HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2015 Perşembe - 08:58

Büyükşehir’den ‘villa iddiası’na yanıt: Kale gibi garanti!

Kadifekale’deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, “evlerimizi yıkıp villa yapacaklar” iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Alan üzerinde konut ya da ticari kullanımlı bina yapılması söz konusu değil. Rant için değil kent için çalışıyoruz” garantisi verildi. Büyükşehir ayrıca, belirlenen kamulaştırma bedellerinin, 2015 yılına endekslenmiş mahkeme kararlarına dayandırıldığına da dikkat çekti.

Büyükşehir’den ‘villa iddiası’na yanıt: Kale gibi garanti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale ve Ali Reis mahallelerinde yapılan kamulaştırma çalışmalarında, tamamıyla yasaların öngördüğü kriterlerin baz alındığını ve kamuoyuna yansıyan “rant” iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü tüm kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında, uzman bir ekipten oluşan “Kıymet Takdir Komisyonu”nun yasal kriterleri çerçevesinde hareket edildiğinin altı çizilen açıklamada özetle şöyle denildi:
 
RAKAMLAR 2015’E ENDEKSLENDİ
“Söz konusu alan, Kadifekale Antik Tiyatro ve bu alanı çevreleyen Arkeoloji ve Tarih Parkı’nın bitişiğinde 3. derece Arkeolojik Sit ve Kentsel Sit alanı olarak belirlenmiş bölgede bulunmaktadır ve burası ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Tesis Alanı’ olarak planlanmıştır. Dolayısıyla bölgede, imar planında belirlendiği üzere üçüncü şahıslara ait olabilecek konut ya da ticari kullanımlı herhangi bir bina yapılması söz konusu değildir. Bu nedenle ‘rant elde edilecek’ ya da ‘evlerimizin yerine villa yapacaklar’ gibi söylemler tamamen gerçek dışıdır. Taşınmaz maliklerine ödenecek kamulaştırma bedelleri, ‘Kıymet Takdir Komisyonu’ tarafından yapılan incelemeler sonucunda tespit edilmiştir. Bölgedeki taşınmazların yapısı incelendiğinde, parsellerin genellikle 40 ile 70 m² arası büyüklükte olduğu ve bu taşınmazların üzerinde çok katlı yapıların yer aldığı görülmektedir. Söz konusu kamulaştırma alanlarında bedel tespitleri, yasal kriterlerle ve zemin ile zemin üstü taşınmazlar olarak iki ayrı bölümde gerçekleştirilmiştir. ‘Kültürel Tesis Alanı’ kamulaştırma projesinde zemin birim fiyatları belirlenirken, proje alanıyla komşu olan Antik Tiyatro alanı kamulaştırma projesinde oluşmuş mahkeme kararları baz alınarak 2015 yılına endekslenmiştir. Yapı sınıfı ve yapı sınıfına ait zemin üstü birim fiyatı belirlenirken ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 06 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımladığı tebliğ baz alınmıştır”.
 
GEÇMİŞE ŞÖYLE BİR BAKIN!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, geçmiş dönemlerde kentin farklı bölgelerinde yapılan kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında daima vatandaşların  hakkının gözetildiği ve  mağdur olmamaları için azami özen gösterildiği hatırlatılarak, “Rant için değil kent için çalıştığımızı bugüne kadarki eylemlerimizle ispatladığımızı düşünüyoruz” ifadelerine de yer verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gozgoz 23 Ocak 2015 Cuma 10:13

Olacak olacak yıllardır kadifekalenin manzarasını bozanlar gidecek oradan. Öyle yada böyle gidecekler hepimiz göreceğiz.

Yorumu oyla      11      5  
Hasan 23 Ocak 2015 Cuma 09:49

Ben 15 yıldır İzmir'de yaşıyorum. Henüz cesaret edip gidebilmiş değilim Kadifekale ye.

Yorumu oyla      12      5  
22 Ocak 2015 Perşembe 19:47

şu dağın komple temizlendiğini biz görebilecek miyiz? :( şurası komple temizlense, bir de teleferik çekilse 10 numara proje olur ama daha çok iş ve paraya ihtiyaç var :(

Yorumu oyla      15      5  
ANKARA 22 Ocak 2015 Perşembe 19:05

Kadıfekale Tarıhsel Bır Alandır,Bu Alanın Konut Olarak Kullanılacagı Bılgılerı de Kahvehane Dedıkodusundan Ibarettir. Bu Dedıkoduları Cıkaran Kışıler Ise Sıyasetcılerın Dıbınden Ayrılmayan Sıyaset Yaptıklarını Zannedenlerdır. Bugun Azız Baskan; Kadıfekaleyi Zıyaret Etse,Ilk Buyrun Baskanım,Emredersınız Baskanım Dıyecek Kısıler Kadıfekaleye Konut Yapılacak Dedıkodusunu Ureten Kişiler Olacaktır...

Yorumu oyla      13      5  
22 Ocak 2015 Perşembe 17:52

hangi ara yerleşmişler buraya kim tapu vermiş nasıl ev sahibi olmuşlar anlamadım gitti biz bi yere ev yapsak ya yıkarlar ya hapse atarlar

Yorumu oyla      13      5  
Mustafa Y 22 Ocak 2015 Perşembe 15:53

kadifekaledeki dönüşm filan değil, kadifekale izmirin en güzel manzarası olan aynı zamanda tarihi dokuyuda içeren bir mesire yeri olmalıdır, bundan 60 yıl önce olduğu gibi.ayrıca "güvenlik" konusuda var. kadifekale yapılardan temizlenmelidir.antik tiyatro kamulaştırmasından sonra, müze ve tarih parkı için bu kamulaştırmalar yapılmakta, villa ve rant için değil.izmirlinin ve izmire gelenlerin hizmetine sunulmak için yapılıyor.izmire cazibe merkezi kazandırmak için yapılıyor.bu çalışmalardan dolayı aziz başkan desteği hakediyor.

Yorumu oyla      18      5  
izmirli 22 Ocak 2015 Perşembe 14:29

Buralar hazine arazisi ve sit bölgesi yıkın gitsin.

Yorumu oyla      17      7  
Işık Dikicigil 22 Ocak 2015 Perşembe 13:30

BAKIN GÜRÇEŞME CADDESİNDE BELEDİYE 30 BİN LİRA YAPMAYACAK YERLERE VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN DİYE 80 100 150 BİN TL ÖDEDİ . SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELER HER ZAMAN HALKTAN YANADIR. AYNI KAMULAŞTIRMALARI YAPAN İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ. UCUZ UCUZ SULUKULE Yİ KAPATTI. YALNIZ BİR ELEŞTİRİMDE ŞU KONUDA . GÜRÇEŞME FERAHLI MEHTAP MAHALLESİ , ESKİ İZMİR VE BİR ÇOK SEMTTEN DAHA ESKİDİR. BİZİM ORALARDA BIRAKIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ NAZIM İMAR PLANLARI BİLE HAYATA GEÇİRİLEMEDİ. EĞER BU NAZIM İMAR PLANLARI UYGULANIP YEŞİL ALANDA YAPILMIŞ OLAN EVLERE YIKIM GELİRSE MÜTEAHİT BURALARA GİRER. AYRICA İZALE -i ŞUUR BEKLENİRDE 1000 metre kareye İZNİ VERİLİRSE BURALARI BÖYLE KALMAYA DEVAM EDER.

Yorumu oyla      14      5  
22 Ocak 2015 Perşembe 13:23

yahu bu işin acelesi mi kaldı? :)) 10 yıldır kadifekaleye çivi nasıl çakılmadı? Yeşildere tarafındaki evler kendi kendine mi yıkılıyor?

Yorumu oyla      15      6  
ercan 22 Ocak 2015 Perşembe 12:52

Bu konuda en az eleştirilecek kişi aziz kocaogludur.Ranttan bahsediyorlar.Çıkarılan kanun zaten rant sistemine dayalı.Hesap sorulacaksa bu kananu çıkaranlardan sorulması lazım.Belediyeler dönüşümü bu kanuna dayanarak yapıyorlar kafalarına göre degil.Birde çamur at izi kalsın politikası bu ülkede degişimeyen bir anlayış.En ucuz politika ve bazılarıda hala bunlara inanıp pirim veriyorlar ne yazık ki.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dönüşüm dosyasında 3.durak: Aktepe-Emrez’de durum ne?
İzmir’in hayati dönüşüm adreslerinden biri Gaziemir… Aktepe ve Emrez mahallelerini ...
Büyükşehir Meclisi hakim karşısında: Başkan’dan çarpıcı savunma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eski ilçe belediye ...
Denktaş Foça’da çocukluk anılarını tazeledi
Foça Belediyesi tarafından Yeni Foça Mustafa Kemal Atatürk Mahallesinde ...
 
Selçuk Belediyesi EMITT Fuarı'nda
UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi Adayı Selçuk, Dünya’nın 5. büyük turizm ...
Konaklı miniklerin tiyatro keyfi
Konak Belediyesi’nin minik öğrencilere tiyatro sevgini erken yaşta kazandırmak ...
Karabağlarlı çocuklar kütüphaneyi tanıdı
Çalıkuşu Çocuk Kulübü’nün üyesi olan Karabağlarlı 50 çocuk, İzmir Atatürk ...
 
Büyükşehir’in havuza iade hamlesine yargı freni!
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra belediyeye devredilen ...
Kocaoğlu’ndan Menemen transferi: Bakırçay’ı O’na teslim etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Menemen’de 15 yıl belediye ...
Bornova Karması da dünya kupasında!
Bornova Belediyesi, Altınordu'nun projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva