HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2015 Salı - 15:15

Buca’da ‘bilim’ sokağa taştı

“TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen ‘Bilim Sokakta’ projesi, Buca Oyun Sokağı’nda başladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina projenin açılışını çocuklar birlikte yaptı. Fizikten kimyaya, biyolojiden bilişim teknolojilerine kadar birçok etkinliğin yapıldığı stantları gezen Piriştina, “Daha yaşanabilir bir Buca için, huzurlu, mutlu bir gelecek için, bu çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi için, bilimden ve eğitimden başka hiçbir şansımız yok” dedi. 4 gün süresince 41 farklı etkinliğin düzenleneceği “Bilim Sokakta” şenliği, 22 Ekim Perşembe gününe kadar mucit beyinleri bekliyor.

Buca’da ‘bilim’ sokağa taştı

İZMİR - Bucalı çocukları bilimle tanıştırmak, sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla ile hazırlanan ‘Bilim Sokakta’ şenliği başladı. TÜBİTAK ile Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile Buca Oyun Sokak’ta başlayan, bilim ve eğlence dolu şenliğe, Bucalı minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen ‘Bilim Sokakta’ projesi açılış kurdelesini Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, D.E.Ü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Başlar, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ve Bucalı çocuklar ile birlikte kesti.

PİRİŞTİNA’YA TEŞEKKÜR
Açılış töreninde konuşan proje yürütücüsü D.E.Ü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin, Başkan Piriştina’ya projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Şahin, “Bu projeyle fizik, kimya, biyoloji, yaratıcı drama ve bilişim teknolojileri alanlarında hazırladığımız, 40’dan fazla etkinliği 100 öğrencimizle, bütün öğrencilerimize sunmaya çalışacağız” dedi.

“GELECEĞİMİZ İÇİN BİLİM VE EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ”Göreve başladığımız ilk andan itibaren emeğimizi, mesaimizi, varımızı eğitime harcayacağız dedik, ve en büyük yatırımları eğitim alanında yaptık. Bu miniklerin geleceği için olmazsa olmaz, ilimdir, bilimdir. Ben inanıyorum ki, bu ülkede olumsuzluklar yaşansa da, bunları bilimin ışığında yok edeceğiz. O yüzden bıkmadan, yılmadan, usanmadan eğitime ve bilime destek olmak zorundayız. Daha yaşanabilir bir Buca için, huzurlu, mutlu bir gelecek için, bu çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi için, bilimden ve eğitimden başka hiçbir şansımız yok.” diye konuştu.
 
4 GÜNDE 41 BİLİM ETKİNLİĞİ
D.E.Ü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladığı gösterileri izleyen çocuklar, bilim, eğlence ve heyecan yüklü bir serüvene tanık oldu. Stantları tek tek gezen çocuklar tematik bilim oyunları ile gönüllerince eğlenirken, laboratuvar deney çalışmaları karşısında da heyecanlarını gizleyemedi.

TÜBİTAK desteği, Dokuz Eylül Üniversitesi yürütücülüğünde yapılacak Bilim Sokakta projesi kapsamında fizik, kimya, biyoloji, bilişim teknolojileri ve drama etkinlikleri yer alıyor. Ortaöğretim düzeyindeki çocukları temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak, araştırma ve sorgulama isteklerinin tetiklenmesini hedefleyen proje 4 gün sürecek. Her gün 10.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocukları bilimle tanıştırmak, bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla fizikten kimyaya kadar 41 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.
 

 
AK Partili Turhan lojistikçilerle buluştu
 
Ölüdeniz semaları 16. kez şenlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelinin ev eşyası Bizim Ev’den
Üniversite eğitimi için İzmir'e gelen ancak yurt imkanı bulamadıkları ...
Asker istedi, Valilik havai fişeği yasakladı!
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Çiğli’de bulunan 2. Ana Jet Üssü ...
Kocaoğlu’ndan santral çıkışı: Ankara’da iş pişirilmesine…
Bergama'da yapılmak istenen termik santral konusunda ilk kez konuşan İzmir ...
 
‘Barış Şehitleri’ Karşıyaka’da yaşayacak
Ankara'da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamalarda hayatını ...
Bornova'nın ‘iyilik hareketi’ gittikçe yayılıyor
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin erzak ihtiyacını ücretsiz ...
Büyükşehir'den Halkpınar'a vagon üssü!
Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yer altı otoparkı inşasına ...
 
Başkan Gönenç’ten ‘kamulaştırma’ açıklaması
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ilçede tartışmalara neden olan ...
Selçuk Kent Belleği’nde keçe sergisi
Kuşadası Halk Eğitim Merkezi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ...
Foça yelkencilerin gözdesi olmaya devam ediyor
Foça, İl Birinciliği ve Teşvik Kupası Yelken Yarışları’na ev sahipliği yaptı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva