HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 17:28

Buca’da ‘benzinlik’ gerilimi!

Buca Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve belediyenin karşısında yer alan benzinlik alanı Buca Belediye Meclisi’nde yeniden tartışmalara neden oldu. Geçmişte kız öğrenci yurdu yapılma ihtimali konuşulan ancak bugünkü mecliste ek gündem maddesi ile ‘10 yıllık kiraya verilsin’ önerisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Başkan Erhan Kılıç arasında gerilime neden oldu.

Buca’da ‘benzinlik’ gerilimi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi. Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin gündeminde ise Buca Belediyesi’nin karşısında yer alan ve ek gündem maddesi ile gelen benzinlik alanı tartışmaları yer aldı.

BENZİNLİK YİNE MECLİSİ GERDİ
Buca Belediyesi karşısında bulunan ve yıllarca tartışmalar neden olan, sonrasında ise belediye meclisi tarafından kurulan komisyon ile kız öğrenci yurdu yapılması planlanan ilgili meclis gündemine 10 yıldan fazla olmamak üzere kiralamaya çıkma talebinde bulunuldu. İlgili talep ise tartışmalara neden oldu.

GÜNDOĞDU: AKLIMIZA BAZI SÖYLEMLERİMİZDEKİ HAKLILIK PAYI GELİYOR
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, “Belediyemiz karşısındaki benzinlikle ilgili 3-4 toplantı yaptık ve 30 meclis üyesi olarak aldığımız karar var. Bunun arkasında durmak istiyorum. Meclis üyelerinin ortak kanaati ile belediyemizin yararına olan ve herhangi bir ileriki süreçte şüphe yaratmamak için bu kararın arkasında durulmalı. İnsanın aklına farklı düşünceler geliyor. O zaman aklımıza bazı söylemlerimizde haklılık payı geliyor” dedi.

KILIÇ:  KİRACI ÇIKMAZ DİYE DÜŞÜNDÜK
AK Partili Gündoğdu’nun ardından söz alan Başkan Erhan Kılıç, “Burası belediyeye ait bir istasyon. Burası kiraya verilmiş ve 15 yıllık kirası alınmış mı? Alınmış. Bizim burayı kiraya çıkarmamız gerekmiyor mu? Bu tür yerlerdeki en iyi noktası nedir? 10 yıllık kiradır. Biz bunu bu şekilde tüketemezsek ve yapmadan gidersek… Biz buraya kiracı çıkmaz diye düşündük. Bunun bir denemesini yapalım diye konuştuk. Dedik ki çıkmazsa sonra düşündüğümüz kararı uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU VE KILIÇ KARŞI KARŞIYA GELDİ
Gündoğdu ise, “Biz verdiğimiz sözün arkasında kalmak istiyoruz” ifadelerini kullanırken, söze giren Kılıç, “AK Partili isimlere çağrıda bulunarak, “Eğer böyle diyorsanız plan değişikliğini hazırlatıp getirin ancak ben bireysel olarak buranın ya kiraya verilmeye denenmesi, olmazsa plan değişikliğine gidilmesi yönünde kendi şerhimi düşerim. Diğer türlü plan değişikliğini kafamıza göre yapmamız durumunda… Burası devlet ihale kanunu gereği kiralama ihalesine çıkılacak. Buraya herkes girebilir. Biz bu yolu tüketmeden, yani belediyeye gelen geliri bir anda yaptığımız plan değişikliği ile yok edersek o zaman kamu zararı çıkabilir. Kiraya çıkar ve kiracı bulamazsak o zaman biz buradan gelir elde edemiyoruz diyerek kafamızdaki işi yapabiliriz ancak. Eğer siz önerge verirseniz plan değişikliği yapılsın diye ben hemen bu önergemi geri çekerim ve şerhimi koyarak önergenizi sunarım meclise” diye konuştu. Gündoğdu, “Biz Cumhur İttifakı olarak bunun yasal olarak takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” dedi. Yeniden söze giren Erhan Kılıç, “Biz burayı kesinlikle 10 yıllık peşin şeklinde kiraya vermeyeceğiz. Gelecekteki belediyenin alacağı parayı peşin olarak almayacağız” ifadelerini kullandı.

AKTAŞ:  BU YOLU DENEMENİN FAYDASI VAR
Söz alan CHP’li Meclis Üyesi Fikret Aktaş, “Daha önce Buca’daki benzin istasyonları 10 yıllık kiraya verilmişti ve parası peşin alınmıştı. Eğer parası peşin alınmayacak ve iyi bir para talep edilecekse bu yolun denenmesinde fayda var” diye konuştu.

ÖNCE KABUL EDİLDİ SONRA KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Gündem dışı madde AK Partili Meclis Üyeleri ‘ret’ oyuna karşı CHP’li meclis üyelerinin ‘kabul’ oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi. Kılıç ve Gündoğdu arasında tartışmaların devam etmesine neden olan ilgili gündem maddesi ise ‘kabul’ kararı geri çekildi. Gündem maddesi kapsamlı bir görüşmenin yapılması ve yeniden karar alınması için oy birliği ile Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na sevk edildi

KRİZ YARATMIŞTI… İYİ PARTİ’YE GEÇTİ
Buca Belediyesi Meclis Üyeliği görevini Cumhuriyet Halk Partisi’nden yürüten ancak zeytinyağı fiyatlarına dikkat çekmek için yaptığı kadın beden tasvirli paylaşımı krize neden olan ve CHP’den istifa eden Bülent Uygur, Meclis Üyeliği görevine İYİ Parti’den devam edeceği açıklandı. 

KILIÇ: ÖNCELİĞİMİZ YOLU AÇMAK
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Zorlu bir süreç yürüttük cezaevinin kaldırılması ile ilgili. Bu konuda siyaset üstü bir yaklaşım ile bunu başardık. Herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin çalıştık. Bu işe emek veren tüm milletvekilleri ve paydaşlara teşekkür ediyorum. Bütün siyasi partiler beraber bir dayanışma örneği ve hizmetin siyaseti olmaz düşüncesi ile hareket ettiler. Bu aşamadan sonra ne olacak ona da bakacağız. 2003 yılında burayla ilgili yapılmış bir plan var. Bu planda buradaki malikin bir onayı olmaksızın bir şey yapılamaz. 1,5 emsal ile burada AVM olması ciddi bir emsal.. Bunun Buca’nın göbeğinde er alması ile ciddi zarar vereceğini düşünüyoruz buranın vatandaşın yararlanacağı ve insanların faydalanacağı bir bir yeşil alan yapılabilir. Bizim birinci önceliğimiz arkadaki yolu açmak. Metro çalışmaları başladığında kötü olan Buca trafiği daha kötü bir duruma gidecek. Bu nedenle yolu açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

GÜNDOĞDU: BÜYÜKŞEHİR ADRESİ BELLİ
AK Partili Ekrem Gündoğdu ise Cezaevi ile ilgili, “Cezaevi ile ilgili biz irademizi koymuştuk. Cezaevi kalkacak, Buca nefes alacak diye. Bu plan Binali Yıldırım’ın seçim vaatlerinde vardı. 2019’da mevcut belediye başkanımızın projesiydi. Biz verdiğimizi sözün yerine getirdik. Ahmet Piriştina burayı AVM olarak geçirdi. Biz burayı yeşil alan yapacağız. Eylem yapılacaksa Büyükşehir Belediyesi’nin adresi bellidir. Ancak tabii ki Büyükşehir’in kendine ait yeri yok hangisinde eylem yapılacak” dedi.

 
SİT alanında kalıyordu... Planlar askıda!
 
Seferihisar'da gündem ulaşım ve arıtma... Başkan Yetişkin: Sorumluluk Büyükşehir'in!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alevi derneklerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Alevi kültür derneklerinin yöneticileri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Körfez'de ilk... Görme engelli kanocular yarıştı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Körfez ...
Başkan Soyer İzmir’den Çin’e seslendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in girişimleri sonucunda ...
 
Opera binasında flaş gelişme: İptal mi edilecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımı uzun süredir devam eden Karşıyaka Mavişehir’deki ...
Çiğli'nin tiyatro TIR'ı çocuklarla buluşuyor!
Çiğli Belediyesi tiyatro TIR'ı mahalle mahalle gezerek “Çilek ve Arkadaşları” ...
Esnaftan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü, ...
 
Başkan müjdeyi duyurdu: 60 milyonluk yatırım devreye giriyor!
Karaburun’da rahatsızlıklara sebebiyet veren kanalizasyon sorunu tarihe ...
Gazi ve şehit yakınlarından Soyer’e teşekkür
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi ...
Aydınlı çocuklar aquaparkı çok sevdi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kent hayatına kazandırılan Tekstil ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva