HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:12

Büyükşehir'de yetki Tüm Bel-Sen'de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinde en çok üyeye sahip memur sendikası yine Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube oldu. Tüm Bel-Sen, ikinci sıradaki Tüm Yerel-Sen'den 152 daha fazla üyeye sahip olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi için yetkili sendika oldu.

Büyükşehir de yetki Tüm Bel-Sen de!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediye iştirakları İZSU ve ESHOT'ta, yeni dönemde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili sendika belli oldu. Büyükşehir birimlerinde çalışan 6 bin 141 kamu emekçisi arasında en çok üyeye sahip sendika KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen oldu.

15 Mayıs 2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tutanaklara göre Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, 2 bin 755 üye sayısı ile ilk sırada yer aldı. Baş başa giden yetki mücadelesinde ikinci sırada yer alan Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen'in üye sayısı ise 2 bin 603'te kaldı.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, son 5 yıldır İzmir Büyükşehir'de yetkili sendika olma özelliğini taşıyor. 

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı:

15 Mayıs 2024 tarihli resmi tutanak sonucuna göre, sendikamızın 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da yetkisini koruduğu kesinleşti. Bu süreçte örgütlenme çalışmamıza emek koyan arkadaşlarımıza ve tüm kışkırtma ve yalanlara rağmen Tüm Bel-Sen'de kalma iradesi gösteren üyelerimize çok teşekkür ederiz. Şimdi önümüzde bu yılın kalan 9 ayını kapsayacak kazanımlı bir toplu sözleşme süreci bekliyor. Biz bu süreci de yine emekçilerden aldığımız güçle, onların taleplerini TİS'e yansıtacak şekilde dürüst ve şeffaf bir anlayışla yürüteceğiz.

Bu tarihe kadar karşılıklı polemiğin emekçilerin gündemi olmadığını bildiğimiz için üye sayıları hakkında çok fazla açıklama yapmadık ancak şimdi konuşmanın tam sırası. Aylardır kimsenin aklına gelmeyecek yalanlarla emekçileri kandıran yetkisiz ve etkisiz sendika Tüm Yerel-Sen'e soruyoruz:

1- Şubat ayından beri, "Yetkiyi kesin alıyoruz, 450 kişi öndeyiz", Tüm Bel-Sen size yalan söylüyor, TİS'i biz imzalayacağız" ifadeleri içeren sayısız mesaj atıp ve sosyal medya paylaşımları yaptınız. 5 yıl önce de aynı yalanlarla yetkiyi kaybettiğinizde çıkıp bir kuru özür mesajı dahi atmamıştınız. Bu sefer 6000 emekçiye, üstelik kısa sürede ortaya çıkacak bir yalanı defalarca kere söylediğiniz için özür dileyecek misiniz?

2- Kendinizi, işverenimiz olan belediye başkanının sendikası gibi anlatmak ve sendikanızı ziyarete gelen Cemil Tugay'ı havai fişeklerle karşılayıp işveren dostu sendika görüntüsü vermek sizi hiç mi utandırmadı?

3- Bölücü ve ayrıştırıcı söylemlerle sendikamızı karalayarak, aynı ofiste çalışan ama farklı sendikalara üye olan emekçilerin "mesai arkadaşlığı"nı zehirlediğiniz için pişman mısınız?

4- Belki inanır da üye olur diye onlarca kişiyi "seni müdür, daire başkanı vs. yaptıracağız, yakınlarınızı işe sokacağız" diyerek etkilemeye çalıştınız. Siz sendika mısınız yoksa belediyenin kadro-atama şefliği misiniz?

Bu süreçte iyi bir toplu sözleşme yapmak için mücadele veren sendikamız maalesef enerjisinin bir kısmını da sizin yalanlarınıza cevap vermek için harcadı. Yani özetle bir kez daha emekçilerin mücadelesine zarar vermekten başka bir işlev görmediniz. İçinizdeki bir avuç hırslı sendika bürokratı hariç kimseye bir faydası olmayan bu tutumunuzdan belli ki vazgeçmeyeceksiniz.

O yüzden son sözümüz siz değerli emekçilere:

Gelin bu mücadeleyi Tüm Bel-Sen'de büyütmeye devam edelim. Bizim yalanlara değil, emeğimizin karşılığını aldığımız bir ülkede insanca yaşamaya ihtiyacımız var.

 
Gazetecilerden Çerçioğlu'na ziyaret!
 
Evinin önünde vurulmuştu... Kanlı pusuda karar!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep Gokay 16 Mayıs 2024 Perşembe 10:17

4. madde güldürdü. sendikacı olup Tunç soyer gelir gelmez 2-3 daire başkanı ve onlarca müdür belirleyen sendika yönetimi için biraz fazlaca iddialı sözler. boş yapmayın

Yorumu oyla      1      0  
Ufuk CENGİZLER 15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:02

Tüm yerel_sen olarak 15 mayısta Karar tutanağına neden şerh düşüldüğünüde anlatan bir açıklama yapmanız daha aydınlatıcı olur bence. Kişilerin kendi iradesi olan imzalarının nasıl taklit edildiğini tüm kamu oyuna açıklayacakmısınız. Öncelikle bu konuya açıklık getirmeniz gerekli bence.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazetecilerden Çerçioğlu'na ziyaret!
Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin ile Aydınpost köşe yazarları, ...
İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Çerçioğlu'na ziyaret!
İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Ali Atılım Kahraman ve ...
Beşiktaşlılardan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taşkın Cerit ve derneğin yönetim kurulu ...
 
Selçuk’un engelsiz yetenekleri İzmir’de beğeni topladı
Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan Zeyrek duyurdu... Tesis krizinde son!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Futbol Kulübü’nün ...
17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs 1919 günü, başta Albay Süleyman ...
 
Büyükşehir’de işten çıkarma yöntemi bulundu: Deneme süresi formülü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla hazırlanan ...
Başkan Tugay, Kariyer Günleri'ne katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ortaokul ve liseyi ...
Hasan Tahsin unutulmadı
İzmir’in işgaline karşı ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin, şehit ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva