HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2023 Cumartesi - 15:51

Buca'da görkemli açılış... Soyer ve Kılıç'tan 'birlik' mesajları

Buca Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kosava Bağımsızlık Parkı'nın açılışı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı törende, Başkan Soyer ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç önemli mesajlar verdi.

Buca da görkemli açılış... Soyer ve Kılıç tan  birlik  mesajları

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi tarafından Buca Koop Mahallesi'nde 3 bin 500 metrekare alan üzerine yapılan ve  'Engelsiz kentsel yaşam alanı’ düşüncesiyle hayata geçirilen 'Kosova Bağımsızlık Parkı'nın açılışı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Açılışa ev sahibi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, CHP geçmiş dönem İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SOYER: İYİ Kİ İZMİRDESİNİZ
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tarih boyunca sayısız acıya tanıklık eden bir coğrafyanın parçası olan Kosovalı kardeşlerimizle ülkemiz bilhassa da şehrimizin İzmir arasında çok güçlü bağlar var. Bu bağ yüzlerce yıl öncesine kadar gider. Bizler iki kardeş halk olarak birlikte nefes aldık, birlikte yaşadık. Neşe ve kaderlerimizi ortaklaştırdık. Acılarımızı, sevgi, dayanışma ve birlikte olma irademizle ortak bir gelecek inşa ettik. İzmir Kosovalı ve Balkanlı kardeşlerimiz için sadece bir şehir değil vazgeçilmez bir yuvadır. İzmir'in Balkan haritasında gözükmediğine bakmayın. İzmir yüreğinin bir yanı Rumeli, diğer yanI Anadolu olan bir Balkan şehridir. Bu şehrin yüzölçümü kıtalardan, geçmişi ise takvimlerden çok daha geniştir. İşte bu müthiş zenginliği şehrimizin Balkan Türklerine borçluyuz. İyi ki buradasınız. İyi ki İzmir'desiniz… Bugün bu açılışla birlikte Kosova ve Türkiye arasındaki derin bağları yüceltmenin gururunu yaşıyoruz. Biliyorum ki burada bulunan herkes aramızdaki bu eşsiz bağı sonsuza dek sürdürme azmine sahip. Kosova bağımsız Parkı barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın bir simgesi olarak sonsuza dek yaşayacak. Böylesi güzel bir eseri İzmir'e kazandıran Buca Belediyemizin başkanımıza ve katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   

KILIÇ: KENTE HİZMET ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Kürsüye çıkan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bucamız için yeni bir yaşam alanı daha yaratmış olmanın ve 4,5 yıldır yarının Buca'sı için verdiğimiz emekle yarattığımız eserleri bu kentin insanlarına katkı sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz yaşam alanı teması ile 3 bin 500 metrekarelik alanda düzenlediğimiz bu park inanıyorum ki kentimizin değerine değer katacaktır. Kosova'dan Buca'ya uzanan kardeşlik ve birlik bağlarımızı daha da güçlendirecektir. Buca, Kosova'ya hatta tüm Balkanlar'a kardeş olmuştur. O yüzden büyük bir gururla bu meydanlara ‘Balkanlar'ın Buca'sı var’ diye yazdık. Farklı kültürlerin yıllardır bir arada yaşadığı Buca'da, Balkan coğrafyasıyla olan gönül bağımız her zaman çok güçlü olmuştur. Bugüne kadar her alanda, her konuda Balkan göçmeni kardeşlerimizin, dostlarımızın yanında olmayı gayret ettik. Bu gayretimizi göçmen derneklerimizi destekleyerek onlarla çeşitli işbirlikleri kurarak kentin yönetimine ortak ederek sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Öyle ki bu kent uluslararası Buca Balkan Festivali'nin bu yıl 11’ncisini düzenliyor. Balkan kültürünü, kentimizin her bir yaşayanına için çok çalıştık. Her dakikası dolu dolu geçecek ve iki gün sürecek bir festival hazırladık. Bugün saat Hasanağa Bahçesi'nde festivalimizin açılışını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Kılıç sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Buca'dan Balkanlara uzanan birlik ve kardeşlik bağlarımız bugün Kosova’ya hep birlikte göndereceğimiz selam ile taçlanmış oluyor. Dost ve kardeş Kosova'nın bağımsızlığının 15’nci yılında ise Buca’mıza kazandırdığımız bu parka Kosova Bağımsızlık Parkı adını veriyor. Bağlarımızı da daha da güçlendiriyoruz. Hepimizin bildiği gibi Kosova uzun, zorlu ve hayli meşakkatli sürecin ardından bağımsızlığı ilan etmiştir. Bu bağımsızlık Kosova halkının iradesinin ve özgürlüğünün gücünü simgeliyor. Kosova'nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliği Balkanlar'daki istikrar ve barış için ol olmazdır. Kosova'nın bağımsızlığının güzel halkının her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu park kurduğumuz kardeşlik köprüsüyle birlikte aynı zamanda da engelleri de kaldırmaktadır. Engelli komşularımız, çocuklarımız burada rahat bir şekilde vakit geçirebilecek, eğlenecektir. Burada çeşitli kardeşlik öyküleri yazılacaktır. Yarının Buca'sı için düşlerimiz hayata geçirmek için bizler için son derece mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BİR BAŞKAN OLARAK FARKINDAYIM
“Bu kentin evlatları birçok alanda olduğu gibi spora da son derece başarılıdır. Çünkü her biri çalışkandır, azimlidir. Spora teşvik etmek ve sporcu kardeşlerimize desteklemek için Buca'mıza tam donanımlı bir spor kompleksini de hemen caddenin diğer tarafında kavuşturuyoruz. Yaklaşık 2 ay içerisinde de inşallah açılışını gerçekleştireceğiz hep beraber. Sporium içerisinde yıldızlar çıkaracak, yüzlerce, binlerce sporcunun da aynı zamanda evi olacaktır. Bu komplekste Bucalı olmanının ayrıcalıkları hissedilecek, su ve salon sporlarında en üst düzeyde yer alacaktır. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, spor sahaları ve sosyal alanların olacağı tesis, açıldığında Buca'nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olacağına inancımız tam. Bu hizmetler yarının Buca'sında önemli rol üstlenecektir.

Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini tam anlamıyla yerine getirme gayretimiz de sürecektir. Çiftçilerimizin üretimine, emeklilerimizin huzuruna, çocuklarımızın eğitimine, öğrencilerimizin barınmasına destek olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin en büyük problemlerinden biri de barınma sorunudur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda çok hassas olduğunu, Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olarak son derece yakından biliyorum. Türkiye'nin en büyük öğrenci kentlerinden biri olan Bucamız'da bir öğrenci yurdunda kısa bir süre içerisinde kazandırıyoruz. Tabii bu projede büyük şu anda olduğu gibi Genel Başkanımızın ortaya koyduğu çalışmalar, yaptığı yönlendirmeler büyük bir etken olmuştur. Birazdan 11’inci Uluslararası Balkan Festivali'nin açılışını yapacağız. İki gün boyunca birbirinden kıymetli etkinliklerin yer alacağı Festivali, Demokrasi Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başlatacağız. Hepinizi oraya bekliyoruz. Birliğimizin ve dayanışmamızın ve kardeşliğimizin Buca'dan bütün dünyaya gösterelim istiyoruz” dedi.

 
'Davullar çalınan seçim akşamları vadediyorum'
 
10 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı ... 15 Ekim 2023 Pazar 08:56

Adnan Öztekin geliyor Buca Ak Belediyecilikle Şahlanacak...

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 14 Ekim 2023 Cumartesi 16:17

Chp Buca'da KAYBEDECEK...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 mahallenin kullandığı yolu temizliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri ...
Yağmur suyu hasadı ile ekolojik duraklar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim krizine karşı farkındalık ...
İzmir'de 29 Ekim coşkusuna hazır... Programda neler var?
İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümünü adına yakışır etkinliklerle ...
 
29 Ekim'e geri sayım... İzmir sokakları gelincik tarlası gibi!
29 Ekim'e geri sayım... İzmir sokakları gelincik tarlası gibi!
İzmirliler dikkat… Kritik noktalar trafiğe kapalı!
58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 14 Ekim Cumartesi günü ...
İzmir'in otopark raporu... 4,5 yılda 50 noktaya neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana özellikle mahalle aralarında ...
 
Soyer'den 'siyaset üstü' çağrı: Gediz için kaybedecek tek saniye yok!
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ...
Büyükşehir’de gergin meclis… AK Parti’den İZBETON Genel Müdürü için 'istifa' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin 3’ncü oturumu tartışmalara ...
Soyer'e soruşturma izni kararı... Büyükşehir'den ilk hamle!
İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılında yapılan bir ihalede belediyeyi gelir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva