HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2019 Cumartesi - 14:25

Çalışanlar sandık başına gidiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları belediye ile Tüm Bel-Sen arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) için sandık başına gidecek.

Çalışanlar sandık başına gidiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci devam ediyor. Yapılan ilk görüşmede Tüm Bel-Sen’in hazırladığı taslaktan farklı bir teklifle gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugün yapılan toplantıda tekliflerini ayrıntılı bir şekilde belirtti.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi adına, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı katıldı. İzmir Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube adına ise Anıl Kaçar, Özgür Akkavak, Birkan Acar, Volkan Ataşçı, Eren Çetindere, Sultan Tazegül, Salih Deniz Islakoğlu, İnan Temiz, Turgut Angün, Enbiya Uçakçı ve Nazan Sakallı Aktaş katıldı.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 teklif sunuldu; Toplu İş Sözleşmesi Ödentisi (Sosyal Denge Tazminatı) aylık brüt 1.882 TL, Net 1.600 TL olması.  1 Mayıs ve 29 Ekim’de Net 750 TL, Kurban Bayramı’nda Net 1000 TL’lik 3 ikramiye verilmesi.  Kreş sayısının, İBB idaresi, İZELMAN ve sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması. Yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile iyileştirilmesi. Öncelikli olarak İZSU’nun yemekhane yapımına dair başlayan ihale sürecinin takip edilmesi.  Görevde yükselme (müdürlük dâhil) ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılması. Ulaşım kartı, BİSİM ve arabalı vapurlarda da geçerli olmasına dair çalışmanın başlatılması.

İŞÇİLER PAZARTESİ GÜNÜ SANDIK BAŞINDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iletilen teklif sonrası Tüm Bel Sen, teklifleri çalışanlara sorma kararı aldığını duyurdu. Bu kapsamda Pazartesi günü, İBB, İZSU ve ESHOT ana hizmet binaları, Oğuzlar, Halkapınar ve Sosyal Yaşam Kampüsü Ek Hizmet binaları, Merkez İtfaiye Birimi ve İZSU Halkapınar Tesisleri başta olmak üzere birçok işyerinde sandıklar kurulacak ve çalışanlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu teklifi oylatacak. 

Öte yandan, İzmir Tüm Bel Sen 1 Nolu şube tarafından yapılan açıklamada, görüşmelerin devam ettiği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu sözleşmenin bir başlangıç olduğunu, emekçilerin taleplerinin haklı talepler olduğunu ve kurumun imkânları ölçüsünde, karşılıklı iletişimi kesmeden tüm konuları çözeceğine dair iradesini de ayrıca dile getirdiği ifade edildi.

 
Tuvaletini yaparken kayalıklardan düştü
 
Urla'da 'sportif' gece
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
657 8 Temmuz 2019 Pazartesi 09:18

görevde yükselme sınavı istiyoruz hemen, hak etmeden koltukları işgal edenler artık yeter değil mi? hak hukuk adalet liyakat.

Yorumu oyla      11      5  
memur 8 Temmuz 2019 Pazartesi 08:29

acilen görevden yükselme sınavı açılmasını talep ediyoruz.LİYAKAT LİYAKAT LİYAKAT.

Yorumu oyla      12      5  
Uyan memur kardeş 7 Temmuz 2019 Pazar 15:10

Başkandan en az Seferihisarda ne verdiyse onu alacağız diyen sendika neden sandığa gider??? En azın altında bir teklif değil mi bu?? Seferihisar'ın bütçesi çok mu daha büyüktü bizler mi göremiyoruz???

Yorumu oyla      5      5  
Zabıta 6 Temmuz 2019 Cumartesi 22:41

Tümyerelsen istifa tümyerelsen istifa. Bırakın artık ibbnin yakasını size rant olmaz burda emekçi artık gözünü açtı. Bugün 3.lük kadroyu kendine kullanan örgütten gelen gücünü 3. Lük kadroya satan yarın neler yapar bakın düne kadar memurun toplu sözleimesini bile etkilemeye çalıştılar. Manipüle ettiler. Bilallll hele sen bence adanaya git anca temizlenirsin.

Yorumu oyla      7      5  
6 Temmuz 2019 Cumartesi 22:13

bu sendikacılar biribiryle kavga etmekten işçiyi, memuru yıllarca unutmuşlar. yorumlardan anladığım bu.

Yorumu oyla      5      6  
adem 6 Temmuz 2019 Cumartesi 19:17

sendika savaşları 2

Yorumu oyla      5      6  
Nedim 6 Temmuz 2019 Cumartesi 18:59

İSTİFA İDDİASI Yeni teklifin kabul edilmediği ve tansiyonun hayli yükseldiği toplantı sonrası, Metro A.Ş. Genel Müdürü Alev Sönmez’in istifa dilekçesini yazdığı ve “Aziz Kocaoğlu’nu buraya getirirken anlaşmanın olacağını düşündüm. Ama olmadı. Benim artık bu görevde yapacağım bir şey kalmadı. Be nedenle istifa ediyorum ve izine ayrılıyorum” dediği illeri sürüldü. Gündemi sarsan istifa iddiasına ilişkin Büyükşehir yetkilileri, Alev’in izne çıktığını söylemekle yetindi. Vatandaşlar sendika ve metro arasında bir anlaşma beklerken, herhangi bir olumlu gelişmenin yaşanmadığı gibi sürecin gittikçe tıkandığı ifade ediliyor. Metro A.Ş.’de Genel Müdür olan Sönmez Alev aynı zamanda grevi devam eden ve % 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan İZBAN’da da Genel Müdür Yardımcısı. Söz konusu istifanın ardından Büyükşehir ve Demiryol İş Sendikası arasında yeni bir teklif veya görüşmelerin yapılamadığı, sürecin tıkandığı ifade ediliyor. İZBAN’da süren grevin yanı sıra metronun da greve gideceği sendika tarafından önümüzdeki günlerde kesinleşeceği ve grev kararının açıklanabileceği ifade ediliyor. KARAR ÇIKMADI Metro A.Ş.’de Aziz Kocaoğlu ile Demiryol İş Sendikası arasında yapılan en son toplantıda % 25 verildi. Ancak Sendika % 30 bir diğer deyişle ortalama seyyanen 700 TL zam ve sosyal haklar istedi. 4 Ocak Cuma günü ise TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve sendika yetkililerin bir araya geldiği öğrenildi ancak bu toplantının ardından da herhangi bir karar çıkmadığı öğrenildi.

Yorumu oyla      4      8  
KARAHAN 6 Temmuz 2019 Cumartesi 17:47

Selim adlı yorumcuya bilip bilmeden yorum yapma kim hangi sendikada kim işçi kim memur öğren.. Tüm Yerel Sen yönetimine ve üyelerine hakkımı helal etmiyorum 6 sene yaşattıkları hak kaybı nedeniyle...

Yorumu oyla      9      5  
6 Temmuz 2019 Cumartesi 17:28

teklifler tatmin edici olmasa da yine de bir adım ikramiyelerin biraz daha iyileştirilmesi gerekir sayın başkan ezilen memurlara bir nebze olsun soluk aldırsa çok güzel olur dış ilçelerde çalışanlar için yemekhane olmayacağına göre yemek ücreti veya multinet verilmesigerekir görevde yükselmenin ivedilikle yapılması çok yerinde bir karar insanların hakları yeniyordu hak edenler yükselebilmeli ayrıca 6 yıldır oyalayan yerelsen konuşmaya hakkı yok ve sonuçta YAŞASIN TÜMBELSEN YAŞASIN KESK

Yorumu oyla      7      7  
Zabıta 6 Temmuz 2019 Cumartesi 16:06

Yorumunuz:tümyerelsen sendika yönetimini istifaya davet ediyorum. Hak mücadelemizi baltaladılar 6000 memurun hakkı üstünüzde siz memur toplu sözleşme masasındayken tutup memuru içinde bölünmüş birliği olmayan bir güruh halinde göstermeye ve idarenin elini güçlendirmeye kalktunız sizin yüzünüzden eksik alıyoruz haklarımızı. Çıkın istifa edin. Yoksa sendikaya kilit vurulacak. Dağın doğurduğu fareyi gördünüz mü. Hadi çıkın şimdi broşür dağıtın görelim... Yaşasın tümbelsen yaşasın kesk

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması
Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce merkeze uzak mahallelerde ...
Üreticiye hayvan dağıtan Büyükşehir’e uyarı: O ırk hastalıklara dayanıksız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamlelerinden olan üreticiye ...
Konaklı kadınlar güne sporla başlıyor
Konak Belediyesi ilçenin farklı noktalarındaki spor merkezlerinde verdiği ...
 
Başkan Sandal: Bayraklı ortak akılla yeniden inşa edilecek
Bayraklı Belediyesinde stratejik plan çalışmaları kapsamında konunun paydaşlarıyla ...
Buca'da kadınların günü: Hem zumba hem sergi
Buca Belediyesi’nin semt evlerindeki kadın kursiyerleri,  yıl boyu yaptığı ...
Bornova'da 'büyülü' gece
Bornova Belediyesi ile İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü ...
 
Yamanlar Domatesi tezgahlara dönüyor
Karşıyaka Belediyesi, lezzetiyle ün yapan, ancak üretimi yok denecek kadar ...
Türkiye'de ilk: Belediyede 'can dost'lu mesai...
Çiğli Belediyesi hayvan sevgisinin pekiştirilmesi adına Türkiye’de bir ...
Soyer müjdeledi: Muhtarlara toplu ulaşım bedava!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentin sorunlarının yerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva