALIN ILK GÜNÜ ALAÇATI BITKILERI TANITILACAK
10. Alaçatı Ot Festivali için hazırlanan programa göre; 4 Nisan Perşembe günü, saat 13.30'da, Asma Yaprağı Bahçe'de düzenlenecek olan yemek atölyesinin ardından, saat 15.00'de, Alaçatı Bitkileri Uygulama Bahçesi'nde, Ziraat Mühendisi Sinem Büyüksomalı Tetik tarafından Alaçatı bitkileri hakkında bilgi verilecek. Festivalin ilk günü, Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, Şef Gökçen Adar'ın pazı otuyla yapacağı yemek performansı ile sona erecek. 

FESTİVAL KORTEJİ, IKINCI GÜN, SAAT 13.00'DE
Festivalin ikinci gün etkinlikleri, Köstem Otel'de, saat 11.00'de, Prof. Dr. Eren Akçiçek'in, "Zeytinyağı ve sağlığımız" konulu söyleşisi ile başlayacak. Festivalin en önemli etkinliği olan ve görsel şölene dönüşen Festival Korteji ise, saat 13.00'de başlayacak. İzdihama yol açan Festival Korteji'nin bu yıl da çok renkli geçmesi bekleniyor. İkinci gün etkinlikleri, saat 15.00'de, Alaçatı Çarşı Meydanı'ndaki, Ot Dergisi yazarları Dündar Hızal, Selçuk Erdem, Tuna Kiremitçi ve Ali Lidar söyleşisi ile devam edecek. Saat 16.00'da Köstem Otel'deki söyleşinin ardından, Alaçatı Çarşı Meydanı'nda, Şef Aydın Demir ve Şef Özlem Mekik tarafından gerçekleştirilecek "Şefler Meydanı" yemek performansı ile ikinci gün etkinlikleri sona erecek. YENİ TÜRKÜ KONSERİ, ALAÇATI AMFİ TİYATRO'DA
Festivalin en kalabalık günü olması beklenen 6 Nisan Cumartesi günü ise etkinlikler, saat 12.00'de Sakız Ağacı Koleksiyon Bahçesi ziyareti ve Sakız fidanı dikimi ile başlayacak. Gün boyu devam edecek çeşitli söyleşilerin ardından, Şef Ali Dövenci ve Şef Umut Karakuş'un "Şefler Meydanı" yemek performansı ile devam edecek olan etkinlikler, saat 19.30'daki Cenk Bosnalı konseri ve saat 21.00'de, Alaçatı Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek Yeni Türkü konseri ile son bulacak. 

FESTIVAL, YARIŞMAYLA SONA ERECEK
Festivalin son günü olan 7 Nisan Pazar günü ise, saat 13.00'de, "En fazla ot çeşidi toplama" ve "En güzel ot yemeği" yarışması gerçekleştirilecek. Saat 15.00'deki ödül töreni ile 10. Alaçatı Ot Festivali sona erecek. SERGILER FESTIVAL BOYUNCA ZIYARET EDILEBILECEK
Alaçatı Ot Festivali'nde, çeşitli yenebilir Alaçatı otlarının satıldığı stantlar, Alaçatı otları ile yapılan yöresel yemeklerin satıldığı stantlar ve çeşitli el ürünlerinin satıldığı stantlar, festival boyunca açık olacak. Çeşitli sanat etkinliklerine de sahne olacak olan Alaçatı Ot Festivali'nde; Erdem Yalçın'ın "Kokona askı kapılar" sergisi Kirli Çıkı Galeri'de, "Doğadan esintiler" konulu karma sergi Köstem Otel'de ve Saime Şahin'in "Japonya'dan görüntüler" fotoğraf sergisi de eski Akbank binasında, festival süresince ziyaret edilebilecek. 

 
Atanamayan öğretmen köyüne muhtar oldu
 
Bakanlıktan flaş İzmir kararı: O alanlar imara mı açılacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’dan duygusal veda
31 Mart yerel seçimlerinde, Konak Belediye Başkanlığına seçilen Abdül ...
İZSU'dan o ilçede 23 milyonluk şebeke harekatı
İZSU, Urla Gülbahçe’ye 23.7 milyon liralık yatırım yaparak 51 kilometre kanalizasyon ...
Rengarenk İzmir
Rengarenk İzmir
 
İzmir'in judocuları ülkeye altınlarla dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi judocuları hafta sonu Rusya ve Arnavutluk'ta ...
Konak’tan 19 milyonluk yatırım
Yıllardır sit alanı olan tarihi Roma Yolu üzerinde kurulan Eşrefpaşa semt ...
İzmir'in yeni başkanları seçim sonucu nasıl değerlendirdi?
İzmir'de resmi olmayan sonuçlara göre 25 ilçede Millet İttifakı, 5 ilçede ...
 
MARBLE İzmir Fuarı sektörü, sektör fuarı büyüttü
Türkiye’de 1980 sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden biri olan Doğaltaş ...
Sektöre MARBLE İzmir Fuarı’yla adım attılar
25. yıl gururunu yaşayan MARBLE İzmir Fuarı kapsamında ikinci kez “Değişik” ...
Konak’ta vefa buluşması
Beş yıllık hizmet dönemi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından sona erecek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva