HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2022 Salı - 11:08

Büyükşehir o bölge için düğmeye bastı… Yağmur kabus olmaktan çıkacak!

Kış aylarında yaşanacak dere taşmalarının önüne geçmek için yaz aylarında çalışmalarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Umurbey Mahalleleri'nde geçmişte yaşanan problemleri engellemek amacıyla Terfi Merkezi yapılması için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisini yayımladı.

Büyükşehir o bölge için düğmeye bastı… Yağmur kabus olmaktan çıkacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de son yıllarda kış aylarda yaşanan yoğun yağışlar sonrası meydana gelen su baskınları ile mücadelesini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında aldığı önlemlere bir yenisini daha ekliyor.

Özellikle iklim değişiklikleri sonrası ani ve kuvvetli yaşanan yağmurlarda birçok derede taşma vakaları yaşanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi olası bir dere taşmasının önüne geçmek için kritik bir karar aldı.

PLANLAR HAZIR 
Mayıs ayı olağan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis gündemine getirilen ve meclis üyelerinin oyları ile kabul edilen İZSU Genel Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda; Konak ilçesi, Ege ve Umurbey Mahallelerinde (Alsancak liman bölgesi) yaşanan su baskını vb. yağmur suyu problemlerinin çözümlenebilmesi amacıyla hazırlanan "Belediye Hizmet Alanı (Terfi Merkezi (TM))" yapılması projesi ile ilgili plan değişiklikleri önerisini hazırlandı.

Terfi Merkezi yapılması ile ilgili çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, alan için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisini yayımladı.

BİR KISMI YER ALTINA YAPILACAK
Plan değişikliği önerisinde ayrıca, Ege Mahallesi'nin kentsel dönüşüm vizyonu doğrultusunda Terfi Merkezi'nin konumu da dikkate alınarak yeraltında yapılmasının uygun olacağına karar verildiği, bu kapsamda idarece yapılan terfi merkezi yapılacak alanda yaklaşık 5 metre x 20 metre ebadında ve 4.5 metre yüksekliğindeki trafo merkezi ile yaklaşık 3 metre x 15 metre ebadında 3, 50 metre yüksekliğindeki jeneratör yapısının teknik zorunluluklar nedeniyle yer üstünde yapılması kaydıyla terfi merkezi yapısının (hazne ve pompa odası) yeraltında yapılmasına karar verildiği belirtildi.

DSİ: KURUMUMUZUN SORUMLULUĞU YOKTUR
DSİ Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü'nün 28 Eylül 2021 tarihli ve 1606495 sayılı yazısı ile; küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişiklikleri nedeniyle meteorolojik olaylarda yaşanan düzensizliklerin mevzi ve etkili yağışlar meydana getirdiği, bu nedenle herhangi bir derenin, taşkına neden olmayacağı konusunda kesin hüküm verilmesinin mümkün olmadığı, halihazırda Meles Çayı taşkın alanına sınır konumda bulunan taşınmazın, taşkına uğrama olasılığı hakkında en doğru hükmün ise ancak yapılacak taşkın modellemesi sonucunda elde edilebileceği, bu itibar ile görüş istenen alanın imar planlarında terfi merkezi olarak işlenmesi durumunda bahse konu tesis projelendirilirken subasman kotu, çevre koruma duvarı gibi taşkın önlemleri ile can ve mal güvenliği tedbirlerinin ilgilisince alınması, olası taşkın önlemleri ile can ve mal kaybıyla ilgili Kurumunuzun sorumluluğu olmadığının bilinmesi gerektiğini belirtti.

Proje ile ilgili kurum görüşlerinde şu ifadelere yer verildi:

KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİRESİ BAŞKANLIĞI: PARKIN KUZEYİNDE YAPILSIN
Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığının 14.09.2021 tarihli ve 353815 sayılı yazısı ile; Konak İlçesinde Ege Mahallesinin büyük bir kısmı ile Umurbey Mahallesinin bir kısmını içeren yaklaşık 7 hektar büyüklüğündeki alanın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesi uyarınca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.09.2011 tarihli ve 790 sayılı kararı ile "Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" olarak belirlendiği, sınır onayına ilişkin alınan 22.02.2013 tarihli ve 2013/4366 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 13.03.2013 tarihli ve 28586 sayılı Resmi Gazetede ilan edildiği, alanda etaplar halinde uygulamaya geçilebilmesi amacıyla; mevcut imar planı ve plan notları gereğince, Meclis ve Encümen Kararları doğrultusunda hazırlanan uygulamaya esas diğer yapılaşma koşulları ile uygulama sınır ve bölgelerinin belirlendiği "Kentsel Dönüşüm Projesi Yerleşim Planı"nın Belediyemiz Encümeninin 24.11.2016 tarihli ve 01.1414 sayılı kararı ile onaylandığı, uzlaşma sağlanan hak sahiplerine ait taşınmazların, Belediyemiz ile yapılan sözleşme gereği Kentsel Dönüşüm yapmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına tescil edildiği alan ve onaylanan "Yerleşim Planı" esas alınarak Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında 1. Uygulama Bölgesi olarak belirlenen alanda Belediyemiz adına tapu tescili ve imar uygulamasının tamamlandığı, 1. yapım etabı olarak belirlenen bu alanda "Ege Mahallesi 1. Etap 14500 Ada 1 Parsel Kat Karşılığı Anahtar Teslim Yapım İşi" ihalesi sürecinin yürütülerek yüklenicinin belirlendiği ve 10.11.2020 tarihinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldığı, alanda yapım sözleşmesine uygun olarak çalışmaların devam ettiği, önerilen Terfi Merkezinin bu alanın bitişiğinde yer aldığı belirtilerek yapılması planlanan terfi merkezinin kentsel dönüşüm alanında başlayacak inşaatların bitişiğinde yer alması ve Ege Mahallesinin 2012 yılından bu güne Belediyemiz Kentsel Dönüşüm vizyonu içerisindeki konumu göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu Terfi Merkezinin yine aynı park alanı içerisinde ancak yazı ekinde yer alan vaziyet planı üzerine işlenen hali ile parkın kuzey kısmında konumlanmasının daha uygun olacağı belirtilmiştir.

ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI: HASSASİYETLE YAPILMALI
Ulaşım Dairesi Başkanlığının 11.10.2021 tarihli ve 401612 sayılı yazısı ile; Ulaşım Ana Plani Revizyonunda, Mürselpaşa Caddesi-Zafer Payzın Köprülü Kavşakları arasındaki mevcut sanat yapılarının yapısal performanslarının incelenmesi ve yeni trafik düzenlemeleri yapılması kapsamında ek sanat yapıları yapılarak günümüz trafik taleplerinin karşılanmasının planlandığı, planlama sebebiyle "Mürselpaşa Caddesi-Zafer Payzın Köprülü Kavşağı Arası Karayolu, Bağlantı Yolları ve Büyük Sanat Yapıları Uygulama ve Güçlendirme Projelerinin Danışmanlık Hizmet Alımı" işinin ihale edildiği, proje çalışmalarının sürdüğü, yazı eki işaretli alanda yeni yol ve karayolu köprüsü yapılmasının planlandığı, planlanan hat ve terfi merkezinin, proje kapsamındaki çalışma alanında bulunduğu, terfi merkezi ile planlanan hemzemin yol ve karayolu köprülerinin kesişmediği fakat aynı bölgede bulunmasından dolayı imalat çalışmalarında birbirini etkileyebileceği, yapılacak çalışmaların hassasiyetle yapılması gerektiği belirtilmiştir.

 
İran'da 37 kişide kolera tespit edildi
 
Pençe-Kilit şehidinin vasiyetini bakanlık gerçekleştirdi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Temmuz 2022 Salı 12:32

Kesin uydurma bir şeyler yapılır. Tamamen günü kurtarma, yapmış olmak için bu şehirde projeler yapılıyor. Yapılan her iş uydurma, özentisiz. Suyun m3 u neredeyse 20 lira oldu. Siz ne yapıyorsunuz?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da tarım konuşulacak!
Karşıyaka Belediyesi; kentsel tarım, gıda sistemleri ve gıda haklarının ...
Büyükşehir'den 17 milyonluk yatırım... O ilçede taşkınlar son bulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes’in çağdaş bir ...
Seferihisar kurbanlık pazarı kuruldu
Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Seferihisar ve çevresinden gelenlere ...
 
Buca’da bayram öncesi denetim mesaisi
Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Zabıta Müdürlükleri’ne bağlı ekipler, ...
Mordoğan'ın arıtma sorunu tarihe karışıyor!
Köy sakinleri ile bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinleyen Erdoğan, ...
Başkan İduğ’dan ekonomi tavsiyeleri!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, üyesi olduğu 2. Sanayi Sitesi ...
 
İzmir Tarihi Liman Kenti UNESCO Dünya Mirası yolunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in en önemli vizyon projelerinden ...
Karaburun yangında kalan can dostları unutmadı!
Karaburun Kütlücek mevkiinde dün meydana gelen yangında zarar gören canlılar ...
'Emsal' uyarısına Gümrükçü’den yanıt: Dersimize çalıştık, tolerans yok!
Çiğli Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe’nin “Emsal ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva