HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2021 Perşembe - 17:02

Buca'da iki yeni şirkete 3 milyonluk sermaye aktarımı

Buca Belediyesi bünyesinde yer alan Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Limited Şirketi ve Üzümkent İmar ve İnşaat Şirketi'ne 1 milyon 500'er bin TL'lik sermaye aktarımı konusunda konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "İki tane yeni şirketimiz oldu. Bunların bir tanesini gelecek dönemlerde Personel A.Ş. olarak düşünüyoruz bundan kaynaklı bir aktarım düşündük. Bu yıllarca kullanabileceğimiz bir bedel, ilerleyen süreçlerde belki bir tanesi için daha fazla bir aktarım olabilir ancak şu anlık bu tutar yeter" diye konuştu.

Buca da iki yeni şirkete 3 milyonluk sermaye aktarımı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Mart ayı olağan Meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleştirilen oturuma Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Kısa süren meclisin gündeminde ise dokuz mahallenin 'kırsal mahalle' statüsüne geçme talebi, kurulması istenen yeni mahalle talebi ve esnafa verilen nakdi destek damga vurdu. Mecliste ayrıca belediye bünyesinde bulunan iki şirkete sermaye aktarımı konusu da komisyonlara gönderilen maddeler arasında yer aldı.

BUCA'DA YENİ MAHALLE TALEBİ KOMİSYONLARDA

Mecliste Atatürk Mahallesi, Kuruçeşme Mahallesi ve Yıldız Mahallesinde bir kısım sokakların birleştirilerek Tınaztepe Mahallesi adında yeni bir mahalle kurulmasını önerisi gündeme geldi. Dilekçeye göre yeni kurulması istenen mahalle sınırlarının tanımı; Buca Organize Giyim Sanayi'nin karşısında olan eski Demir Çelik Fabrikasının arka tarafında, Atatürk Mahallesi 202/12 Sokaktan Ahmet Yesevi Caddesi'ne kadar Yıldız Mahallesinde de 206/38 Sokak'tan Ahmet Piriştina Bulvarı boyunca Doğuş Caddesinden 202/12 Sokağın köşesine kadar çevrelenen alanı kapsıyor. 5393 Sayılı Belediye Kanunun 9. Maddesine göre Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, bileştirilmesi, bölünmesi, adları ile sınırların tespiti ve değiştirilmesi Belediye Meclisinin Kararı ve Kaymakamın görüşü üzerine Vali'nin onayı ile gerçekleşiyor. 

Maddenin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri ilgili maddeyi oy birliği ile reddetti.

BU KONULAR SORUN YARATIYOR

Konuyla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İlhan Dal, "Daha önceki yıllarda da benzer talepler gelmişti, o tarihlerde de meclisimiz taleplerimizi reddetmişti. Zaman zaman bize sokak ve mahalle isimleri içinde talep geliyor. Bu taleplere hem ilçe hem büyükşehir sıcak bakmıyor. Çünkü teknik anlamda bazı sorunlar yaşanabiliyormuş. Bu yüzden bizim talebimiz reddi yönünde" diye konuştu.

'KIRSAL MAHALLE' İÇİN TOPLU BAŞVURU

1 Nisan 2014'te Büyükşehir statüsündeki 30 ile bağlı 16 bin 220 köy, mahalle yapılırken, 16 Ekim 2020'de, 7254 Sayısı Torba Yasa ile Büyükşehir kanununda yapılan düzenlemeyle, mahalleye dönüşen köy ve beldelerin, başvuruda bulunmaları, ilçe ve Büyükşehir meclislerinde taleplerinin kabul edilmesi halinde, köy yerine "kırsal mahalle" statüsüne geçme imkanı tanınmıştı. Alınan karar sonrası ise İzmir'de bir çok mahalle yeniden kırsal mahalle olmak için başvuruda bulunurken, Buca'da da dokuz mahalle 'kırsal mahalle' statüsü için başvuru yaptı. Meclis gündemine getirilen "7254 sayılı kanunun 10. Maddesiyle 5216 sayılı kanununa eklenen ek madde 3 çerçevesinde 29 Ekim, Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kırklar, Kaynaklar, Yıldızlar ve Zafer Mahallelerinin kırsal mahalle olması istemine dair önerge" maddesi Hukuk Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan Bütçe, Tarım, Esnaf komisyonlarına gönderildi.

KAHVECİLERE NAKDİ DESTEK MÜJDESİ

Mecliste ayrıca Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan kahvehanelere yapılacak nakdi destek talebi de görüşülen maddeler arasında yer aldı. Kahvehanecilere 500 TL'lik nakdi destek verilmesi öngörülen Meclis gündemi Plan Bütçe, Esnaf Komisyonu ve Hukuk Komisyonu'na 'acil' şartı ile sevk edildi.

Madde ile ilgili söz alan CHP'li Dal,  "Geçtiğimiz hafta kahveci esnafına gıda ve temizlik yardımında bulunmuştuk. Şimdi de nakdi destek konusunda bir adım atmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İLERLEYEN SÜREÇTE DAHA FAZLA AKTARIM YAPILMASI GEREKEBİLİR

Belediye mülkiyetindeki Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Limited Şirketi 1 milyon 500 bin TL, Üzümkent İmar ve İnşaat Şirketi 1 milyon 500 bin TL sermaye aktarımı yapılması önerisi Meclis gündeminde görüşüldü. Meclis Üyelerine sunulan madde 'acil' kaydı sonrası oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi.

Madde ile ilgili söz alan Başkan Erhan Kılıç, "İki tane yeni şirketimiz oldu. Bunarın bir tanesini gelecek dönemlerde personel aş olarak düşünüyoruz bundan kaynaklı bir aktarım düşündük. Bu yıllarca kullanabileceğimiz bir bedel, ilerleyen süreçlerde belki bir tanesi için daha fazla bir aktarım olabilir ancak şu anlık bu tutar yeter ve Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmesinden sonra karar verilecektir" diye konuştu.

DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 8 Mart Kadınlar Günü hakkında konuştu. Kılıç, "Kadınlarımız bizler için her şeyden önemli . Hepimizi hayata bağlayan çocukken bizim ayakta durmaya çalışan bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz. Biz belki onlara kadrolarda hak ettiği yeri hiçbir zaman veremedik. Bu konuda bizler biraz suçluyuz. Biraz erkek egemen anlayışta yaşıyoruz ancak çıkartılacak yeni yasalar ile bunu aşacağımızı düşünüyoruz. Biz Buca Belediyesi'nde de kadın istihdamı konusunda daha iyi bir noktaya geldiğimizi, daha iyi bir noktaya da geleceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 
Bayraklı'daki 33 bin 100 bina tek tek incelenecek!
 
İzmir'de sapığa meydan dayağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'daki 33 bin 100 bina tek tek incelenecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 30 Ekim depreminin ardından ...
Karabağlar’da ‘kontrollü normalleşme’ denetimi
Koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadelede “kontrollü normalleşme” ...
Çiğli’den 'ChooseTo Challenge' kampanyasına destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli Belediyesi’nde görevli kadın ...
 
İzmir'de anlamlı etkinlik: Şehitler için lokma döküldü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı, Atatürk Meydanı'nda ...
Kentsel dönüşüm İzmir'de iki yılda hız kazandı
İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Soyer: Türkiye örnek bir tesis kazanacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Nisan’da hizmete açılması ...
 
Menderes’te ‘Ayırmak Sizden, Dönüştürmek Bizden’ dönemi
Menderes Belediyesi tarafından sıfır atık projesi kapsamında ilçenin dört ...
Söz verdi, yerine getirdi: Çaylar, şekerler Başkan Batur'dan!
“Kahvehanelerin açıldığı gün, çayı, şekeri bizden” diyen Başkan Batur, ...
Başkan Erdoğan'dan çağrı: Cezaevi arazisi için takasa da satışa da hazırız
Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan ve imar planlarında “kamu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva