HABERLER>GÜNCEL
9 Temmuz 2019 Salı - 00:19

Büyükşehir ve İZENERJİ arasındaki TİS düğüm çözüldü mü? İşte rakamlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZENERJİ arasında ‘Eşit işe eşit ücret’ sloganıyla sürdürülen TİS görüşmelerinde önemli bir viraja gelindi. Genel İş Sendikası yaptığı açıklamada, yeni rakamları duyururken görüşmedeki bazı detaylar da kamuoyuna yansıdı. İşte eski ve yeni ücretler!

Büyükşehir ve İZENERJİ arasındaki TİS düğüm çözüldü mü? İşte rakamlar!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ A.Ş. ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürdürülürken flaş bir gelişme yaşandı.

Arif Yıldız’ın başkanlık yaptığı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube ve belediye arasındaki yedinci dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) arabulucu sürecinin sona ermesi üzerine yaklaşık 5 bin çalışanı ilgilendiren dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleşti.

Toplantıda taban ücretler üzerinden konuşmalar yapılırken Başkan Yıldız haftanın ilk günü temsilciler kurulunu topladı. Belediyeden gelen teklifleri kurula ileten Yıldız’ın yaptığı, ‘İşçi arkadaşlarımızın kararları doğrultusunda bir sonuca ulaşacağız’ açıklaması basına yansıdı. Gelişmeler sonrasında Genel-İş 2 Nolu Şube yeni ücretleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ayrıca işçilerden ve temsilciler kurulundan bazı önemli bilgiler yansıdı.

Buna göre; İZENERKİ işçisinin alacağı en düşük 3 bin 551 TL olduğu aktarıldı.  Toplamda yevmiyelere yüzde 24-25-28 ve 30’luk zamlar geldi.  20 yıldır TİS yapan İZELMAN’ın tüm sosyal haklarıyla eşitlenmiş bir anlaşma sağlandı. Bunun içinde; İZELMAN’da bin 560 TL olan sosyal yardım paketi İZENERJİ 2 bin TL’ye çıkarıldı. Eğitim, iş riskleri, koku primi taslağın üzerinde bir yükselişle İZELMAN’la eşit hale getirildi. Şu anda İZELMAN’ın, İZBETON, İZULAŞ ve İZBELCOM’da uygulanan zam oranı aşıldı. Yeni zam oranı yüzde 60-65’lerin üzerine çıktı.  A grubunda tüm gruplarda ortalama ücretlere 750 ve 850 TL arası yansıyan (sosyal haklar hariç) bir artış geldi. Alınan bilgiye göre; KHK’lılara da 400 TL’nin üzerinde gıda yardımı her ay ödenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in bu duruma sıcak baktığı ifade edildi. Bordoların temsilciler kuruluna iletildiği aktarıldı.

Sosyal medyadan paylaşılan bazı rakamlar dikkat çekti. Öte yandan eski ücretlerle yenilerinin kıyaslaması şu şekilde oluştu:

 
İzmir'de 50 kaçak göçmen yakalandı
 
Başkan İduğ'dan yeni atama kararları!
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Proloter Burjuva 10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:35

Arif istifa diyen sevgili arkadaşım, arif giderse iki lafı bir araya getiremeyen günlük yaşamını 60 cümle ile sürdüren biriminde çalışacak maçası olmadığı için türlü oyunlarla sendika da kalmaya çalışan adamı başkan yapacaklar... sen ozaman TİS nasıl satılır görürsün....

Yorumu oyla      4      9  
HAYIRLI OLSUN ZAMCIKLARIMIZ 10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:16

Asgari ücret zammı, tefe tüfe zammını hesaplayacak olursak yüzde 20 yapar. Seçim öncesi eşitiş eşitücret diye yola çıkan işveren de yüzde25 veriyor. VERDİĞİ ZAM YÜZDE:5 Elektrik,su,doğalgaz,kira,gıda,eğitim zamları almış başını giderken karşısında mum gibi eriyen izenerji maaşı ve mum alevi gibi titreyen işçisi var. Öte yandan da hiçbir sözleşmeyi doğru düzgün bitiremeyen beceriksiz bir sendika var. GREVSE GREV...

Yorumu oyla      6      5  
İzmirli 9 Temmuz 2019 Salı 19:02

Memur 8000 bin işçi 5500 almalıymış. Hangi büyükşehir belediyesi veriyo bu maaşı acaba.Belediyede işe girenlerin birden bu kadar açgözlü olması neden?

Yorumu oyla      6      6  
Sebastiyan 9 Temmuz 2019 Salı 18:03

Kendi gerçeğini göremiyor işçiler bu krizde bu zam güzeldir o iki unuvesite bitiren kardes hangi torpil girdin ayrıca çok ovunuyorsan git özel sektörde çalış ha birde okuduğun için eğitim yardımına aliyarsundur sen

Yorumu oyla      6      7  
Doğrucu Davut 9 Temmuz 2019 Salı 17:04

% 15 değil %20-25 vergi dilimindeki maaş sıkalasını istiyorum yanlış bilgileri gazeteye veren 2 nolu şube derhal istifa etmeli khk ile geçenlerin arkasında bu kadar duracağına keşke 10 yıldır beraber çalıştığı beraber mücadele verdiği izenerji arkadaşlarının arkasında dursaydı

Yorumu oyla      7      5  
İŞİNE GELDİĞİ GİBİ KONUŞANLAR 9 Temmuz 2019 Salı 16:25

BELEDİYEDE 8000 LİRA MAAŞ ALANA LAF ETMEYENLER UTANMADAN 2500 LİRA İLE GEÇİNEN ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA LAF ATIYORLAR!?!?! BİR ŞEY YAZARKEN UTANMA DUYGUSU OLMALI İNSANDA!

Yorumu oyla      7      5  
İZMİRLİ 9 Temmuz 2019 Salı 15:37

O para cok ben daha ucuza çalışırım diyen zatı muhteremler inanın siz böyle küçük düşündüğünüz sürece hep kaybetmeye mahkum olursunuz. bügun 2020 ye çalışırım yarın 1020 ye ama emin olun ben 800 e çalışırım diyenler olacaktır.

Yorumu oyla      7      5  
şükrufe 9 Temmuz 2019 Salı 15:25

İBB memurun maaş net 8000 olamalıdır. işçi en düşük 5500 şirketi ne olursa olsun... insanca yaşamak için gardaş...

Yorumu oyla      15      9  
İzenerji İşçisi 9 Temmuz 2019 Salı 14:44

Ben üniversite mezunuyum bu parayı bulamıyorum diyenlere. 2 üniversite bitirdim ve İzenerji'de çalışıyorum. Bilin istedim.

Yorumu oyla      17      8  
9 Temmuz 2019 Salı 14:34

bunların hepsi yalan

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 50 kaçak göçmen yakalandı
Dikili ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 50 düzensiz göçmen yakalandı.
Reyhanlı'da patlama: Çok sayıda yaralı var!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesi merkezindeki bir boya imalathanesinde henüz bilinmeyen ...
Büyükşehir’de yoğun gündem: Önemli kararlar alındı!
Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumunda yerel basından kesilen ilanlar, ...
 
İzmir'de insan kaçakçılarına büyük darbe!
İzmir merkezli 8 ilde yapılan operasyonda düzensiz göçmenlerin yasa dışı ...
O trafik magandaları tutuklandı!
Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin bulunduğu otomobile saldıran ...
Eski istihbaratçı Sabri Uzun tahliye oldu
Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, "terör örgütüne bilerek ve ...
 
Kayıp dağcının cesedi 7 ay sonra bulundu
Niğde'de geçen yıl çığ altında kalan dağcının cesedine ulaşıldı.
Çeşme'de hareketli anlar!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, batığın yelken direğine çarpıp su alan 'Giada' ...
Tokalaşan polis amiri görevden alındı
İstanbul Pendik'te hamile kadın ve eşine trafikte dehşeti yaşatan şahısların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva