HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2020 Çarşamba - 09:37

Soyer’in günlük notları: Sağlıkçılara müjde, siyasi partilere davet, İzmirlilere mesaj!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ‘Biz varız’ sloganıyla yürütülen dayanışma kampanyasına CHP’nin katılmasından sonra diğer siyasi partileri de davet etti. Başkan Soyer ayrıca kentteki sağlıkçılara konaklamaları için merkezde ve Örnekköy’de tesisler tahsis edileceğini duyurdu. Sosyal mesafe kuralına uyulmayan iller arasında İzmir’i görmenin üzücü olduğunu aktaran Soyer, “Ne olur zorunlu olmadıkça evden çıkmayın” çağrısında bulundu.

Soyer’in günlük notları: Sağlıkçılara müjde, siyasi partilere davet, İzmirlilere mesaj!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele ederken yürütülen çalışmaları her gün ‘başkanın günlüğü altında’ kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 15 Nisan 2020 tarihli notlarında önemli açıklamalara imza attı. ‘Biz varız’ sloganıyla hayata geçirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dayanışma kampanyasına siyasi partileri ve sivil toplum örgütü temsilerini davet eden Belediye Başkanı Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önceki gün Konak’ın mahallelerinde gerçekleşen çalışmalara katıldığının bilgisini verdi.

- İZMİR TABİP ODASI ACI GERÇEĞİ AÇIKLADI: ARABASINDA KONAKLAYAN DOKTORLAR VAR!

Geçtiğimiz haftalarda sağlıkçılar için konaklama tesisi adımı atan ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyesi, İzmir Tabip Odası’nın, ‘Arabada konaklayan sağlıkçılar var’ çıkışı sonrasında bir kez daha kolları sıvadı. Başkan Soyer, kentin merkezinde ve Karşıyaka Örnekköy’de 100 yataklı bir tesis hazırlandığını açıkladı.

Dezenfekte çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler veren Soyer, özellikle geçtiğimiz hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrasında vatandaşların sokaklara dökülmesi ve sosyal mesafeyi uygulamaması noktasına da değindi. Soyer yaşananların üzücü ve endişe verici olduğunu söylerken İzmirlilere, ‘Ne olur zorunlu olmadıkça evden çıkmayın’ diyerek uyarıda bulundu.

İşte Soyer’in açıklamaları:

Günaydın sevgili İzmirliler,

CHP İzmir İl Başkanlığı ve Konak Belediyesi’nin de desteğiyle alınan yardım kolilerini Konak Çimentepe’de İl Başkanımız Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile desteklediğimiz ailelere ulaştırdık. Dayanışma kampanyamıza tüm partileri, sivil toplum örgütlerini de davet ediyorum.

Sağlıkçılar hepimizin göz bebeği. Onları rahat ettirmek, aileleri için endişelenmelerini önlemek için Konak ve Kahramanlar semtinde 2 otel, Balçova’da bir yurt tahsis ettik. Günde 180 sağlıkçımız bu tesislerde konaklıyor. Merkezde bir oteli daha hizmetlerine sunacağız. Örnekköy’de de 100 yataklı bir tesisi hazırlıyoruz. Onların endişeden uzak sağlık hizmetine odaklanmaları için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

Evinden çıkamadığı için bize İzmir HİM üzerinden ulaşarak su aboneliği konusunda destek isteyen 65 yaş üstü büyüklerimiz ve engelli kardeşlerimize İZSU ekipleri evlerine giderek yardımcı oldu.

65 yaş üstü ve 1-5 yaş arası çocuklu, desteklediğimiz 2 bin 15 aileye gıda paketi ulaştırdık. 1-5 yaş arasında 2 bin 293 çocuğumuza süt götürdük.

Çevre sağlığı ekiplerimiz dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 1 günde 233 taksi durağı, 212 minibüs durağı, 830 otobüs, 11 sağlık ocağı, 10 eczane, 5 banka, 47 kamu hizmet binasını dezenfekte ettiklerini söylersem ne kadar yoğun çalıştıklarını daha iyi anlayacaksınız.

Televizyon haberlerinde fiziki mesafe kuralına uyulmayan kentler arasında İzmir’i görmek çok üzücü ve endişe verici. Ne olur zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım, çıkmak zorunda kalıyorsa da kurallara uyalım.

Hoşça kalın, evde kalın, sağlıkla kalın.

 
Engin ÖNEN yazdı.... Virüs eşitlikçi olabilir, ama…
 
Buca'da 500 sağlık çalışanına ekipman desteği 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de 30 bin maske dağıtıldı
Koronavirüs ile mücadele de büyük bir çaba gösteren Güzelbahçe Belediyesi ...
Büyükşehir'den tasarruf hamlesi: Ayda 200 bin TL cepte kalacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi salgın nedeniyle park ve kıyı şeridinde elektrik ...
Urla'da üreticiye yardım eli: Siparişi ver, enginar kapına gelsin!
Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Önder Can, Urla Ziraat Odası ...
 
Menemen Belediyesi esnafın yanında
Koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı bir çalışma yürüten ve büyük ...
Bakanlık’tan Karaburun’a plan vizesi: Kontrollü onay geldi
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ...
İzmir'de örnek dayanışma: 1 yardım paketi, 1 hayat!
“Biz Varız” kampanyasına artık internet üzerinden de destek olunabiliyor. ...
 
Torbalı’da 7/24 dezenfekte seferberliği
Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesiyle birlikte önlemleri artıran ...
Balçova’da siperlikli maske üretimi
Balçova Belediyesi, ilk etapta zabıta personeline dağıtılmak üzere siperli ...
Başkan Gümrükçü’den Çağrı Merkezi ziyareti
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Koronavirüs salgınıyla mücadele ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva