HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Aralık 2019 Salı - 10:36

Buca'nın festivalinde balkan rüzgarı esecek

Buca Belediyesi ev sahipliğinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından gerçekleştirilen 5’inci Balkan Panorama Film Festivali, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde başladı. 27 Aralık’ta son bulacak ve 25 uzun, 10 kısa metrajlı filmin gösterileceği festival, LazarRistovski,  İgorGalo, İsmet Krvavac, Robert Jazadziski, Semir Aslanyürek, Çiğdem Sezgin gibi önemli yönetmenlerin söyleşileriyle renklenecek.

Buca nın festivalinde balkan rüzgarı esecek

Kentteki sinema ve tiyatro salonu eksikliğini bu alanda düzenlediği etkinliklerle gidermeye çalışan Buca Belediyesi, DEÜ GSF Film Tasarım Bölümü ile fark yaratan bir organizasyona imza attı. Buca’daki üniversite öğrencilerinin ikinci evi Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı 5’inci Balkan Panorama Film Festivali, 27 Aralık 2019 Cuma gününe kadar Türk ve Balkan sinemasının başarılı yapıtları ve ünlü yönetmenlerini ağırlayacak.  Festival kapsamında 25 uzun, 10 kısa metrajlı film beyazperdede sergilenecek. 
Gösterimlerin ardından seyirciler, izledikleri filmlerin yerli, yabancı oyuncu, yönetmen ve yapımcılarının söyleşilerine katılma fırsatına sahip olacak.  Filmlerin tümü orijinal dillerinde, Türkçe altyazılı olarak seyirciyle buluşacak. 

FESTİVALİN İLK KONUĞU GÜLTEN TARANÇ
İzmirli sinemaseverler tarafından merakla beklenen festivalin açılış filmi Macar yönetmen MiklósJancsó’nun “Kızıllar ve Beyazlar” filmi oldu.  İlk gününde gösterimlerin yoğun ilgi gördüğü festivalin ilk konuğu ise Türk sinemasının başarılı kadın yönetmenlerinden Gülten Taranç oldu.  “Yağmurlarda Yıkansam” filmiyle sinemaseverlerle buluşan Taranç, gösterimin ardından düzenlenen söyleşiyle filmin detaylarına ilişkin bilgi verirken izleyenlerin sorularını yanıtladı. 

KAPANIŞ RİSTOVSKİ VE OSCAR ADAYI FİLMİYLE GERÇEKLEŞECEK    
Bu sene ilk kez Buca Belediyesi’nin destek vermesiyle daha da genişleyen festivalin sürpriz konuğu Emir Kusturica’nın ‘Yeraltı’ filmindeki ‘Bleki’ ve James Bond serisinin ‘Casino Royale’ filmindeki ‘Kaminofsky’ rolleriyle hatırlayacakları dünya çapında üne sahip Makedon kökenli Sırp aktör, yönetmen, yapımcı ve yazar LazarRistovski olacak.  Ristovski’nin hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği, Sırbistan’ın bu yıl Oscar adayı; ‘Sırbistan Kralı Peter’  filmi festivalin finalinde izleyenlerle buluşacak.   Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmin ardından İzmirliler kendisiyle yapılacak söyleşiye katılıp, tanışma şansı bulacak. 

TÜRK VE BALKAN SİNEMASININ BAŞARILI İSİMLERİ BU FESTİVALDE
Festivalin bir diğer konuğu Eski Yugoslavya’nın ünlü ve üretken oyuncularından İgorGalo olacak. Festival kapsamında Eski Yugoslavya’da büyük filmlerin yönetmeni olarak tanınan Boşnak İsmet Krvavac’ın, resmi rakamlara göre 1 milyarın üzerinde seyirciye ulaşan ‘Köprü’ filmi gösterilecek. Gösterimden sonra İgorGalo ile film ve özellikle de Eski Yugoslavya’daki sinema deneyimi konusunda keyifli bir söyleşi gerçekleştirilecek. Makedonya’nın son yıllardaki en başarılı yapımcılardan Robert Jazadziski’nin ‘Bal Gecesi’ filminin de yer bulacağı etkinlik kapsamında kendisiyle söyleşi yapılacak. 

Kaos filminin yapımcı ve yönetmeni SemirAslanyürek de katılımıyla festival konuğu olacak. Çiğdem Sezgin’in yazıp yönettiği bol ödüllü ‘Kasap Havası’ adlı filmin gösterimi ve ardından filmin yönetmeniyle söyleşi de programdaki bir diğer etkinlik olarak yer alacak.  

GENÇ YETENEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK 
Öte yandan festival genç yeteneklerin gün yüzüne çıkmasında etkili olacak.  Türkiye’nin en eski ve en verimli sinema okullarından sayılan D.E.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü’nün 2. sınıf öğrencilerinin çektikleri yaklaşık 10 kısa metrajlı film festival kapsamında gösterilirken, geleceğin sinemacıları deneyimlerini seyircilerle paylaşacak.

 
Yumrukçu için istenen ceza belli oldu!
 
CHP Güzelbahçe göreve başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suat Taşer Karşıyaka’da unutulmadı
Çağdaş Türk Tiyatrosu’nun önemli adlarından; oyuncu, yazar, şair, yönetmen, ...
Şeyh Bedrettin Çiğli’de sahnelendi
Çiğli Belediyesi tarafından, Nazım Hikmet’in Simavne Kadısı Oğlu Şeyh ...
Bayraklı’da yeni yıl pazarı
Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi ve belediye kursiyerlerinin, el ...
 
Soyer'den su kesintisi açıklaması: Sular ne zaman gelecek?
İzmir'de dün başlayan ve 3 ilçede 60 saat süreceği belirtilen su kesintisinin ...
Başkan Arda partisini bombaladı: Keşke yanımızda olsaydınız!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda partinin kendisine sahip çıkmadığını ...
Selvitopu, Kubilay ve arkadaşlarını unutmadı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, katledilişlerinin 89. ...
 
Birbirinden özel armağanlar Lezzetli Kış Şöleni’nde
Kültürpark’ta son hızıyla devam eden “Lezzetli Kış Şöleni”, gencinden ...
APİKAM'da bu ayki gündem: İzmir mutfağı
Kent Söyleşileri’ne bu yıl son olarak Nejat Yentürk konuk olacak. Yentürk ...
Karşıyaka Kitap Kulübü edebiyat tutkunlarını bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Avukat Behçet Akal Kitap Kulübü, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva