HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 10:25

Buca'da 'hız'a karşı kampanya

Trafik terörünün en yoğun yaşandığı ilçelerden olan Buca’da iki aşamalı kampanya başlatıldı. Buca Belediyesi ve Radyo Trafik işbirliğiyle düzenlenen kampanyanın ilk aşamasında teknik inceleme başlatılırken ikinci aşamada ise 3 buçuk ay boyunca farkındalık çalışması gerçekleştirilecek. Özellikle genç sürücülerin hedef alındığı çalışmalar hakkında konuşan Başkan Erhan Kılıç, “‘Bana bir şey olmaz’ demeyeceğiz; dedirtmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Buca da  hız a karşı kampanya

Buca Belediyesi, Radyo Trafik işbirliğiyle son dönemlerde kent içerisinde artan trafik kazalarına dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla kampanya başlattı. 

Son 1 ay içerisinde özellikle Kaynaklar bölgesinde ilçeyi yasa boğan trafik kazalarından hareketle başlayan kampanya iki bölümden oluşuyor.

TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI
Kampanyanın ilk aşamasını trafik kazalarında yüzde 15’lik paya sahip olan teknik hatalar oluşturuyor. Kaynaklar başta olmak üzere kazaların en çok yaşandığı bölgelerde yol altyapısıyla ilgili fiziki sorunların tespit edilmesi için konuyla ilgili kurum, kuruluşlar, meslek odaları ve akademisyenler tarafından araştırma başlatıldı. Teknik sorunların tespit edilerek hızla giderilmesi için çalışmalar hazırlanan raporun sonrasında planlanarak hızla hayata geçirilecek.

HAYAT OYUN DEĞİLDİR HIZLA KAYBETMEYİN
Teknik incelemenin ardından kazaların yüzde 85’lik bölümünü oluşturan sürücü hatalarıyla ilgili ise farkındalık kampanyası başlatıldı.  Buca’nın dört bir yanında sürücülerin öncelikli olarak hız kontrolü hakkında farkındalığa sahip olabilmeleri için “Hayat oyun değildir. Hızla kaybetmeyin” ve “Hız sadece burada can yakmaz” mesajlarının yer aldığı billboard  ve sosyal medya çalışmaları hazırlandı.   Öte yandan ilgili kurumlara yazılar gönderilerek özellikle genç sürücülerin bilinçlendirilmesi için etkinlikler Mayıs – Ağustos ayları içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEDİRTMEYECEĞİZ
Kampanya hakkında tüm sürücülere çağrı yapan Buca Belediye Başkanı Av.Erhan Kılıç, “Trafik kazalarını belki tamamen yok etmemiz çok zor; ama imkansız değil. Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü maalesef sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Trafikte güvenliği sürüşü sağlayarak bunun en önemli adımını atabiliriz.  Bizler yerel yönetimler olarak Buca’daki trafik sorunun çözülmesi ve güvenliği için konusunda uzman kişi ve kurumlarla bir araştırma başlattık. Bunun yanı sıra hemşerilerimizin trafik güvenliği hakkında bilinçlendirmesi için kampanyamızı hayata geçiriyoruz. Özellikle geleceğimizi var edecek genç kardeşlerimizin ne kendi hayatlarını ne de başkalarının hayatını 5 dakika erken gidebilmek için, anlık heyecan yaşamak için tehlikeye atmamalarını rica ediyorum.  Ne Buca’mızda ne de ülkemizde ‘Bana bir şey olmaz’ demeyeceğiz; dedirtmeyeceğiz. Trafik terörüne geçit vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 
İYİ Parti Foça’da başkan hastalandı, sekreter atandı
 
Erzincan'da 3,9 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERGÜN KÜÇÜKKAYA 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:45

Özellikle İşçievleri caddesinin 361,365 ve 367 sokaklar ile kesiştiği yerlerde gün geçmiyor ki kaza olmasın!(uçan yol ile bu noktalardaki kazalar bir kat daha arttı) Lütfen bu noktalarda kalıcı ve acil çözüm bulup uygular mısınız?.Özellikle 367 sokak ile kesişimdeki trafonun biran önce kaldırılması için girişimde bulunulursa çok iyi olacak.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalılar tiyatroya kitaplar köylere
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Kursiyer Oyunları Festivali ...
Bayraklı Taekwondo’da madalyaya doymuyor
Bayraklı Belediyesi Taekwondo kulübü, katıldıkları İzmir İl Taekwondo ...
Balçova'da Ramazan 'tatlı' geçiyor
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde, unutulmaya yüz tutmuş ...
 
Esnaf Odası'ndan Başkan İnce’ye ziyaret
İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Yönetim ...
Başkan Oran’dan iki özel ziyaret: Kılıçdaroğlu’na rapor, bakana talep dosyası
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Ankara’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Mehmet KARABEL yazdı... Orada bir Honaz var uzakta… O Honaz da bizim ilçemizdir!
Mehmet KARABEL yazdı... Orada bir Honaz var uzakta… O Honaz da bizim ilçemizdir!
 
Karabağlar'da dolandırıcılık uyarısı
Karabağlar Belediyesi, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
Büyükşehir’de kadro revizyonu: O isimlerin istifası alındı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kararı sonrasında eski ...
Fatih YAPAR yazdı... Hesabı temiz olanın muhasebeden korkusu olmaz!
Fatih YAPAR yazdı... Hesabı temiz olanın muhasebeden korkusu olmaz!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva