HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2021 Pazar - 08:05

Can dostlar Buca’da yuvalarına kavuştu

İzmirli hayvanseverler Buca Belediyesi’nin düzenlediği FestPati Buca etkinliğinde buluştu. Birbirinden güzel can dostunun yer aldığı festival kapsamında “Can Dostları Güzellik ve Yetenek Yarışması” düzenlendi. Sevimli dostlar podyumda hünerlerini ve güzelliklerini sergilerken, yarışmanın favorisi ise Buca Belediyesi Engelli Kedi Evi sakini duyma engelli Beyaz oldu. Toplam 22 sokak hayvanının sahiplendirildiği festival, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Can dostlar Buca’da yuvalarına kavuştu

Can dostları için şehir merkezinde yapılan çalışmaların yanı sıra doğal afetlerde de ülkemizin dört bir yanına ekipleriyle seferber olan Buca Belediyesi, bu kez onları festivalde ağırladı. Hayvan hakları alanında faaliyet gösteren HAYTAP, HAÇİKO, EFODER, DOHAYDER gibi yerel ve ulusal ölçekli sivil toplum kuruluşlarıyla destekçi kurumların dâhil olduğu 20 kurumun iş birliğiyle Gölet Tesisleri’nde düzenlenen FestPati Buca, renkli görüntülere sahne oldu. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber ve binden fazla hayvansever ile sevimli dostların katılımıyla gerçekleşen festivalde, vatandaşlara 4 ton, sivil toplum kuruluşlarına 1 ton ücretsiz mamanın yanı sıra mama kabı ve çevre konusunda farkındalık yaratmak için yeşeren kalemler armağan edildi. 

“HAYVAN HAKLARI KONUSUNA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Buca Belediyesi olarak hayvan hakları konusuna büyük önem verdiklerini belirten Buca Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber, “Buca Belediyesi olarak can dostlarımızın her zaman yanında olmaya büyük özen gösteriyoruz. Sevimli dostlarımız için şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarımızın yanı sıra orman yangınları, deprem ve sel felaketi gibi olağanüstü durumlarda ülkemizin dört bir yanına da ekiplerimizle seferber oluyoruz. Belediye olarak hayvanların bir mal gibi hediye olarak alınıp satılmasını doğru bulmuyoruz. Sokak hayvanlarının sorumluluğu hepimizin sorumluluğudur. Onları sahiplenerek ya da sahiplendirerek mutlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak en büyük hedefimiz” dedi.

ENGELLİ BEYAZ’A TAM NOT
Çocuklar için oyun atölyeleri ve sürpriz hediyelerin de yer aldığı festivalde, köpekler arasında ödüllü “Can Dostları Güzellik ve Yetenek Yarışması” düzenlendi. Jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmada podyuma çıkan Buca Belediyesi Engelli Kedi Evi sakini duyma engelli Beyaz ise jüriden tam not aldı.  “En Şık Can Dostu” kategorisinde birinciliği Cindy elde ederken, Tarçın ikinci, Kaju üçüncü oldu. “En Yetenekli Can Dostu” kategorisinde ise Oscar birinci seçildi. İkinciliği Zeyna, üçüncülüğü Medusa kazandı.

KEYİFLİ DAKİKALAR YAŞANDI
Festival kapsamında ünlü Azeri sanatçı Elnur Hüseynov, sahne aldı. Ünlü şarkıcının seslendirdiği şarkılara, hayvanseverler de eşlik etti. Ünlü köpek eğitmeni Kutay Özkan’ın köpeği Akıllı ile yaptığı gösteriler izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Hera Köpek Eğitim Merkezi’nin K9 şovu da katılımcılardan büyük ilgi gördü. Av. Ayşe Arısoy Alpsar ve Veteriner Hekim Kutlu Dayıoğlu ile söyleşiler düzenlendi. 

22 CAN DOSTUNA YENİ YUVA
Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ise festivalde, aralarında duyma engelli Beyaz’ın da olduğu 12 kedi ile 10 köpekten oluşan can dostlarını sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşturdu. Ayrıca, Buca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı’na katılımcı sayısı kadar mama bağışı yapıldı.

 
İzmir'de bir mahalle karışmıştı... Kuzen, katil olmamış!
 
Karabağlar'da anlamlı kermes
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer: Alevilik ve İzmir sanki birer musahip gibidir
İzmir’de düzenlenen 2. Alevilik – Bektaşilik Günleri kapsamında kürsüye ...
İZDENİZ’de kış dönemi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş. deniz ulaşımında kış ...
Çeşme'de köpeklere özel 5 'Pati Park' daha
Alaçatı’da açtığı köpeklere özel ‘Pati Park’ın büyük ilgi görmesi üzerine ...
 
Karşıyaka’da festival heyecanı başladı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Karşıyaka Ayaküstü ...
Konak'a 'Avrupa Diploması' ödülü
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Avrupa Konseyi tarafından başarılı ...
Dev zirveye katılacak... Başkan Soyer, Macaristan yolcusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve ...
 
İzmir’in her yerinde spor vardı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gençlik ve Spor Kenti ...
Bornova'da kitap bağışına kahve hediye
Bornova Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bornova Kitap ...
Menemen Meclisi'nde 4 saatlik 'Seyrek' maratonu: Başkanvekili Pehlivan satışın gerekçelerini açıkladı!
Menemen'in Seyrek Villakent Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait olan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva