HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2021 Pazar - 11:10

Buca'daki en büyük meydan için AK Parti'den Atatürk önerisi

Buca'nın en büyük meydanı olan 'Çevik Bir' meydanının isminin Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilmesi önerisinde bulunan Buca Belediye Meclisi AK Partili Meclis Üyesi İzzet Pilgir, "Buca'da hiçbir yerde Mustafa Kemal Atatürk Meydanı, caddesi yoktur. Sadece mahallelerde ismi vardır. İzmir'in en kalabalık ilçesinde, en büyük meydanına Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesi bizi mutlu eder" dedi. Pilgir ayrıca, "İsteseler, Meclis Başkan Vekili İlhan Dal bu öneriyi Büyükşehir Meclisi'ne gönderebilirdi.  Buna yetkisi vardı. Ancak burada topu taca atıp top çeviriyorlar" diye konuştu.

Buca daki en büyük meydan için AK Parti den Atatürk önerisi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in en kalabalık nüfusuna sahip ilçesi olan Buca'da 'Çevik Bir Meydanı' tartışmaları devam ediyor.

Geçmiş yıllarda başta bazı STK'lar olmak üzere bazı siyasi partiler 28 Şubat Muhtırası döneminde tanınan isimler arasında yer alan Orgeneral Çevik Bir'in isminin Buca'nın en büyük meydanına verilmesine karşı çıkmıştı.

Açıklamalar sonrası hiçbir gelişme yaşanmazken, Ayasofya'da gerçekleşen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" programında imam Mustafa Demirkan'ın üstü kapalı şekilde Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okuyarak 'zalim' ve 'kafir' demesi tartışmalara neden olmuştu. İzmir'de ilçe belediyelerinde grubu bulunan  AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İmam Demirkan'ın açıklamalarına tepki gösterirken, Buca Belediyesi AK Parti sıralarından ise flaş bir öneri geldi.

Haziran ayı olağan Buca Belediyesi Olağan Meclisi'nde konuşan AK Parti'li Meclis Üyesi İzzet Pilgir, Çevik Bir meydanı isminin Mustafa Kemal Atatürk ismi ile değiştirilmesi önerisinde bulundu.

BUCA'YA ÇOK YAKIŞIR
Önerisi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Buca Belediye Meclisi AK Parti'li Meclis Üyesi İzzet Pilgir, "Çevik Bir isminin bu hassas dönemde değiştirilip Mustafa Kemal Atatürk yapılması  Buca'ya çok yakışır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018'de yaptığı ve sonrasında kaldırdığı Atatürk heykeli nedeniyle bir özür borcu var. Buca'da hiçbir yerde Mustafa Kemal Atatürk Meydanı, Caddesi vs yoktur. Sadece mahallelerde ismi vardır. İzmir'in en kalabalık ilçesinde, en büyük meydanına Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesi bizi mutlu eder" diye konuştu.

TOP ÇEVİRİYORLAR
AK Parti'nin Mustafa Kemal Atatürk ile hiçbir sıkıntısı olamayacağını söyleyen Pilgir, "İsteseler, Meclis Başkan Vekili İlhan Dal bu öneriyi Büyükşehir Meclisi'ne gönderebilirdi.  Buna yetkisi vardı. Ancak burada topu taca atıp top çeviriyorlar.  Sonsöz TV'ye katılan Erhan Kılıç Bey, 'Çevik Bir meydanına darbeci bir generalin isminin konulmasından rahatsızım' dedi. Eğer rahatsızsanız, hepimizin ortak değeri olan ve bu ülkenin kurucu lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin bu meydana verilmesi tüm Bucalıları mutlu eder. Bizim bu ülkenin kurucu lideri ile kesinlikle bir sıkıntımız yok. Çünkü bu ülkeyi kurtarmış. Mustafa Kemal Atatürk ile AK Parti'nin hiçbir sıkıntısı olmaz. Bu isim önerisini zaten veren de benim.  Bunu CHP'liler de onore ederek güzel bir şekilde kabul etmeleri lazımdı. Kabul etmemeleri de manidardır" dedi.

BAŞKAN KILIÇ DA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Mayıs ayında Sonsöz TV'de katıldığı programda, "Sandık koyamam, zaten Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu altında orası. Çevik Bir, özellikle 28 Şubat sürecindeki en önemli aktörlerden bir tanesiydi. Bu sebeple zaten bir karşıtlık var. Çevik Bir o sürecin ana mimarlarından bir tanesi olarak görülüyor. 28 Şubat süreci darbe girişimi süreci miydi, değil miydi tartışılır ama bana göre değildi. Orada bir muhtıra oluştu ama darbe olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde orada bir müdahalenin olmuş olması, müdahaleden kaynaklı burada bir ismin ortaya çıkması ve o ismin o alana verilmesi de bana göre doğru değil. Bir oylama yapılsa benim oyum değişmesi yönünde olur. Kararı büyükşehir meclisi verecek" ifadelerini kullanmıştı.

 
İzmir Kent Konseyi'nden çevre çağrısı
 
Altınordu'da Kahraman gidici
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 7 Haziran 2021 Pazartesi 11:01

CEVİK BİR isminden daha fazla rahatsız oldukları için bu öneriyi vermişlerdir. ATATÜRK MEYDANI olamalı ama orası değil Gelin Ceza evi projesi bitince oraya verin bu ismi hadii..Eğer samimi iseniz tabii ki..

Yorumu oyla      3      3  
nazmi 7 Haziran 2021 Pazartesi 08:59

onu bunu bırakında soyuluyoruz ey halk bizi muz gibi soyuyorlar..

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu çocuklar Efes tarlasında
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün ilk etkinliği çocuklar için düzenlenen çevre atölyeleri oldu.
Karşıyaka ‘Macera Parkı’na kavuşuyor
Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençleri hem sporla hem de eğlenceyle buluşturacak ...
Menderes’te LGS öğrencileri unutulmadı
Menderes Belediyesi tarafından LGS’ye giren öğrencilere sınavda ihtiyaçları ...
 
Konak Bilim Merkezi inşaatı altı ayda bitecek
Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde hizmete açılacak Konak Bilim Merkezi temeline ...
Karabağlar'da hafta sonu mesaisi
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sokağa çıkma kısıtlaması ...
Bornova’da Dünya Kahvaltı Günü
Bornova’da 6 Haziran Dünya Kahvaltı Günü, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ...
 
Bergama üretici pazarı açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi köylü ve çiftçiyi tüketiciyle aracısız buluşturan ...
Başkan Soyer: Atalık tohumlar toprakla buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklığa ve yoksulluğa ...
Büyükşehir'den Ödemiş-Birgili üreticilere can suyu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka Bir Tarım Mümkün" ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva