HABERLER>DÜNYADAN
11 Haziran 2016 Cumartesi - 07:55

Cenazede hahamdan Türkiye hakkında şok sözler!

Törende konuşan haham Michael Lerner, 15 bini aşkın kişinin katıldığı ve dünyada milyonlarca kişinin canlı olarak izlediği törende “Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin” dedi.

Cenazede hahamdan Türkiye hakkında şok sözler!

Solunum yetmezliği sonucu 74 yaşında yaşamını yitiren dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali, dün son yolculuğuna uğurlandı. Muhammed Ali'nin toprağa verilmesinin ardından "KFC Yum! Center"da düzenlenen törende konuşan haham Michael Lerner, 15 bini aşkın kişinin katıldığı ve dünyada milyonlarca kişinin canlı olarak izlediği törende Türkiye ile şok açıklamalarda bulundu.

Törende aralarında ABD eski Başkanı Bill Clinton, Ali’nin eşi Lonnie Ali, Hollywood yıldızı Billy Crystal ve haham Michael Lerner’ın da bulunduğu kişiler konuşma yaptı.

Lerner konuşmasında, törene Amerikalı Musevileri temsil etmek için katıldığını belirttikten sonra, "Amerikalı Museviler, Afrika asıllı Amerikalıların mücadelesinde büyük bir dayanışma rolü oynadı. Bugün de hem bu ülkede hem de dünya çapında Müslüman toplumu ile dayanışma içindeyiz. Politikacıların ya da başka birilerinin Müslümanları aşağılamasına yada bazı (teröristler) yüzünden bütün Müslümanları suçlamasına izin vermeyeceğiz" dedi. Lerner’ın bu sözleri salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

ABD’de yaşayan Musevilere yönelik yayın yapan Tikkun adlı derginin editörlüğünü de yapan Lerner, konuşmasında, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı baskı politikasına son verdirmek için ABD’nin İsrail’e baskı yapması çağrısı yaptıklarını da belirterek, "Hepimiz, Tanrı’nın suretleriyiz, herkes eşit değerde" dedi.

"ALİ, BÜTÜN RİSKLERİ ALARAK KİŞİSEL KAHRAMANLIK YAPTI"

Geçmişte Muhammed Ali ile kişisel ilişkisi olduğunu, Vietnam Savaşı’na Muhammed Ali ile birlikte karşı çıktıklarını anlatan Lerner, spor kahramanlığının gelip geçici, kişisel kahramanlıkların kalıcı olduğunu belirtti. Lerner, konuşmasında, Ali’nin, bütün riskleri alarak kişisel kahramanlık yaptığını söyledi. Boks sporunu umursamayan Amerikalıların, Muhammed Ali’yi umursadıklarını ve önemsediklerini belirten Lerner, "Çünkü kendisi yakaladığı onuru ve ünü yitirmeyi göze alabildi, inançlarını, doğruları söylemeyi göze alabildi" diye konuştu.

TÜRKİYE HAKKINDA AĞIR SÖZLER

Konuşmasına gelir adaleti, ABD’deki ırkçı yaklaşımlar ve siyasi içerikleri de katan Lerner, Türkiye’ye yönelik ise ağır ifadeler kullandı. Lerner şöyle dedi: "Seçimle işbaşına gelen yetkililere işkenceye son vermelerini söyleyin. Bu ülkede 2008’de ekonomik kriz yaratan bankalara ve büyük şirketlere, gelir dağıtımı adaleti istediğinizi söyleyin. Şiddet kullanan politikacılara 'Dur' deyin, savaşlara 'Dur' deyin. Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria’yı işgal etmeyi bırakmak, Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin."

Lerner’ın konuşması, cenaze ve anma törenine siyaseti karıştırdığı gerekçesiyle sosyal medyada eleştirilere yol açtı. (dha)

 
Erken dönüşün perde arkası: Ali’nin dostu…
 
Bornova’da temizlikten taviz yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boks efsanesi Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlandı
ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını ...
Muhammed Ali’nin cenaze töreni öncesi karaborsa utancı!
Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin bu akşamki cenaze töreni için ücretsiz ...
Obama'dan Clinton'a destek
ABD Başkanı Barack Obama ABD seçimlerinde demokratların adayı olarak yarışan ...
 
Boks efsanesi Muhammed Ali’ye veda…
Efsane boksör Muhammed Ali'nin iki gün sürecek cenaze töreni az önce Lousiville'de ...
Rusya Başbakanı: Bizde para kalmadı!
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Kırım ziyareti sırasında kendisinden ...
Komşuda korkunç gün: Peş peşe saldırılar!
Irak'ın başkenti Bağdat'ta peş peşe bombalı saldırılar meydana geldi. ...
 
Britanya'dan Türkiye'ye kırmızı kart!
İngiltere Başbakanı David Cameron'dan sonra Maliye Bakanı Osborne da AB ...
İki F-16 havada çarpıştı!
ABD'nin Georgia eyaletinde iki savaş uçağının çarpıştığı, pilotların kendilerini ...
Kıbrıs'ta yoğun müzakere mesaisi!
Kıbrıs’ta liderler, yıl sonuna kadar çözüme ulaşılması hedefi için müzakereleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva