HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2021 Cumartesi - 09:26

Buca’da engelli kedilere 5 yıldızlı hizmet

Sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmak için her yıl on binlerce sokak hayvanına kucak açan Buca Belediyesi, iki yılda 16 bin 563 kedinin hayatına dokundu. Son teknoloji bakım merkeziyle tedavi ettiği kedileri, özel ısıtmalı ve düzenekli yapısıyla 5 yıldızlı otel konforunda düzenlenen Engelli Kedi Evi’nde misafir eden merkez, uzman personelin şefkat ve ilgisiyle kedileri yeniden yaşama tutundurdu.

Buca’da engelli kedilere 5 yıldızlı hizmet

Sokak hayvanlarına eşit yaşam imkânı sunmak için kentin her yerinde mücadele veren Buca Belediyesi,  Kuruçeşme Mahallesi’nde yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Engelli Kedi Evi’nde sahipsiz, yaralı, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç kedilere 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunarak pozitif ayrımcılık yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın tüm imkânların seferber olmasını sağladığı merkezde, geride kalan iki yıllık dönemde can dostların mutluluğu için çalışmalar eksiksiz sürdürüldü.

KEDİLERİN EN SICAK YUVASI ENGELLİ KEDİ EVİ
Buca genelinde yaşanan kaza, şiddet, yaralama ve diğer nedenlerle travma yaşayan kedilere, en hızlı şekilde müdahale edilerek merkezde bakıma alınıyor. Son teknoloji cihazlar ve uzman veteriner hekimlerce acil müdahalesi yapılan kedilere gerektiğinde cerrahi işlemde yapılıyor. Müşahedesi devam eden kediler, yaşam fonksiyonları normale döndürülene kadar Engelli Kedi Evi’nde konuk ediliyor. Konuk edilen kedilere özel ısıtmalı ve düzenekli yapısıyla 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Engelli Kedi Evi, can dostlarının yeniden yaşama sarılmasına katkı sunuluyor. Yaşadıkları travmalardan kurtulabilmeleri için uzman personel eşliğinde özel ilgi gösterilen kedilerin 7 gün 24 saat boyunca bakım, beslenme, ısınma gibi ihtiyaçları da merkezde eksiksiz karşılanıyor.

103’Ü ENGELLİ, 719 KEDİ SAHİPLENDİRİLDİ
Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren merkezde, iki yıllık dönemde hayvan gönüllüleri tarafından merkeze getirilen 8 bin 379 kediye tedavi amaçlı poliklinik hizmeti verilirken, zor durumda olmaları nedeniyle ekiplerce sokaklardan alınan 8 bin 184 kediye de bakım hizmeti verildi. Merkez, vermiş olduğu bu hizmetlerle toplamda 16 bin 563 kedinin hayatına dokundu. Hayvan hakları için yürütülen “Satın Alma Sahiplen” kampanyaları doğrultusunda ise bakımı ve tedavisi yapılan 103’ü engelli, toplam 719 kedi sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.

TAM TEŞEKKÜLLÜ MERKEZ
Sadece kedilerin değil Buca’daki tüm sokak hayvanlarına eksiksiz hizmet veren Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 2’si veteriner hekim, 12’si donanımlı personel olmak üzere toplam 29 kişilik ekibiyle can dostlara hizmet veriyor. Engelli Kedi Evi’nin yanı sıra merkez, son teknolojiyle donatılmış bakım ünitesi, 44 köpek, 80 kedi olmak üzere toplam 124 can dostumuza aynı anda bakım hizmeti verebilme kapasitesine sahip. Buca sokaklarında ekipleriyle çalışma yürüten merkez, 1 adet tam donanımlı hayvan ambulansı, 2 adet hayvan nakil aracı ve 1 adet mama dağıtım aracıyla hizmet veriyor. Son teknoloji cihazlar ve uzman veteriner hekimlerle 7/24 hazır tutulan bakım servisi kan sayım cihazı, kan biyokimya cihazı, röntgen cihazı, elektrokoter, yoğun bakım kafesi, CR röntgen görüntüleme cihazı, binoküler ekranlı mikroskop ve idrar analiz cihazlarıyla A’dan Z’ye her türlü tedavi hizmetine olanak sağlıyor.

 
Başkan Sandal: Yeni bir kent inşa ediyoruz!
 
Katilin adını verdiği savcı neden istifa etti?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 11 Nisan 2021 Pazar 20:52

Çok.sevindim.boyle.sevgiye.muhtac .kendilere.kimi.evde kimi.disarida.olanlara.belediye.baskanimiza.cok.tesk.ederim

Yorumu oyla      2      3  
Mesut Tali 11 Nisan 2021 Pazar 09:46

"Engelli Kedilerin Bakımı" adlı eşsiz projenin mimarı olan Buca Belediyesi Başkanımız Sayın Erhan Kılıç''a ve hayatının her yerinde muhakkak bir engelli olan ve şimdi de dünyamızı paylaştığımız sessiz dostlarımızdan olan engelli kedilerin yanında özverili çalışmalarından dolayı Engelli Kedilerin Bakımı Sorumlusu Sayın Meral Çakmak''a sonsuz teşekkürler... İyi ki varsınız. ????????

Yorumu oyla      2      3  
Suzan Ayazoglu 10 Nisan 2021 Cumartesi 23:04

Tesiste olanları saymışlar doğru. Bir de olmayanları saysalarmış ? Ben bu güne kadar Buca belediyesinde bir tek Kedi kısırlaştıramadım. Randevu yok! Söz konusu sokak hayvanı ve bunlar üç ay sonrasını bekleyecek anlayışa sahip değiller ne yazık ki? Sonra kaybolan Engelli kediler ? Gönüllülüğümüz süresince oradan adımını atmayan Kör veya Ambute canlar birden kaçmış deniyor? Ben oradayken, alınan Kedi maması tüm kedileri ishal yaptı ve defalarca söylememize rağmen mama değiştirilmedi, satınalma işlemine bilir kişi karar vermez, içerinden önce fiyatına ehemniyet verilirse sonucu bu olacaktır tabi. Aylarca Mama taşıdım Engelli kedi evine sırf sağlıklı beslenebilsinler diye. İnkar etmeyeceğim, ellerine geçtikce, çalışanlar farklı markalardan da çıkarıp veriyorlardı bize, görüyorlardı çabamızı. En son gittiğimde de gördüğüm görüntü beni bir hayli üzdü çünkü o canlar böylesini hak etmiyor. Söylenecek daha çok şey var da bu platformlarda paylaşmak çok doğru gelmiyor bana.

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa 10 Nisan 2021 Cumartesi 13:04

Takdire şayan bir uygulama.Buca belediyesini kutlarım.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal: Yeni bir kent inşa ediyoruz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Fen İşleri Müdürlüğü personeliyle ...
Ankara’dan Dijital Sınıf’a övgü
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Bornova Belediyesi’nin vizyon ...
Konaklı çocuklar 23 Nisan’ı çizecek
Konak Belediyesi’nin, Konaklı çocuklar için düzenlediği 23 Nisan Ulusal ...
 
Karaburun'da faaliyet raporu kabul edildi: Erdoğan'dan 'saldırı' çıkışı!
Nisan ayı olağan Meclis oturumunda konuşan Karaburun Belediye Başkanı ...
Başkan Tugay'dan 'Cumhuriyet Mahallesi' çıkışı: Sözlerimi çarpıtmayın!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen ...
Büyükşehir Belediyesi'nden Ramazan dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geçtiğimiz yıl ‘BizVarız’ ...
 
Torbalı’da zabıta, Polis Haftası’nı sürprizle kutladı
Torbalı Zabıta Müdürlüğü’nde memura mukavemet ve saldırı olduğuna dair ...
Ödemiş’te iftar sofrası evlere taşınacak
Ödemiş Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında iftar ...
Yüksel Taşkın’dan Konak’ın sosyal tesislerine tam not
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte Engelsiz Yaşam Köyü ile ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva