HABERLER>EKONOMİ
7 Kasım 2015 Cumartesi - 08:40

Çağdaş Grup’ta seçim heyecanı, Yıldırım’dan çağrı: Gelin birlikte yönetelim!

İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası başkanlık seçimleri öncesi Çağdaş Grup’ta ön seçim heyecanı yaşanıyor. 9 Kasım’da sandık başına gidecek Çağdaş Grup’ta İZSMMMO Başkan yardımcısı Erkan Yıldırım seçim öncesi soruları yanıtladı. Yönetimde birlik beraberliğe ve etkin çalışmanın altını çizen Yıldırım üyelere, “Gelin birlikte yönetelim” çağrısı yaptı.

Çağdaş Grup’ta seçim heyecanı, Yıldırım’dan çağrı: Gelin birlikte yönetelim!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda  (İZSMMMO) önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Çağdaş Grup’ta ön seçim heyecanı yaşanıyor. Mevut oda başkanı Feyzullah Topçu’nun yönetmelik gereği tekrar aday olamaması üzerine Çağdaş Grup, yeni  başkan adayını belirlemek için üç adayla sandık başına gidiyor.
 
Grubun güçlü aday adayı, İZSMMMO Başkan Yardımcısı Erkan Yıldırım 9 Kasım günü gerçekleşecek ön seçim öncesi Egedesonsöz’ün sorularını yanıtladı.


 
ÖZ BE ÖZ ÇAĞDAŞ GRUPLUYUM
Ön seçim öncesi çalışmalarına hız kazandıran Erkan Yıldırım, uzun yıllardır emek verdiği Çağdaş Grup’tan başkan adaylığı için yarışa girecek.  Mesleğin ilk yıllarından beri grup içinde çalışmalarını yürüten Yıldırım, “Çağdaş Grup’a 1995 yılında katıldım. Grubumuzun çağdaş, demokrat, laik, Atatürk İlke ve devrimlerine bağlı, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimseyen, ülkemizin ve toplumumuzun genel çıkarlarını göz ardı etmeden, meslek mensuplarımızın dayanışmasını, ekonomik ve sosyal olarak geliştirilmesini, mesleki örgütlerimizin daha güçlü olmasını sağlamak amacıyla kurulmuş gönüllü bir birliktelik olduğu için o günden bugüne kadar da çağdaş gruplu olarak çalıştım. Çağdaş Grup’tan başka hiçbir grupla çalışmadım 20 yıldır Çağdaş Grup’a  kesintisiz olarak hizmet ettim. Bir bakıma öz be öz Çağdaş Grupluyum” diye konuştu.
 
YÜREĞİMİ CESARETİMİ SAMİMİYETİMİ  ORTAYA KOYARAK ADAY OLDUM
Mevut Başkan Feyzullah Topçu’nun yeniden aday olamamasının ardından adaylık kararını alan Yıldırım, adaylığı ile ilgili, “Bu güne kadar yapmış olduğum çalışmalarda kendimin yapabilir olduğumu görmenin yanı sıra bunları hayata geçirdiğimi görmek bu gayret ve çabamın  meslektaşlarımız tarafından beğenildiğini görmek ve istenilirse emek harcanırsa daha da iyi projelerin tüm meslektaşlarımızın katkısı  ve desteği ile başarabileceğimize olan inancım benim aday adayı olmama sebep oldu.  Her gün büyüyen camiamıza yeni iş alanları yaratmak, mevcut iş yükümüzü hafifletmek, sorunlarımızı çözmek içinse kurum, kuruluş ve diğer meslek odaları ile işbirliği yapmak, üyelerimizin sesini dinlemek, anlayış, görüş ve önerilerini yönetim anlayışına yansıtmak gerekir. Eğitimli donanımlı etik anlayışa sahip olduğu yeri hak eden yönetici ve personel ile özlenen kaliteli, tarafsız nitelikli hizmet anlayışına sahip olmak için ailemin, meslektaşlarımın, ve  personelimin görüşlerini ve desteğini alarak tüm yüreğimi,  cesaretimi ve samimiyetimi  ortaya koyarak aday adayı oldum” şeklinde konuştu.
 
MESLEKTAŞLARIN KENDİNİ GÜVENDE HİSSETTİKLERİ BİR ORTAM GEREKLİDİR
Başkanlık sürecindeki amacı hakkında konuşan Yıldırım,” İnsanların yaşamına anlam verebilmesi, değerleri gerçekleştirebilmesi her şeyden önce onun varlığının güvence altına alınması ile olanaklıdır. Ekonomik yaşam toplumsal yaşamın en önemli parçasıdır Çünkü toplumsal yaşamın siyasal ve hukuksal yönleri, ekonomik yaşamın içinde bulunduğu duruma göre şekillenir. Asgari ekonomik şartlara ulaşmak için Adaletli bir düzen gerekir.  Bunun içinse haksız rekabetin olmadığı meslektaşların kendini güvende hissettiği, haklarının korunup kollandığı bir ortam yaratmak gerekir” ifadelerini kullandı. 
 
RESMİ KURULUŞLARLA İŞBİRLİĞİ
Meslek kuruluşlarının sorunların ortaya konmasındaki önemine dikkat çeken Yıldırım, çözüm için resmi kurumlarla işbirliğinin sağlanması gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Oda yönetimi ve meslektaşlar olarak düşüncelerimizi aktif bir şekilde pratiğe dönüştürmek, ülkenin ekonomik sosyal yapısında etkin bir rol oynamak mesleğimizin önem ve saygınlığını topluma hissettirebilmek odalarımızdan beklenen hedeflerin en başında olmalıdır.  Hiçbir kuruluş mesleğimizin sorunlarını bizler kadar bilemez. Fakat biz odalarında resmi kuruluş ve meslek odalarıyla çok sıkı bir işbirliği içinde olduğumuzu da söylemeyiz” diye konuştu.
 
LİSTE DIŞINDAN DESTEK
Saha çalışmalarına hız kazandıran Yıldırım, “Yaptığımız çalışmalar umduğumdan çok daha iyi gidiyor diyebilirim, buradaki tek sorun liste dışındaki arkadaşların arayıp katkı koymak destek vermek istemeleri oluyor, neden biz oy kullanamıyoruz, niçin biz yokuz? Dediklerinde cevap vermekte zorlanıyorum. Fakat onlara şunu söylüyorum;  orada yazılmış olan 402 meslektaşımın eğitimli, birikimli, özgür irade ile karar verebilecek olan herhangi bir baskı veya yönlendirmeye izin vermeyecek kadar onurlu dik duran, mesleğini ve meslektaşını düşünecek olan vicdan ve bilinç sahibi olduklarını ve hepsine canı gönülden inandığımı ve güvendiğimi belirttim” şeklinde konuştu.
 


HANGİ GRUPTAN OLURSA OLSUN EŞİT MESAFE
Yıldırım, çalışmalarla ilgili izlenimleri, “Üst birliğimiz TÜRMOB, Ege Odaları ve diğer tüm odalarımızla olan sıkı işbirliğimin takdirle karşılandığını ve daha da ileriye götüreceğimin bana belirtilmesinden de ayrıca mutluluk duydum. Görüştüğüm meslektaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde Asi ve agresif olduğum söylemlerinin insanlara çok gülünç geldiğini yönetim anlayışımda görev ve sorumlulukları yerine getirmeyenlere karşı net bir tutumum olmasından çok memnun olduklarını ve beğendiklerini taşın altına elimi koymamın, inisiyatif almamın, doğru bildiklerimin peşinde olmamın, özellikle haksız rekabet konusunda ve üyelerimizin sorunlarının çözümü konusunda hangi gruptan olursa olsun eşit, tarafsız, yansız ,kişisel duygulardan uzak eşit adaletli  hizmet etmemin, yalnızca bizim grubumuzdan tarafından değil her kesimden meslektaşlarımızın beni takdir etmelerini ön seçim sebebiyle duyma şansını elde ettim. Ayrıca birleştirici bir gücümün ve anlayışımın olduğunu diğer gruplarla işbirliği yapacak bir kültüre sahip olduğum konusundaki görüş ve önerileri memnuniyetle karşıladım. sözleriyle aktardı. 
 
DEVŞİRME OYLARLA DEĞİL DAHA FAZLA ÇALIŞARAK
Mayıs 2016’da gerçekleşecek oda seçimlerinden zafer hedefleyen Yıldırım, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Başkanlık için titiz bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, ”Beklenti içinde olan devşirme oylarla değil daha fazla çalışarak ,emek harcayarak, tarafsız, dürüst etik anlayışımızla diğer gruptaki arkadaşlarımıza saygımızı ve sevgimizi göstererek birlik ve dayanışma içinde olmamızı unutmadan  kendimizi kabul ettireceğimiz çalışmalarla samimi içten üyelerimizi kazanarak başarıya ulaşabiliriz. Yaptığım görüşmelerde bu görüşün karşılığının olduğunu gördüm. Kadroların seçilmesinde daha demokratik ilkelerin benimsenmesini demokrasi adına bu ön seçimin güzel bir başlangıç olduğunun yanında tek bir adayımız olsaydı daha iyi olurdu diyenler, ön seçimin eşit şartlarda ve adaletli olması konusunda uyarı temennileri bulunanları da dinlemiş oldum” ifadelerini kullandı.
 
Yıldırım, “Mesleğimize Büyük katkıları bulunan  Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanımız Sayın Rıfat Toruntay Nalbantoğlu’nun bu süreçte gösterdiği hassasiyeti kendilerine belirttim. Ayrıca burada da göstermiş olduğu tutum ve davranışlarından dolayı  Grup Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
GELİN HEP BİRLİKTE YÖNETELİM
Ön seçimin ardından oda başkanı olması halinde nasıl bir başkan modeli çizeceğine dair soruya Yıldırım, “Demokrasiyi ve özgürlüğü Yalnızca yazılarımda, konuşmalarımda, sosyal medyada değil içinde bulunduğum tüm ortamlarda uygulayarak, meslektaşlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamak mesleki sorunlarımıza hep birlikte çözüm üretmek özgür ve mutlu bir camia yaratmak, ekonomik, sosyal ve mesleki kazanımlar için yeni projeler, yeni öneriler, yeni fikirler ve bunları gerçekleştirmek için etik bir yönetim anlayışıyla odamızın etkinliklerine tüm meslektaşlarımızın katkısını sağlamak hiç bir ayrım gözetmeden kaliteli ve nitelikli hizmet vermek ortak akılla hep birlikte kararlar almak etik kurallar içinde örgütümüzün performansını artırarak mesleğe, meslektaşa ve topluma daha fazla katkı sağlayacak bir başkan olmak istiyorum. Gelin hep birlikte yönetelim” yanıtını verdi.


 
ERKAN YILDIRIM KİMDİR?
1969 Karşıyaka doğumlu olan Yıldırım, mesleğe 1985 yılında başladı.1992 yılında kendi ofisimi kuran Yıldırım, Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümünü bitirdi. İzmir Üniversitesinde ekonomi hukuku dalında yüksek lisansımı yaptı. 1998 yılında İZSMMMO denetim komitesinde göreve başlayan Erkan Yıldırım, 2005 yılında Karşıyaka Dernek Başkanı, 2008-2010 yılında İZSMMMO yönetim kurulu koordinatör üye, 2010-2013 döneminde hem koordinatör üye aynı zamanda da Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu’nun başkanlığını yaptı. 2013-2016 döneminde yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürütmeye devam eden Yıldırım,  evli ve bir kız babası.

 
İzmir’in ‘gurur takımı’ Süper Lig’de sahne alıyor
 
CHP'de delege seçim raporu: O mahalleye barış geldi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nevim 8 Kasım 2015 Pazar 20:42

Başarılar

Yorumu oyla      11      5  
Bülent 7 Kasım 2015 Cumartesi 23:22

Devşirme oy derken ne demek istemiş acaba ?

Yorumu oyla      11      5  
ahmet tokem 7 Kasım 2015 Cumartesi 16:08

hayırlısı olsun, başarılar.

Yorumu oyla      12      6  
7 Kasım 2015 Cumartesi 13:57

çalışmalarının meyvesini alacağına inanıyor başarılar diliyorum

Yorumu oyla      13      5  
7 Kasım 2015 Cumartesi 13:39

Sevgili meslektaşım başarılar BÜLENT ÇOLAK

Yorumu oyla      13      5  
7 Kasım 2015 Cumartesi 11:49

Başarılar

Yorumu oyla      13      5  
Hüseyin Hamamcılar 7 Kasım 2015 Cumartesi 09:49

Sevgili kardeşim mesleğimiz ve meslektaşlarımızın geleceği için yapmış olduğun özverili çalışmaların devam etmesi dileklerimle başarılar dilerim.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! TUSKON’a polis baskını: Binalarda arama
TUSKON binalarında polis arama yapıyor.
Yorgancılar’dan hükümete: Şimdi yatırım zamanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçim ...
TOMA üreticisi Katmerciler’in hisseleri tavan yaptı!
TOMA'nın üreticisi Katmerciler'in hisseleri 2 Kasım'dan itibaren yüzde ...
 
TMSF’den Digiturk açıklaması
TMSF Başkanı Gül, "Digiturk'un satış süreci devam ediyor. Satış tamamlanınca ...
Alman devinden Denizli’ye büyük yatırım
Endüstriyel gaz sektöründe faaliyet gösteren Almanya merkezli Linde Grup, ...
FOODEX'e yabancı ziyaretçiler damgasını vurdu
Sektörün önde gelen temsilcileriyle yerli yabancı müşteriler buluşturan ...
 
İzmirli ünlü iş adamından bomba ‘cemaat’ mesajı!
Bir süredir hükümete yakın bir gazetenin İzmirli yazarı tarafından hedef ...
Ekonomiyi heyecanlandıracak hikaye aranıyor
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin genç ...
Bakan açıkladı: Asgari ücret 1300 lira olacak mı?
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asgari ücrette söz verdik, 1300 lira yapılacak. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva