HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2020 Çarşamba - 19:05

Büyükşehir Meclisi'nde gündem Kılıçdaroğlu: CHP'li Kökkılınç'tan 'ortak kınama' çağrısı

Mecliste gündem dışı konuşmalar kısmında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını söyledi. Kökkılınç ayrıca, "Tüm siyasetçilere, sanatçılara yönelik saldırıları tek bir partinin değil, parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerin kınaması ve geçit vermemesi gerekiyor. Ben bu konuda üzüldüğümü de bildirmek isterim" diye konuştu.

Büyükşehir Meclisi nde gündem Kılıçdaroğlu: CHP li Kökkılınç tan  ortak kınama  çağrısı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclisinin beşinci oturumunu tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Meclise bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy katılmadı.

Meclisin gündeminde ise 30 Ekim tarihinde İzmir'de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki deprem ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı yer aldı. Meclisin sonunda ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki pandemi ile ilgili bilgi verdi.

BOZTEPE: 2000 YILI ÖNCESİ YAPILAN BİNALARIN TEMELİ YOK
İzmir'de 2000 yılı öncesi yapılan binaların büyük bir kısmının temelinin olmadığını ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "İzmir'de büyük bir deprem yaşadık ve bu depremden dolayı özellikle Bayraklı ve eski Bornova kısmında büyük bir çöküntü oldu. 1980 yıllarından sonra özellikle İzmir'de kooperatifçilik çok iyi şekilde yürütülmekteydi. Özellikle yazlık ve binalar konusunda bunlar yürütülmüştür. 15-20 yıl bitmeyen binaların yapımı başlanmıştı. Bu yıkılan binaların büyük birçoğu öyle. Şu an cezaevine giren Orhan Ağabey var. Orhan Ağabey İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin kurucusu. 12 Eylül’den sonra faşist yönetime karsı mücadele vererek inşaat Mühendisler Odası'nı kurmuştur. Orhan Ağabey gazbeton getirip binaların daha hafif olması için çalışan biri. Yine İzmir'de hazır beton olayını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oturarak Kemal Bey idi. Bununla ilgili o dönemde teneke ile betonlar dökülürdü ve binalar yapılırdı. Buna karşı büyük bir mücadele veren kişidir Orhan Ağabey çünkü bunlar 1975 yönetmeliğine göre yapılmış. Tabii ki Orhan Ağabey’in imzaladığı ve yapılan bina çöktü, buna bir şey demiyorum ancak bu kente 2000 yılı öncesi yapılan binaların büyük bir kısmının temeli bile yok. Bunun başka bir sebebi daha var. Müteahhit kat karşılığı işler yapardı ancak öyle büyüdü ki bu iş, Bostanlı’da yüzde 60 ile bile yer bulamıyorsunuz Bu Bayraklı'da da aynı. O bölgede yıkılan bütün binaların hemen hemen hepsi kooperatif binası. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Binası gibi. 1975 öncesi yapılan binaların hemen hemen hepsi çürük" ifadelerini kullandı.

KÖKKILINÇ: CHP OLARAK SALDIRIYI KINIYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirilen saldırıyı kınayan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Çok yakın bir zaman içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açık bir şekilde tehdit ve hakaret yüklü saldırı gerçekleşti. Biz CHP’li meclis üyeleri olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Fransız yazar Volteire’nin çok güzel bir sözü var. ‘Düşüncelerine katılmıyorum ama düşüncelerini savunman için canımı veririm’ diye. Biz Türkiyeli siyasetçiler olarak çok zor zamanlar geçirdik. Siyasilere yapılan saldırılardan çok yorulduk.  Bu nedenle tüm siyasetçilere, sanatçılara yönelik saldırıları tek bir partinin değil, parti ayrımı gözetmeksizin tüm partilerin kınaması ve geçit vermemesi gerekiyor. Ben bu konuda üzüldüğümü de bildirmek isterim" dedi.

"KANUNLARIMIZ BUNA GÖRE HAZIRLANMALI"
Hüsnü Boztepe'nin deprem ile ilgili açıklamalarına da değinen Kökkılınç, "Hüsnü Bey deprem ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Hepimiz bakıyoruz nerede ne olmuş diye. Yılmaz Özdil o kadar güzel bir yazı yazmış ki, dünyada en fazla müteahhit bizdeymiş. Biz tabii ki bütün yapılarımızı inceleyeceğiz ve alt yapımızı araştıracağız, bu konuya siyaset üstü yaklaşacağız ancak kanunlarımızı buna göre hazırlamalıyız. Camilerimizde de hasar var, bugün 92 camide hasar olduğunu öğrendik" diye konuştu.

BOZTEPE: MÜTEAHHİT İLE YAP SATI KARIŞTIRMAMAK LAZIM
Yeniden söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, "Türkiye'deki müteahhit ile yap satı karıştırmayalım. O verilen rakamlar taşeronlara ait" dedi.

SOYER: HERKES DAHA DİKKATLİ OLSUN
İzmir'deki vaka artışları ile ilgili de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gönüllü karantina çağrısını bir kez daha yeniledi. Soyer, "Gerçekten çok hızlı yayılıyor ve geçen aylarda yaşadığımız hızın üzerine çıkmış durumda, çok daha hızlı ölümler ve ağır vakalar ile karşılaşıyoruz. Hepinizden çok rica ediyoruz herkes daha dikkatli olsun. Tüm İzmirlilere bir kere daha hatırlatmış olalım. Gönüllü karantina uygulamasını ciddiye almalarını ve mümkün olmadıkça evden çıkmamalarını rica ediyoruz. Mümkün olduğunca maske, hijyen ve mesafe kurallarına uymalıyız" diye konuştu.

 
Nilgün Belgün koronavirüse yakalandı
 
Salgında günün bilançosu: 116 vefat, 4215 yeni hasta!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 19 Kasım 2020 Perşembe 08:18

Atalarımız ne güzel demişler; " Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye. Aslın da bu dil ve üslubun dikkate alınmaması gerekiyor ama...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da yemekler can dostlara mama olacak
Bergama Belediyesi ve Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi arasında imzalanan ...
Torbalı Belediyesi'nden korona önlemleri: Tüm tesisler kapatıldı!
İzmir'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle Torbalı Belediyesi ilçede ...
Toplu ulaşımda gün boyu dezenfeksiyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşlarında ...
 
Çiğli Belediyesi’nin istihdama destek kursları sürüyor
Çiğli Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle gençlere meslek edindirmek ve istihdama ...
Bergama bitkisel atık yağları ekonomiye kazandıracak
Bergama Belediyesi sıfır atık projesi ve #2020bergamadaçevreyılı etkinlikleri ...
Başkan Soyer'den 'Alaattin Çakıcı' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Suç örgütü liderliği suçlamasıyla ...
 
Kentsel dönüşümde Karşıyaka’ya 'kat' müjdesi!
Karşıyaka Belediyesi, 1985 - 2002 yılları arasında inşa edilmiş binaların ...
9. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başlıyor
Çocuk Hakları Film Festivali 20 Kasım’da başlıyor. Festival bu yıl pandemi ...
Başkan Soyer, depremle ilgili yol haritasını açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki yapı stokunun envanterini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva