HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2015 Cuma - 19:44

Büyükşehir Meclisi’ni karıştıran sözler: Otur lan yerine!

AK Partili Üye Haspolat, su faturaları ve Kent Ekmek’teki grev krizini yeniden gündeme getirince tansiyon yükseldi. Haspolat’ın sert çıkışına Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’dan “Otur lan yerine” karşılığı geldi ve oturum karıştı.

Büyükşehir Meclisi’ni karıştıran sözler: Otur lan yerine!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 3.oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Hafta başından bu yana kent gündemine damga vuran su faturalarındaki katı atık ve atık su bedellerinin yanı sıra Kent Ekmek Fabrikası’ndaki grev tartışmaları da Meclis gündemine taşındı. Sert tartışmaların yaşandığı oturuma Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın AK Parti Üye Çağlar Haspolat’a çıkışı damga vurdu.



FATURALAR AYNI ŞEKİLDE Mİ GELECEK?
Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Partili Meclisi Üyesi Çağlar Haspolat önceki oturumlarda gündeme taşıdığı su faturaları ve Kent Ekmek’teki işçilerin durumu sorularını yeniden sordu.

Haspolat, “İZSU katı atık ve atık su bedellerinde matematiğe uymayan bir hesap olduğunu söylemiştik. Bunların değişmediğini görüyoruz. Bu faturalar her ay aynı şekilde mi gelecek? İzmirli vatandaş bizim müşterimiz değil. Bunlar sosyal belediyecilik hareketine uymayan şeyler” diye konuştu.
 
TEMCİT PİLAVI GİBİ
Haspolat’ın önceki oturumda aynı konuları gündeme getirdiğini ifade eden Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Siz geçen sefer dediniz ama bunu tekrar tekrar temcit pilavı gibi tekrar buraya getiriyorsunuz. Temenninizi bir kere söylediniz, alındı. Tekrar tekrar söylemek doğru değil. Geçen sefer de katı atık bedellerinin ne olduğunu söyledik. İşçilerin grev yapma hakkı var. Siz geçen günkü oturumda bu grevin bitmesi lazım dediniz. Sizin dilek temenniniz burada biter. Bundan sonrası sendika ile belediye arasındadır” dedi.
 
OTUR LAN YERİNE!
Haspolat’ın Aydoğan’a “Eğer temennimi almış olsaydınız o sendikayla konuşurdunuz. Vatandaşın ekmeğiyle, suyuyla oynamayın!” sözleriyle sert çıkışı oturumunda tansiyonu yükseltti.



Araya giren Balçova Belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Haspolat’a “Otur lan yerine, terbiyesizlik yapma!” diye çıkıştı.



Çalkaya’nın sözlerinin ardından meclis salonu karıştı. Karşılıklı söz düellosunun ardından Haspolat Çalkaya’ya, “Burası senin makam odan değil... Sen orada anca 70 yaşındaki adamları susturursun. Ben burada vatandaşı temsil ediyorum. Sen beni susturamazsın” yanıtını verdi.


 
EĞER BALÇOVA’YI DA BÖYLE YÖNETİYORSA…  
Çalkaya’nın ifadelerine tepki göstermek için söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise, “İzmir halkı bize muhalefet görevini verdi. Biz de halkın verdiği bu görevi kimseyi kırmadan, belden aşağı vurmadan gündeme getireceğimizi ifade etmiştik. İktidar icraatlarını yapacak. Bizler de eksik gördüğümüz şeyleri dile getireceğiz. Çağlar arkadaşımız görüşünü ifade etti. Güzel ilçemiz Balçova’nın başkanının ‘Lan’ diye ifade kullanması çok yanlış… Umarın Balçova’da meclisi böyle idare etmiyordur. Bir belediye başkanının kelimelerine dikkat etmesi gerekir. Eğer beğenmediği şeyler varsa söz alıp düzgün bir şekilde söylemesi gerekir” şeklinde konuştu.
 
ÖNÜNÜZE KONAN METİNLERLE TETİKÇİLİK YAPIYORSUNUZ
Gerilen ortamda araya giren Aydoğan sükunet çağrısı yaptı. Aydoğan, “Buraya gelirken keskin partili tavırlarınızı bir kenara bırakın” dedi. 

Aydoğan’ın ardından söz alan Çalkaya da, “Herkes düşüncesini istediği gibi söyler ama söyleyiş biçimi çok önemli... ‘Ben soruyorum’ tavrıyla kalkarsanız, o tavra başka şekilde cevap vermek gerekir. Biz kimin, kimin tarafından konuşturulduğunu iyi biliyoruz. Önünüze hazırlanmış metinlerle burada tetikçilik yapıyorsunuz” dedi.
 
Bu sözlerin ardından tansiyonun yeniden yükselmesi üzerine Aydoğan oturumu kapattı.
 

 
Römorklu traktöre minibüs çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
 
Ve Hido noktayı koydu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 14 Kasım 2015 Cumartesi 11:07

Eshot işçileri davada örnek omasın diye dağıttınız Hani kadro hani taşeron bitmiştiiiiiii hadi breee...

Yorumu oyla      15      7  
Merkez 14 Kasım 2015 Cumartesi 01:01

Bunlar sözde halkçı ve demokrat ancak işlerine gelirse

Yorumu oyla      22      11  
isci haklidir 13 Kasım 2015 Cuma 22:34

Kendi öz kaynaklarıyla yonetilip borçsuz olan,uluslararası kredi değerlendirme kurulusları tarafından notu yüksek olan sosyal demokrat belediyeye bu tutum yakışmaz. İşçiye haklarını verin.65 kişinin istediği zam oranını vererek belediye iflas etmez!

Yorumu oyla      22      10  
hasan deli 13 Kasım 2015 Cuma 21:21

Hani sosyal demokratlar hani işçi dosları.....

Yorumu oyla      26      10  
Direnişçi 13 Kasım 2015 Cuma 20:50

Kent Ekmek işçisi bugun Büyüksehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı , sayın Aziz Kocaoğlu meclis toplantısından 1 saat önce makamdan ayrıldı o kadar işçiye ithafen hala dayatma peşindeydi ve devam edin arkadaşlar kolay gelsin diye söylemde bulundu. Bumudur sosyal demokrat partisi sorumluluğu? Bumudur işçinin yanında olmak? Yazıklar olsun şu zamana kadar verdiğim oylara , insanları partiden uzaklaştırıyorsunuz bu tutumla. Gerçi partinin içi şu an karışık herkes genel başkanlığa oynuyor , sayın Kılıçdaroğlu daha Aziz başkana lafını geçirtemiyor milletvekili seçimlerinde Aziz Başkan kimi isterse onu getiriyor. Bir partinin genel başkanı belediye başkanına söz geçiremiyorsa yazıklar olsun. Antalya eskiden CHP'nin kalesiydi fakat şu AKP'de. Sen işçiyi , emekçiyi alınteri ekmek parası yüzünden küstürürsen sonuçlarına katlanırsın. Kale diye gördüğün İzmir umarım elinden gitmez CHP.. Saygılar..

Yorumu oyla      26      14  
13 Kasım 2015 Cuma 20:25

AKP'li üyeler Ankara-İstanbul sizin elinizde, orada bu söylediklerinizi sizin belediyeleriniz yapıyor mu? Niye su-toplu ulaşım oralarda daha pahalı? :) Bursa Belediyesi toplu ulaşıma bir zam daha yaptı. Toplu ulaşım ateş pahası oldu. Üstelik 90 dakika gibi bir uygulamada yok. Ankara'da tam bilet 2 lira ancak 75 dakika içinde 2 aktarma hakkın var ve üstelik bedava da değil. Aynı şekilde elektrik faturaları. Faturalar uçtu, kimsenin sesi çıkmıyor. Nerede bu vekiller ?

Yorumu oyla      25      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Japon tur operatörleri Bergama'da
Japon Turizm Acenteleri Derneği (JATA) Türkiye Çalışma Grubu üyesi 6 Japon ...
Kent Ekmek grevinde 2.hafta, işçiler yine alanda!
Belediye ile sendika arasındaki zam anlaşmazlığı sonrası grev kararı alan ...
Çiğli merhum başkan Bulut'u andı
Çiğli Belediyesi’nin altı yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari ...
 
Bergama Belediyesi'ne bir ödül daha
Bergama Belediyesi, Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle Tarihi Kentler ...
Gaziemir'de CV Bank'la 100'ler gülüyor
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un 2009 yılında hayata geçirdiği ...
'Bisiklet kenti' İzmir'e büyük adım: Raylarda...
İzmir’deki bisiklet sürücüleri, bugünden itibaren günün her saatinde ve ...
 
Başkan Akpınar’ın akademik gururu: Tezi…
Eğitim hayatını akademik boyutta sürdüren ve Vergi Hukuku alanında yüksek ...
Narlıdere’de obeziteye hayır yürüyüşü
Narlıdere’de Dünya Diyabet ve Obezite Haftası kapsamında İzmir İl Sağlık ...
İzmir’in gururu ‘nöbetçi golcü’den Bornova Stadı’na tam not
Futbola Özçamdibispor alt yapısında başlayıp, daha 16 yaşındayken Fenerbahçe’ye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva