HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2016 Çarşamba - 09:21

Büyükşehir’in 2017 bütçesi belli oldu: Aslan payı…

Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT'un 2017 yılı bütçesi, 6 milyar 774 milyon 459 bin TL olacak. Oylanacak bütçede aslan payı metro, tramvay, monoray projelerinin ulaşım yatırımlarına ayrıldı.1 Ocak 2017'den itibaren suya yüzde 10, otopark ücretlerine 50 kuruş zam gelecek.

Büyükşehir’in 2017 bütçesi belli oldu: Aslan payı…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürülüğü 2017 yılı bütçe taslakları hazırlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14 Kasım Pazartesi günkü toplantısında bütçe komisyonlarına sevkedilen bütçeler bir hafta sonra yapılacak görüşmelerden sonra oylanacak. Büyükşehir Belediye bütçesi 4 milyar 950 milyon TL, İZSU bütçesi 1 milyar 78 milyon 127 TL ve ESHOT Genel Müdürlüğü bütçesi ise 746 milyon 459 TL olarak teklif edildi.

SUYA YÜZDE 10 ZAM
Bütçelerde İzmirlileri yakından ilgilendiren iki zam da var. İZSU bütçesindeki teklife göre 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere suyun metreküpüne yüzde 10 zam önerildi. Buna göre konutlarda 0-20 metreküp arası suyun metreküpü 3.60 TL'den 3.96 TL'ye, 21 ve üzeri harcamada ise metreküpü 8.44 TL'den 9.28 TL'ye yükselecek. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bütçesinde ise otopark ücretlerine zam var. 0-12 saat açık ve kapalı otoparkların büyük bölümünde geçerli 7 TL'lik ücret 50 kuruş zamlanacak.

TRAMVAY, METRO, MONORAY PROJELERİ
Büyükşehir bütçesindeki yatırım kalemlerinde aslan payı geçen yıl olduğu gibi yine ulaşıma ayrıldı. Gemi alımına 50 milyon TL, sinyalizasyon sistemine 42 milyon TL, yeni iskeleler ve mevcut iskelelerin geliştirilmesine ise 3 milyon 300 bin TL ödenek yeraldı. Banliyö ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılacak yatırımlarda ise Evka-3-Bornova Merkez Metro inşaatına 20 milyon TL, Metro araç alımına 150 milyon TL, İZBAN yeni hatlar, alt ve üst geçit yapımına 16 milyon TL, tramvay hatları yapımı ve araç alımına 126 milyon TL, metro Halkapınar yer altı depo alanı yapımına 60 milyon TL, Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık hattı metro yapımına 50 milyon TL, Gaziemir yeni fuar alanı-İZBAN ESBAŞ İstasyonu arası monoray yapımı işine 20 milyon TL, Halkapınar hafif raylı sistem depo tesislerinin geliştirilmesine 16 milyon TL, Üçyol-Dokuz Eylül Tınaztepe Kampüsü-Bucakoop metro yapım işine 50 milyon TL ayrıldı.

KÜLTÜRPARK YENİLEME PROJESİNE 2 MİLYON TL
Büyükşehir bütçesi içinde dikkat çeken yatırımlar arasında kamuoyunda tartışma yaratan Kültürpark yenileme projesi de yeraldı. Proje için 2017 yılı bütçesinde 2 milyon TL ödenek ayrıldı. Arkeolojik kazı çalışmalarının desteklenmesine 6 milyon 300 bin TL, İzmir Opera binası yapılması işine 50 milyon TL, hayvan bakımevi yapılması ve iyileştirilmesi projesine 4 milyon 500 bin TL, İzmir Doğal Yaşam Parkı 2. Etap (Akdeniz Akvaryumu, Zooloji Müzesi ve Yeni Kıta Habitatları) Projesi'ne 1.5 milyon TL, yangından korunma hizmetlerine 153 milyon 426 TL ödenek bütçede yeraldı. İzmir il sınırlarındaki yollara asfalt kaplanması ve tadilatı işine 400 milyon TL ayrılan bütçede, bisiklet yolları yapımına 500 bin TL, Homeros Bulvarı -Otogar bağlantı yoluna 70 milyon TL ayrıldı. Bütçede kırsal kesimde gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesine 8 milyon 280 bin TL, arıcılık ve küçükbaş hayvancılığın ıslahı ve yaygınlaştırılmasına 8 milyon TL, kooperatiflerin desteklenmesine 1 milyon 250 bin TL konuldu. (DHA)

 
CHP’li Bakan’dan ‘o KHK’dan dönüş’ için kanun teklifi
 
Sıra dışı park: İzmir maceraya çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Kasım 2016 Çarşamba 13:47

Doların 3,3 olması çok kötü oldu. Raylı sistemler tuzlu olacak.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Meclisi'nde başkanvekilinin üyeliği düşürüldü!
Bornova İlçe Seçim Kurulu iki yıldır Bornova’da belediye meclis üyeliği ...
İzmir’in iki yakasını bağlayacak projede yol haritası hazır!
Kentin iki yakasını birbirine bağlayacak İzmir Körfez Geçişi Projesi ve ...
Bornova'da KHK şoku sonrası jet hamle: DOST Bilimevi Projesi
6250 öğrenciye eğitim desteğinin verildiği BELGEM de yasa nedeniyle ciddi ...
 
Flaş! Ankara'da mutlu son: İZBAN'ı durduran grev bitti!
Toplu ulaşımın can damarını devre dışı bırakan grev 8.gününe girerken, ...
Büyükşehir’den suda KHK ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmünde ...
İzmir’in arıtmalarına bakanlıktan dev teşvik
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle ...
 
Bostanlı’ya nefes aldıracak otoparkta son viraj!
Her geçen gün artan araç yoğunluğuna ve otopark ihtiyacına çözüm üreten ...
Çiğli eski başkanını mezarı başında andı
Çiğli Belediyesi’nin yedi yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari ...
Kocaoğlu istedi, olumlu yanıt geldi: Başkent’te acil grev zirvesi!
Mecliste İZBAN’ı devre dışı bırakan grev hakkında konuşan Başkan Kocaoğlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva