HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2019 Salı - 13:30

Büyükşehir’de kadro revizyonu: O isimlerin istifası alındı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kararı sonrasında eski Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen ve İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı ve Ünibel A.Ş Genel Müdürü Ardahan Totuk’un istifaları alındı.

Büyükşehir’de kadro revizyonu: O isimlerin istifası alındı

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldikten sonra yakın çalışma ekibinde başlattığı değişim sürüyor. İlk olarak başkanlık özel kalem, protokol ve basın-halkla ilişkiler ekiplerinde yeni görevlendirmeler yapan Soyer, uzun süredir birimlerden brifing alıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin ana kademesi, İZSU, ESHOT gibi yan kuruluşlar ile şirketleri de yakın markaja alan Başkan Soyer düğmeye bastı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde uzun yıllar Genel Sekreterlik yapan Pervin Şenel Genç’in emekli olduktan sonra devam ettiği şirketlerdeki görevine son verildi. Genç’in bazı şirketlerde devam eden yönetim kurulu başkanlığı ve üyelikleri alındı.

Başkan Soyer’in kararıyla Büyükşehir’den ayrılan bir diğer isim ise İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı oldu. Uzun yıllar İZBETON’da genel müdür yardımcılığı yaptıktan sonra İZELMAN’da görev verilen Kırmızı aynı zamanda Bornova ve Bayraklı’da da siyaset yapan kişiler arasında bulunuyor. Kırmızı’nın yerine Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı da olan Av. Heval Savaş Kaya’nın getirilmesi bekleniyor.

Büyükşehir’de istifası alınan diğer bir isim ise Hilmi Özen… Büyükşehir Belediyesi’nde farklı birimlerde çalıştıktan sonra emekli olan ve şirketler koordinatörü olarak görev yapan Özen de yeni karar nedeniyle artık Büyükşehir’de çalışmayacak.

Başkan Soyer, Aziz Kocaoğlu’nun kararıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ile de yolları ayırdı. Vali yardımcılığı görevinde istifa ederek 2014’te Bayındır’da CHP tarafından aday gösterilen Totuk, seçim kampanyası sürecinde ayağını kırmış, yerine Dr. Ufuk Sesli aday gösterilmişti. Totuk, seçim süreci sonrasında Başkan Kocaoğlu’nun isteğiyle Ünibel A.Ş’nin genel müdürlüğünü yürütüyordu.

SEZER VE ŞENER BIRAKMIŞTI
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Soyer seçilmeden önce Başkan Kocaoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer alan Fuarcılık Şirketi İZFAŞ’ın Genel Müdürü Gül Şener istifa etmişti. Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar planlama konusunda merhum Başkan Ahmet Piriştina’dan itibaren çalışmalar yapan Şener, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu. Şener, fuarcılık şirketinden Soyer gelmeden önce ayrılmıştı.

Başkan Soyer göreve başladıktan sonra ayrılma kararı alan bir diğer isim ise İZBETON Şirketi’nin Genel Müdürü Hüseyin Sezer oldu. Sezer’in, “görevi bırakmak istiyorum” talebi diğer isimlerle birlikte değerlendirilerek istifası işleme konuldu. CHP’de milletvekili adaylığı, belediye başkan aday adaylığı gibi siyasi süreçleri de bir yandan götüren isim olan Sezer, Kocaoğlu’na yakın isimler arasında bulunuyordu.

Başkan Soyer’in kadroya yönelik işlemlerini ve kararlarını Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe yaptı. Gökçe, yolları ayrılan isimlerle tek tek görüşerek son kararları tebliğ etti. 

 
Türk balıkçı teknesine ateş açıldı: 3 yaralı
 
Altay'ın rotası Polonya
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
belediye çalışanı 22 Mayıs 2019 Çarşamba 14:31

biriai demiş ki: yıllarca hizmet etmiş bürokratlarımıza emeğinize sağlık diyeceğinize ver yansın demek ne kötü demiş. Ne güzel söylemiş, ancak önceki dönemde neden aynı hassasiyet gösterilmemiş, aksine kişisel egolar yüzünden mağdur edilmiş, kurumdan uzaklaştırılmıştır. Eeeeeee şimdi de haketmeden onun bunun tanıdığı, ablası, abisi diyerek bir yere gelmiş olanlar da gitmeli değil mi ama

Yorumu oyla      7      6  
misafir 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:48

Cevabım YİĞİT isimli arkadaşa, 2 köşeyi tutup kendilerini şaha kaldırmasınlar sonra. Demedi deme sonra.

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:20

bedel ödemiş insanlara bedel ödetmek yakışmadı tunç başkan...

Yorumu oyla      10      10  
Kuyruk Acısı 22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:27

Şu yorumlara bakın. Tamamına yakını kuyruk acısı kokuyor. Herkes içindekini kusmuş. Yahu arkadaş, beklentileriniz olabilir ama bu kadar da küçülmeyin.

Yorumu oyla      8      14  
ben 22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:08

yalan dolan ile devran sürmek nasıl bir şey biz ne bilek beyim büyükler bilir. hak yiyenlerin hakkını savunacak bi tane adam çıkmaz

Yorumu oyla      4      5  
m35 22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:38

Yıllarca hizmet etmiş bürokratlarımıza emginize saglık diyecegimize ver yansınsın demek ne kötü ne ayıp. İllaki degişim olur. EMEGİNİZE SAGLIK güzel insanlar

Yorumu oyla      12      15  
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:21

ahhh ah nekadar üzüldüm heleki burnu kaf dağında olan hüseyin beye resmen kahroldum:):) Bu daha başlangıç bu belediyenin ve bu izmirin sırtındaki kambur temizlenecek ve HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK ....

Yorumu oyla      14      11  
partili 22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:03

1 ay önce Genel Sekreter'den temizlik personeline kadar birlikte çalışacağız demişti.

Yorumu oyla      7      19  
sezarın hakkı sezara 22 Mayıs 2019 Çarşamba 03:27

İstifası alınan kişiler belediye kurumlarındaki üst düzey yöneticilerdir. bu insanlar emekli oldukları halde kurumlar da yöneticilik yapmaya devam ediyorlardı. hem emekli maaşı alıyorlar hemde yöneticiliğe devam ediyorlarde. Aferin soyer e! böyle devam et başkan .

Yorumu oyla      16      5  
Ayla 22 Mayıs 2019 Çarşamba 02:27

Değişiklik, ölü toprağını ve bencilliği ortadan kaldırmak için çok iyi bir yol... Bir de kadının adı değil, kendisini görmek isteriz, Aşkileİzmir ??????

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih YAPAR yazdı... Hesabı temiz olanın muhasebeden korkusu olmaz!
Fatih YAPAR yazdı... Hesabı temiz olanın muhasebeden korkusu olmaz!
En az oy veren köye Büyükşehir'in eli değdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart Yerel Seçimleri ...
Başkan Selvitopu’ndan net çıkış: Ters operasyon bünyeye zarar verir!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Poligon Deresi’nin alanı ...
 
Başkan Selvitopu’ndan iftar sonrası ev ziyareti
Günaltay Mahallesi’nde belediyenin kurduğu iftara katılan Karabağlar Belediye ...
Başkan Batur: Konak, İzmir’in bir numaralı ilçesi olacak
Konak Belediyesi’nin dün akşam verdiği iftar yemeğinde hemşehrileriyle ...
Karşıyaka'da 'Kemâl' İzmirlileri büyüledi
Sanatçı Pınar Ayhan’ın sahnelediği ve Büyük Önder Atatürk’ün hikayesinin ...
 
Gaziemirli kursiyerler el emeklerini sergiledi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği resim kursuna katılan kursiyerlerin ...
Bornova Belediyesi'nden dolandırıcılara karşı uyarı
Son zamanlarda belediyenin adını kullanarak vatandaşlardan para toplamak ...
ÇİBEM'de kayıt zamanı
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM) tarafından, 2019 – 2020 eğitim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva