HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2012 Salı - 18:26

Büyükşehir’de bir ihale kaosu daha: Şimdi de İZENERJİ zorda

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı otobüs şoförleri ve teknik personeli kapsayan 3 bin 317 kişilik ihalede yaşanan kaos devam ederken bu kez belediyenin diğer şirketi İzenerji de problem çıktı. Belediyenin idari birimlerinde görevlendirilen 200’e yakın şoför ihalesinde İzenerji verdiği teklifte üçüncü sırada kaldı.

Büyükşehir’de bir ihale kaosu daha: Şimdi de İZENERJİ zorda

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kuruluşlarından biri olan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı halen komisyonlarda incelemesi devam eden ihalede yaşanan kriz devam ediyor. ESHOT’un yaptığı ihaleyi bu zamana kadar alan belediye şirketi İzelman’ın teklifi bu kez yüksek kalırken en düşük teklifi veren Etkin-İdeal Ortak Girişimi şansını koruyor. Başta İzelman’da örgütlü olan sendika olmak üzere CHP’nin ayağa kalktığı ihale sürecinde İstanbul’dan katılan Etkin-İdeal Ortak Girişimi’nin Deniz Feneri Derneği Davası’nda yargılanan Beyaz Holding’in hissedarı olması kafaları karıştırmıştı. Belediye Şirketi İzelman’da yaşanan sorunun bir benzeri belediyenin diğer şirketi İzenerji’de yaşanıyor.
 
BEDELİ 5 MİLYON TL
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin idari işlerinde görev yapan, belediyenin farklı birimlerinde makam şoförü, özel araç şoförü olarak çalışan kişileri ilgilendiren ihalede de pürüz çıktı. Yaklaşık 200 kişiyi ilgilendiren ihalede belediye şirketi gerilerde kaldı. Örgütlü sendikanın bulunduğu şirketin ihaleyi kaybetmesi halinde çalışanların durumunun ne olacağı da merak konusu oldu. Büyükşehir’in yaptığı ihaleye en yüksek teklifi 5 milyon 640 bin 60 TL ile Doğan Limited Şirketi verirken Rem Anosis Firması da 5 milyon 274 bin 964 TL teklif verdi.
 
TEKLİF AYNI
Belediyenin tanıtım, teknik işlerini yürüten özellikle yaptığı halkla ilişkiler çalışmaları ile adından söz ettiren şirketi İzenerji’nin teklifi üçüncü sırada kaldı. İhalede çok ilginç bir de gelişme yaşandı. Komisyona Ulubey Nalkiyat Sirketi İzenerji ile aynı teklifi verdi. Teklifin noktası, virgülüne kadar aynı olması dikkat çekerken iki şirket de ihalede 5 milyon 273 bin 808 TL teklif sundu. İhaleye, Mehmet Selimoğulları Limited Şirketi 5 milyon 273 bin 787 TL teklif verirken Türkeli Limited Şirketi de 5 milyon 252 bin 978,80 TL rakamını önerdi.
 
İNCELEME SÜRÜYOR
İhale komisyonunun tekliflere yönelik incelemesi devam ederken İzenerji ile aynı teklifi veren İzmirli Ulubey Nakliyat Şirketi’nin iş bitirme belgelerinin belediye şirketine göre zayıf olduğu ifade ediliyor. Verdiği teklif ile Türkeli ve Mehmet Selimoğulları’nın gerisinde kalan İzenerji’de tedirginlik yaşanıyor. İhalenin belediye şirketi dışında başka bir şirkette kalması ihtimalinin yüksek olması yetkilileri kara kara düşündürüyor. Öte yandan ihalede komisyonun kısa zaman sonra sonucu açıklaması bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ EMEKÇİLER 14 Kasım 2012 Çarşamba 22:19

izenerji şoför personellerinin de akibeti ise belirsiz konu her ne kadar makam ve özel araç şoförleri olarak geçmekteysede basında durum başlık gibi değil bugun izmirde büyükşehir sınırları içerisinde tüm yerel hizmetlerinin ulaşabilmesini sağlayan şoför personelidir

Yorumu oyla      16      5  
dost acı söyler 14 Kasım 2012 Çarşamba 12:09

sevgili aziz başkan size bir cok kez dedik ki yeni kurduğun ekip başta personele acı cektiri yor ama görüyoruz ki yönetinimin keskesminde arıza var.atölyedeki şefinden müdürüne kadar BAŞKANIM BİRKEZ DAHA GÖZDEN GEÇİR

Yorumu oyla      27      6  
private35 14 Kasım 2012 Çarşamba 11:00

bir şirket kuruşuna kadar izenerjiyle aynı teklifi veriyor.İhaleye teklif veren şirket yetkililer e dinleme yapılıyor bence.bu güne kadar olmamış bu tür işler neden şimdi oluyor.Tek amaç belediye hizmetlerini kaosa sokmak.

Yorumu oyla      32      9  
GÖKHAN SAĞLAM 14 Kasım 2012 Çarşamba 10:22

YAHU SU AKPE YALAKACILIGINI BIRAKIN YA ARTIK BÜYÜK BAŞKAN AZİZ KOCAOGLUNA VURMAKTAN CAMUR ATMAKTAN YORULMADINIZ MI SIZ DAHA YA ARTIK SIZE SÖYLUYE BILECEK BIR LAF BILE SÖLUYEMIYORUM CUNKI ANLAMIYORSUNUZ....

Yorumu oyla      24      23  
sakin.. 14 Kasım 2012 Çarşamba 10:08

taşeronlaşmayı kaldırmak için bunca savaş veren bir başkan için ağır sözler bunlar... ancak nankörler yazabilir bu cümleleri.. taşeronlaşmayı kaldırmanın verdiği başarıya çomak sokmak isteyen birilerinin oyunları bunlar.. başkan ekibini iyi seçer.. izenerji altından kalkacaktır bunun. şimdiye kadar siz mi kurtardınız 3 bin işçiyi?

Yorumu oyla      34      18  
guguk kuşu 14 Kasım 2012 Çarşamba 09:28

İzmir Aziz dir. Aiz kalacak....

Yorumu oyla      32      24  
sütçü 14 Kasım 2012 Çarşamba 08:34

bu chp li belediyeler hangi işi doğru yapar? merak ediyorum?

Yorumu oyla      26      38  
sema 14 Kasım 2012 Çarşamba 08:23

partizan hayatında hiç şartname nasıl hazırlanır, ihale nasıl yapılır, sürec nasıl işler hiçbir fikrin var mı?? herkesin her konuda bilip bilmeden ama kendinden bu kadar emin yorumlar yapması bana tuhaf geliyor..

Yorumu oyla      28      13  
Ahmet Sarıboğa 14 Kasım 2012 Çarşamba 07:58

İşin en üzüldüğüm tarafı bu saatten sonra ESHOT'a ve ya Belediyenin her hangi bir kurumuna işe girmek isteyenlerin CHP Parti Binasına değilde AKP binasına gitmesi olacaktır.

Yorumu oyla      23      21  
darkangel 14 Kasım 2012 Çarşamba 07:50

aziz kocaoğlu izmiri köy gibi yönetttiğinin apaçık deli budur adamın izmireden haberi yohhhh ey izmirli

Yorumu oyla      23      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm’e teşekkür plaketi
Böbrek Hasta Haklarını Koruma Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nilgün ...
Karşıyaka fotoğraf günleri başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği işbirliğiyle ...
Kocaoğlu: Paranız olsa bile bir Kemaraltı kuramazsınız
Vali Cahit Kıraç, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte Kemeraltı ...
 
Karşıyakalı kadınlardan hastalara ‘‘Geçmiş olsun’’ ziyareti
Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezi gönüllüleri hemşerilerini kötü ...
CHP'li belediyeden mandalina ihracatı
Mandalina üretimi, işletme ve ihracatı için gerekli izinleri alan Seferihisar ...
Çiğli’de 2. Uluslararası Taekwondo Turnuvası başlıyor
Çiğli Belediyesi ile Türkiye Taekwondo Federasyonu işbirliğiyle 16- 18 ...
 
Narlıdere'de temizlik hareketi: Mobil timler işbaşında
Narlıdere Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeni ekibi ile Narlıdere ...
Gaziemir'de iki başkan 'yeşil' için buluştu
Gaziemir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan iki parktaki ...
Konaklı çocuklar Atasına koştu
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ata’ya Saygı Koşusu’na 67 okuldan 1370 öğrenci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva