HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2019 Pazartesi - 13:59

Büyükşehir’de gündem toplumsal cinsiyet eşitliği: Logo ve eğitim için düğmeye basıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Belediye, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında kent halkında farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli kamu spotları kullanmak ve bu konuda bir logo oluşturmak için harekete geçti. Öte yandan servis sürücülerine, taksi sürücülerine ve toplu ulaşım aracı sürücülerine, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmesi de meclis gündemine alındı. İki gelişmenin meclis kararıyla resmileşmesi bekleniyor.

Büyükşehir’de gündem toplumsal cinsiyet eşitliği: Logo ve eğitim için düğmeye basıldı

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimleri sonrasında başkanlık koltuğuna oturan Tunç Soyer döneminin ilk gelişmelerinden olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulması çokça tartışılmıştı.

Meclis gündemine gelen ve öne çıkan konuda AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) karşı karşıya gelmişti. Komisyon ilk olarak Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu adıyla kurulmuş sonrasında meclis kararıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na dönüşmüştü. AK Parti verilen ilk ismin uygun olduğunu savundu fakat komisyon ikinci ismiyle çalışmalara başladı.

LOGO BELİRLENECEK VE KENTTE ÇOK SAYIDA YERDE KULLANILACAK
Gelinen süreçte, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında kent halkında farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli kamu spotları kullanmak ve bu konuda bir logo oluşturmak suretiyle Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren ve ilgili birimlerce uygun görülen kapalı ve açık alanlarda, rekreasyon alanlarında, parklarda, reklam panolarında, toplu ulaşım araçlarında ve istasyonlarında, alt geçitlerde bahse konu kamu spotlarının ve logoların kullanılmasına yönelik talep meclis gündemine alındı. Önerge kabul edildiği takdirde çalışmaların sonunda uygun görülen logo kentin birçok yerinde görünür hale gelecek. Madde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan oy birliğiyle meclis gündemine gönderildi.

ŞOFÖRLERE TOPLUMSAL CİNSİYET EĞİTİMİ VERİLECEK
Öte yandan okul servis sürücülerine, taksi sürücülerine ve toplu ulaşım aracı sürücülerine, Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmesine yönelik önerge de meclis gündemine alındı.  Açıklanan hususlar doğrultusunda Ulaşım-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği- Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları oy birliği ile uygun maddeyi uygun buldu. Önerge mecliste de kabul edildiği takdirde resmiyet kazanacak.

İZMİR AVRUPA’DA BİLE İLK KENT OLACAK!
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Nilay Kökkılınç, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu olarak, kadın erkek eşitliği konusunda toplumda bu konudaki yerleşik algının değişmesini istedik. Kamu spotları ile bu konuya dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak istedik. İzmir’in kadın dostu bir kent olarak öncü olmasını, Türkiye’ye örnek olmasını istedik. En heyecan duyduğumuz meclis kararlarından biri olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bu konuda bizlere verdiği destek için çok büyük bir memnuniyet duyuyor şevkle çalışıyoruz. Logo henüz belli değil. İzmir bu konuda bir logo için çalışan belki Avrupa’da bile ilk kent olacak” dedi.

 
Bakan Pakdemirli: İzmir'deki sel mağdurlarının zararı karşılandı
 
Bagajdan Roma dönemine ait kadın heykeli çıktı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 8 Temmuz 2019 Pazartesi 20:38

Tatlı su demokratlığı.... Arkadaki İzmirin dertleri logo ile çözüm mü bulacak. Logo dan sonra festivaller bienaller yurtdışı gezileri lüks otellerde etkinliklerde olacak mı?

Yorumu oyla      6      5  
Filiz Sercan 8 Temmuz 2019 Pazartesi 17:00

Çok önemli. Belediyelerde cinsiyet eşitliğine uygun bütçe hazırlanması daha da önemli. Biz kadınlar eşit şartlarda yeteneklerimizi sergilemek istiyoruz. Akademik başarıda kadınlar erkeklerden daha hızlı ilerliyor Ancak karar mekanızmalarında yokuz

Yorumu oyla      5      5  
sema Övgğb 8 Temmuz 2019 Pazartesi 17:00

Çok tebrik ediyorum. Takdir edilecek çalışmalar için sizkerikutluyırum. Ve 37yıkdır ka. Der ve İzmir Soroptimist klubu da aynı zamanda İKKB de bu konuda STKLara ve Siyasi Partilere eğt. vererek katkılarda bulunan biri olarak destekçinizim. tebrikler.

Yorumu oyla      4      5  
ibrahim 8 Temmuz 2019 Pazartesi 14:53

Kadın ve erkek eşit değildir. Birbirlerine üstün gelecek onlarca farklı tarafları vardır. Bu iki farklı cinsi eşitlemek veya buna çalışmak abesle iştigaldir. Hiçbir zaman başarılı olamayacaktır ve zaten gerekte yoktur. Bireylerin birbirine saygısı derseniz anlarım ve desteklerim ama eşitlik olmaz, olamaz. Çünkü siz eşitlemeye çalıştıkça kendini diğer türden görenler çoğalıyor. Kadın doğup kendimi erkek hissediyorum diyenler veya erkek doğup kendimi kadın gibi hissediyorum diyenler artıyor. İşte halk sağlığını asıl tehdit eden budur.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da muhtarlar zirvesi
İlçede görev yapan 45 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Bornova Belediye ...
Çiğli'de STK buluşması
Katılımcı ve toplumcu belediyecilik anlayışının benimsendiği Çiğli Belediyesi’nde ...
Karşıyaka Belediyesi’nden yangına karşı önlem!
Karşıyaka Belediyesi, yangın riskine karşı boş alanlar ve yol kenarlarındaki ...
 
Tiyatro Bademli'de canlandı
Dikili Belediyesi'nin Bademli Köyü Muhtarlığı, Dikili Kültür ve Sanat ...
Menderes'te ortak akıl, ortak yönetim
Cumaovalılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği’nin ...
Selçuk'ta şeftali bayramı
Belevi mahallesi tarihin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yaptı. ...
 
Birleşmiş Milletler sordu, Soyer yanıtladı: İzmir'in enerji hedefini açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim değişikliğine karşı ...
Urla Belediyesi ve KalDer'den Ege'de bir ilk 
Urla Belediyesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi arasında ...
Karabağlar’da yaz spor okulları dolu dolu geçiyor
Karabağlar Belediyesi, çocukların yaz tatillerini daha verimli kullanmalarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva