HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2021 Çarşamba - 20:29

Büyükşehir'de gergin meclis: Gündem 60 milyonluk borçlanma

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBETON A.Ş'nin 60 milyon TL'lik borçlanma yetkisi komisyonlardan oy birliği ile gelirken, ilgili maddenin mecliste görüşülmesi sırasında AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi sıraları arasında gerginlik yaşandı. AK Partili meclis üyeleri İZBETON'un zarar ettiğine vurgu yaparken, CHP'li Melis üyeleri ise istenen borçlanma yetkisinin geçen yıldan kalan kullanılmayan miktar olduğunu belirti.

Büyükşehir de gergin meclis: Gündem 60 milyonluk borçlanma

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetti.

Meclisin açılışında geçtiğimiz haftalarda İzmir'e büyük gurur yaşatan İzmir Büyükşehir Belediyesi kadın ve erkek hentbol takımları Meclis salonunda ağırlandı.

Kadınlar Hentbol Ligi'nde 4'nci sırada tamamlayan ve Avrupa'ya gitme hakkı kazanan kadın hentbol takımı ayrıca Türkiye Kupası finalinde  Kastamonu Belediye Spor'a 2 gol farkı ile yenilmiş ve Türkiye Kupası'nda 2'nci olma başarısını yakalamıştı. Ligini 4'ncü bitiren ve Avrupa'ya katılma hakkı kazanan Büyükşehir Belediyesi Erkek Hentbol takımı ise Türkiye Kupası'nda başarı kazanmıştı. Türkiye Kupası Finali'nde Beşiktaş ile karşılaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Hentbol takımı, Beşiktaş'ı geride bırakarak Türkiye Kupası Şampiyonu olmuştu.  Başarılarının ardından Haziran ayı olağan Meclisi'nde Meclis salonuna gelen kadın ve erkek hentbol takımları Meclis üyeleri tarafından tebrik edildi.

TOPLUMUMUZUN TEMEL TAŞLARI KADINLARIMIZDIR
Konuyla ilgili konuşan CHP'li Meclis Üyesi Şamil Sinan An, "Hepimiz inanıyor ve biliyoruz ki toplumumuzun temel taşları kadınlarımızdır. Dünyada Türkiye'de her yerde iyileştiren güzelleştiren kadınlar ve onların emekleridir. Onların emekleri ve mücadeleleri bizler için gurur vesilesi olmuştur. Türkiye ve dünyada bütün kadınlar eşit olsun ve özgürce yaşasınlar. İBB Spor Kulübü kadın hentbol takımımız bize büyük bir onuru yaşattı. Türkiye Kupası'nda çok büyük bir şanssızlık ile Kastamonu Belediye Spor'a geride kaldık ancak kendilerine teşekkür ederiz. Türkiye Hentbol Süper liginde 4'nci olarak bu kadınlarımız Avrupa'ya gitme hakkı kazandılar. Türkiye'de en önemli takımlarından Beşiktaş Hentbol takımlarını yenerek Türkiye Kupası'nı İzmir'e getiren Erkek Hentbol takımımıza da teşekkür ederiz. Erkek hentbol takımımız da liglerinde 4'ncü olarak Avrupa'ya gitme başarısı gösterdiler" diye konuştu.

BORÇLANMA TALEBİ TARTIŞMA YARATTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan ve kentteki asfalt serimi, yol bakımı onarımı ve kentsel temizlik  gibi bir çok konuda çalışmalar yürüten ve son dönemlerde yereldeki muhalefet partileri tarafından eleştirilerin odağına getirilen İZBETON A.Ş için borçlanma önerisi meclis gündemine getirildi. Komisyonlardan oy birliği ile Meclis gündemine getirilen ilgili maddenin görüşülmesi sırasında İZBETON A.Ş'de 60 milyon TL'lik borçlanma talebi AK Parti ve CHP sıralı arasında gerginlik yarattı.

HIZAL: İZMİR ALTYAPIDA VE ULAŞIMDA EN KÖTÜ DÖNEMİ YAŞIYOR
İlgili maddeye gelinmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "İZBETON A.Ş'nin 60 milyon TL'lik kredi talebi... Burada oy birliği verilmiş bir durum söz konusu ancak AK Parti grubu olarak yatırıma dönük olarak talep edilen bütün borçlanma taleplerine destek verdik. Yatırıma yönelik olmayanlara ise karşı çıktık. Burada somut bir yatırımdan bahsedilmiyordu ancak komisyon arkadaşlarımızın çalışmaları ile buraya makine ibaresi konuldu. Ancak burada sorun, İZBETON. İZBETON, İBB bütçesinde olan ve 1 milyarlık bütçeyi yöneten bir şirket. Bunu yönetirken, İzmir'de asfaltlama, kavşak düzenleme, altyapı işleri yapması gerekiyor. Biz bugün İzmir'e baktığımızda özellikle altyapı ve ulaşım noktasında  son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Sayın başkan yavaş şehirden bahsediyor ya, zaten İzmir yavaş şehir haline geldi. İzmir trafikte, sanayide, turizmde yavaş şehir hale geldi. Buradaki tabii ki asıl sorun İBB ve yöneticileri. 1 milyarlık bütçeyi yöneten kişi şirkette bu hususlarla ilgili çalışması gerekirken, adeta sayın Soyer'in reklam müdürü gibi, bakkal bakkal gezip insanların videosunu çekip yayınlamak ile meşgul. Bugüne kadar biz hiçbir bürokratlarla ilgili bu yorumları yapmadık. Ancak İZBETON bürokratlarının biz siyasetçi olduklarını düşünüyoruz. İZBETON ihaleleri doğru yaparsa zaten 60 milyona ihtiyaç duyulmaz. Biz zaten kar etmesini beklemiyoruz ancak iflas etmesini  de beklemiyoruz. 2019 yılına ait Sayıştay raporları var. 2 şantiye var ve bunlar ne iş yapıyor? Asfalt üretiyor... Ancak maalesef ki kapasitesinin çok altında üretim yapıyor ve İZBETON dışarıdan asfalt alarak zarar ediyor. Bu eleştirileri sadece biz yapmıyoruz. Bu eleştirileri İzmirliler de yapıyor. Altyapı konusunda, yağan yağmurlar sonrası oluşan taşkınlarla ilgili, yine Genel Başkanınızın İzmir ziyaretinde Genel Başkanınızın ve Tunç Soyer'in yüzüne karşı İzmirliler eleştirilerde bulundu. Sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi asfalt konusunda yetersiz, bu asfaltları biz yapacağız,  faturasını Büyükşehir'e keseceğiz diyor. Bir başka bir belediye başkanı da salonda methiyeler düzerken, dün yapılan toplantıda İZBETON üzerinden eleştirilerde bulunuyor. İZBETON Genel Müdürünün görevi yolların bakımını yapmak, asfaltları doğru yapmaktır. Bu asfaltları sadece Alsancak'ta değil, Cengizhan'da da yapacak, sizlerin arka sokaklar dediğiniz yerlerde de yapacak. Soyer'in sosyal medya hesaplarına bakın ve onların altındaki yorumları okuyun. Zaten bunları okuyunca İZBETON'un neler yapmadığını göreceksiniz. İZBETON gibi İBB'nin de neler yapamadığını göreceksiniz. Eğer ihaleleri doğru yaparsanız, zamanında yaptığınız ihalelerin ödemelerini yaparsanız, oradan kamu zararı ortaya çıkmazsa o zaman İZBETON'un 60 milyon krediye ihtiyacı olmaz. Ancak bunlara devam ederseniz 60 değil 160-260 milyon da krediye ihtiyacı olur" dedi.

SAMİMİ YORUMLAR İÇİN GEREKEN YAPILIYOR
AK Partili Hızal'ın eleştiriler üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Aslında oy birliği ile çıkmış bir konu ancak her meclis olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi gündeme getirildi. İZBETON son derece güzel çalışan bir şirket. Başındaki müdürde son derece iyi çalışan arkadaşımız. Sayıştay raporlarına da her zaman cevap veriliyor. Bu zamana kadar zimmet çıkarılmış hiçbir şey yok. İZBETON müdürümüzün videolu çekimi ile ilgili bir beyanı mutlaka vardır ancak ben hukukçu olarak gördüğüm; Burada herkesin gönüllü olarak yaptığımız şeyler var. Bir gönüllüler ordusu var. İZBETON müdürümüz de yardımseverliği demek ki var ve bunların birbirine karıştırılmaması gereken bir şey. Bu 60 milyon TL'de geçen sene alınan meclis kararımız varken, bunu kullanmayınca düşmesi ve şimdi yeninden gündeme getirilen konu. Biz sürekli borçlanma talebinde olan bir kurum değiliz. Sayın Hızal takip ediyor sosyal medyayı ama bizim oralarda çözüm guruplarımız var. Burada bir an önce iletilen sorunlar ilgili alanlara yönlendiriliyor ve çözülüyor. Sosyal medya hesabı altına yapılan yorumların da kurgu olduğu düşüncesindeyim, zaten samimi olan yorumlar için gereken yapılıyor.

YATIRIMLARI GÖRMEMEK VİCDANSIZLIKTIR
Kökkılınç'ın ardından söz alan CHP'li Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek ise, "Ben Özgür beyin kaygısını anlıyorum. İZBETON tüm sokaklarda çalışmaları var. Kendisi gezerse bölgesinde görecektir. Sosyal yardımlar pandemiden dolayı genel bir sorun.  Bir yere seslenmek gerekirse, verdiği hiçbir sözü tutmayan hükümete seslenmek lazım. Plan Bütçe komisyonun konuşurken , geçen seneki yatırımlar için  kredi talebi aldık ancak bu kullanılmadı. İZBETON zarar eden bir kuruluş değil yani. Bu kredinin hemen kullanılma gibi bir durumu yok, ihtiyaç duyulması halinde kullanılacak bir kredi talebi. Yatırımları görmemek bence vicdansızlık" diye konuştu.

FARKLI FARKLI BÜROKRATLAR İLE İZBETON İÇİN PAZARLIKLAR YAPILIR
Yeniden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hızal, "Biz Sayıştay raporlarında neyin yazdığını biliyoruz. Biz İZBETON'un ne kadar zarar ettiğinş tabii ki eleştireceğiz. Biz İZBETON 114 milyon kar etsin diyoruz. İZBETON borçlanma almadan kar etsin diyoruz. İZBETON İBB'den 75 milyon sermaye artırımı yapmadan kar etsin diyoruz. Kar edemezseniz kar ederseniz, borçlanırsınız, yatırım diye millete yutturup, yatırım falan yapmazsınız. Elinizde telefonla gezip video fotoğraf çekersiniz. Sonra gidersiniz farklı farklı bürolarda İZBETON'un yaptığı işlerle ilgili pazarlıklar yapılır. Bu kadar net söylüyorum" dedi.

İDDİA SAHİBİ İDDİASINI KANITLAMAK ZORUNDADIR
Hızal'ın kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yapıldığı yönündeki iddiasına üzerine söze giren Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "İddia sahibi iddiasını ispat etmekle mükelleftir. 300 metre yapmamışta 290 metre yapmamıştan bahsetmiyorum. Ancak iddiamızın ne çapta ve hangi sıfatta olduğunu sayın Hızal hepimizden iyi bilir. Ortaya koyduğu iddia gerçekten ciddi. Burada CHP'li arkadaşlarımızın iddialarına ispat gerektirecek bir şey varsa onu da talep edebilirsiniz. Bizim bu süreci belirli bir şekilde gerçeğe dayanarak ve eleştiri mekanizmasını içselleştirerek, bir kurumu eleştirip siyaseten oradan siyasi çıkar sağlama iddiasının ötesine geçmiş oluruz. Bu doğru değil.   Sayın Hızal benden daha iyi bilir. AK Parti saflarında milletvekilliği, il başkanlığı yapmış bir çok siyasetçinin bugün siyasi makamlarda bulunduğu ve o sıfatlarla bugün demeç beyan ettiği vardır. Bir tane İZBETON Genel Müdürünün siyaset yaptığı demecini gösterin. Sayın Hızal ileriki süreçte bir yerde görev alsa siyasi kimliğini bırakacak mı? Tabii ki bırakmayacak.Çok eleştirdiğiniz video gösterimi, çok ulvi bir yardımlaşma göstergesiydi" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ
Hızal'ın belediye başkanları hakkındaki iddiaları hakkında da söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Özgür bey konuşunca sanki belediye başkanları ile büyükşehir belediye başkanları arasında bir sıkıntı varmış gibi lanse etti. Biz belediye başkanları olarak büyükşehir belediye başkanımızın arkasındayız. Medyada çıkan olayları çarpıtmanın anlamı yok. İZBETON sadece Bayraklı'da 160 ton asfalt döküldü. Bu kentte ne oluyor ne bitiyor hep birlikte görüyoruz. Şirketlerin neler yaptığını hep birlikte görüyoruz" dedi.

Sandal'ın açıklamaları sırasında söze giren AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, 'Sen öz evlatsın, ondan bu' çıkışında bulundu. Boztepe'ye yanıt veren Başkan Sandal ise 'Yok öyle bir şey. Çarpıtmayın konuyu' diyerek Boztepe'ye tepki göstedi.

BUCA'YA ASFALT ATILDIĞINI GÖRMEDİM
Sandal'ın sözleri üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser, "Biz genel siyasete girmediğimiz halde ne zaman iddiada bulunsak her zaman genel siyaset önümüze geliyor. İZBETON ile alakalı 2019 yılında Buca Meclis üyesi olarak seçildi. Sadece meclis üyesi olduğum dönemle ilgili geçtiğim hiçbir yolda asfaltlama çalışması yok. Özgür Beyin altını çizdiği nokta çok basitti. İZBETON'un borçları var ve ödeyemiyor, mahkemelik olacak ve normal olarak avukatlar ile görüşüyor. Bundan başka bir şey çıkartmaya gerek bile yok.  AK Partiden başka  yanlısı veya hatayı iade edebileceğinizi bir argümanınız yok mu bunu merak ediyorum " dedi.

Hızal'ın genel siyaset eleştirilerine yanıt veren Başkan Vekili Özuslu, "Biz burada iktidarız, genel siyasette muhalefetiz. Örneklerimiz seçerken mukayese etmemiz gerekiyor ve normal olarak AK Parti'nin yaptığı bazı icraatları eleştiriyor bizim arkadaşlarımız. Ancak sorun şu, sizin söylediğiniz çok önemli bir şeydir. Bir bütçe çerçevesinde sayın Hızal'ın sözleri kalabilseydi zaten tartışma teknik olurdu. Oy birliği ile komisyonda geçmiş bir konu" diye konuştu.

MESELE İZMİRSE GENEL SİYASET YAPMADIK
AK Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, "Trafik var, trafikle ilgili başkanın önerileri de var. Bu mecliste ifade ettiniz tabii ki eleştirilere cevap vereceğiz dediniz. Biz sayın Kökkılınç'ın cevabı üzerinde de çok cevap verme niyetinde değildik. Ancak Bülent beyin koyduğu bilgilere baktığımızda genel siyasete giriş tarzını doğru değil. Cumhur ittifakı olarak bugün komisyonlardan gelen 21 maddeyi oy birliği yaptık. Oybirliği yapıyor olmamız eleştiri yapmayacağımız anlamına gelmez. Siz genelde iktidarsınız dediniz, bizde sizin geneldeki muhalefet tarzınız ile burada muhalefet yapıyor olsaydık her şeye ret verirdik.  Mesele İzmir olan yerde genel siyaset yapmadık. Geçen İZSU'nun tartışmalarını yaparken Başkan bize kafanız çok karışık eleştirilerinde bulunmuştu. Başkanın söylemine baktığımızda bizi dinlediğini gördük.  Biz konu ile ilgili eleştiri yaptığımızda diyoruz ki konu özelinde cevap verin. Biz hangi konuda eleştiri yapsak hiçbir zaman o konu karşılığında cevap alamadık. Biz İzmir özelinde eleştiride bulunduk. Erzurum ya da Ardahan konularında eleştirilerde bulunmadık"

HIZAL VE ÖZUSLU İLE ODALARDA GÖRÜŞME GERGİNLİĞİ
Duyumlarla siyaset yapmadık yapmayacağız demesini takdirle karşılıyorum. Bu söylemi ile Hızal'ın söylemini yalanlamış oldu" dedi. Yeniden söze giren Hızal, "İZBETON yöneticiler çıkar ne kadar icra takibi açılmış ne akdarı ödenmiş, ne kadarı ödenmemiş bunlar çok net şekilde gelebilir" diye konuştu.

SİZE SİZİN GİBİ DAVRANMAYACAĞIZ
Hızal'a yeniden yanıt veren Özuslu, "Tabii ki bu eleştiriler olacak ve bunlara da yanıt verilecek. Benim söylediğim direkt genel müdüre yöneltilen bu duyumlardır. Biz iktidar partilerinin davrandığı gibi burada da muhalefete aynı davransaydık o zaman tablo gözükürdü. Ancak biz o şekilde davranmayacağız. Muhalefetin etkisi vardır. Muhalefet doğruyu söylediğinde zaten sayın başkan da bunu hemen notunu alıyor ve ilgili bürokratlara gönderiliyor" dedi.

KEŞKE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSAK
Yeniden söze giren CHP'li Kökkılınç, "Hukukçu arkadaşımız İZBETON müdürümüzün kişilik haklarına yönelik açıklamalarda bulundu. Kendisine bir fırsat verip tutanaklardan çıkarabiliriz. İZBETON Genel Müdürümüz de hukukçu ileriki süreçte bir yargı yoluna da gidebilir. Özgür bey belki bunların tutanaklardan çıkarılmasını isteyebilir. CHP Genel Başkanımızın pek çok konuda Mecliste pek çok konuda oy birliği ile hükümete destek verdiği pek çok konu var. Özellikle Milli konularda.  TBMM'de CHP'nin bazı konularda vermiş olduğu araştırma önerileri reddediyor. Oradaki siyaset anlayışı burada olsa o zaman İzmir kazanamazdı. Bizim burada yaptığımız bir seçmen kitlesini temsil eden grubunda sözünü dinlemektir. Keşke İBB'deki meclis çalışması Türkiye'ye örnek olsa ve Türkiye bu şekilde çalışsa ve Türkiye kazansa. Her iddia ispata dayanmak zorundadır. Denildi ki icra takipleri var İZBETON ile ilgili. Olabilir bunlar" dedi.

KELİMELERİMİN ARKASINDAYIM
Kökkılınç'in 'tutanaklardan çıkarabilir' sözleri üzerine konuşan AK Partili Hızal, "Ben bu kürsüde söylediğim her sözün arkasındayım. Bugün burada söylemiş olduğum bütün konuşmaların altını çiziyorum. Kimsenin kişilik haklarına saldırı yok. Öyle düşünüyorlarsa yargı mercilerinde gidip dava açabilirler. Biz bugüne kadar hiçbir zaman bir dedikodu üzerinden yorum yapmadık. Krediler vade tarihlerinde ödenmemiş, bu Sayıştay raporlarına yansımaz. İcra takibi olursa bunu ne olur? Hukuk bürolarında görüşmeler olur... Bunu bilerek isteyerek ödemediğiniz takdirde yüzde 40 faiz ödersiniz, vekalet ödersiniz... Yani bir kamu zararı olur" diye konuştu.

HER ŞEYİ BİRBİRİNDEN AYIRMAK LAZIM
MHP sıraları adına söz alarak ortamı yumuşatan MHP'li Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Tahammül etmek lazım. Muhalefet, muhalefet yapması lazım. Duyum yada başka bir türlü... Tahammül etmek, normalleşmek lazım. Nasıl geçmişte itfaiye daire başkanlığımız, hastanemiz sunum yapmışsa İZBETON'da yapabilir. Cumhur ittifakı olarak bürokratlarımız bizlerin baş tacı. Her şeyi birbirinden ayırmak lazım. Biz burada siyasi iradeler olarak, siyasi partiler olarak bu anlamda birbirimiz eleştirebiliriz, yada görüş ve önerilerimizi söyleyebiliriz. Tabii buyurun genel siyasette yapın ancak gördüğümüz gibi Cumhuriyet tarihinin en uzun tek başına iktidarı AK Parti hükümeti. İzmir'de iktidar kim CHP, bunu yok sayabilir miyiz" dedi.

SUNUM YAPARSA ÇOK İYİ OLUR
Son olarak söz alarak konuşmasını gerçekleştire İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, "İZBETON'dan bu kadar söz edilince, bu tesislerde emeği geçmiş bir arkadaşınız olarak konuşmak istiyorum. İZBETON İzmirimize hizmet veren bir kurum. Bu kurum gücünü Büyükşehir'den alan bir kurum. 30 ilçemizde de İzmir'imiz çok büyüdü, tüm ilçelerde planlama yapıp hizmet götürmek amacında. İZBETON zarar edebilir, kar edebilir... Bence her noktada çalışmasını yürütmekte İZBETON. Diğer meclisimizde İZBETON 30 ilçede yürütülen çalışmalar  hakkında sunum yaparsa çok iyi olur" dedi.

 
35 yaş üzerine aşılama başlıyor
 
Milli Takım'dan Galler karşısında şok mağlubiyet!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı 17 Haziran 2021 Perşembe 20:38

Aynı özveriği Bayraklıda göstersen ne iyi olaçak sayın Hızal ama nerde

Yorumu oyla      2      3  
izmir 17 Haziran 2021 Perşembe 09:01

şu yatırımları biz de göresek. kağıt üstünde... yollar berbat.. alt yapı yok, parkların hali ortada... kavşak yok .. yok yok. daha ne sayalım

Yorumu oyla      2      5  
Nedim 16 Haziran 2021 Çarşamba 23:00

Mustafa OZUSLU dan Baskan vekili Olur mu?

Yorumu oyla      3      4  
İZbeton 16 Haziran 2021 Çarşamba 22:58

ENTERASAN

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da otizm merkezi ailelere derman oldu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın’ın eğitim hayatına kazandırdığı ...
Başkan Sandal'dan depremzedeleri sevindirecek anlaşma
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak ...
Selçuk'ta müzik kursları yeniden başlıyor
Selçuk Belediyesi Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
 
Özuslu'dan 'temcit pilavlı' gönderme... Kiraz düellosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, sosyal medya ...
Mask Müzesi’ne ödül
Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi, Müze Özendirme Yarışması’nın ...
Bergama UNESCO şehirlerine uçurtma uçuracak
Kadim şehir Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 7.yıl ...
 
Ruhsatı iptal edilip rafa kaldırılmıştı... Belediye istasyon açacak!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un önceki dönem projelendirilmesine ...
İzmir İtfaiyesi'nde şeffaf sınav: Hak eden kazanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilecek itfaiyeci adayları, ...
Karşıyaka'nın İmar Çözüm Ofisi yola çıktı
Karşıyaka Belediyesi, bina yenileme süreçlerinde riskli yapı tescili, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva