HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2015 Salı - 09:29

Büyükşehir'den Halkpınar'a vagon üssü!

Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yer altı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar’da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak.

Büyükşehir den Halkpınar a vagon üssü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Evka 3 - Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemine bir yandan araç temini yaparken diğer yandan da bu araçların depolama ve bakımları için yeni tesis kurma çalışmalarını hızlandırdı. Genişleyen metro ağında kullanılacak 85 vagonlu 17 adet tren setinin imalatına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, araçların depolanacağı yer altı tesislerini kurmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi.
 
11 firma teklif verdi
Halkapınar’da kurulacak yeni depo tesisi için yapılan ihaleye Polat Yol Yapı San. Tic. A.Ş.; Gülermak Ağır Sanayi İnşaat Ve Taahhüt A.Ş.; Çelikler Taah. İnşaat Ve San. A.Ş. - Özdemir İnşaat Turizm Enerji San. Ve Tic.A.Ş. – Ankas Grup İnş. Tur. Ve Tic. A.Ş.  İş Ortaklığı; Ataray Mimarlık Müh. İnş. San. ve Tic. A.Ş. -  Elron İnşaat Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. - Elit Proje Müş. Taah. Tic. Lltd. Şti. - Nil Yapı Malz. ve İnş. Tic. A.Ş. iş ortaklığı; Nurol İnşaat ve Tic. A.Ş. - Öztaş İnşaat İnşaat Malzemeleri Tic. A.Ş.  iş ortaklığı; İmaj Demiryolu Ray Sistemleri Mak. Müh. İnş. Mad. Enrj. Petr. San. ve Tic. A.Ş. - YTY Asfalt İnş. Mad. Nak. İth. İhr. Tic. ve San. A.Ş. iş ortaklığı; Pers Yapı İnşaat Akaryakıt Sağl. Hiz. Tur. Nak. San. ve Tic. A.Ş. - Bergiz İnşaat Taah. Tur. Petrol Enerji ve Nak. A.Ş. iş ortaklığı; KMB Metro İnş. ve Altyapı San. ve Tic. Ltd. Şti. – Yapı STS İnşaat Taah. Mad. San. ve Tic. A.Ş.  iş ortaklığı; Limak İnşaat San. ve Tic. A.Ş. - Özce İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İş ortaklığı; Ünitek İnşaat  San. ve Tic. A.Ş.  - Nuhoğlu İnşaat San. ve Tic. A.Ş.  İş ortaklığı; Emi Ray İnşaat Ulaşım A.Ş. -  Burkay İnşaat Mad. Enrj. Müh. Tur. Teks. Taah. Tic. Ltd. Şti. - Makimsan A.Ş. İş ortaklığı olmak üzere 11 firma teklif verdi.

115 vagon kapasiteli
Sunduğu hızlı, güvenilir ve konforlu yolculuk hizmeti ile İzmirlilerin vazgeçilmez toplu taşım aracı olan İzmir Metrosu’nda genişleyen filonun bakım ve depolanması için Halkapınar’da kurulacak yer altı tesisi 115 vagon kapasiteli olacak. Tesisler, Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s627684.jpg

Tesiste neler olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 15 bin metrekarelik alanda iki katlı olarak inşa edeceği yer altı bakım ve depolama tesislerinde ortamı havalandırmak ve herhangi bir yangın anında oluşan dumanı tahliye etmek için jet fan ve aksiyel fanlardan oluşan havalandırma sistemi oluşturulacak. Periyodik bakımın yapılacağı yükseltilmiş hatların bulunduğu bölümde araç ve parça bakımı yapmak üzere basınçlı hava sistemi tesis edilecek. Tesisin dışında araçların hareketli olarak yıkanmasını sağlayacak otomatik tren yıkama sistemi yapılacak. Periyodik bakım ünitesinde raylar üzerinde araçların çatılarına paralel olarak hareket edebilen bir seyyar çatı çalışma platformu oluşturulacak. Ulusal yangın yönetmeliklerine uygun olarak bina içi sulu yangın söndürme sistemi (dolap sistemi), sprinkler  (yangın söndürme) sistemi ve itfaiye dolum ağzı yapılacak.
Yer altı araç depolama tesisinde  trafo merkezi ve trenlerin enerjisini sağlayan 3. ray sistemi tesisi de oluşturulacak. 620 günde tamamlanması planlanan tesiste aydınlatma, priz, yangın algılama-ihbar, kamera, telsiz ve telefon ve scada sistemleri de bulunacak.
 

 
‘Kırmızı plaka skandalı’nda eski başkan konuştu!
 
AK Partili vekile canlı yayında 'ses kaydıyla' suç duyurusu
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Ekim 2015 Perşembe 09:30

Aktarma rezilliği halen devam ediyor. İptal edilen otobüsleri tekrar sefere koyun

Yorumu oyla      12      5  
21 Ekim 2015 Çarşamba 20:53

Buca'da projesi hazır olup verilen sistem Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattıdır. 2010'dan beri projesi hazır.

Yorumu oyla      11      9  
private e cevap 21 Ekim 2015 Çarşamba 16:14

Madem buca metrosunu Binali beye projesiyle verdi, neden daha birkaç ay önce hattın projesi için ihaleye çıktı :D Şu açık ve net, üvey evlat buca halkı yıllardır unutuldu, metro tramvay projeleriyle kandırıldı. Ortada hala somut birşey yok, yıllardır proje aşamasında. Unutulmamalı ki buca izmirin neredeyse en yüksek nüfusa sahip, ancak yatırım görmeyen ilçesi...

Yorumu oyla      15      5  
20 Ekim 2015 Salı 14:38

Seçimler yaklaşınca sabah yine metroda skandal haberlerine başlamış. Yapım sırasında 200 milyon dolar zarar oluştu diye haber yapıyor. 200 milyon dolar zarar ne demek ? Atıyorsunuz bari makul bir rakam atın. Istanbul'da metro sırasında binalar çöktü, çürük binalar temizleniyor diye başlık atanlar oldu 😁😀

Yorumu oyla      17      7  
20 Ekim 2015 Salı 12:36

Otogar hattı tam deponun oradan geçmiyor mu ?

Yorumu oyla      14      5  
20 Ekim 2015 Salı 12:33

Reco, büyükşehir ne yapsın ? Mars'ta araştırma mı ? 😀😁😂😃 Buca metrosunu soran arkadaşım: belediye 9,5 km olarak hattın proje ihalesini geçen hafta yaptı. Kazanan firma ile önce sözleşme imzalanacak, sonra da proje hazırlanacak. Yapımına 2017 gibi başlanır.

Yorumu oyla      20      6  
private 20 Ekim 2015 Salı 12:14

Buca metrosunu hala belediyeye soranlar var ya hayret. Buca metrosunu 3 yil once binLibey aldi yapacagiz dedi hala tik yok. Buyuksehir projesiyle verdi hemde.

Yorumu oyla      22      11  
Seydiköylü 20 Ekim 2015 Salı 12:00

Reco, Marsta çeşme yapanlar, dünyadaki şehirlerinde de metro, otobüs kullanıyor. Burası Afrika değil ama, senin kafa Ortadoğu kardeşim !

Yorumu oyla      21      5  
ege 20 Ekim 2015 Salı 11:38

Buca metrosu nerde baskan...

Yorumu oyla      18      11  
reco 20 Ekim 2015 Salı 10:43

elin oglu marsta cesme yapiyor biz hala vagonla,kentkartla,otobusle ugrasiyoruz,afrikami burasi

Yorumu oyla      15      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gönenç’ten ‘kamulaştırma’ açıklaması
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ilçede tartışmalara neden olan ...
Selçuk Kent Belleği’nde keçe sergisi
Kuşadası Halk Eğitim Merkezi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ...
Foça yelkencilerin gözdesi olmaya devam ediyor
Foça, İl Birinciliği ve Teşvik Kupası Yelken Yarışları’na ev sahipliği yaptı.
 
Girne’de çok amaçlı salon açılıyor
Spor kenti Karşıyaka’ya yeni ve modern tesisler kazandırmak için çalışmalarını ...
Kocaoğlu’ndan 2019 mesajı: 3 yıl sonra…
Başkent’te yaşadığı bürokratik zorlukları anlatan Kocaoğlu, “Bunun gibi ...
Başkan Selvitopu’nun yoğun hafta sonu mesaisi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hafta sonu yoğun bir mesaiye ...
 
Bergama’da tartışmalı kamulaştırma: Eski vekile kıyak mı?
Bergama Belediyesi CHP eski Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in ...
Buca’ya coğrafi bilgi sistemi geliyor
Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelli vatandaşların ...
Bornova’da temizlik harekatı
Bornova Belediyesi, çöp konteynerlerini yeşillendirerek kente daha estetik ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva