HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2015 Perşembe - 15:47

Buca’nın pırlantalarına 4. merkez

Buca Belediyesi Pırlanta Merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Pırlanta Merkezlerinin 4’üncüsü düzenlenen tören ile Betontaş’ta hizmete açıldı. Pırlanta Merkezleri’nin Bucalı hemşerileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen ve Bucalı annelere duydukları güven için teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Pırlanta Merkezleri sadece çocuklarımıza yapılan bir yatırım değil, aslında kadınlarımıza yapılan çok önemli bir yatırımdır” dedi.

Buca’nın pırlantalarına 4. merkez

İZMİR - Buca Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan vatandaşların 3-6 yaş arası çocuklarına 3 saat süre ile ücretsiz geçici bakım hizmeti vermek üzere hayata geçirdiği ve kısa sürede yoğun ilgi gören Pırlanta Merkezi projesine 4’üncüsü eklendi. Betontaş Pazaryeri içerisinde toplam 320 metre kare alana sahip merkez, düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılış törenine Başkan Piriştina’nın yanı sıra İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı.

GÜVENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Göreve geldiği ilk günden bu yana en büyük yatırımları çocuklara ve geleceğe yaptıklarını söyleyen Başkan Piriştina, Bucalı annelere merkezlere duydukları güvenden dolayı teşekkür etti. Piriştina, “Çocuklarımızı tüm aileleri olduğu gibi biz belediye olarak pırlanta olarak gördük. Ve ailelerimize dedik ki en zor talepte bulunduk, en büyük fedakarlığı istedik. ‘Bize güvenin ve pırlantalarınızı bize emanet edin’ dedik. Çünkü bu bir oy isteme veya destek isteme değildi. Onların en değerli varlıklarını bizlere emanet etmelerini istiyorduk. İki amacımız vardı; birincisi o pırlantaları eğlendirmek, dinlendirmek, paylaşmayı öğretmek, arkadaş edindirmek, geleceğe hazırlamaktı; ikincisi de; pırlantaların geleceklerinde onların hayatlarındaki mücadelede birazcık payımız olmasıydı” diye konuştu.



“BUCALI KADINLAR HAYATIN İÇİNDE
Pırlanta Merkezleri’nin sadece çocuklara değil, Bucalı kadınlara yapılan çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Başkan Piriştina sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu pırlanta merkezlerinin ikici, hayattan, şehirden kopartılarak, dört duvar arasına mahkum edilmeye çalışılan ve kendime zaman ayıramıyorum diyen kadınlarımızı sokağa çıkartmaktı. Pırlanta merkezlerinde biz çocuklara bakarken onları hayata hazırlarken, onlarında bu ülke için, Buca için ve kendi günlük ihtiyacını karşılaması için zaman yaratmaya çalıştık.  O yüzden pırlanta merkezleri sadece çocuğa yapılan bir yatırım değil aslında kadınlarımıza da hanımlarımıza da yapılan çok önemli bir yatırımdı. İlk alkış kadınlarımızdan geldiğine göre yatırım amacına ulaşmış demektir.”
 
PİRİŞTİNA 2 MERKEZ DAHA MÜJDELEDİ
Merkezlerin şu ana kadar 25 bin çocuğa hizmet verildiği dile getiren Piriştina sözlerini “Burada fedakar çalışkan arkadaşlarımızla, 25 bin çocuğumuza iyi baktık ve bu bizi dördüncüyü açmamıza itti. Sırada müjdeleyebileceğimiz bir Kozaağaç ve Ufuk Mahallelerimizde açacağımız 2 merkezimiz daha var. Kısa bir süre sonra onlarında açılışlarında buluşacağız” diyerek sonlandırdı.

 “ÇOCUKLARIMIZA KAYBETTĞİMİZ YARINLARI KAZANDIRACAK BAŞKANLARIMIZ VAR”
Açılış töreninde konuşan İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırımızı da sözlerine İzmir’in efsane Başkanı rahmetli Ahmet Piriştina’yı anarak başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin geleceğini çocuklara emanet ettiğini söyleyen Kırmızı, Yemen’de, Suriye’de, Afganistan’da savaşta ölen, Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz ve tüm gezi şehitlerinden ve Mustafa Kemal Atatürk’ten onun çocuklara bıraktığı mirası koruyamadığımız için özür diledi. Başkan Piriştina’ya Pırlanta Merkezleri için teşekkür eden Hüseyin Kırmızı, “Ne var ki duyarlı belediye başkanlarımız var. Bir sene önce Başkanımız Levent Piriştina, çocuklarla ilgili Pırlanta Merkezlerini kuracağını açıkladığı zaman, bizlerde İzelman ailesi olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi söylemiştik. İyi ki böyle bir belediye başkanınız var. Çocuklarımıza kaybettiğimiz yarınlarımızı kazandıracak belediye başkanlarımız var. Umarım bu 4’ün Pırlanta Merkezi’de Cumhuriyetçi, Laik ve Atatürkçü çocuklar yetiştirilmesine vesile olur” diye konuştu.   

Konuşmaların ardından Pırlanta Merkezi’nin açılış kurdelasını, Başkan Piriştina ve Hüseyin Kırmızı çocuklar ile birlikte kesti. Açılışın ardından Başkan Piriştina, hemşerileri ile birlikte merkezi gezdi. Piriştina, Bucalı çocuklar ve vatandaşlar ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.   

‘MASAL ANNELERİ’ ÇOK BEĞENİLDİ
İçerisinde bahçesi ve oyun grupları ile toplam 320 metrekare alana sahip Betontaş Pırlanta Merkezi’nde en büyük ilgiyi de ‘Anneler Kulübü’ çatısı altında yer alan ‘Masal Anneleri’ bölümü gördü. Gönüllü vatandaşların buraya gelerek çocuklara masallar anlatacağı, onlarla keyifli zamanlar geçireceği ve yaptıkları el emeği ürünleri de armağan edeceği, Masal Anneleri bölümü, açılışa katılan vatandaşlar tarafından çok beğenildi.  
 

 
Kaf-Kaf’tan Kerem hamlesi
 
Kemalpaşa’da yaz okulu heyecanı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’den Anadolu bozkırına kardeşlik eli
İzmir’in merkez ilçesi Konak ile Yozgat'ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın ...
Çiğli’de yaz spor okulları başladı
Çiğli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce çocuğun spor yapacağı ...
Karabağlar’da çocuklara da söz hakkı
Katılımcı ve şeffaf bir anlayışla Karabağlar’ı yöneten Belediye Başkanı ...
 
Karşıyaka camilerinde Ramazan temizliği
Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte camilerdeki temizlik çalışmalarını ...
Başkan Atila’ya ‘efsaneler’den stat teşekkürü
İzmir’in Türk Futbolu’na damga vurmuş efsane isimlerinden yapımını Bornova ...
İzmir’de yol haritası zirvesi: 12 başlıkta kırsal kalkınma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın yol haritası için ...
 
Narlıdere’de temizlik seferberliği
Havaların ısınmasıyla birlikte, Narlıdere Belediyesi ekipleri tarafından, ...
SETKA’dan Vali Toprak’a Ziyaret
Kısa adı SETKA olan Selçuk Efes Tanıtma ve Kalkınma Turizm Geliştirme ...
Foça plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor
Kent içinden denize girilebilen ender tatil yerleşim yerlerinden biri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva