HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2015 Pazartesi - 19:41

Büyükşehir Meclisi’nde 12 Eylül dayanışması: Aydoğan’a jest

Büyükşehir meclis oturumunda ilginç bir olay yaşandı. AK Partili meclis üyesi Azad Fazla, 12 Eylül Askeri Darbesi döneminde Bornova Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’a grubu adına çiçek vererek geçmiş olsun dileklerini iletti. Oturumda ayrıca, AK Parti grubundan İZSU için öneri gelirken, Karşıyaka Tramvayı da tartışıldı. Mecliste kurban bayramında kentteki ulaşım için yüzde 50 indirim uygulanma önerisi de kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi’nde 12 Eylül dayanışması: Aydoğan’a jest

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.
 
Oturum açılışında Başkan Kocaoğlu ve üç partinin grup başkanvekilleri teröre karşı tepki konuşmaları yaptı ve şehitler için rahmet diledi.


 
12 EYLÜL ÇİÇEĞİ VE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ
Oturumda ayrıca ilginç bir gelişme yaşandı. AK Partili meclis üyesi Azad Fazla geçtiğimiz günlerde 35’inci yıl dönümünü yaşadığımız 12 Eylül Askeri Darbesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fazla parti gurubu adına darbe döneminde Bornova Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan’a çiçek vererek geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
ALLAH BİR DAHA DARBE YAŞATMASIN
Aydoğan da yapılan jestle ilgili, “Evet doğru mecliste 12 Eylül’ü başkan olarak yaşayan bir tek ben varım. Bu, yaşamayanların bilemeyeceği bir şeydir ve çok kolay anlatılmaz. Ben Bornova’nın yüzde 50 üstünde oyla seçilmiş bir belediye başkanıydım. Hiçbir suçum yoktu. Bir sabaha karşı kapı çalındı ve askerler elinde bir sarı zarfla geldi. ‘Seçimle gelmiş olduğunuz belediye başkanlığınız dönemine son verilmiştir’ diyordu. O zarfı hala saklarım. En kötüsü hiçbir gidecek yerimiz yok, mahkeme yok, hukuk yok, sokaktasın. Allah bir daha Türkiye’ye askeri yönetimler göstermesin. Ben teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 
DOĞAN’DAN İZSU İÇİN ÖNERİ
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Gurup Başkanvekili Bilal Doğan, İZSU’nun TIR’larında çalınan malzemeler konusunda konuştu. Doğan İZSU’ya bağımsız denetçilerin atanması önerisi getirdi. Doğan, “Basına yansıdığı kadarıyla bilgi sahibi olduğumuz İZSU’nun 25 TIR malzemenin art niyetli kişilerce hurdacılara satılmak üzereyken emniyete yapılan bildiri sonucunda bu art niyetli davranışın sonuçlanmadığını gördük. Bu malzemelerin İZSU’ya geri verildiğini biliyoruz. İZSU kanunla kurulmuş bir kurumdur. Çalışanlarıyla verdiği hizmetle önem ve genişliği bilinmektedir. Yönetim kurulu başkanın her şeyden haberdar olması mümkün değildir. Sistemi hayata geçirmek önemlidir. Bizim grup olarak görüşümüz vardı hayata geçseydi iyi olurdu.  İZSU’ya bağımsız denetçilerin atanmasıyla ilgili görüşümüz vardı. meclis üyeleri içinden atandığını hatırlıyorum. AK Parti’den seçmeyebilirsiniz. CHP ve MHP’den de seçtiğiniz denetçilerin yasalara ve kanunlara uygun denetimle bir çalışma yapıldığında bunun İZSU’ya, size ve İzmir’e çok faydası olur. Böyle bir öneride bulunuyorum” dedi.
 
HIRSIZLIK, YOLSUZLUK, SOYSUZLUK ÜZERİNDEN KONUŞACAKSAK HÜKÜMETİ DE…
Başkan Kocaoğlu ise, “Bu dönemde şirketlerde denetçiler kaldırıldı.  İZSU’da teftiş kurulu başkanlığı, iş denetçisi var. Şirketlerden yönetim kurulu üyesi yapmama kararındayım. Bana göre mahsurları var. Bu yönetim anlayışıdır. İş denetçisi iki tane meclis üyesi olsaydı kötü niyetli adam malzeme götürmeyecek miydi şimdi? Söylediklerinizle ne alakası var? Bunlar yazıldı çizildi ama cevap verme gereği bile duymadım. Aziz Kocaoğlu, bu kurumun başkanı ne çaldı? Bana bunu söyle. Bırakın bunları... Bu olay adi bir hırsızlıktır.  Bunlar doğru şeyler değil.  Laf olsun konuşayım diye gerek yok bunlara. Ne yaptık hurdayı biz mi sattık? Emniyet takip etmiş Allah razı olsun görevini yapmış. Mahkeme devam ediyor. Savcılığa, teftiş kuruluna verildi. Bu artık bir adli vakadır. Hırsızlık, yolsuzluk, soysuzluk üzerinden konuşacaksanız o zaman hükümeti de suçlayacağız. Banka genel müdürleri içeriden çıkmaz” diye konuştu.
 
KARŞIYAKA TRAMVAY ELEŞTİRİSİNE CEVAP
Başkan Kocaoğlu Karşıyaka tramvayının eleştirilmesi üzerine de konuştu. Kocaoğlu, “2004 2009 arasında ‘Aliağa- Menderes projesinin yapılmaması gerekir, yanlıştır’ diyen AKP’li meclis üyeleri vardı. Bunları bırakın. Ben megaloman değilim. Sade bir vatandaşım. Hata yaparsam yapmamaya çalışırım, yaparsam da yapmışım der düzeltirim, insan olmaya çalışıyorum. Karşıyaka’da da, Konak’ta da tramvay kısa zamanda biter. Güle güle kullanırız. Olduktan sonra da Aliağa-Menderes gibi gelir eleştirirsiniz” ifadelerini kullandı. 
 
KURBAN BAYRAMINDA YÜZDE 50 İNDİRİM
İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarına binişlerde 24. 09. 2015 Perşembe günü saat 00:00’dan başlayarak 27.09.2015 Pazar günü saat 24:00’e kadar binişlerde yüzde 50 indirimli tarife uygulanması ve mezarlık ziyaretleri için ise ücretsiz ulaşım önerisi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
 

 
Nokta Dergisi baskınında mahkeme kararını verdi
 
İzmir Barış Bloğu'ndan sokağa çıkma yasağı protestosu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 15 Eylül 2015 Salı 09:34

Sırrı başkan 12 eylülde işkencemi görmüş acaba bu samimiyetlik nelerin müjdesi anlayamadım

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamucak beklediği ışığa kavuşuyor
Kurumlar arası işbirliği bu kez oldukça önemli bir çalışmaya daha imza ...
Urla’da 54 roman ‘Necati Cumalı’ için yarışacak
Urla Belediyesi ve Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle ...
Büyükşehir’den cami harekatı: Talep eden her köye…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kırsal bölgelerdeki çalışmalarını ...
 
Kınık'ın düşman işgalinden kurtuluşuna buruk kutlama
Kınık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü törenle kutlandı. ...
Kavacık, üzüm festivaline hazır: Programa 'yas' rötuşu
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 19-20 Eylül tarihleri arasında ...
Fuar İzmir’de ‘Shoexpo’yla ‘sade açılış’ dönemi!
Shoexpo Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 38. kez kapılarını açtı. Bu sene fuarizmir’de ...
 
İzmir’de ‘asker çekildi’, o alan hastaneye kaldı
İzmir’in en büyük hastanelerinden birisi olan Tepecik Eğitim ve Araştırma ...
Buca’nın yaz gururu: Binlerce çocuk yüzme öğrendi
Çocukları yaz tatillerinde sporla buluşturmayı amaçlayan Buca Belediyesi, ...
Büyükşehir’den ‘komşu hakkı’ talebine havza reddi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gaziemir’de Akçay Caddesi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva