HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2016 Salı - 11:42

Büyük operasyondan flaş detaylar: İzmir 4’e ayrılmış!

İzmir merkezli 'Paralel Yapı' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 30'a çıktı. Gülen'in ve yöneticilerin, cemaatin kuruluş temellerinin atıldığı İzmir'i Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4'e ayırarak faaliyet gösterdiği belirtildi.

Büyük operasyondan flaş detaylar: İzmir 4’e ayrılmış!

İzmir merkezli 'Paralel Yapı' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 30'a çıktı. Gözaltına alınanların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmesinden sonra operasyona ve cemaatini yapısına ait önemli detaylar da ortaya çıktı.

- İZMİR MERKEZLİ 6 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU: 49 GÖZALTI…

BİRDEN FAZLA İTİRAFÇI HERŞEYİ ANLATTI
Son operasyonun en önemli dayanak noktalarından birisi cemaatten ayrılan yönetici konumundaki bazı itirafçılar oldu. İtirafçılar, cemaatin faaliyetlerinden memnun olmadıklarını ve bazı yöneticilerin himmet adı altında toplanan paraları kendi özel işlerinde kullandıkları için ayrılık kararı verdiklerini anlattı. İtirafçıların anlatımları ile polisin elde ettiği önceki bilgilerin uygunluk göstermesiyle de cemaatin İzmir'deki yapılanmasına dair önemli bilgiler elde edildi.

İZMİR DÖRDE AYRILMIŞ
Fethullah Gülen'in ve yöneticilerin, cemaatin kuruluş temellerinin atıldığı İzmir'e büyük önem verdikleri aktarıldı. Cemaatin İzmir'i, Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4'e ayırarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Her bölgeye baş imam ile yardımcı imamlar atandı. Bölge imamlarının yaptıkları mesleklerin dışındaki alanlardan sorumlu tutuldukları anlaşıldı. Dört bölgenin birbirinden bağımsız faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, bu anlatımlardan sonra cemaatin işleyiş şemasını oluşturup, önemli bilgiler elde etti.

MATBAADA GÖREVLİYMİŞ, KAYYUM İŞTEN ÇIKARMIŞ
Bergama'da bulunan ve bir süre önce kayyum atanan Koza Altın Madeni Genel Müdürü C.Ç.'nin de gözaltına bulunduğu ifade edildi. Operasyonda yakalanan Fethullah Gülen'in dershaneler ve okullar Türkiye sorumlusu yeğeni M.M.G.'nin de, cemaate ait Çağlayan Matbaasında yönetici olduğu, 10 bin TL maaş aldığı, kayyum atanmasından sonra işine son verildiği ortaya çıktı.

BELGELERİ YAKTIĞI SIRADA YAKALANMIŞ
Sabah saatlerinde yapılan operasyon sırasında ilginç anlar da yaşandı. Gözaltı yapmak üzere belirlenen adrese giden polisin tüm çabasına rağmen, kapı açılmadı. Bunun üzerine yardım istenen muhtar ve çilingir yardımıyla daireye girildiği sırada, adı gözaltına alınacaklar listesinde bulunan kişinin, bazı evrakları yakarak imha etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Polis bu belgelere de tutanakla el koydu. 

MANİSA'DA GÖZALTINA ALINANLAR BELLİ OLDU
Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde önceden belirlenen adreslere bu sabah düzenlenen eşzamanlı baskında gözaltına alınanların isimlerinin H.D., M.S., C.A., A.Y., Ş.U., M.P., S.Y., C.D., A.D., S.Ç., Z.B., K.D., M.B. İ.Ö. ve H.S. olduğu belirlendi. Diğer illerden 5 kişinin daha gözaltına alındığı, Manisa'ya getirildiği belirtildi. 'Terör örgütüne üye olma' ve 'Terör örgütüne finans sağlama' suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar, Manisa İl Emniyet Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Gözaltına alınanların polis ve öğretmen gibi meslek grubundan devlet memuru olduğu belirtildi. Gözaltına alınanlardan bazılarının, kendi içlerinde 'Emniyetten sorumlu imam' olarak nitelendirildiği ifade edildi.

VALİDEN AÇIKLAMA
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, operasyonun Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma gereği yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Olayda vaktiyle ilgisi görülen ve şu anda başka illerde olan kişiler de var. Bunlar toplanıyor, adliye gereğini yapıyor. İstanbul'un da içinde olduğu birkaç il var. Bu kişiler zamanında burada çalışıp, bu işlere bulaşmış, sonra tayin vesaire sebeplerle şu anda başka illerde yaşayan insanlar. Yoksa bizim oradaki faaliyetleri adliyenin soruşturması değil. Buradaki faaliyetleri nedeniyle ilgisi olduğu adliyece tespit edilen kişiler toplanıyor. Onun sorumluları gereğini yapacak. Bunların içinde polis olanlar da var. Normal süreç başladı, devam ediyor, devam edecek. Olağanüstü bir durum yok ama faaliyetin çeşitli evreleri var, evre evre devam ediyor. Tamamen adliyenin gözetiminde yürüyen bir iştir bu" dedi. (dha)

 
Urla’da üreticinin bayram günü: Mis gibi sözleşme!
 
Fuar İzmir’de bir büyük buluşma daha: 10 bin akademisyen ve sektör temsilcisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 17 Mayıs 2016 Salı 11:57

ERGENEKON MU ÖRGÜT? YOKSA CEMAAT Mİ? DEMEK Kİ ASIL ÖRGÜT CEMAATMİŞ. ERGENEKON DİYE BİR ÖRGÜT YOK. CEMAAT LİDERİ ABD DE OLDUĞU İÇİN ABD NİN İSTEKLERİNİ KESİNTİSİZ YAPMAK ZORUNDAYDI. TÜRK ORDUSUNUN ŞEREFLİ SUBAYLARI ERGENEKON VE BALYOZLA ABD NİN ESİRİ OLDU.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK İzmir’den ‘kit’li ve ‘Kiti’li tanıtım!
İzmir’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ne atanan Ekrem Gülcemal, ...
Karadeniz’de ‘gönüllü korucular’ PKK peşinde!
Giresun’da terör örgütü PKK’nın saldırılarına karşı resmi başvuruda bulunanlardan ...
İzmir’de oltacılara deniz anası molası!
İzmir sahillerine balık avlamaya gidenler, bu günlerde hayal kırıklığı ...
 
'Kıyameti yaşayan köy'de 13 mezar yan yana!
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği ...
İntihar eden oğlunun tedavi borcu silindi
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde 8 yıl önce intihar eden oğlu Hasan Atasoy'un ...
İzmir'de son yılların en büyük 'tarihi' operasyonu!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde polis ve jandarmanın düzenlediği iki ayrı ...
 
Cezaevindeki korkunç cinayete ağırlaştırılmış müebbet!
İzmirli Okan Kılkışlılar'ı, uyuşturucu suçundan tutuklu bulunduğu Afyon ...
Federasyon başkanından taciz iddialarına yanıt
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, taciz ...
Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme
Münevver Karabulut cinayetinde kayıp olduğu iddia edilen 700 bin dolar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva