HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2017 Pazartesi - 20:15

Büyükşehir Meclisi'nde 'monoray' tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan iptal edilen Monoray Projesi için, “İzmir’in oyuncak tren gibi kalan bu projesi hüsranla sonuçlandı” derken CHP’li Aydoğan, “Açıklamalarınızı biraz insafsızca ve gaddarca buldum” cevabını verdi.

Büyükşehir Meclisi nde  monoray  tartışması

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun iptal olduğunu açıkladığı Monoray Projesi için eleştirilerini sıraladı.

SALONU TERK ETTİLER
AK Partili Doğan Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşım ve projeler üzerinden yüklenirken Cumhuriyet Halk Partili (CHP) bazı meclis üyeleri salonu terk etti.

Bunun üzerine Doğan, CHP’li Aydoğan’a, “Siz grubunuza sahip çıkamıyorsunuz. Onlar dinlemiyorsa sizin meclis başkanı olarak sahip çıkmanız lazım. Burada kentle ilgili bir proje konuşuyoruz” dedi.



DOĞAN’DAN MONORAY İÇİN ELEŞTİRİ YAĞMURU
Doğan, “Türkiye’de bir ilk diyerek 2013’te duyurduğunu yaklaşık 1 milyon harcanarak projesi yaptırılan Monoray iptal edildi. Gelen iptal haberiyle havalı ulaşım havada kaldı.  Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldunuz.  Harcanan para çöpe gitti.  Bu rakam bir kamu zararı mıdır yoksa değil midir? İzmir’in kaybolan vaktinin ve boşa giden parasının hesabını kim verecek? İstanbul Büyükşehir belediye 15 kilometre 17 durak ve 30 setlik vagon alımını içeren projenin kazmasını 2017 Ocak ayında vurdu.  İzmir’in oyuncak tren gibi kalan bu projesi hüsranla sonuçlandı.  Pahalıya geldiği gerekçesiyle iptal edildiğini duyduk. Bu bize yanlış hesap Bağdat’tan döndü dedirtmiştir. 400 milyon dev fuar alanına otobüsten başka bir şey yok. Fuar açılalı 2 yıl oldu herhangi bir ulaşım çözümü bulunamadı. Monoray için ölü yatırım olur demiştik alternatif olan tramvay çözüm değildir.  Neyse ki buna da şükür zararın neresinden dönülürse kardır diyoruz. Büyükşehir Belediyesi nasıl ve hangi akla hizmet bu işe soyunmuştur? Bu kentin başka ulaşım sorunu mu kalmadı? Projenin hüsrana uğramasının sebebi yöneticilerin İzmir’i tanımamasıdır. Yüksek kredi notunuz var, dünyada en hızlı büyüyen şehir İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri’ye hatta yanı başımızdaki Manisa kadar bile vizyonumuz yok.  En azından bundan sonra vizyon sahibi projeler belirlenmesini ve bu beceriksizliğin son bulmasını istiyoruz” dedi.



İNSAFSIZCA VE GADDARCA BULDUM!
Eleştiriler karşısında konuşan CHP’li Sırrı Aydoğan, “Size cevap olsun diye söylemiyorum ama açıklamalarınızı biraz insafsızca ve gaddarca buldum. Bu bir hesap meselesidir. Moskova, Londra, Paris metrosu 1950’li yıllarda başladı. Şu an 121 ile 125 kilometre arasında… İzmir 12 sende bunu geçti. İstanbul ne yaparsa yapsın iftihar ederiz. İstanbul ulaşım sorunun çözemedi. Gönlümüz isterdi ki çözsün oradaki insanlarımız rahatlasın. İzmir’de gelmiş geçmiş en büyük hizmetlerin yapıldığı dönemdir bu dönem. İncelerseniz teşekkür edeceğinizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

 
Bodrum'da dehşet: Soğuk hava deposuna kilitlediler ve...
 
Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 11 Nisan 2017 Salı 14:27

Kanal istanbul ne oldu?

Yorumu oyla      12      5  
11 Nisan 2017 Salı 10:42

Sırrı Aydoğan ray'da londra paris gibi dev şehirleri geçtiğimizi iddia ediyor. Nasıl geçmiş? Hayatında hiç izban denen köhne ulaşım aracına binmiş mi? Aktarma diye iptal edilen 342 Egekent Konak otobüslerini Çiğli aktarma yapıp hiç başka bir yerden Egekent'e ulaşabilmiş mi? Eskiden 25 dakikada konağa gidebiliyorken şimdi 2 yada 3 aktarma ile 1-1buçuk saatte gidiyoruz. İzban yetersiz. Acilen Egekent-BornovaEvka3 metrosu ve 342 Egekent Konak otobüsleri eskisi gibi çalışmalı.

Yorumu oyla      12      9  
Giray 11 Nisan 2017 Salı 09:55

Sayın Bilal Doğan karayolları trompet kavşağa fuarda izin verdimi? Buraya ulaşım kotuyse oda sizin yüzünüzden bu fuarı yollarını tikamadinizmi inşaatını muhurlemedinizmi?

Yorumu oyla      17      5  
10 Nisan 2017 Pazartesi 21:35

Burada monoray iptal oldu başlığı altında en sert eleştiri yapan bendim ancak AKP'li Bilal Doğan önce hükümetin İzmir' e söz verdiği ama bir türlü yapmadığı projelere baksın sonra belediyeyi eleştirsin. Sayın Bilal Doğan otogar metrosu ne oldu ? Ne zaman yapılacak ? Hızlı tren 2017' de İzmir 'de olacak dendi ancak şimdi de 2019 sonu deniyor. 2019 sonu açılırsa 9 yılda bitecek. 2011' den beri Manisa-İzmir arası tünel açılıyor, bu tünel ne zaman bitecek ? "2008'de" inşaatına başlayacağız , çabuk bitecek denilen körfez geçis projesi 2017 yılına gelmemize rağmen çivi çakılmadı , hedef 2023 deniyor. Bu nasıl iş ? Karşıyaka , Konak tramvayları ihale edilirken belediye aynı dönem projesi hazır olan Buca tramvay hattı için TCDD'den Buca' da ki hattı istedi ama verilmedi, biz yapacağız dendi. Niye yapılmadı ? Başbakan Buca'ya metro daha doğru olur , yapacağız ama dedi ama lafta kaldı. Niye yapılmadı ? Mordoğan taraflarında 5 yıldır yol yapılıyor. Bu yol ne zaman bitecek ? Yol yapmak 5 yıl sürer mi ? Ankara' ya milyarları harcayıp metro yapan hükümet İzmir' e de bir metro hattı yapmayı planlıyor mu ?

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da mantarseverleri buluşturan festival
İzmir'in Bergama İlçesi'nde, Bergama Belediyesi ile doğa ve mantarseverlerin ...
Başkan Selvitopu'ndan Gaziantep'e referandum çıkarması
Referandum çalışmaları için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çeşitli ...
Başkan Bakıcı: İddia ediyorum, en düşük…
Ben iddia ediyorum; 30 tane ilçe belediyesi var. 30 tane ilçe belediyesi ...
 
Başkan Kocaoğlu çiçek üreticisine yeni hedef gösterdi
Sözleşmeli çiçek alımlarıyla Bayındır ekonomisine ve üreticiye destek ...
Başkan Yardımcısı Hamamcılar'ın acı günü
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar’ın annesi vefat etti.
Fuar İzmir’e bağlantıda yeni hamle: Monoray yerine…
Büyükşehir Belediyesi'nin yapımından vazgeçtiği yeni fuar alanı 'Fuar ...
 
Gaziemir’de taş ocaklarına karşı yeşil direniş!
Kentteki taş ocaklarına ve 210 hektarlık zeytinlik alanın imara açılmasına ...
Bornova'ya ikinci çocuk oyun ve aktivite merkezi geliyor
Bornova Belediyesi, ilk olarak Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdiği ...
Bir Bornova klasiği: Bahar temizliği!
Bornova Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı ‘Bahar Temizliği Kampanyası’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva