HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Eylül 2017 Salı - 09:40

Buca'nın prestij projesi yola çıkıyor: Çok 'şirin' olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük ilçelerinden Buca'nın merkezinde bulunan Şirinyer Parkı'nı yakında yepyeni bir çehreye büründürecek. Hazırlanan projeye göre üzerindeki yoğun yapılaşmadan kurtarılacak 69 dönümlük park, çağdaş bir görünüm ve daha yeşil bir dokuyla buluşacak.

Buca nın prestij projesi yola çıkıyor: Çok  şirin  olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üzerinde dağınık bir şekilde bulunan yapılar nedeniyle kaotik bir alan haline gelen Şirinyer Parkı'nı, hayata geçireceği yeni uygulamalarla çağdaş bir kent parkına dönüştürecek.

Buca'nın merkezinde 69 dönüm alandaki parkı yeniden ele alan Büyükşehir Belediyesi, hem mevcut yeşil dokuyu koruyarak çoğaltacak, hem de bütün yönlerden yaya erişimine açık, yeşil bir odak haline getirecek. Proje kapsamında park alanındaki dağınık ve yayılmacı bir şekilde konumlanan yapıların tümü kaldırılacak. Hayata geçirilecek kültür merkezi, sosyal merkez ve pazaryeri projeleri bölgeye daha nitelikli, çağdaş ve ekolojik yapılar kazandıracak.

İhale süreci devam eden proje kapsamında, alanının iki yakasını Menderes Caddesi ile Cemil Şeboy Caddesi arasındaki kot farkından yararlanarak birbirine bağlayan bir platform oluşturulacak. Yükseltilmiş park fikri, projenin de ana omurgasını oluşturacak. Mevcut fonksiyonlar, bu omurga etrafında yeniden tasarlanarak "platformu her yönden saran" arttırılmış yeşil doku ile bütünlük oluşturacak. Doğu-batı doğrultusunda açılacak yaya aksları ile toplu taşıma noktalarına günün her saati güvenli ve rahat erişim sağlanacak.

YAŞAMIN İÇİNDE YEŞİL BİR CENNET
Şirinyer Parkı koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla Forbes Caddesi'ne bağlanacak. Park bünyesinde oluşturulacak platformla bağlantılı kültür merkezi, sosyal merkez ve yarı açık pazaryeri kurulacak.

Kültür Merkezi, iki adet çok amaçlı salon, sergi alanları, fuayeler, semt kulübü ve servis mekanlarından oluşacak. Şirinyer'in belleğinden gelen açık hava sineması kültürü, amfi şeklinde tekrar yaşatılacak.

Sosyal Merkez ise kadın ve çocuk aktivite merkezi, engelli aktivite merkezi, muhtarlık ve kafeterya birimlerinden oluşacak.

Projede öngörülen yarı açık pazaryeri, mevcut pazarı farklı bir alana taşımak yerine, haftanın her günü kullanıma açık olacak ve esnek kamusal kullanımlara da cevap verecek şekilde tasarlandı. Bu kapsamda kurulacak pazaryerine birçok farklı kottan kullanıcı girişi sağlanacak. Pazarcılar için ise yine otopark kotu ve zemin kotundan, servis girişi ve yükleme noktaları oluşturulacak.

Proje kapsamında ayrıca; alanın ve bölgenin ihtiyaç duyduğu otopark, ilgili yönetmeliklerce belirlenen kapasitelere uygun olarak, batı kanadında ağaç bulunmayan bölgede yeraltı otoparkı olarak hayata geçirilecek.

DAHA ÇOK AĞAÇ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kara servi, demir ağacı, fıstık çamı ve palmiye ağırlıklı olan yeşil dokunun korunmasına, geliştirilmesine, sürdürülebilir olmasına yönelik tespit ve raporlama çalışmaları tamamlandı. Buna göre, mevcut yapılardan arındırılıp ağaç dokusu korunacak olan Şirinyer Parkı'nda "park niteliğinde olmayan" alanlar da park ve rekreasyon alanına dönüştürülecek; mümkün olan en yüksek düzeyde ağaçlandırma gerçekleştirilecek. Sert zeminler doğal zemin malzemeleriyle birlikte minimumda tutulacak.

TOPLU ULAŞIM İÇİN AKTARMA İSTASYONU
Gerek raylı sistem gerekse lastik tekerlekli toplu ulaşımın aktarma noktasında bulunması nedeniyle, proje kapsamında bir aktarma istasyonu da düşünüldü. Alanda bulunan ve Buca’nın gelecekteki su rezervi olan üç adet “su kuyusu ve koruma alanı” ise, yaklaşma mesafelerinde herhangi bir yapılaşma olmadan yönetmelikler çerçevesinde korunacak.

 
SODEM'de Tunç Soyer yeniden başkan
 
Sema Pekdaş Ege'de Sonsöz'e konuştu: 2019'da adayım ve kazanacağım!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çevreci 26 Eylül 2017 Salı 20:52

belediyenin asli görevi çöp toplamak bunu bile taşeron firma yapıyor gerisini söylemeye gerek yok

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 26 Eylül 2017 Salı 17:58

@bucalı eyyyy diye başladıgın cümle zaten rengini belli etti. ayrıca kendi adıma söyleyim ercan tatıyı hiç bir zaman savunmadım. bu saçma yorumlarını wowturkey isimli sitede yazabilirsin. Buyrun ben neler yaptıgını aklımda kaldıgı kadarı ile yazdım. eminimki google da araştırsam çok daha fazlası çıkar. iddilarınızı destekleyin . yanlışlarını yazın. kayyum atanacak kadar ne yaptıgını yazın! bunları yazamıyorsanız . burada yorum yapmaya hakkınız oldugunu düşünmüyorum. düşünmüyorum çünkü yazdıklarınızın bir desteği olmaz ise yalan söylüyorsunuz, iftira atıyorsunuz demektir.

Yorumu oyla      11      5  
gerçek 26 Eylül 2017 Salı 17:05

kayyum bekliyorum bucaya..

Yorumu oyla      13      5  
BUCALI 26 Eylül 2017 Salı 16:32

Ey Levent Priştinayı bu kadar canhıraş savunan belediyenin kalemşörleri, yok Buca rezaletmiş, bucanın sokakları berbatmış, levent gelmiş düzeltmiş, Bucayı Ak Parti alamıyacakmış, Bundan önceki Belediye başkanı Ercan Tatı CHP li değilmiydi, Leventten öncede Ercan Tatıyı savunuyordunuz.. Bi kerede kediye kedi deyin Yahu..

Yorumu oyla      12      7  
26 Eylül 2017 Salı 15:32

YAPILACAGINA İNANAN VAR MI? 10 SENEDİR YAPILACAK, HER İHALEYE CIKTIGINDA ODALAR DAVA ACIYOR. YARIN ODALAR DAVA ACAR. İPTAL OLUR.

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 26 Eylül 2017 Salı 15:17

Levent piriştina çivi çakmadı ha? kaybolmuş buca bağlarını yeniden yetiştirdi. daha çocuk parkı olmayan tüm mahallelere çocuk parkı parkları yaptı. bucanın rezalet olan neredeyse tüma ra sokaklarını asfaltladı. Çeşitli fabrikalar ile yüzlerce kişinin iş bulmasına aracılık etti! ve daha sayamadıgım aklıma gelmeyen bir çok şey var! Yani burada LEvent başkana okadar çok sallayan oluyorki adamın belkide tek günahı izmirde AKP nin oy oranı yüksek Bucasın da Belediye başkanı olması. ama AKP Bucayı da hiç bir zaman alamıyacak son oy oranları çok açık ortada.

Yorumu oyla      13      8  
efe 26 Eylül 2017 Salı 11:43

Levent Başkanım Aziz başkanı bu proje için ikna etmek için ne kadar uğraştığınızı biliyoruz size ve aziz başkana teşşekürler

Yorumu oyla      13      9  
Bucalı 26 Eylül 2017 Salı 10:28

Ne varsa Büyükşehirde var.Buca belediye başkanı piriştina Bucaya çivi çakmadı.Sağolasın Aziz Başkan

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SODEM'de Tunç Soyer yeniden başkan
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Genel Kurul Toplantısı İstanbul'da ...
Başkan Mahmut Badem'den İzmir mesaisi
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ilçede uygulanacak projelerle ...
Balçova’ya yeni cennet
Balçova Belediyesi, daha önce bir bölümü park olarak düzenlenen 40 bin ...
 
İZSU'dan o ilçeye 'hayat' hattı: Su baskını tarih olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon liralık ...
Konak'ta Tarık Dursun K.’ya yeni konuk
Konak Belediyesi’nin İzmir'in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş'taki Tarık ...
Karşıyaka'da yatırım yağmuru: 2 ayda 6 açılış!
Karşıyaka Belediyesi, son dönemde hayata geçirdiği yeni yatırımlarını ...
 
Bornova'da mahallelere yatırım atağı
Bornova Belediyesi ilçede yürüttüğü çalışma, proje ve hizmetlerle yaşam ...
Körfeze çok yakıştı... Başkan Kocaoğlu'ndan Bakanlığa 'marina' çağrısı!
Kirlilik tehdidi nedeniyle uzun yıllar sırtımızı döndüğümüz İzmir Körfezi, ...
Başkan İnce'ye sendikacı desteği
TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye –İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva