HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2019 Cuma - 11:01

Çalışma bitti: Altınyol nefes aldı

İzmir’in araç trafiğine en çok maruz kalan ana arterlerinden Altınyol’da yapılan yol çalışmaları sona erdi. İlk verilere göre eklenen dördüncü şerit nedeniyle trafik sıkışıklığında azalma görüldü.

Çalışma bitti: Altınyol nefes aldı

İzmir’in en yoğun kullanılan ana arterlerinden Altınyol’da yapılan çalışmalar sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzbeton ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasından sonra İZUM’dan alınan ilk veriler trafik sıkışıklığında azalma sağlandığını gösteriyor.

İnşaatın sürdüğü 1 Kasım 2019 Cuma günü trafik sıkışıklığı sabah 7.15’te başlarken, 8 Kasım 2019 Cuma günü yapılan ölçümler sıkışıklığın başlama saatinin 7.30’a kaydığını belirtiyor. Aynı şekilde trafik sıkışıklığının bitiş saati de 9.20’den 9.00’a geriledi. Yağışlı geçen 4 Kasım Pazartesi günü hariç diğer dört günde trafik sıkışıklığı daha geç başlayıp, akşam saatlerinde de daha erken bitiyor. Çalışmaların noktalanmasından sonraki beş gün karşılaştırıldığında üç şeritten dört şeride çıkan yol nedeniyle sabah saatlerinde 15-30 dakika, bitiş saatlerinde ise 15-35 dakika arasında iyileşme sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Naldöken Kavşağı ile Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı arasındaki yolun üç şeritli sahil tarafının dört şeride çıkarılması için de çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İzmir’de yolların iyileştirilmesi ve trafik sıkışıklığın azaltılması için çalışmaların devam edeceğini belirtirken ulaşım sorununun çözümünde önceliklerinin toplu taşıma ve raylı sistem olduğunun altını da çiziyor.

Çevreye ve ağaçlara özen gösterildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların yapıldığı alanda bulunan ağaçların zarar görmeden bölgeden transfer edilmesini sağladı. Taşınan ağaçlar bakım altında tutularak yeşil alanlara naklediliyor.

 
Bornova'da toplantı tartışması: CHP'li Polat'tan tepki!
 
Fiber teknede kaçak 9 göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 15 Kasım 2019 Cuma 20:09

Ezbere konuştuğunuz çok belli. Karşıyaka çıkışındaki trafik, çalışmalar sürerken dahi Turan'a gelmeden sonlanırdı. Şimdi ise Bayraklı girişine kadar devam ediyor.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 15 Kasım 2019 Cuma 13:09

Ankara mı, Eskişehir mi? Eskişehir'de 50 km hız sınırı koymuşlar, kaplumbağa hızında gidiyorsun; Ankara'da da başta Konya yolu olmak üzere, trafik sorununu çözecek diye tartışmalı bir şekilde ODTÜ'nün paraleline yapılan yeni yol dahi olmak üzere pik saatlerde kitleniyorlar. Yol geniş başlıyor ama mahalle arasına çıkıyor :) Şehir planlaması olmadığı için sonuç da bunlar oluyor :( İzmir'de de Yeşildere-çevre yolu arasında ve paralelinde, Karabağlar-Buca 'dan başlayan, Karşıyaka'da biten ve çevre yolunun dışında ve paralelinde 2.çevre yolu projeleri var ama ne zaman yapılır belli değil. 2.çevre yolu da büyük ihtimal YİD ile yapılır. 6-7 tane tünel olan bir proje.

Yorumu oyla      5      5  
Altınyolcu 15 Kasım 2019 Cuma 11:55

Kim diyor bunu? yol aynı durumda devam ediyor. oralardan gidip gelmediğiniz belli. durum ortada çok merak eden 07.30 - 09.00 arasında geçebiliyorsa gitsin

Yorumu oyla      11      7  
CANER 15 Kasım 2019 Cuma 11:51

TUNÇ BAŞAKANA ALLAH kolaylık versin İzmirin trafik çilesi günümüzün gelişi güzel pratik çözümleri ile en fazla bir iki ay idare eder İzmirin köklü vede en az elli yıl ilerisine göre yeni yol güzergahlarına ve mevcut yolların tamamen yenilenmesine ihtiyacı vardır. Şehri planlarken plancılarımız mevcut yolların yetersizliğini dikkate almadan şehri hep belli noktalarda yoğunlaştırdıklarından dolayı bu pratik basit çözümler sadece bir iki ay oda anca on dakika vede otuz dakika öne çekebilirsiniz buda çözüm değil sadece yüz göz boyamaca olarak algılanır. Çıkın bir Eskişehir, Antalya, Kayseri, Konya, Ankara, İstanbul gibi büyükşehirler deki şehre giriş ve çıkış yolu olarak adlandırılan ana yolların bir genişliğine bakın ondan sonra İzmirin yollarının yeterli olup olmadığının kararını verin derim. Çevre yolumuz zamanında yapılmamış olsaydı İzmirimin trafiği megakent İstanbulun trafiğinden beter olurdu. Çözüm köklü kentsel dönüşümleri hızlandırıp yeni yapılacak olan yolları geniş tutmak...

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi'nden 'yatık binalar' için açıklama
Bostanlı’da ‘yatık binalar’ olarak bilinen apartmanlar, İzmir Valiliği’nin ...
Buca’da dil kurslarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi, kentte yaşayan yabancılar için Türkçe eğitimi vermeye ...
Bornova'da çocuklara tatil hediyesi
Bornova Belediyesi, bu yıl ilk kez uygulanacak ara tatile çıkacak çocukları ...
 
Güzelbahçe’de toplu sözleşme sevinci
Güzelbahçe Belediyesi, memur sendikası TÜM-BEL-SEN ile toplu sözleşme imzalandı.
Gaziemir Belediyesi’nin projesi finalde
Gaziemir Belediyesi evde bakım hizmeti projeleriyle, Türkiye'nin Sağlık ...
Başkanlar kentsel dönüşüm için destek istiyor
EGEV ve Özgencil işbirliğiyle düzenlenen 3. Ege Ekonomik Forum’un Şehir ...
 
Konak'ta kentsel dönüşüm hayali gerçek oluyor
Ege Ekonomik Forumu’nda “Ege’de Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm” ...
Menderes'te turuncu festivale çağrı
Menderes Belediyesi tarafından Geleneksel Gümüldür-Özdere Mandalina Festivali ...
Dünya Kültür Zirvesi'nin adresi İzmir olacak
İzmir, dünyanın kültür alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva