HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 20:57

Büyükşehir'de gündem deprem... Soyer'den sitem: 344 milyon dolarlık krediyi onaylamadınız!

İzmir'de depremzedelerin merakla beklediği alanlardan olan trafo alanı Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda tartışmalara neden oldu. Başkan Tunç Soyer, Dünya Bankası'ndan onaylattıkları uygun faizli 344 milyon dolarlık kredinin merkezi hükümet nezdinde onaylanmadığını belirterek sitemde bulundu.

Büyükşehir de gündem deprem... Soyer den sitem: 344 milyon dolarlık krediyi onaylamadınız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan Meclisi’nin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise ESHOT’un milyarlık ek bütçe talebi ve EXPO 2026 planlarına yapılan itirazlar yer aldı. Geçtiğimiz oturum gündeme gelen 'trafo' konusu ise meclis üyeleri arasında gerilime neden oldu.

MİLYARLIK EK BÜTÇEYE OY BİRLİĞİ
 ESHOT'ta 2022 bütçesinin yapılmasından henüz 5 ay sonra ek bütçe talebi gelmiş ve Nisan ayında 100 milyon TL'lik ek ödenek verilmesi talebinde bulunulmuştu. Talep meclisten kabul görürken, 4 ay sonra bir ek bütçe talebi daha meclis gündemine geldi. Son dönemlerde artış göstermeye devam eden akaryakıt fiyatları, yedek parça fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar, personel maaşlarında yapılan düzenlemeler ve diğer kalem girdilerinin karşılanabilmesi için ek bütçe talebinde bulunan ESHOT, 2022 yılı bütçesinin sadece 300 bin TL daha düşüğü olan 1 milyar 116 bin TL’lik ek bütçe talebinde bulundu. İlgili gündem maddesi 8 Ağustos tarihiden ‘acil’ kaydı ile  Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilirken, ilgili önerge komisyonda oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerinin onayına sunulan ilgili gündem maddesi de komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi

PLANLARA YAPILAN İTİRAZLAR REDDEDİLDİ
İzmir’in yüzü olarak bilinen Konak ilçesi sınırları içinde Kocakapı, Yenidoğan, Akarcalı, Yeşildere, Vezirağa, Küçükada, Lale ve 19 Mayıs Mahalleleri, Buca ilçesi sınırları içinde Çaldıran Mahallesini kapsayan Yeşildere Bölgesini kapsayan ancak yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan alan için Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına sokmuş, planlamaların yapıldığı alan ile ilgili muhalefetten ‘yapamaz’ eleştirileri yükselmişti. Planlama süreci tamamlanan ve askıya çıkarılan süreçte birçok vatandaştan planlara itiraz gelirken, en dikkat çekici itiraz bakanlık düzeyinde oldu. 2026 yılına yetiştirilmesi beklenen ve çok sayıda ülkeden ziyaretçiyi ağırlaması planlanan EXPO için İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğin önerisine itiraz etmişti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilen ilgili gündem maddesi Cumhur İttifakı’nın ‘kabul’ , Millet İttifakı’nın ‘kabul’ oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili gündem maddesi meclis oturumunda komisyondan geldiği şekli ile oy çokluğuyla kabul edildi.

YILDIZ: BİN 300 VATANDAŞ MAĞDUR
İtirazların reddedilmesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, “EXPO alanı dediğimiz yer İzmir'in Yeşildere alanı. Bu planlar geldiğinde buranın planları 2000’lı yıllara ait. Sadece ada bazında parsel bazında değişiklikler yaparak biz düzenleme yapıyoruz. Bu değişikliklerin geldiği komisyonlarda da riskleri aktardık. Bazı sorulara net cevap almamıza rağmen planlar hızlıca geçti. Burada 9 mahalle etkileniyor. Planla ilgili neyi eleştirmiştik? Bölgesel ulaşım analizleri yok, altyazı analizleri eksik demiştik. Bütün bunlara baktığımızda yeşil alanlarda ciddi bir kamulaştırma yükü getiriyoruz ve planlar arasında uyuşmazlık var dedik. Sorunları aktardık ancak bir değişiklik olmadı. Orada yaşayan vatandaşların yaşadığı büyük bir sıkıntı var. 400 konutluk Uzundere’de alanlar var… Yani hazırlığınız eksik. Yıllardır savunduğunuz model var. Yerinde dönüşüm yapacağız ve bir vatandaşı mağdur etmeyeceğiz dediniz. Burada bin 300 vatandaş mağdur. Buradaki itirazları toptan reddettik. Buradan ciddi davalar gelecek. İzmir’in en kıymetli projesi davalar ile kilitlenecek. Yeşildere’nin sorunu İzmir’in sorunudur. Gelin el birliği ile çözelim. Bu planın bu şekle hayata geçmesi çok ciddi problemleri meydana getirecek. Karneniz sıkıntılı. Bu karne ile EXPO hayata geçilmeyecek” ifadelerini kullandı.

KÖKKILINÇ:  PLAN TEKNİĞİNE TAMAMEN UYGUN
Hakan Yıldız’ın sözleri sonrası söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “EXPO 2026 İzmir için büyük bir kazanım. Yeşildere İzmir’e gelenlerin çok rahatsız bir biçimde gördüğü yer. Orada yaşayan insanlara ne yazık ki insan hakları çerçevesinde yaşayamıyorlar. Oranın çok hızlı bir değişime ihtiyacı var. Burada da hak sahipleri ile uzlaşılıp yerinde dönüşüm olacak. Plan tekniğine tamamen uygun bir biçimde yapıldı” diye konuştu

HIZAL: OLDU BİTTİYE GETİRİLDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal kendilerinin EXPO’ya karşı çıkmadıklarını vurgularken, “EXPO’ya karşı bir duruşumuz yok. İzmir için önemli olan organizasyona hep birlikte imza atalım. İzmir için kanayan yara haline gelmiş alanın dönüştürülmesine de karşı değiliz. İBB’nin yapmak istediği bu tarz dönüşüm ve organizasyonlar ile ilgili ‘biz yapmak istiyoruz siz engel oluyorsunuz’ gibi algıya da asla müsaade etmeyiz. Burada teknik sorunlar var ve bunlar süreci uzatacak. Burada sizin yerinde dönüşüm ilkenize ters olan bir durum söz konusu. EXPO 2026 adlı organizasyon için bu alanda yapacağınız çalışma takvimsel açıdan çok kısa bir süre ve İBB’yi çok ciddi kamulaştırma ücretleri ile karşı karşıya bırakacaksınız. Planların hazırlanma ve itirazların değerlendirme süreci çok hızlı oldu bittiye getirildi” diye konuştu.

ÖNAL: ENGELLEYİCİ NOKTADA DURURSANIZ…
Söz alarak iddialara yanıt veren CHP’li Meclis Üyesi İrfan Önal, “Yaklaşımların siyasi olduğu kanaatindeyiz. Teknik olarak arkadaşlarla oturduk ve iddia ettikleri noktada bizim tarafımızda değil dışarıda başka bir uğraş içinde olduklarını gördük. İnsanları körükleyecek, ya da planları engelleyici noktada dursanız yetişmem ihtimali var dedik.700 milyon TL gibi bir kamulaştırma bedeli gözüküyor. Boş bir alana da harcanabilirdi ancak İzmir'e kalıcı bir EXPO kazandırmak için böyle bir alanı dönüştürme kararı alındı” dedi.

AYDIN: ŞEHRİN İZAH YETENEĞİ İLE OYNANMAZ
CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise “Bugüne kadar bu şehrin kentsel dönüşüm çalışmalarında yerinde dönüşüme burun kıvıranlar, bugün yerinde dönüşüm diyorlar. Kentsel dönüşüm yöntemimizin bir tercih olduğunu gözden kaçırmamalılar. Bir şeye hayır derken farklı örneklerini birçok defa sergilediler. 2026’ya çok az kaldı yetişir mi diyorlar. Önergeler ile hızlı çalıştık komisyonlardan geçirdik, şimdi de hızlı geçirildi diyorlar. Bu şekilde bu şehrin izah yeteneği ile oynanmaz. İBB bu şehrin en temel sorunları ile ilgili tavır almış. Bu sorunu çözmek için gayret gösteriyor. Bu gayretin karşılığında yapılacak çalışma bu. Bir konuşma içinde araya koydukları bir sürü şeyler orada şu oluyormuş, burada şu oluyormuş tartışmasını yapmanın bir anlamı yok. İBB, Yeşildere sorununu EXPO gibi büyük bir proje ile ilgili çözmek için tavır koymuş” diye konuştu.

BATUR: YENİ BİR KÜLTÜRPARK YARATILSIN
Söz alarak açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projeye olan inancından bahsederken, “Bu alan Konak Belediyesi alan sınırları içinde olduğu için ve arkadaşlar da Konak Belediyesi diye gündeme getirdiği için söz aldım. Bu alan geçmişten bu yana İzmir’de en çok görülen alandır ve devamlı eleştirilen bir alan… Bu konuda İBB bir vizyon ortaya koyarak 2026 yılında EXPO düzenleme konusunda çalışma yapma karı aldı. Biz de Konak Belediyesi olarak buna sevindik. Gerçekten göze hoş gelmeyen ve oradaki yaşayan insanların mutlu bir yaşam sürmediği bir alan. Teknik konularda arkadaşlar bazı söylemler ortaya koydu. Ancak bu çalışmanın gerçekten desteklenesi gerekir ki 2026 yılında yeni bir Kültürpark yaratılmış olsun. Burada teknik sorunlar olabilir. Kentsel dönüşümler önce sancılı başlar. Oradaki vatandaşları bu projenin içine almak, projenin onlara getireceği avantajları göstermek gerekir. Şu an ham bir plan var ortada. Ben biraz daha bu konuda temkinli olunması gerektiğini düşünüyorum. Ben planlar geçtikten sonra oradaki vatandaşların burnu kanamanda bu sorunun çözüleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SOYER: CİLLOP GİBİ YERLERDE BULURDUK
Son olarak söz alan ve amaçlarını kentin büyük bir sorununu çözmek olduğunu belirten Başkan Soyer, “Şunu netleştirmek lazım. EXPO yapmak değil mesele. Bir şehir EXPO’yu alabilir. Sonra da kapatır dükkanı. Dünyada başarılı EXPO’lar ve başarısız EXPO’lar kategorisi var. Başarılı olanlar kentin dönüşümü için EXPO’yu kullananlardır. Biz EXPO’ya talibiz. 6 ay boyunca İzmir'in esnafına para kazandıracağız. Ancak asıl mesele bu değil. Bizim EXPO'ya talip olmamızın nedeni bu şehrin çıban yerini, bir yangın yerini söndürmek. Böyle bir alandan bahsediyoruz. İkinci bir Kültürpark kazanacağız. Bu o kadar kıymetli ki. Plan tekniği açısından Hakan bey buna çok hakim ancak, yeşil alan artıyor, sosyolojik olarak çok önemli bir şey yapıyoruz. Muhtarlarla iki toplantı yaptım. İlkinde çok ciddi şikayetlerle gelmişlerdi, ikinci toplantı alkışlarla bitti. 9 muhtarımız da son derece mutlu ve memnun. Biz elbette onların mağduriyeti üzerine bir şey yapmak istemeyiz. Biz orada kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Tabii ki zorluklar var. Bu işe girmemek mümkündü. Niye risk alıyoruz? Cillop gibi yerlerde bulurduk ve alkış toplayıp biterdi. Derdimiz o değil. Derdimiz bu şehrin sorunun çözüp kaldıraç olarak kullanmaktı” dedi.

BOZTEPE: TAMAMEN İYİ NİYETLİ BİR ÖNERGEYDİ
Bayraklı’daki trafo alanı ile ilgili AK Parti’nin verdiği önergenin reddedilmesi ile ilgili söz alan AK Partili Hüsnü Boztepe, “Biz önerge ile ilgili aciliyet var dememize rağmen hemen gündeme getirildi ve reddedildi. Hemen arkadaşlara söyledik bunun aciliyeti var mı diye. Bize meclisten aciliyet kodu ile gelindiğini söyledi. Tamamen iyi niyetli önergeyi acelece reddedilmesini anlamış değiliz. Bu önerge reddedilebilirdi yine ancak en azından bir toplantı yapılıp çalışmalar yapılırdı ilk önce. Dün ne hikmetse bu reddedildi biz bunu anlamış değiliz” dedi.

YILDIZ: KOMİSYONLARA GERİ YOLLAYALIM
Boztepe’nin ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, “Bu mesele bir kanayan yara. Bir problem var. Bayraklı Belediye Başkanımız da problemin içinde biliyorlar. Bazı meselelere yaklaşımınızdaki iyi niyetinizden hiç şüphe duymuyorum. İyi niyetli çıkış yapıyor, bir irade ortaya koyuyorsunuz ancak eyleme döküldüğünde gerçekleşmiyor. Dernek üyeleri ile yaptığınız toplantıda ‘siz istiyorsanız çözeriz’ dediniz.   Şimdi o üyelerden bize dönüşler  sonrası iyi niyet çerçevesinde bu önergeyi verdik. Grupta sorduk ayrıntılı bir şey mi oldu, konu müzakere mi edildi diye. Hayır. Bir sorun var ve bunu çözmek adına biz adım atıyoruz. Kıvırmıyoruz, yok saymıyoruz, ötelemiyoruz. Bu meseleyi samimiyetle komisyonlara geri yollayalım müzakere edelim” diye konuştu

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın söz alarak tek bir söz yöneltirken, “Kura mağduru 25 hak sahibi niye mağdur olmuş?” dedi

ÖNAL: POLÜLİZM YAPIYORSUNUZ
Söz alan CHP’li Meclis Üyesi İrfan Önal, “Konu Bayraklı’dan geldiğin için hakimiz. Bayraklı’da 25 hak mağduru arkadaşımız niye mağdur olmuş onu konuşalım. Bakanlık 7 proje alanı belirledi. Anahtar teslimine kadar bakanlık sorumluydu. Bu projenin detaylarına belediye bile hakim değildi. Burada 8-9 kat varken, ne hikmetse bir kere de 5 kata indi. 5 kata inerken tereddütlerimiz oldu. 4 kattaki insanlar ne olacak dedik. Biz bunu söylediğimizde bize popülizm yapılıyordu. Biz oturduk aylarca çalıştık ve K planları ile vatandaşın mevcut katını korumak için toplantılar yaptık. Kimseyi mağdur etmeden ayrıca emsal artışı yaptık. Bu getirdiğimiz nüfus vatandaşların yeşil alanlarını genişletmek gibi görevlerimiz vardı. Ne yaptılar? Sitelerin yeşil alanlarını kullandılar, otoparklarını kullandılar. Bin 569 konut yıkıldı, bin 534 tane yapıldı. Aradaki konut farkı nasıl giderilecek? Burada rezerv alana gitmek istemeyen arkadaşlar için bir yer arayışına girildi. Bugün usulünce önerge verdiniz. Depremde yıkımlar ve çökmeler olurken, vatandaşların toplandığı alan TEİAŞ’a aitmiş. Vatandaş alanın yeşil kalması ile ilgili 47 dilekçe verildi. Bunu kim değerlendirdi? Bayraklı Belediyesi’nin İmar Komisyonu. İçinde Özgür Bey de vardı. Bu itirazlar yeşil alan olmalı diye kabul edildi. Önümüzdeki hafta Büyükşehir gündemine de gelecek. Bazı arkadaşlarımız hemen bir önerge ile buranın konut adası olmasını talep ediyoruz dedi. Niye? Mağdur olan vatandaşlar için konut olsun diye. Şu an istesek bile yapamıyoruz. Mülkiyeti resmi kurum alanı olan bir yeri ben konut alanına dönüştüremem.  Hali hazırdaki yer TEİAŞ’a ait” dedi.

SANDAL VE HIZAL ARASINDA ‘TUNCELİ’ TARTIŞMASI
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “Ben deprem mağduru vatandaşlar ile defalarca görüştüm. Siyaset cesaret işidir, cesur insanların işidir. Bir mağduriyet varsa, bunun sorumlusu bensem cesurca bu önergeyi veririm. Sıfır mağduriyet için yapılmış organizasyon. Elbette ki bir takım eksiklikler var oldu. Çok uzun süredir bunun giderilmesi için arkadaşlarla oturuyoruz. Bunun için diyoruz ki ‘Ey İBB elinizi taşın altına sokun, hep birlikte yapalım bu işi’ dedik. Siyaset eksiğini hatanı görerek yapılacak bir iştir. Bakanlık bir çalışma yaptı, bu çalışma neticesinde Bayraklı deprem bölgesinde bin 700 konut üretildi proje alnında” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ‘Elazığ’da kaç konut yapıldı?’ sorusunu yöneltmesi sonrası mecliste tansiyon yükselirken, sözlerine devam eden Hızal, “Elazığ’da deprem sonrası bir deprem daha oldu. Elazığ da bizim memleketimiz. Sayın Başkan (Serdar Sandal’a hitaben) siz Tuncelilisiniz, Elazığ sizin komşunuz. Ne kadar üretildi deyip bunun tartışmasını mı yapacaksınız? İzmir’de deprem mağduru vatandaşların mağduriyetini sıfıra indirmek için bir çalışma yapıyoruz. Yaşanan sorunlar ile ilgili önerge hazırladık ve bunu divana sunduk. Sizde  Nilay Hanım’ın itirazlarına rağmen komisyona gitsin dediniz. Siz komisyona bunu gönderirken öylesine göndermediniz herhalde. Ancak arada toplantı yapılıp acil gündem ile geldi denilerek görüşülüyor. Dün aynı komisyona sevk ettiğimiz Gaziemir önergesini de bekletiyorsunuz. Niye reddetmiyorsunuz?” dedi.

ÖNAL: DOĞRU BULMUYORUM
Yeniden söz alan CHP’li İrfan Önal, “Şu an TEİAŞ’a ait olan alanın konut olarak değiştirilmesi söz konusu. Bu mümkün değil. Üzücü tarafı bununla ilgili gelecek değişikliğin olabileceği için ön alma olduğunu söyledi. Biz İzmir’de yaşıyorsak kimsenin bunu sorgulamaya haddi yok. İkide bir memleketlerimizin gündeme gelmesini doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı

AYDIN: İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSINIZ
CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın yaptığı açıklamada “Siyasetin bir iş olarak tanımlanmasını ilk kez duyuyorum. Siyaset benim bildiğim bir görev. Siyaseti sadece meclis salonunda yapıl yapmadığınız da herkes bilir. Biz hata yaptık, mağduriyete yol açtık diyorlar. Bile isteye yaptınız. Genel Başkanınız 8 katlı binaların 5 kattan fazla olmayacağını emretti sizde bunu yerine getirdiniz. Kendi yaptığınız bu hatayı yine kendi imkanlarınız ile çözmeniz gerekirken, İBB’ye bu meseleyi getirip acılı insanlara biz sizin için çalışıyoruz, bunlar sorunlarınızı çözmüyor demek en basit tabiriyle popülizm. Parkları yeşil alanları kullandılar ancak yine de 135 bağımsız birim dışarıda kaldı. Çünkü 135 birim eksik yaptılar. Vatandaşlar sizden haklarını istiyor. Sizin yaptığınız haksızlığı gidermenizi sizden istiyor. Kendi yaptığınız haksızlığı bu meclis salonuna getirip ben hata yaptım diyerek işin içinden çıkamazsınız. Buna hata denmez” dedi.

SANDAL: BAKANLIĞA SESLENİYORUM…
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise açıklamalara tepki gösterirken, “Ben Tunceli doğumluyum. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Ben Tunceli doğumlu olmama rağmen 30 yıldır Bayraklı’da yaşıyorum. Burada ben daha önce defalarca söyledim. Türkiye'nin birçok bölgesinde bir çok afet oldu. Kamu hizmetlerinin her tarafa adil ve şeffaf gittiğin düşünmüyorum. Siz de Rizelisiniz. Bölgenizdeki Afet daha sabah olmadan gece afet bölgesi olduğu açıklandı. Buna da itirazımız yok. Devlet Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanan afette zarar gören yerlerdeki mağduriyeti çözer bizde bundan mutlu oluruz. Ancak Türkiye'de son dönemlerde en büyük afetlerin yaşandığı bölgede İzmir'de bu tür uygulamaların tamamını bir taraf bırakılarak siyaset uğruna depremi yönetmek  biraz akıl dışı. Deprem mağdurlarını sorunlarını çözmek kolay. Kredi konusu var bizim. Bugün depremzedelerimiz kredi için Halk Bankası ile görüşülecek. Kredi konusu kurumlar arasında dönen topa dönüşüyor. Bu kredi talebini ertelemenin depremzedelerin sorununu çözüyoruz demek ile ne bağı var? Arama kurtarma esnasında bile siyaset yapanlar bizi eleştirme hakkını nasıl kendilerinde buluyorlar anlamış değilim. Alan TEİAŞ’ın resmi alanı. Burayı konut alanına çevirme işi yasalara uygun değil. Alanın dönüşmesi ile ilgili bir yeşil alanın terk edilmesi gerekiyor. Trafo alanı ile ilgili tartışma olduğunda önce Turan bölgesinde, sonra Bornova'da yerler önerdik ancak firma kabul etmedi. Adalet Bakanlığına ait parselde hem  TEİAŞ evet dedi ve süreç işlemeye başladı. Sonra kamu kurumlarımız araziyi vermekten vazgeçti. Kamu kendi işini yaparken her açık oluşmasında ilgili belediyeler imdada yetişiyor. İzka alanının yanındaki alan bu iş için biçilmiş kaftan. Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum. Bakanlık bu alanı vereceğine taaddüt ettiğinde sorun çözülmüş olur” diye konuştu.

 

KÖKKILINÇ: TAKAS OLMADAN ÖNERGE GETİRİYORLAR 

AK Partili Hızal'ın söylemlerine yanı veren CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç, "AK Parti Grubu’nun samimiyetsiz şekilde getirdikleri ortaya çıkıyor. Buraya önerge vereceklerine bakanlığa dilekçe vereceklerdi, bakanlık da hızlı bir şekilde çözeceklerdi. Burada popülizmle hareket ettiklerini görüyoruz. Biz depremden sonra K sınırları, kat kazanılmasına yönelik uzun çalışmalar yaptılar. Önemli bir bütçe hazırladık, teşekkür aldık. Uluslararası bir kredi temin ettik, bunu Cumhurbaşkanının önüne getiremediler. Sosyal devletsek eğer kredi aramalarına bile gerek olmadın devletin yapılarını vermesi gerekirdi. Eğer bu önergede samimi olsalardı sizinle paylaşırlardı, olabilecek bir şekilde bir önerge hazırlanırdı. TEİAŞ’ın mülkiyetindeki bir yerle ilgili daha takas olmadan buraya bir önergeyle geliyorlar.Takas olduğunda ne olacak? İmar mevzuatına göre konut alanına çevirebilmek için eşdeğer bir yeşil alan ayırmanız gerekiyor? Adalet Bakanlığının devreye girmesiyle mağduriyet çözülebilecekken burada kötü niyetle siyaset yapılıyor" ifadelerini kullandı. 

SOYER: VİCDANIMIZ RAHAT
Son olarak söz alan ve tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeteri kadar anlaşıldı ve konuşuldu. Ancak bir şey çok ağrıma gitti. Heykel açtınız, anıt açtınız dendi. Ben hayal görmedim. 344 milyon Dolar 30 yıl vadeli, 5 yıl ödemesi 1 faizli krediyi Dünya Bankası'ndan onaylattım. İller Bankası ve Çevre Şehircilik uzmanları ile 4 ay Dünya Bankası ile görüştük. 1,5 sene önce Sayın Cumhurbaşkanına gittim. Dedim ki 6 bin orta hasarlı binanın yüzde 1 faizli 30 yıl vadeli kredi sorununu çözecek kaynak bulduk dedim. Dinledi. Döner dönmez arkadaşlarla görüşeceğim dedi. 1,5 yıl geçti. O kredi yok. İzmir’in çıkarttığı 334 milyon Dolar kredi devlet tarafından onay verilmediği için getirilmedi. Ben vicdanen çok rahatım. Biz deprem olduğu andan itibaren vatandaşlarımızın tüm derdine koştuk” dedi.

 
Başkan Tugay'dan Lider'e ziyaret!
 
Türkiye ile Slovenya arasında iş birliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Havva Şahin 11 Ağustos 2022 Perşembe 00:48

1.projede kura dışı kalan 16 depremzededen biriyim. Evimi yerinde almak isterdim.Öğretmen maaşımla, zor şartlarda almışdık.İki yıl olmak üzere halen arsa aranmak da, bizlerin zaten arsamız vardı 25 yıl önce almıştık. Her an diyorum ki benim göz yaşım yere dökülmeden tüm siyasiler depremzedeler üzerinden siyaset yapmayıp bizim mağduriyetimizi dikkate alıp birlikde çözüm aramalılar.7 proje alanındaki herkes evini alırken 16 ailenin evsiz kalmasın daki nedeni anlamak da zorlanıyorum. Birileri nedenini açıklasın.Bizde evimizi mevkisinde istiyoruz.Saygılarımla

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'den Başkan Soyer'e bardacıklı davetiye
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak ...
Aydın Büyükşehir civciv dağıtımına başladı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, özellikle dar gelirli ...
Menemen’de üst kaplama çalışmaları devam ediyor
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Menemen’de aşırı yağışlarda ...
 
İzmir'de 'emek' masası... Başkan Soyer: Biz aracıyız!
İzmir İktisat Kongresi kapsamında günün ikinci toplantısında açıklamalarda ...
Kocatepe'den İzmir'e yüzüncü yıl yürüyüşü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü ...
Tarihi toplantıda Soyer’den mesaj seli… 100 yıl sonra yeniden İktisat Kongresi!
İzmir İktisat Kongresi kapsamında ilk toplantıyı gerçekleştiren İzmir ...
 
Karaburun planlarına Başkan Girgin'den itiraz: Birçok kişinin halleri suya düştü!
Olağan üstü toplanan Karaburun Meclis’te İskele Mahallesi’nde yer alan ...
Başkan Sandal’dan Manavkuyu çıkarması: Rezerv alan, kredi ve hasarlı yapı çıkışı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye çalışmalarını yerinde ...
Başkan Soyer öğrencilere içini döktü: Destek yok, engel var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geleceğin şehir ve bölge ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva