HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2022 Pazartesi - 10:32

Büyükşehir'den 9 ilçeye 114 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin birçok ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle yıkılan derelerdeki taşıt ve yaya köprülerini yenileme çalışmalarını sürdürüyor. 9 ilçede 14 karayolu köprüsünü daha yenilemek için ihale sürecini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 114 milyon liralık yatırımı önümüzdeki günlerde başlatıyor. Çapları taşkın riskini azaltacak şekilde inşa edilecek yeni taşıt köprüleri ile hem araçların hem yayaların güvenli ve rahat ulaşımı sağlanacak.

Büyükşehir den 9 ilçeye 114 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kenti dirençli kılma hedefi doğrultusunda çalışmalar sürüyor. İklim krizinin de etkisiyle olası su taşkınlarına karşı önlem alan Büyükşehir Belediyesi dere üzerlerindeki taşıt ve yaya köprülerini de yeniliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır, Bayraklı, Kiraz, Seferihisar, Kemalpaşa, Güzelbahçe, Kınık, Menderes, Torbalı’daki 14 karayolu köprüsünün yenilenmesi için ihale sürecini tamamladı. 114 milyon liraya mal olacak çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak ve bir yılda bitirilecek.

70’e yakın noktada çalışacağız
Sıkıntılı bölgelerde kentsel altyapının güçlenmesi için yatırımlara hız verdiklerini dile getiren
Başkan Tunç Soyer, “Bu kapsamda yaklaşık 400 milyon liralık yatırımla 70’e yakın noktada taşıt ve yaya köprüsü yapacağız. Çaplarını büyüttüğümüz menfezler sayesinde derelerin akışı rahatlayacak, hem taşkınları önleyeceğiz hem de yurttaşlarımızın güvenli ve rahat ulaşımını sağlayacağız" dedi.

Köprüler genişliyor, kaldırım yapılıyor
Menfez yapılamayacak genişlikteki derelerde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni taşıt köprüleri yapıyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan dere üzeri karayolu köprüleri derelerin 100 ve 500 yıllık debilerine göre hesaplanarak projelendiriliyor. Karayolu köprülerinin bazıları ise genişletiliyor. Tretuvarlarla hem yayalar hem de araçların geçişi güvenli hale getiriliyor.

Bugüne kadar ne yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3 yılda dere üzerinde 3 karayolu köprüsü ve 13 araç geçişine uygun menfez yapıldı. 2 karayolu köprüsü, 2 menfez ve 2 yaya köprüsü çalışmaları devam ediyor. Torbalı Moskof Çayı Karayolu Köprüsü, Dikili Bademli Mahallesi'ndeki karayolu köprüsü ve Yeşildere üzerindeki Vezirağa karayolu köprüsü inşaatları tamamlandı. Gaziemir, Karabağlar, Balçova, Menderes, Urla başta olmak üzere 13 menfez köprüsü araç geçişine uygun hale getirildi. Menemen Hasanlar ile Bergama Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan karayolu köprüleri ile Seferihisar’da 2 yaya köprüsü, Urla ve Karabağlar’da birer menfez çalışması devam ediyor.                                      

Hangi ilçede hangi köprüler yenilenecek?
-Bayındır’da Küçük Menderes Nehri üzerindeki ve Hasköy Mahallesi’ni Vali Kazım Dirik Caddesi’ne bağlayacak karayolu köprüsünde yayalar için tretuvar oluşturulacak, köprü genişliği ve uzunluğu artacak.
Bayraklı Yamanlar Deresi üzerindeki Akın Kıvanç Caddesi ile 7312 Sokak’ı bağlayan karayolu köprüsünün genişliği 15,5 metreye çıkarılacak. Köprünün her iki tarafında 2,5 metrelik tretuvar oluşturulacak.

-Güzelbahçe Yelki’deki karayolu köprüsünün genişliği 6 metreden 12 metreye, uzunluğu ise 15 metreden 30 metreye çıkarılacak.

-Kemalpaşa’daki Taşlıyol Küme Evleri Yolu Karayolu Köprüsü’nün genişliği 6 metreden 12 metreye çıkarılacak ve köprünün her iki tarafına 2 metre genişliğinde tretuvar yapılacak.

-Kınık Kocaömerli mevkiindeki karayolu köprüsünün genişliği 6 metreden 12 metreye, uzunluğu ise 30 metreden 61 metreye çıkarılacak, köprünün her iki tarafına 2’şer metre tretuvar oluşturulacak.

-Kınık Örtülü Mahallesi ile Karadere Mahallesi’ni bağlayan tek şeritli karayolu köprüsü gidiş ve geliş olmak üzere çift şerit araç trafiğine açılacak. Genişliği 4 metreden 13,5 metreye, uzunluğu ise 12 metreden 13,5 metreye çıkarılacak.

-Kiraz Suludere Mahallesi’ni Çanakçı yoluna bağlayan 5 metre genişliğinde 18 metre uzunluğundaki karayolu köprüsünün genişliği 12 metreye, uzunluğu ise 21 metreye çıkarılacak. Yayalar için köprünün her iki tarafında 2 metrelik tretuvar oluşturulacak.

-6 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğundaki Menderes Akçaköy Mahallesi Köprüsü’nün yerine 16 metre genişliğinde 26 metre uzunluğunda karayolu köprüsü yapılacak. 2 metre uzunluğunda her iki yönde tretuvar olacak.

-Menderes Develi Mahallesi ile üretim alanları arasında ulaşım sağlayan Sarıçay üzeri dere yatağı geçişi karayolu köprüsü olarak hizmet verecek. Yeni yapılacak karayolu köprüsü 12 metre genişliğinde, 55 metre uzunluğunda olacak.

-Seferihisar’da Kavakdere Mahallesi ile Beyler Mahallesi-Orhanlı Mahallesi’ni birbirine bağlayan 20 metre uzunluğundaki karayolu köprüsü yenilenerek genişliği 12 metreye uzunluğunu 21 metreye çıkarılacak. Köprünün her iki tarafına 2’şer metrelik kaldırım yapılacak.

-Orhanlı ile Gümüldür mahallelerini birbirine bağlayan 20 metre uzunluğundaki karayolu köprüsünün genişliği 12 metreye, uzunluğu ise 24 metreye çıkacak. Yolun her iki tarafında ikişer metre tretuvar yapılacak.

-19 metre boyunda, 4 metre genişliğindeki Seferihisar Ulamış Mahallesi Okul Caddesi karayolu köprüsünün genişliği 14,5 metreye, uzunluğu ise 21 metreye çıkacak. Yolun her iki tarafında üçer metrelik tretuvar olacak.

-Torbalı-Aslanlar yolu üzerindeki tek şeritli Yeni Mahalle Karayolu Köprüsü geliş ve gidiş olmak üzere çift şerit olarak yeniden yapılacak. Kaldırım düzenlemeleri ile birlikte genişlik 14 metreye, uzunluk 31 metreye çıkarılacak.

-40 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki Torbalı Muratbey Mahallesi Doğan Bursalıoğlu Caddesi karayolu köprüsünün her iki yanına üçer metre uzunluğunda kaldırım ve orta refüj yapılacak. Köprünün genişliği 22 metreye, uzunluğu 55 metreye çıkarılacak.

 
Ukrayna'da 5 tren istasyonuna saldırı!
 
Polisin silahını aldı... Sağlık çalışanlarına saldırı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Salman taş 27 Nisan 2022 Çarşamba 00:46

Biz dikili de çiftçilerin kac defa müracaat etik sanayi caddesinde ovaya giden dere için köprü ustgecit istedik bir türlü bir cevap alamadık kaydınız yapildi takip edin sayın yonetickler tahtalı deresi kisin sudan geçilmiyor burda jeotermal borusu geçiyor fakat ne hikmetse buraya bir ustgecit yapılmamış lütfen buraya bir el atın bilgi almak istiyorsanız ben telefonumu vereyim gelin gezelim görün yeri kisin araba ve yaya geçilmiyor dereden neymiş dere diye ait biz karışmayın izin almak lazımsa alin bu cifci rahat kisin bu dereden geçsin ben tunç başkanıma sesleniyorum buraya bir el atın aziz kocaoglu döneminden bugüne kadar müracaat etik bir cevap alamadım. dikili yerelhizmetler yazıyor gönderdik bir sonuc yok tunç başkanım da bu işe el atsın çiftçiyi mağdur etmeyin. Selamlar tlf.5055618432 arayın görüşelim bilgi veririm.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 26 Nisan 2022 Salı 12:10

Yukarıda saydıklarınız İşler ilçe belediyesi çapında. Neredeyse bir yıldır Göztepe yaya köprüsünün basit tadilatını bile bitiremeyen hırsız bir belediye var karşımızda.

Yorumu oyla      2      3  
25 Nisan 2022 Pazartesi 13:05

Dolara çevirmek yanlış. Belediyenin gelirleri dolar değil, Türk Lirası. 114 milyon da az para değil. Almanya'da domates 3 euro, yani şu kadar TL diye çevirmek ne kadar yanlışsa, bu da o kadar yanlış.

Yorumu oyla      6      3  
brate 25 Nisan 2022 Pazartesi 12:15

Tunç Bey Çağrı Merkezini(444 40 35) özelleştirdiniz sanırım eskiden daha bilgili arkdaşlar çalışıyordur şimdi biraz eksikler gibi geldi

Yorumu oyla      4      3  
Eşitlikçi toplu ulaşım , eşitlikçi kamu hizmeti 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:53

İzmir çevre ilçe toplu ulaşımındaki belediye otobüslerinde ; ASKIDA 120 dk. aktarma hakkı uygulaması için , ESHOT ‘un bir alt yapısı var mı ? İzmir BB’si çevre ilçelerdeki otobüslerde 120 dk. aktarma haklı toplu ulaşım hizmetinden faydalanamayan vatandaşlara yardım kampanyası başlatılacak mı ? Çünkü İzmir BB’si belediyenin tüm kaynaklarını kullanılarak , İzmir merkez ilçe toplu ulaşımındaki metro, otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı vermektedir. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de ; ( bedava değil ) 136 km. lik İZBAN hattındaki gibi bir uygulama neden yapılmaz ?

Yorumu oyla      5      6  
sezarın hakkı sezara 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:39

çok değil alt tarafı 7.5 milyon dolar.

Yorumu oyla      4      5  
Vatandaş 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:37

Hazır eliniz değmişken Sarnıç üst geçidini tek şerit yapan akıllı arkadaşın hatasını da giderin lütfen!

Yorumu oyla      6      3  
selçuklu 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:21

Başkan Efes Selçuk'a Yatırım bekliyoruz. barı ana yoldaki viyadüklere çiçek ekin.

Yorumu oyla      5      3  
private35 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:08

İl içinde bir çok ana ve ara yol göçük içinde. özellikle ana arter dışında otobüslerin gittiği ara yollar ciddi sıkıntılı. Bu konuda çok eksik var ve ciddi eleştiri konusu.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı üreticiye fide desteği
İzmir’in metropolünde en fazla tarım alanına sahip ilçe olan Buca’da üreticiye ...
Konak'ta Ramazan seferberliği!
Konak Belediyesi, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarının yanında ...
Karşıyakalılar bahara 'merhaba' dedi
Karşıyaka Belediyesi, baharın gelişini Karşıyaka Belediye Orkestrası’nın ...
 
Balkan Kadınları Ziynet Sertel'i Bornova'da andı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Balkan Kadınları Derneği’nin ...
Selçuk'ta çocuklar bayramı doyasıya yaşadı!
Selçuk’ta 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Selçuklu ...
Büyükşehir'in örnek projesi yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilkini Seferihisar'da ...
 
Bergamalı çocuklar pazar tatilini doyasıya geçirdi
23 Nisan'a Özel Sportif Şenliklerde çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.
Tire'de çocuk belediyesi binası açıldı
İzmir'in Tire ilçesinde çocuk belediyesi binası hizmete alındı.
Başkan Soyer'in üreticiye yem desteği sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kırsalda küçük üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor.
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva