HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2017 Cuma - 21:40

Büyükşehir'de CHP salonu boşalttı, AK Parti anlattı!

AK Partili Doğan, mecliste İZSU’ya yönelik eleştirilerini sıralarken, Büyükşehir Başkanvekili Sırrı Aydoğan oturumu kapattı. CHP’li üyeler de salonu terk edince Doğan basın açıklaması yaptı. Öte yandan Çevik Bir Meydanı’nın adı oy çokluğuyla aynı kaldı.

Büyükşehir de CHP salonu boşalttı, AK Parti anlattı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu yokluğunda, Başkanvekili Sırrı Ardoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda Buca’da bulunan Çevik Bir Meydanı’nın isminin değişmesi oylandı. 

'Ömer Halisdemir Meydanı' olarak değiştirilmeyip mevcut haliyle kalmasına yönelik komisyon raporu AK Partili üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

‘ÇEVİK BİR’ DEĞİŞMEDİ!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina geçtiğimiz günlerde, alana ‘15 Temmuz Demokrasi’ ve ‘Ömer Halisdemir’ isimlerinin önerilmesi ve ‘Çevik Bir’ adının darbeyi çağrıştırmasının gerekçe olarak gösterilmesi için, “O kadar sıkıldım ki! 4 ayda bir 3 tane adam ‘Adını değiştirelim’ diyor. Kan ne zaman duracak? Bunun için bir şey öneren yok. Çevik Bir darbeci’ deniyor. Bunun kararını verecek olan iktidar ve bağımsız yargıdır. Söylenti üzerinden yola çıkarsak işimiz çok sağlıklı olmaz” açıklamasını yapmıştı.

CHP TERK ETTİ, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın İZSU’ya yönelik eleştirileri sıralarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi derecelendirme şirketlerine para ödeyerek yüksek kredi aldığını ifade etti.

Doğan’ın açıklamaları mecliste gerginlik yarattı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyelerinin tepki göstermesi üzerine Başkanvekili Aydoğan oturuma son verdi.

Doğan’ın konuşmasına izin vermemesi üzerine CHP’li üyeler salonu terk etti. Bunun üzerine Doğan, Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’ya yönelik eleştirilerini basın açıklamasıyla sıraladı. 

Eleştirileri basın mensuplarına sıralayan Doğan ayrıca, Başkanvekili Aydoğan’a sert sözlerle yüklendi.

3 KEZ TADİLAT YAPILIR MI?
Doğan, “ Bornova’da uzun yıllardır kaderine terk edilen Kızılay mahallesi Atatürk mahallesi ve İnönü mahallesinde yürütülen alt yapı çalışmaları ne yazık ki burada yaşayan vatandaşların korkulu rüyası haline gelmiştir. İZSU tarafından sürdürülen yenileme faaliyetleri ne yazık ki şikayetlere konu olmaktadır. Bu bölgede bir buçuk yıl önce başlayan ve  tamamlanmayan yatırımlar nedeniyle bu bölge şantiye alanına çevrildi. Vatandaşlar kapılarının önüne yığılan dev borular yüzünden mağdur olmaktadır.  Büyükşehir belediyesi yapıyor İZSU bozuyor. İZSU ve Büyükşehir’in birbirinden haberi yok. Aynı yerde sil baştan diyerek kaç kere yenilik faaliyeti yürütülecek. Yoksa ortaya çıkan bu zararı da suya zam yapılarak mı çıkartılacak. İzmir’in kamu kaynakları sokağa atılmaktadır. Aynı yerde bir yılda 3 kez tadilat yapılır mı?  Kızılay Mahallesi çıkışına dökülen asfalt geçtiğimiz gün yağmurda çöktü. Üstün körü yapılan yol yenileme çalışmalarında ortaya çıkan ek maliyetin sorumlusu kim? Yapılan zarar kime fatura edilecektir? Aynı yola bir haftada 2 kez tadilat yapan Büyükşehir’in içler acısı hali bir başarı olarak bize sunuluyor. İzmir’e çağ atlatacağız diyen yönetim basit bir alt yapı çalışmasını bile beceremiyor” diye konuştu.

GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYE KORKTU
Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın gerçeklerle yüzleşmeye tahammülünün olmadığını da belirten Doğan,  “Meclisi yöneten arkadaşımız sonuna kadar dinleme tahammülünde bulunmadı. Biz muhalefetiz. Her zaman arkadaşlarımızın hoşuna giden şeyleri söyleyemeyiz.  Gerçeklerle yüzleşmeye korkan Belediye Meclisi’ni yöneten Sırrı Aydoğan ve çalışma arkadaşları bu eleştirileri dinlemekten kaçınmışlardır. Demokrasinin bize vermiş olduğu muhalefet hakkına tahammül edememişlerdir. Her zaman biz gerçekleri ve bu kentle ilgili olarak tespit ettiğimiz huşuları her zaman dile getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Akıncı: Rum tarafının haritası kabul edilemez
 
İzmir'de dehşet gecesi: Rastgele ateş açtı, saatlerce direndi...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Ocak 2017 Cumartesi 00:28

Hükümetin İzmir' e yaptığı sıfır barajda su sızıntısı yüzünden 21 milyon tamir parası ne olacak ?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede belediyeden tek kalemde 14 taşınmaz satılık
Narlıdere Belediyesi 14 adet taşınmazı kapalı teklif usulüyle satma kararı ...
Karabağlar Belediyesi'nden kadınlara büyük destek
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçede bulunan 8 semt merkezi ve 1 kurs ...
Çeşme ‘çam’lanıyor
Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlarımıza ...
 
Buca’da büyük araştırma: Tarih gün yüzüne çıkıyor!
İlçe merkezi başta olmak üzere Kaynaklar, Kırıklar ve Belenbaşı köylerinde ...
Yabancı konuklar Çiğli’de
Çiğli Belediyesi’nin de ortağı olduğu Avrupa Birliği gönüllülük projesi ...
Bornova'da altyapı yatırımları sonuç veriyor!
Süper Amatör Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Futbol A Takımı, 12 maçta ...
 
Başkan Soylu’dan sera mağdurlarına ziyaret
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, aşırı kar yağışı nedeniyle zarar ...
Seferihisar uzman ismin en yaşanabilir kent listesinde!
Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir ...
İZSU'dan 3 ilçede su deposu harekatı!
İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’daki su depolarını baştan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva