HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2021 Cumartesi - 09:08

Büyükşehir'den önemli adım... O müdürlükle her şey değişecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Hakan Barçın’ın Deniz ve Kıyı Alanları Daire Başkanlığı kurulması yönündeki önergesi Meclisten geçtiği halde, Cumhurbaşkanlığı kararnamesine takılırken, bu kez İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Daire Başkanlığının bünyesinde “Deniz Koruma Müdürlüğü” kurulması teklifi Meclis’ten oybirliğiyle geçti. Bu müdürlük, bilinçsiz avlanmanın önüne geçmek ve balıkların üreme alanlarının korumaya alınması için çalışmalar yapacak

Büyükşehir den önemli adım... O müdürlükle her şey değişecek!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine gelen “Deniz ve Kıyı Alanları Daire Başkanlığı kurulması” teklifi, Meclis’ten geçmiş, ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesine takılmıştı. Böyle bir daire başkanlığının kurulma ihtimali kalmayınca, önergenin sahibi CHP’li Meclis üyesi Hakan Barçın, bu kez “Madem daire başkanlığı kurulamıyor, o halde Deniz Koruma Müdürlüğü kurulsun” teklifinde bulundu. Bu teklif, önce beş ayrı komisyonda, ardından da Meclis’te oybirliğiyle kabul gördü ve İlkim Değişikliği ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde, Deniz Koruma Müdürlüğü açılmasına karar verildi. Karar, 25 Kasım’daki 7 birleşimde alındı.

DENİZ KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ, BİLİNÇSİZ AVLANMAYLA MÜCADELE EDECEK
Deniz ve Kıyı Alanları Komisyonu Başkanı da olan Foçalı Meclis üyesi Hakan Barçın, “Denizlerimizi korumak, deniz ürünlerini yönetmek için önce komisyon kurduk, şimdi de müdürlük açılıyor. Oybirliğiyle böyle bir müdürlüğün kurulmasına onay çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ sloganına paralel olarak biz de ‘Başka Bir Balıkçılık Mümkün’ diyoruz. Deniz; kendine ait doğasıyla, ekonomisiyle, ürünleriyle, su üstü, su altıyla büyük bir zenginlik ve bambaşka bir alan. Bu deryayı korumak lazım” dedi. Toprağın tarımı varsa, denizin de balıkçılığı olduğuna dikkat çeken Hakan Barçın, “Balıkçılıkta ne ilaçlama var, ne gübre atıyorsun, ne toprağı sürer gibi denizi sürüyorsun. Ama deniz, buna rağmen sürekli veriyor. Yapılacak tek şey, bu ürünü doğru yönetmek. Deniz Koruma Müdürlüğü’nün kurulmasıyla denizlerdeki bilinçsiz avlanmanın önüne geçilecek, balıkların üreme alanları tespit edilerek oraların kontrol altında tutulacak” diye konuştu.

YAKALANAN KADAR BALIK, BİLİNÇSİZ AVLANMA YÜZÜNDEN YOK EDİLİYOR
Balıkçılığın sürdürülebilirliği için denizin, balıkçılığın doğru yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Hakan Barçın, “Bilinçsizce avlanıyoruz. Yavru balıkları da yok ediyoruz. Yakalanan balıklar kadar balığı da bilinçsiz avlanma yüzünden yok ediyoruz” dedi ve şu bilgileri aktardı:

“Denizin kendine ait bir ekosistemi var. Dolayısıyla denizi ve o ekosistemi bilen kişiler tarafından denizi, balıkçılığı yönetmek lazım. Su ürünleri eğitimi almış kişiler olmalı bu işin içinde. Ayrı kadrolar oluşturulmalı. Ona göre ekipmanlar sağlanmalı. 1380 sayılı Su ürünleri kanunun 33. Maddesi, belediyelere bu sorumluluğu yüklemiş zaten. Balıkların üreme alanları, denizin hangi noktalarında, nerelerde aşırı avlanma yapılıyor, bunların envanteri çıkarılmalı ve oralarda avlanma tamamen yasaklanmalı. Kritik noktalarda avlanmanın önüne geçilmesi gerekiyor ve müdürlük, bu konuda çalışma yapacak. Böylece Sahil Güvenlik’in sorumluluklarından bir tanesine de belediye olarak olarak biz de destek vermiş olacağız. İzmir’in 30 ilçesinden 18’inin denizde kıyısı var ve 629 kilometrelik kıyı şeridine sahibiz. Balık denince ilk akla gelen illerin başında geliyoruz. Türkiye’ye rol model olacak bir oluşum içindeyiz. Deniz Koruma Müdürlüğü kurulmasına fikrine onay veren tüm Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.”

 
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Türkiye markası' genelgesi
 
Merkez Bankası Başkanı'nın kız kardeşi vefat etti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zerrin Fertelli 4 Aralık 2021 Cumartesi 20:37

Meclis üyem Hakan bey ,çabalarınız, emekleriniz için çok teşekkür ederim. Tebrik ediyorum sizi ve size destek olanları.Sağlıklar dilerim.

Yorumu oyla      2      3  
Deniz Sever 4 Aralık 2021 Cumartesi 16:25

Masadaki plastik şişelerden belli ne kadar mühim adımlar atıldığı.

Yorumu oyla      2      3  
Özkan Anıl 4 Aralık 2021 Cumartesi 15:53

Kararı ve girişimi ayakta alkışlıyorum. Uygulanacak eylem planınını sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Marina’da Mavi Bayrak gururu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında yenilenerek halkın ...
Büyükşehir'den engellilere büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası ...
Konak’ta engelleri kaldıran yürüyüş
Konak Engelsiz Yaşam Köyü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ...
 
İzmir medeniyetlere kucak açtı!
Dünya turizm profesyonelleri, “Olmak İstediğin Her Yer” teması ile Travel ...
İzmir'de engelsiz buluşma... Soyer: Herkes farklı, herkes eşit
Engelsiz bir kent yaratmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir ...
Aydın'da engellilere büyük destek! 400 beyaz baston dağıtıldı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Aydın genelindeki ...
 
Kemalpaşa'ya yoğun ilgi... 'İlçemizi en iyi şekilde tanıtacağız'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 2 Aralık’ta, açılışı ...
Torbalı’nın rüya projesi ihaleye çıktı
Torbalı Belediyesi, yeni belediye hizmet binası, kent meydanı ve otopark ...
Bergama’da Engelliler Günü etkinliği... Koştu: Özel bir öneme sahipler
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bergama’da spordan şiire, sanattan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva