HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 20:42

Büyükşehir’de yoğun gündem: Önemli kararlar alındı!

Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumunda yerel basından kesilen ilanlar, toplumsal cinsiyet komisyonunun bazı uygulamaları, ‘Halk Taşıt Uygulaması’ üzerinden yüzde 50’lik indirimler gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin 200 milyon TL’lik borçlanma yetkisini meclisten istemesi üzerine de yoğun tartışmalar yaşandı. Öte yandan Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için ulaşımda ücretsiz tarife uygulanması gündeme alındı. Ayrıca yasaklanan faytonların ve atların ücret karşılığında alınması konusu masaya yatırıldı. 

Büyükşehir’de yoğun gündem: Önemli kararlar alındı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. 

Toplantıda yerel basından kesilen ilanlar, toplumsal cinsiyet komisyonunun bazı uygulamaları, ‘Halk Taşıt Uygulaması’ üzerinden yüzde 50’lik indirimler gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin 200 milyon TL’lik borçlanma yetkisini meclisten istemesi üzerine de yoğun tartışmalar yaşandı. 

Öte yandan Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için ulaşımda ücretsiz tarife uygulanması gündeme alındı. Ayrıca yasaklanan faytonların ve atların ücret karşılığında alınması konusu masaya yatırıldı. At başına 7 bin 500 TL’lik bir bedel belirlendi. Satın alınacak atların Doğal Yaşam Kampüsü’ne aktarılacağı belirtildi. 

YEREL BASIN YEREL YÖNETİM İŞ BİRLİĞİ MECLİS GÜNDEMİNDE!
Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde gazeteler için alınan karar meclis gündemine geldi. Resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yaygın/yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunu kaldırmayı kapsayan gelişmeye karşı hamle için İzmir Büyükşehir Belediyesi somut bir adım attı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in geçtiğimiz günlerde yerel yönetim-yerel basın iş birliğinde sürdürülebilir bir model yaratmak için yaptığı hamle meclis gündemine taşındı. Yerel basın kuruluşlarına verilen ilanların kesilmesi ve gelirlerde meydana gelen düşüş için konuşan Başkan Soyer, Büyükşehir meclis kararlarının İzmir’de faaliyet gösteren 7 yazılı basın kuruluşunda yayınlanacağını ifade etmişti. Bazı meclis üyelerinden bu konuda karar alınması amacıyla verilen önerge meclis gündemine alınması için tartışıldı.

Oturumu yöneten Özuslu konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Meclis kararlarının yerel basında yer alması hem halkımızın bilgi alma hakkı hem de meclis kararlarının aleniyeti açısından önemli. Büyükşehir Belediye’mizin şeffaflık ilkesi nedeniyle bu kararın alınması için meclisin onayına sunuyoruz” dedi. 

AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan önergeyle ilgili söz aldı ve “Önergede ‘İzmir’de bulunan yerel basının içinden başkanın onayı ile’ diye bir tabir var. Bu teknik detaydan anladığım kadarıyla, destek sayın belediye başkanımızın istediği basın kuruluşlarına verilecek. Yerel basın olarak geldi ama filtreleme gördüm. Bununla ilgili açıklama yapar mısınız?” diye konuştu. 

Özuslu bu kez, “Hassasiyetinizi anlıyorum ama İzmir’de bu özellikleri taşıyan 7 basın kuruluşu var. İsimlerini söylemem doğru olmazdı. Meclis kararından sonra bu hakkı kullanacak başkanımızın tüm basın kuruluşlarına eşit davranacağını söyleyebilirim” dedi. 

Gündeme alınması oylandı. Önergenin gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi. Önerge Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına gönderildi.

BİR ŞEYİ YAPACAKSAK DOĞRU YAPALIM!
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe Halk Taşıt Uygulaması’nın gündeme gelmesi üzerine söz aldı. Halk Taşıt Uygulaması Projesi adı altında uygulanan sabah 06:00 ile 07:00 arası, akşam 19:00 ile 20:00 saatleri arasında yüzde 50 indirim uygulanan tarifenin sabah 05:00 ile 07:30 arası, akşam 18:00 ile 20:00 arası değişmesine ilişkin önergenin "Sabah 05:00 ile 07:00 arası, akşam 19:00 ile 20:00 saatleri arasında yüze 50 indirim uygulanması, akşam uygulamasının ise eskisi gibi kalması" şeklindeki görüş doğrultusunda oy birliği ile uygun bulunduğuna dair karara ilişkin konuşan Boztepe, “Akşam 17:00’de işten çıkan birey evine gidemeden o indirimi bekleyecek. Biz bunu akşam 18:00 ile 20:00 arasında uygulanmasını istedik. Bizim bu önerimiz doğrudur. Bir şeyi yapacaksak doğru yapalım. Bu saatlerle bireyin 14-15 saati dışarıda geçecek. Ailesinin yüzünü daha az görecek. İnsanlar saat 19:00’a kadar beklemiyor. Biz insanları bu saate kadar çalıştırmış oluyoruz. Bu çok ucuz bir emek. Komisyon üyelerimiz bunu bir kez daha değerlendirsinler. Bu akşam saatlerini bir kez daha gündeme getirelim, elimizi vicdanımıza koyalım” dedi. 

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, “Bu önerge üzerinde çok çalışıldı. ESHOT Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu komisyonlardan oy birliğiyle geldi. Bu sadece ekonomik boyutuyla değil trafiği azaltması yönüyle de çok önemli. 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olması kaydıyla oylayalım” diye konuştu.

Boztepe, “ESHOT bu olaya duygusal bakıyor. Trafik falan ikinci planda. Komisyonda nasıl oy çokluğu yapabilirdim? Sabah saatlerinde bir sıkıntı yok. Ama akşam saatlerini bir kez daha göz önünde bulunduralım. İşten çıkan biri 2 saat bekleyecek. Buna hangimizin vicdanı el verir? Ben meclisin vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 

Kökkılınç bu kez, “Biz konuyu çok boyutlu olarak değerlendirdik. Bunun bu şekilde oylanmasını istiyoruz” dedi.

CHP’li bazı üyelerin, “Dik duralım, popülist yaklaşmayalım. Herkese pozitif ayrımcılık yapalım ama bu ESHOT nasıl çalışacak?” gibi eleştirileri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Dik durmanın örneğini gösteriyoruz. Verilen önergenin arkasındayız. Hiçbir arkadaşımız popülist davranmıyor. Mecliste alınmış kararın yerini bulmasına çalışıyoruz. Bizim önerimiz şu; bugün kısmen bu kabul görüyor ama şunu rica ediyoruz; ilerleyen günlerde bir çalışma yapılsın ne getirip ne götürecek meclise bir bilgilendirme yapılsın. Saatler konusunda yeniden bir revize yapılabilir diyor meclis üyemiz. Çalışan insanların ESHOT’un ekonomisi, trafik gerekçesiyle yok sayılması doğru değil. Bütün ayakların bir arada düşünülmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

Önerge komisyondan geldiği şekilde oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi. 

0-5 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN ANNELERİNE YÜZDE 50 İNDİRİM
Ayrıca yine, ‘Halk Taşıt Uygulaması Projesi’ adı altında İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarına “hamile olan ve annesi ile birlikte 10 yaşına kadar olan çocuğuyla” tüm toplu ulaşım araçlarında saat 08:00 ile 20:00 arası yüzde 50 indirim uygulamasının Plan ve Bütçe Komisyonumuzca “0-5 yaş olan önerge gibi Sosyal Yardım Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilmesi de gündeme geldi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. 

KİŞİLERİN BİREYSEL TERCİHLERİ NOKTASINDA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK AMA…
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hakkında kent halkında farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli kamu spotları kullanmak ve bu konuda bir LOGO oluşturmak suretiyle Belediyemiz hizmet alanına giren ve ilgili birimlerce uygun görülen kapalı ve açık alanlarda, rekreasyon alanlarında, parklarda, reklam panolarında, toplu ulaşım araçlarında ve istasyonlarında, alt geçitlerde bahse konu kamu spotlarının ve logoların kullanılmasına yönelik talep mecliste masaya yatırıldı. AK Partili Özgür Hızal, geride kalan oturumlarda tartışılan ve ilk olarak Kadın- Erkek Eşitliği Komisyonu adını alan sonrasında isim değiştiren Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu özelinde açıklamalarda bulundu. Hızal, “O gün ortaya koyduğumuz çekinceleri bugün logo altında yapılan çalışmalarda görüyoruz. Toplumun ekseriyetinin kabul etmediği bazı örgütlenmeleri ve bazı hususları bu logo ve benzer çalışmalar ile toplum nezdinde kabul gören bir hususmuş gibi ön plana çıkarmak kabul edilemez. Özgürlük noktasında anayasada ve kanunlarda herkes eşit. Kişilerin bireysel tercihleri noktasında hiçbir sorunumuz yok. Ama özellikle aile ve toplum yapısının sarsılmasına sebebiyet verecek bazı hususların toplum nezdinde meşrulaştırılmasına karşı çıkıyoruz. Bunu isim değişikliği konusunda da dile getirdik, bugün de dile getiriyoruz. Komisyonda arkadaşlarımız oy birliğiyle geçilmesi için irade ortaya koymuşlar ama bu komisyon çalışmaları esnasında plan bütçedeki örneklemeler ile bahsettiğimiz komisyondaki örneklemeler aynı değil. İyi niyetle yapılmış bir irade söz konusu ama sonradan gördük ki toplum tarafından kabul görmeyen şeylerin meşrulaştırılması için ret oyu vereceğiz” dedi.  

Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Selahattin Şahin de oturumda yaptığı açıklamada, “Toplumsal ciniyet eşitliğinin anlamı çok büyük. İsminin değişmesini ben de doğru bulmuyorum. Cinsiyet eşitliğinde ısrar ediliyorsa başka komisyon kurulsun. Kadın erkek eşitliği bir aile kurumunu da temsil ediyor. Doğru bulmuyorum, desteklemiyorum” açıklamasını yaptı. 

CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur da, “Biz toplumsal cinsiyet eşitliği derken biz biyolojik kimliğimiz var. Erkek ve kız olarak doğuyoruz ve büyüyoruz. Ama sonrasında toplumun kadın ve erkeğe dayattığı modeller var. Kadın annedir erkek çalışır, kadın evdedir gibi anlayışlar kadınların önünü tıkıyor. Burada toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını doğru bulduk. Aile kavramına biz de saygı duyuyoruz. Kadın erkek eşitliği dediğimiz zaman kadın ve erkek eşit değil algısı çıkıyor. Kadın ve erkek eşittir. Kadın da şoförlük yapabilir.  Aile yapısını bozacak şekilde dayatmalarımız yok. Kadınların toplumdaki yerinin erkeklerle eşitlenmesi haricinde hiçbir konuyu konuşmuyoruz. İsim değiştirme konusunda böyle bir ithamla karşılaştık” dedi. 

Oturumu yöneten Özuslu ise, “Demokrasi bu şehirdeki tüm vatandaşların aynı düşüncelerle hareket edecek olması değildir. Her konuda anlaşan toplumsal model de yok. Tabii ki farklı düşüneceğiz. Zaten bu farklılıklarımız bizim zenginliğimiz olacak. Ne kadar özgürlükçüyüz? Önemli olan bu. Demokrat olmak, farklılıkları savunmak lazım. Ama burada esas dikkat edilmesi korunması gereken şeylerdir. Tabii ki çocuklarımızı koruyacağız. Alkolizmle mücadeleyi tabii ki yapacağız. Reşit olan, kendi bedenleriyle ilgili verdiği kararları elbette koruyacağız. Bu aile dediğiniz kavram için de böyledir. Burada kimse aile değerlerini tartışmıyor. Biz farklı insanların, arklı tercihi olan insanların bir arada olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Sadece bunu bilelim. Bu hoşgörüyü gösterelim” ifadelerini kullandı. 

ONURSUZCA YÜRÜYÜŞ…
AK Partili Hızal bir kez daha konuştu ve geçtiğimiz hafta Türkiye Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ) Birliği’nin İstanbul’daki etkinlikler düzenlemesiyle ilgili sosyal medyadan, ‘Önümüzdeki sene birlikte yürümek dileğiyle’ mesajını paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Hızal, “Biz şu an sizin oturduğunuz koltukta bir bayan arkadaşımızın oturumu yönetmesini istiyoruz, mesele bu değil. Mesele bazı şeylerin özendirilmesidir. Bir takım gruplarla imzalanmış protokoller var. O gruplarla barışık bir kent olma yönünde protokol imzalanmış olması bizi düşündürdü.  Geçen Pazar günü hepimiz çok üzen bir gelişme yaşandı. Genç bir teğmenimiz şehit olmuşken bununla ilgili herhangi bir paylaşımda bulunulmazken onur yürüyüşü altında bizce onursuza yapılmış bir yürüyüşün paylaşımının yapılması bizim kafamızda soru işaretlerine yer vermiştir” dedi. 

CHP’li Özuslu, “Bu kıyas çok doğru bir kıyas olmadı. O cenazede ben vardım” cevabını verdi. Hızal ise, “Keşke belediye başkanımız da olsaydı” diye konuştu. Özuslu bu kez, “Burada değildi. O cenazede Sayın İduğ, Sayın Sındır, Sayın Selvitopu da vardı. Kıyas açısından çok doğru değil” ifadelerini kullandı. 

HANGİ KOMİSYONDA LOGO VAR?
AK Partili Boztepe de konuyla ilgili açıklama yaptı ve “Geçmiş yollarda çocuklarımızın yanında alkol ve sigara içerdik. Şimdi bırakın içmeyi göstermiyoruz bile. Siz de ifade ettiniz. Özendirmekten kaçınmalıyız. Biz bunun özendirilmesinin önüne geçmek istiyoruz. Hangi komisyonda logo var? Logo çalışmasının meclise bile gelmesi gerekmiyordu” dedi.  

Önerge için CHP ve İYİ Parti ‘evet’, MHP ile AK Parti ‘hayır’ yönünde refleks gösterdi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. 

BÜYÜKŞEHİR’İN 3.1 MİLYAR TL BORCU VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için 200 milyon TL borçlanma yetkisini meclisten istemesi gündeme gelince AK Partili Hızal konuştu. Hızal, “Belediyemizin 3. 1 milyar borcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu borca karşılık sorunları ortadan kaldıracak bir yatırımın var olduğunu görüyor muyuz? Sorunların ortadan kaldırılması adına hiçbir adım atılmamış. Ulaşım sorunlarının ortadan kaldırılması için Altınyol’da yeni bir kavşak çalışması değil sadece bir şerit daha yapılmasının ötesinde başka bir çalışma yok. Bunu örneklendirebiliriz. Bu 200 milyon TL borçlanma konusunda olumsuz oy kullanacağız. ‘Şu yönde bir yatırım yapılacak. Somut adımlar atılacak, şehrin şu sorunu ortadan kaldırılacak’ denilseydi tüm samimiyetle söylüyorum ki, doğru yapılan her şeyin yanında olmamız gibi bunun da yanında olacaktık. Şu 4 aylık sürede sadece tanıtım çalışması yapılmış, somut, elle tutulur hiçbir çalışma yapılmamış. Bu borçlanmayı yeteri kadar borç olduğunu gördüğümüz için olumsuz yönde oy kullanacağız” diye konuştu. 

TÜRKİYE’DE YAŞAMIYORSUNUZ SANIRIM!
CHP’li Yeşim Tekoğlu borçlanmaya karşı çıkan AK Parti Grubunu hedef aldı. Tekoğlu, “Özgür Bey ve AK Parti Grubu herhalde Türkiye’de yaşamıyor? Enflasyondan haberiniz yok sanırım. Bir alışveriş merkezine gittiğinizde cebinizde 10 lira ile pirinç alabiliyorken şimdi kredi kartıyla alabiliyorsunuz. 2018 yılında Ocak ayında 5 buçuk TL olan benzin 2019’da 7.7’lere kadar geldi. Biz borçlanmak zorundayız. Betondan örnek vermek istiyorum. Metreküp başına 30-40 arttı. ‘Büyükşehir Belediyesi borçlanmasın’ demekle, kurum yapması gereken işleri yapmasın demek mi istiyorsunuz?” açıklamasında bulundu. 

BORÇ NASIL 3.1 MİLYAR TL’YE GELDİ?
Özuslu da Hızal’a cevaben yaptığı konuşmada, “Ülkenin halini hepimiz biliyoruz. 3.1 milyar TL’lik borcumuzu söylüyorlar. Nasıl 3.1 milyar TL’ye geldi? Ülkenin yaşadığı problemden daha farklı bir şey yaşamıyoruz ki. Borçlanmanız döviz ileyse döviz arttıkça borcunuz artar. Bu yıl önceki yıla göre merkezi hükümetten aldığımız vergiler aynı mı? Bunların hiç mi önemi yok?” dedi.  

SEFERİHİSAR BATMIŞ BİR HALDE!
İlçe belediyelerden alınan mülkleri örnek gösteren AK Partili Boztepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i 31 Mart’tan itibaren değerlendirmediklerini ve Seferihisar’daki bazı uygulamalardan söz etti. Boztepe, “Bizim itirazımız 100 günlük bir belediye başkanlığı sırasındakilere değil. Seferihisar’dan görüyoruz. Seferihisar batmış bir halde!” diye konuştu. Özuslu da, “Seferihisar’ın geldiği nokta ortada. Bu başkanın 10 yılda ortaya koyduğu vizyona haksızlıktır, bu olmaz” açıklamasında bulundu. 

Meclisin ek gündemi üzerinden de bazı önergeler ilerleyen oturumlarda karara bağlanmak üzere kabul edildi. Kurban Bayramı’nda ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ulaşım indirimi ile faytonların yasaklanması için komisyonlara gönderilen ve gündeme alınan maddeler oldu. 

BAYRAMDA ÜCRETSİZ TARİFE
Kurban Bayramı süresince, bayram öncesinde Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında,  bilet 35, kontörlü ulaşım kartları, oto tahsis ve servis dışı kalma bedeli hariç ücretsiz tarife uygulanması görüşüldü. 

15 TEMMUZ’DA ULAŞIM İÇİN CUMHURBAŞKANI KARAR ALIRSA…
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Konak Meydanı’nda düzenlenecek programlara katılıp sağlayacak vatandaşların, Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halinde, 15 Temmuz Pazartesi Günü saat 20:00’den 16 Temmuz Salı Günü saat 06.00’ya kadar toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanması hususu görüşüldü. 

AT 7 BİN 500, FAYTON 5 BİN TL!
Geçtiğimiz haftalarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde faytonların yasaklanması sonrasında önemli bir hamle daha geldi.  Mecliste alınan karara göre, Karşıyaka’da bulunan fayton ve atlar İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde değerlendirilecek. Söz konusu atlar İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü’ne alınacak, faytonlar ise peyzaj amaçlı olarak Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından fayton sahiplerine; at başına 7 bin 500 TL, fayton başına ise 5 bin TL ödeme yapılacak

 
İzmir'de insan kaçakçılarına büyük darbe!
 
Reyhanlı'da patlama: Çok sayıda yaralı var!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 9 Temmuz 2019 Salı 09:27

Memleketin hali ortada alalım 200 milyon. Alda kardeşim ne için alacaksın onu deyiver. Reklam, konser, gezi için mi alıyorsun. Yoksa filanca yere yatırım için mi. Bunu sormanın nesi haksızlık.

Yorumu oyla      6      7  
gürkan 8 Temmuz 2019 Pazartesi 23:03

200 milyon borç hangi proje için isteniyor? Buca Tüneli için mi?

Yorumu oyla      8      9  
vatandaş 8 Temmuz 2019 Pazartesi 22:51

Bu belediye yakında THE END !!!!

Yorumu oyla      8      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de insan kaçakçılarına büyük darbe!
İzmir merkezli 8 ilde yapılan operasyonda düzensiz göçmenlerin yasa dışı ...
O trafik magandaları tutuklandı!
Pendik'te 7 aylık hamile kadın ve eşinin bulunduğu otomobile saldıran ...
Eski istihbaratçı Sabri Uzun tahliye oldu
Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, "terör örgütüne bilerek ve ...
 
Kayıp dağcının cesedi 7 ay sonra bulundu
Niğde'de geçen yıl çığ altında kalan dağcının cesedine ulaşıldı.
Çeşme'de hareketli anlar!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, batığın yelken direğine çarpıp su alan 'Giada' ...
Tokalaşan polis amiri görevden alındı
İstanbul Pendik'te hamile kadın ve eşine trafikte dehşeti yaşatan şahısların ...
 
İzmir'in o ilçesinde iki mahalle seçime gidecek
İzmir'in Torbalı ilçesinin kırsal Tepeköy Mahallesi Muhtarı Tamer Tünelli ...
Harmandalı'da faciadan dönülmüş: Büyükşehir'e ve iki bakanlığa acil çağrı!
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, geçtiğimiz 6 Temmuz’da Harmandalı ...
İsyan etti! ''Panik butonlarıyla dolaşıyorum''
Adana'da, şiddet gördüğünü iddia ettiği eşi Cerrah K.'den (51) mahkemelerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva