HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2021 Cumartesi - 17:26

Büyükşehir’de milletvekilleri ile ‘Torbalı’ zirvesi!

Torbalı Belediye Başkanı iken hayatını kaybeden İsmail Uygur’un yerine seçilecek başkanlık seçimi ile ilgili olarak CHP’de toplantılar sürüyor. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz günlerde meclis üyeleri ve ilçe örgütü ile yapılan görüşmeler hakkında milletvekillerine bilgiler verdi. Toplantıda milletvekillerinin sürece dahil olacağı ve ilçe özelinde olası bir fireye karşı vekillerin çalışma yapacağı aktarıldı.

Büyükşehir’de milletvekilleri ile ‘Torbalı’ zirvesi!

EGEDESONSÖZ- Belediye Başkanı iken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden İsmail Uygur’un yerine seçilecek isim ile ilgili olarak CHP’de toplantı üzerine toplantı gerçekleştiriliyor.

Salı günü yapılacak başkanlık seçimi öncesinde CHP Belediye Meclis Grubu’ndan bulunan 18 üyeden 6’sı başkanlık için adaylığını açıklamıştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in süreci birlikte yönettiği başkanvekilliği aday belirleme süreci ile ilgili olarak ilçe örgütü ve meclis üyeleri ile toplantılar gerçekleştirilmişti.

Bugün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda süreç ile ilgili milletvekillerini bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Ednan Aslan, Atila Sertel, Murat Bakan, Bedri Serter ve Sevda Erdan Kılıç, Parti Meclis üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu yer aldı.

SALI GÜNÜNE KADAR TORBALI MESAİSİ
Toplantıda milletvekilleri ve parti yöneticilerinin tek tek görüşlerine başvuruldu ve nasıl bir yöntem belirlenmesi gerektiğinin altı çizildi. Menemen’de yaşanan krizin tekrar yaşanmaması için dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Meclis üyelerinin olası kırgınlık ya da başka bir adayı destekleme ihtimaline karşı milletvekillerinin de ilçe ile ilişki kurması gerektiği anlatıldı. Buna göre milletvekilleri de ilçe özelinde olası bir fireye karşı çalışma yapacak. Salı günü başkanlık seçiminin olduğu zaman diliminde parti yöneticilerinin tamamı ve milletvekilleri orada olacak ve süreci yakından takip edecek.

İSİM BÜYÜK ORANDA NETLEŞTİ…
Diğer yandan zirvede başkanlık için iki isim ön plana çıktı. İsmail Uygur’un vefat etmeden önce vekaleti bıraktığı Mithat Tekin ve Mehmet Yıldız Sivrikaya isimleri büyük oranda netleşti. Tekin’in isminin daha önde olduğu vurgulanırken desteği daha az olan adayın çekilmesi yönünde çalışma yapılacağı öğrenildi. Öte yandan olası bir sorun yaşanmaması halinde partinin adayının Başkanvekili Mithat Tekin olması bekleniyor.

 
Bodrum plajları turistlere kaldı
 
Ekimi yapıldı! 'Yeni ve katma değeri yüksek bir ürün'
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beyaz 26 Nisan 2021 Pazartesi 01:27

seyit torun ve il başkanlığı oynayan zat bu işi kesin çözer..!

Yorumu oyla      3      3  
Acı Gerçek 25 Nisan 2021 Pazar 12:43

Ülkemiz laikliğin yok hükmünde görüldüğü,demokrasinin esamesinin okunmadığı,yurttaşın ekonomik olarak boğulduğu,düşünen yazan çizen'in sözlerinden havada nem kapılıp mahkeme ve cezaevleri ikinci adresleri olduğu bir dönemden geçerken ,maalesef parti içinde yaşanan İlçe ve il seçimleri sonunda seçimi alan ,bayrak yarışını devralan arkadaşların ,seçimi kaybeden arkadaşlarını adeta düşman gözüyle görüp, onlara cephe alması, onları yok sayması adeta tasfiye ettikleri gözüyle bakmaları CHP nin en büyük talihsizliği yanlışlığıdır, önümüzdeki seçim sürecinin ülkenin ya özgürlüğe kavuşacağı ya da tamamen orta doğu ülkesi haline geleceği hayat mamat meselesi olan bir seçim sürecidir.İşte bu şartta dahi yapılması gereken tüm partilileri kucaklayacak ayrımsız bir arada toplayarak kenetlenecek il ilçe seçimlerinin orada kaldığı, asl'olan ülke ve parti bütünlüğü olduğu şiarıyla bütünleşmeyi sağlamaktır.Bunu idrak edecek düşünecek yönetim anlayışına ihtiyacı var İzmir'imizin il ve ilçelerinin. Ancak gidişat o ki ; Partinin düşünen, ideoloji sahibi üyelerini sözüm ona tasfiye ettiğini düşünen bunun yerine şahıslar bazında insanlarımızı ki (Düşünce yapısı kırılgan olup, kişilere bağlı yönlendirilecek yapıdaki insanları yığma üye yaparak parti içi seçim hesapları ile özünde partiye en büyük zararı verdiklerinin farkında olmayanlar ile parti nereye kadar gider.Ülkeyi ve Partiyi düşünmek yerine şahsi ikballer düşünerek siyasi mücadele verilir mi ? İşte Menemen örneği , oysa düşünseler dışlamaya çalıştıkları partililer düşünce bazında siyaset yapan,ideolojik alt yapısı olan partiye ömürlerini veren insanlar, yığma üye yaptıkları insanların büyük bölümü ise ideolojiden yoksun çeşme başında olarak gördükleri kişilerin peşinde gidebilecek şahsi menfaat peşinde olabilen yığınla insanlardan oluşuyor, yani nitelik sahibi partilileri dışla, nicelik sahibi yığınları doldur.. arkasından da partiyi büyütüyoruz algısı yap.. TEHLİKE ye dikkat çekmek uyarı yapmak isterim ki ; Olası bir genel seçimde Ülkenin içinde bulunduğu kara tabloyu dikkate alarak İzmir'li AKP karşıtlığından dolayı Oylarının büyük çoğunluğunu yine partimize verir, çok az bir kısmı İP ye de gidebilir. Ancakkkk .. Yapılacak yerel seçimde kazın ayağı öyle olmayacak özellikle İyi partinin aday çıkarması halinde ilçeleri çok büyük bir tehlike bekliyor, İyi parti halkın sempati duyacağı adaylar gösterirse ya kazanma durumları olabilir, ya da oyların bölünmesine yol açarak aradan AKP adayının kazanmasına yol açabilir .Tehlike buradadır..Bu nedenle il ilçe yönetimlerini ki bunlara Belediye yönetimleri de dahil edilebilir aklı başında davranmaya tehlikeyi görmeye birlik ve bütünlüğü sağlama adına adımlar atmaya davet ediyorum. Testi kırılmadan..

Yorumu oyla      7      3  
menemenli 24 Nisan 2021 Cumartesi 23:44

menemen kaybedilirken neredeymiş bu arkadaşlar? menemen üvey evlat mı? madem böyle süreç yürütebiliyordunuz,menemen'de niye yürütmediniz,göz göre göre verdiniz akpye!

Yorumu oyla      4      4  
ksk li 24 Nisan 2021 Cumartesi 21:41

adamcılık yapıp aday ve meclis üyesi gösterirseniz sonuçlarına katlanırsınız.. Tıpkı 2009 çiğli ve menemendeki gibi

Yorumu oyla      4      4  
Tibet 24 Nisan 2021 Cumartesi 21:15

Mustafa OZuslu ne is yapar . Rifat Nalbantoglu yok muydu

Yorumu oyla      6      4  
Murat Ağıl 24 Nisan 2021 Cumartesi 20:54

Foçamız da bir tane genç Çalışkan insanlarla iç içe güler yüzlü olan başkanı örnek gösterip ona yakın bir Başkan seçerseniz daha iyi olur

Yorumu oyla      3      5  
DELEGE 24 Nisan 2021 Cumartesi 20:22

Bu telaş nedir? Demekki parti içinde özgüven sorunu var bu partiyi iktidara taşımak nasıl olacak böyle mi olur? Bu partide ön seçim olmadığı sürece bu telaş aratarak devam eder partinin yapısını dokusunu bilen kayıtlı üyeleri her türlü adayın röntgen değil tomografini çeker aman genel merkez yöneticileri bu işe müdahalede bulunmasın yoksa ikinci Menemen olayı yaşanır...

Yorumu oyla      11      4  
Karşıyaka'lı 24 Nisan 2021 Cumartesi 19:27

FOÇA gibi bir başkan seçin ALLAH AŞKINA...

Yorumu oyla      2      6  
altan koralttan 24 Nisan 2021 Cumartesi 18:18

yusuf...yusuf...

Yorumu oyla      5      5  
İNCE 24 Nisan 2021 Cumartesi 18:14

Menemen, Torbalı derken sırada! hangi ilçe var acaba....

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şentop ve Altun'dan HDP'nin açıklamalarına tepki
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP'nin ...
Torbalı’da seçime günler kala hamle üstüne hamle: Hangi isimler ön plana çıktı?
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından başkanlık ...
CHP'li Bayır'dan tartışmalı gemi için 'kurul' önerisi
Aliağa'da sökümü planlanan ve asbestli olduğu iddia edilen gemi hakkında ...
 
MHP'li Sancaklı'dan Thodex ortaklığı açıklaması!
MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, oğlunun Thodex'in ortağı olduğu iddialarını ...
CHP’li Bayır'dan AK Parti'ye ‘Torbalı’ mesajı: Aday çıkarmak siyasi ahlaksızlıktır!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatı sonrası belediyede gerçekleştirilecek ...
Erdoğan korona tedbirlerine uyulmasını rica etti
Çamlıca Camii'nde cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
CHP İzmir'den 23 Nisan için tören
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ...
İYİ Partili Çıray'dan tek kişilik tören!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
İzmir Ülkü Ocakları'ndan ağaçlara aşılama projesi
Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı küresel iklim krizine karşı yürüttüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva